کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

پاسخ شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد به گزارش کبنانیوز + جوابیه کبنانیوز / راه نادرست درست؛ غیبت تولید در شهرک‌های صنعتی

3 آبان 1403 ساعت 10:56

کبنانیوز گزارشی از بازدید آیت‌الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد از شهرک صنعتی سپیدار با عنوان «اقدام عجیب‌وغریب شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در سپیدار» منتشر کرد که شرکت شهرک‌های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد به آن پاسخی داده است که در ادامه آن را می‌خوانید. کبنانیوز در ادامه پاسخی به جوابیه شرکت شهرک‌های صنعتی داده است.


کبنانیوز گزارشی از بازدید آیت‌الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد از شهرک صنعتی سپیدار با عنوان «اقدام عجیب‌وغریب شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در سپیدار» منتشر کرد که شرکت شهرک‌های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد به آن پاسخی داده است که در ادامه آن را می‌خوانید. کبنانیوز در ادامه پاسخی به جوابیه شرکت شهرک‌های صنعتی داده است.
به گزارش کبنا، متن جوابیه شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد به شرح زیر است.
جناب آقای کمایی
مدیرمسئول پایگاه خبری کبنا نیوز
با سلام
احتراماً به اطلاع می‌رساند در صفحه اصلی پایگاه خبری کبنا نیوز در مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۲۷ مطالبی با عنوان (اقدام عجیب‌وغریب شرکت شهرک‌های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در سپیدار / بستر رودخانه را به سرمایه‌گذار داده‌اند/ ضرر میلیاردی شرکت شهرک‌ها به سرمایه‌گذار) به قلم جناب‌عالی درج گردیده است مقتضی است بر اساس قانون مطبوعات و به‌منظور روشن‌شدن اذهان عمومی متن زیر عیناً در همان صفحه اصلی درج گردد.
۱- شهرک صنعتی یاسوج ۴ سپیدار بر اساس مصوبه شماره ۲۱۵۶۱/ ت / ۲۷۶۸۲ / ه هیئت محترم وزیران پس از طی تشریفات قانونی و اخذ استعلامات لازم از تمامی دستگاه‌ها و ارگان‌های مربوطه احداث و بر همین اساس تحت نظارت سازمان محیط‌زیست فازبندی و باتوجه‌به نوع کاربری و تولید وفق جواز تأسیس صادره از دستگاه‌های ذی‌ربط (سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد) نسبت به تخصیص زمین و عرصه به متقاضی اقدام لازم را به عمل می‌آورد؛ لذا در شهرک مزبور تمامی امکانات زیربنایی لازم از جمله جاده دسترسی، خطوط انتقال و شبکه آب، برق و گاز ایجاد و عملیات زیرسازی خیابان‌ها صورت پذیرفت که حسب قوانین و مقررات حاکم بر شهرک‌های صنعتی و به‌منظور جلوگیری از استهلاک و اتلاف سرمایه به نسبت میزان استقرار سرمایه‌گذار و احداث واحد صنعتی عملیات آسفالت شهرک انجام می‌شود؛ لذا مضاف بر اینکه تمام زیرساخت لازم برای استقرار واحد صنعتی در آن ایجاد گردیده، قرارداد اجرای آسفالت با پیمانکار در فاز دوم آن منعقد و شروع عملیات برابر قرارداد فی‌مابین در ماه آتی انجام می‌شود.
۲ ـ درج اخبار واگذاری بستر رودخانه به متقاضی ادعایی مضحک و غیرکارشناسی بوده و تمامی اراضی شهرک صنعتی در محدوده اسناد مالکیتی بر اساس فازبندی نوع تولید تخصیص‌یافته و بستگی به نوع تولید و جنس خاک با نظارت سازمان نظام‌مهندسی و مهندس ناظر استحکام بنا، در آن محاسبه و طرف قرارداد مکلف به رعایت ضوابط نظام‌مهندسی است؛ لذا گلایه متقاضی برای هزینه‌های مرتبط با استحکام بنای لازم برای نوع تولید تبعاً خارج از ید و حدود اختیارات این شرکت است. ضمن اینکه قبل از انعقاد هرگونه قراردادی در شهرک‌های صنعتی، اراضی مورد درخواست به رؤیت سرمایه‌گذار رسیده و در صورت تأیید نامبرده و مهندس ناظر تشریفات قانونی انعقاد قرارداد نسبت به آن به عمل خواهد آمد. همچنین لازم به ذکر است با عنایت به لزوم حمایت از متقاضیان سرمایه‌گذاری، این شرکت به‌رغم کمبود شدید اعتبارات برای سرمایه‌گذار در این شهرک، نسبت به اعمال پنجاه‌درصد تخفیف از قیمت تمام شده حق بهره‌برداری از تأسیسات ایجاد شده در شهرک صنعتی یاسوج ۴ اقدام نموده است؛ لذا ادعای عدم حمایت مسئولان استانی از متقاضی به‌دوراز واقعیت است.
۳ ـ حسب صراحت ماده ۵۴ قانون دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب ۱۳۹۵ و همچنین ماده ۸۱ قانون الحاقی برخی موارد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۳۹۳ دستگاه‌های متولی وابسته به وزارت نیرو و نفت و ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف‌اند نسبت به تأمین آب، برق و گاز و امکانات مخابراتی تا درب واحد تولیدی اقدام نمایند. این مواد قانونی که در سایر استان‌های پیشرو در بخش صنعت اجرا گردیده است متأسفانه همچنان در این استان به نسبت مغفول مانده و شرکت شهرک‌های صنعتی از باب ضرورت حمایت از واحدهای تولیدی و تسریع در تأمین زیرساخت در حال جبران تأمین بودجه آن‌ها بوده که این رویه برخلاف اراده قانون‌گذار و به نسبت، هزینه تولید را به صنعتگران این استان محروم تحمیل می‌نماید؛ لذا شایسته است آن رسانه محترم از باب همیاری در رفع موانع تولید و جلوگیری از تضییع حقوق صنعتگران و ایجاد مشوق برای سرمایه‌گذاری در حمایت از شرکت شهرک‌های صنعتی به‌منظور اجرایی‌شدن قوانین فوق‌الذکر و تأمین اعتبار کمافی‌السابق همکاری نماید.

