رئیس جمهور در نشست با دانشجویان به مناسبت روز دانشجو؛
پاسخهای جدی به انتقادهای صریح؛ سخنان اعتراضی دبیر انجمن اسلامی شریف خطاب به رئیسی [+متن کامل] / رئیسی: دولت خود را نیازمند نقد میداند / حاضریم برای اصلاح اقتصاد کشور از آبروی خود بگذریم
17 آذر 1400 ساعت 3:36
رئیس جمهور در نشستی که دانشجویان بدون محدودیت نظراتشان را گفتند با بیان این که عدهای در تلاشاند همراه با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند، اظهار کرد: در دوگانه رضایت خواص و رضایت عموم مردم، رضایت مردم را ترجیح میدهیم
رئیس جمهور در نشستی که دانشجویان بدون محدودیت نظراتشان را گفتند با بیان این که عدهای در تلاشاند همراه با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند، اظهار کرد: در دوگانه رضایت خواص و رضایت عموم مردم، رضایت مردم را ترجیح میدهیم
به گزارش کبنا، سید ابراهیم رئیسی که چند روز بیشتر از 100 روز اول دولتش نگذشته است، روز گذشته ( 16 آذر ماه 1400)، به مناسبت روز دانشجو در قامت رئیس جمهور در جمع دانشجویان دانشگاه شریف حاضر شد و پای گلایهها، انتقادات و پیشنهادهای نمایندگان تشکلهای دانشجویی نشست، نشستی که در آن دانشجویان بدون محدودیت به بیان دیدگاهها و انتقادهای خود پرداختند. تعلل در انتصابات، تصمیمات خلق الساعه، تأثیر پذیری بیش از اندازه از افکار عمومی، چند صدایی در دولت و نبود ایده روشن و کلان در درمان اقتصاد، بخشهای مهمی از سخنان دانشجویان با رئیس جمهور بود. رئیسی نیز در این دیدار پاسخهای صریحی به این انتقادات داد و البته سخنانش درخصوص رشد قیمت دلار با واکنشهایی در فضای مجازی همراه شد.
در ابتدای این دیدار، دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی در دیدار رئیسجمهور با دانشجویان، به بیان نکات و دغدغههای خود پرداختند. نکاتی پخته، فنی و قابل تأمل که البته با ادبیاتی صریح و شفاف همراه شد.
تعلل در انتصابات قابل قبول نیست
دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان که درا ین مراسم حضور یافته بود، در بخشی از اظهارات خود، ضمن انتقاد از برخی انتصابات در دولت تصریح کرد: ابقای افراد مسئلهدار در مناصب کلیدی در برخی وزارتخانهها و استانداریها سبب کاهش انگیزه نیروهای انقلابی میشود. در شرایط جنگ اقتصادی و در شرایطی که شاهد بحرانهای اجتماعی و شکافهای فرهنگی هستیم، تعلل در انتصابات قابل قبول نیست.» وی گریزی هم به موضوع سربازی اجباری زد و در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «سربازی اجباری، نبود آینده شغلی و مافیاهای زر و زور باعث مهاجرت نخبگان و فرار مغزها خواهد شد، از این رو مطالبه جدی ما از جنابعالی اتخاذ تمهیداتی برای ممانعت از خروج سرمایههای اصلی و آیندهسازان کشور است.»
مردم از شما تابلوی قرمز بورس و دلار 31 هزارتومانی را برنمیتابند
این فعال دانشجویی با اشاره به مسائل اقتصادی کشور ادامه داد: «مردم دیگر تحمل التهاب و تصمیمات خلقالساعه را که موجب کاهش قدرت خریدشان میشود، ندارند و آن چه بعد از 100 روز از دولتتان مردم را درخصوص آینده اقتصاد نگران میکند، مشخص نبودن برنامههای اقتصادی و بودن صاحبنظرانی با نظریههای مختلف در تیم اقتصادیتان است. مردم از شما تابلوی قرمز بورس و دلار 31 هزارتومانی را برنمیتابند.» وی با اشاره به مشکلات آب و محیط زیست خاطرنشان کرد: انتقال آب بین حوضهای و انتقال آب دریا، یکی از غلطترین و پرهزینهترین روشها برای مدیریت بحران آب است.
سازهای ناکوک در دولت و فاصله نجومی بین حقوق اقشار مختلف، چهره دولت را مخدوش میکند
نماینده جنبش عدالت خواه دانشجویی نیز در این مراسم با تقدیر از عملکرد وزارت اقتصاد، از چند صدایی در دولت گلایه کرد و گفت: «در همین مدت کوتاه اقدامات خوب و بنیادینی را از ناحیه وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه برای سامانبخشی اقتصادی دیدیم؛ لکن همزمان میبینیم که مثلاً وزارت بهداشت برخلاف این اقدامات، همچنان بر طبل افزایش سقف حقوق میکوبد.» وی در ادامه از تأثیر پذیری بیش از اندازه رئیس جمهور از فضای عمومی کشور انتقاد کرد و گفت: «گاهی اتفاق میافتد رئیس جمهور، امروز در جلسه با اقتصاددانان درباره حجم عظیم یارانه پنهان و لزوم حذف آن صحبت و فردا مصوبه افزایش قیمت خودرو را لغو میکند. آقای رئیسی، این را بدانید که نمیشود همه کارهای خوب را با هم انجام داد، شما مجبورید از بین ایدهها و افراد موجود، دست به انتخاب بزنید و سکان را به دست یک نفر بسپارید، هر روز که این تصمیمگیری به تعویق میافتد، موجب ضرر کشور است.»
هنوز افکار عمومی دریافت روشنی از ایده دولت برای اداره اقتصاد کشور ندارد
زینب شوندی نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل نیز که در این مراسم حضور پیدا کرده بود، با اشاره به اقدامات مثبت دولت در 100 روز اول کار خود گفت: در صد روز نخست دولت سیزدهم، گامهای مثبتی برای جلب اعتماد عمومی برداشته شده است! واکسیناسیون گسترده شده و حضور به موقع مسئولین دولتی در میان مردم در سفرهای استانی و به بهانههای مختلف، جلوههای نو و امیدبخشی از اداره کشور را به نمایش گذاشته است.
شوندی در عین حال از نبود رویکرد مشخص در برابر حل مشکل اقتصادی در دولت انتقاد کرد و گفت: «با وجود گذشت 100 روز از آغاز به کار دولت، هنوز افکار عمومی دریافت روشنی از ایده دولت برای اداره اقتصاد کشور ندارد و از سوی دیگر نوعی پراکندگی در ترکیب تیم اقتصادی دولت دیده میشود و حضور افرادی با نگرشهای متفاوت، نگرانیهای جدی را در خصوص آینده مدیریت اقتصادی کشور ایجاد کرده است. ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که هنوز در برخی وزارتخانهها منصوبان آقای روحانی، مدیر هستند و دولت سیزدهم حدود 40 درصد تیم مدیریتی خود در سطوح میانی را تکمیل نکرده است.»
سفرهای استانی خوب اما ناکافی
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف نیز با بیان این که انتخاب شما بهعنوان رئیسجمهور، بارقههای امید را در دل مردم زنده کرد، به سراغ سفرهای استانی رفت و در این باره گفت: «برای ترمیم ارتباط آسیبدیده حاکمیت و مردم، بازدیدهای سرزده و سفرهای استانی، کاری خوب اما بهشدت ناکافی است. ما نگران تقلیل فعالیتهای شما به حضور میدانی و «بازدیددرمانی» بهجای حل مشکلات اساسی مردم هستیم. در روزهایی که مردم در حداقل بسترهای ایجادشده برای مشارکت سیاسی همچون انتخابات مشارکت قابل ملاحظهای ندارند، بهروشنی باید در راستای طراحی مکانیزمها و روندهایی برای جاری ساختن اراده مردم در ساختارها گام برداشت.» وی همچنین افزود: تعلل بیش از اندازه و گاه تزلزل در اتخاذ تصمیمات که به نظر میرسد نتیجه بروز بیماری «رسانهزدگی» در دولت شماست، فرصت محدود ما برای انجام اصلاحات اساسی را از بین میبرد. برای مثال پس گرفتن لایحهای که خود دولت برای حذف ارز ترجیحی به مجلس داده بود یا لغو تصمیم وزارت صمت در موضوع خودرو، نشاندهنده اثرگذاری مخرب جو رسانهای بر تصمیمات اساسی کشور است.
سخنان اعتراضی دبیر انجمن اسلامی شریف خطاب به رئیسی [+متن کامل]
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف در دیدار امروز رئیس دولت سیزدهم از این دانشگاه خطاب به ابراهیم رئیسی گفت: ما اکنون با شما نه به عنوان رییس جمهوری برآمده از آرای مردم و در بستر انتخاباتی آزاد، بلکه به عنوان نمایندهی حاکمیت سخن میگوییم. شما حاصل غیررقابتیترین انتخابات طول تاریخ جمهوری اسلامی با پایینترین میزان مشارکت بودهاید. انتخاباتی که خود محصول ساختارهای معیوب و ناکارامدی بوده که مردم را به ناامیدی از هر گونه امکان تغییر در سازکار سیاستگذاری در ایران کشانده است. شورای نگهبان به عنوان پاسدار تمامیتخواهی سیاسی و سرکوب هرگونه انتخاب و خواست دموکراتیک مردم در این سالها، کشور را به جایی کشانده است که باید برای توجیه مشارکت پایین سیاسی آنان دست به دامن انواع توجیهات شود تا علةالعلل مشکلات را بپوشاند.
بنا براین گزارش، به نقل از انصاف نیوز متن کامل گفتههای این فعال دانشجویی به نقل از کانال تلگرامی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در پی میآید:
جناب آقای رئیسی سلام علیکم
پیش از آنکه وارد بدنهی اصلی سخنان خود شوم، لازم میدانم به عنوان مقدمه نکتهای را خدمت جنابعالی عرض کنم. جناب آقای رییسی ما اکنون با شما نه به عنوان رییس جمهوری برآمده از آرای مردم و در بستر انتخاباتی ازاد، بلکه به عنوان نمایندهی حاکمیت سخن میگوییم. حاکمیتی که علیرغم آرمانهای انقلابی آزادی و عدالت در طول چهل سال گذشته نه تنها مسیری رو به رشد برای مردم ایجاد نکرده، نه تنها ایران و جامعه ایرانی بلکه حتی خود را در انواع بحرانها و ابربحرانهای مختلف غرق کرده و جز در برهههای کوتاهی در طول این دوران رنگ ثبات و آرامش را ندیده است.