توضیحات کبنانیوز
استان کهگیلویه و بویراحمد باوجود ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوانی که دارد؛ اما یکی از استان‌های است که به دلیل نبود تولید و اشتغال رنج بسیاری می‌برد و جوانان و مردان جویای شغل این استان از نبود شغل و محیط‌های مناسب برای کار و تلاش در زجر و عذاب هستند. بااین‌وجود دولت به‌منظور رفع مشکل اشتغال و رونق تولید گام‌های مثبتی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد برداشته است. شهرک‌های صنعتی و ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری یکی از این اقدامات است که متأسفانه در استان کهگیلویه و بویراحمد این مقوله کمتر موردتوجه قرار گرفته است و آن بهره کافی را که استان باید از وجود این شهرک‌های صنعتی ببرد، تاکنون به دست نیامده است که این مسئله به سوءمدیریت‌ها و بی‌تدبیری‌ها بر می‌گردد. عملاً نبود برنامه، تعهد و تخصص سبب شده که سنگ‌های بزرگی جلوی پای تولید و اشتغال انداخته شود، در واقع هیچ‌وقت نبوده که حلقه واحده تولید و اشتغال در این استان به‌خوبی شکل‌گرفته باشد. به طور مثال ساز بانک‌ها با تولیدکنندگان نا «کوک» است و بروکراسی اداری و سهل‌انگاری مدیران اقتصادی و صنعتی نیز مشکلات سد راه تولید را چندبرابر کرده است. کافی است که سری به شهرک‌های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد بزنید تا اوج فاجعه مدیریتی را مشاهده کنید. واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی غالباً یا تعطیل هستند یا هم نیمه‌فعال و راکد و بعضی از واحدهای تولیدی به انباری، مرکز پخش و مرکز ترک اعتیاد تبدیل شده است و تنها درصد کمتری به تولید مشغول هستند. البته همه این اتفاقات مربوط به دوران مدیریتی سید صدرا درست نیست؛ اما نکته مهم این است که از بدو ورود «درست» در شرکت شهرک‌های صنعتی اتفاق مثبتی نشد و دَر بر همان پاشنه قبلی می‌چرخد و به نظر می‌رسد راهی که «درست» می‌رود، نادرست است.
شهرک‌های صنعتی اگرچه در دستیابی به اهداف توسعه صنعتی در جوامع مختلف نقش کلیدی داشته‌اند، در استان کهگیلویه و بویراحمد اما این شهرک‌ها به دلایل مختلف نتوانسته‌اند در مسیر توسعه صنعتی مؤثر باشند و فعالیت بسیاری از واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی با اختلال مواجه شده و در مواردی نیز به تعطیلی آنها انجامیده است. آسیب‌شناسی وضعیت این شهرک‌ها نشان می‌دهد که اگرچه مسائل زیربنایی و زیرساختی در کنار مشکلات مربوط به تأمین مالی و کمبود نقدینگی از اصلی‌ترین چالش‌های واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی در بعد عرضه است، اما توسعه این شهرک‌ها با موانع اساسی و جدی در بعد تقاضا نیز روبه‌روست که حتی در صورت رفع موانع زیرساختی و سرمایه‌گذاری، فرصت نقش‌آفرینی مؤثر در توسعه صنعتی و رشد اقتصادی را از شهرک‌های صنعتی سلب می‌کند.
وضعیت شهرک‌های صنعتی در استان کهگیلویه و بویراحمد نشان می‌دهد، علاوه بر اینکه ایجاد و توسعه این شهرک‌ها بر اساس یک استراتژی مشخص صنعتی و انطباق با مختصات استانداردهای موجود پیش نرفته و سیاست‌گذاری در این زمینه انسجام و پایداری لازم را ندارد. در بحث زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل عدم نظارت و نگهداری و حفظ اصولی در حال فرسوده‌شدن و تخریب هستند. سال‌ها است که مشکلات شهرک‌های صنعتی در حوزه زیرساخت‌ها همچنان به قوت خود باقی و در مواردی روبه‌افزایش است. این در حالی است که هزینه تأمین زیرساخت به‌شدت افزایش پیدا کرده است و مشکل زمین، تأمین برق، تأمین گاز  و موانع محیط زیستی همچنان وجود دارند.
کمبود نیروی کار ماهر  یکی دیگر از بحث‌های جدی در شهرک‌های صنعتی است. یکی از عوامل کلیدی موفقیت شهرک‌های صنعتی، نیروی کار فراوان است. باوجود بالابودن تعداد افراد جویای کار در استان کهگیلویه و بویراحمد؛ اما هیچ‌وقت ارتباط سازمان‌ها و مراکز علمی متولی آموزش و تربیت نیروی کار ماهر و شهرک‌های صنعتی برقرار نشد که به نظر می‌رسد همه این مسائل بر می‌گردد به نبود برنامه و سوء تدبیر. 
در گزارش‌های بعدی به مشکلات جدی‌تر شرکت شهرک‌های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد می‌پردازیم.


کد مطلب: 491916

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/491916/پاسخ-شرکت-شهرک-های-صنعتی-کهگیلویه-بویراحمد-گزارش-کبنانیوز-جوابیه-راه-نادرست-درست-غیبت-تولید

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1