جناب آقای رییسی از شما میخواهیم که هرگاه خواستید از جانب مردم سخن بگویید و یا سیاستی را به انان تحمیل کنید به یاد بیاورید که شما حاصل غیررقابتیترین انتخابات طول تاریخ جمهوری اسلامی با پایینترین میزان مشارکت بودهاید. انتخاباتی که خود محصول ساختارهای معیوب و ناکارامدی بوده که مردم را به ناامیدی از هر گونه امکان تغییر در سازکار سیاستگذاری در ایران کشانده است. شورای نگهبان به عنوان پاسدار تمامیتخواهی سیاسی و سرکوب هرگونه انتخاب و خواست دموکراتیک مردم در این سالها، کشور را به جایی کشانده است که باید برای توجیه مشارکت پایین سیاسی آنان دست به دامن انواع توجیهات شود تا علةالعلل مشکلات را بپوشاند. شورای نگهبان تنها ساختار معیوب موجود نیست. ساختارهایی که سوار بر سیاستی غیر دموکراتیک بر عرصهی حکمرانی کشور بنا شده است و روز به روز ناکارامدی را تولید کرده تا بحرانی را با بحرانی دیگر فراموش کنیم.
امروز دیگر حاکمیت یک دست شده است؛ امروز دیگر دولت هم دست شماست و هر بخشی از آن را به نماینده یکی از باندهای فاسد و یا ناکارآمد قدرت و ثروت بذل و بخشش کردهاید؛ امروز دیگر از محسن رضایی گرفته تا قاضی زاده هاشمی و رستم قاسمی و سردار وحیدی، همگی سهمشان را از قدرت گرفتهاند. امروز دیگر امنیتیترین کابینه جمهوری اسلامی را با انتصاب سرداران سپاه در تک تک مناصب دولتی تشکیل دادهاید. حالا سؤال اینجاست که در این حاکمیت سرتاپا یکدست، آن فسادستیزی ای که وعده میدادید کو؟ آن رفع فاصله طبقاتی و مبارزه با بی عدالتیای که میگفتید، کو؟ آن رفاه و تأمین حداقل معیشت مردم، کو؟ آن آزادی و آن تضمین حقوق همه مردم و زنان و دختران، کو؟ آن وعده رفع تحریمهایتان چه شد؟ آن عزتی که وعده میدادید، کجاست؟
جناب آقای رییسی! لطفاً به دوستان هم گوشزد کنید، در نرخ رشد صفر درصدی، در انزوای سیاسی، در عدم شفافیت و هر آن چیزی که هزینههای گزاف بر ملت ایران تحمیل میکند هیچ عزت و احترامی نیست.
بذل و بخشش اموال ملت به الیگارشی فاسد نظامی-سیاسی در قالب خصوصی سازی های رانتی، فساد سیستماتیک، نظامی گری افسار گسیخته، فقر شدید اقتصادی، شکاف سرسام آور طبقاتی، از هم گسبختگی اجتماعی، تحریمهای بین المللی، مسائل و کلانمشکلات زیست محیطی بیش از گذشته هزینههای خود را بر گرده مردم جان به لب رسیده تحمیل میکند و مردمی که از رانت و فساد و ناکارآمدی و بیتدبیری به ستوه آمده و معترضند، پاسخی جز شعارهای توخالی ایجاد یک میلیون شغل و ساخت یک میلیون مسکن در طول سال و یا خیال پردازیهای پوچ درباره بهبود وضعیت اقتصادی کشور نمیشنوند؛ وگرنه که در این سالها پاسخ رسمی و معمول، چیزی جز سرکوب و بازداشت و باتوم و اشکآور و گلوله جنگی و ساچمه نبوده است. مسائل امروز ما حاصل یک روز و یک سال و ۸ سال نیست، میخواهید نمونه از این سیاستگذاریها را برای شما مثال بزنم؟ معاون اول جنابعالی با دادن وعدههای پوچ و بیاساس بر مبنای تولید گستردهی واکسن تا موعدی مقرر با جان مردم کسب منافع مالی کرده است. ایشان به جای محاکمه در دادگاه و پاسخگویی جهت چنین جنایتی به فرماندهی اقتصادی کابینه منصوب شده است.
در شرایطی که جامعهی مدنی با سرکوب شدید مواجه بوده و فعالین مدنی، سیاسی و اجتماعی به بهانههای متعدد در دالانهای قوهی قضاییه هستند، همان جایی که تا چند ماه پیش بر مصدر آن تکیه زده بودید، چگونه میتوان انتظار داشت سخن مردم به گوش حاکمیت برسد، شما به ما بگویید در چنین شرایطی جز در افتادن در ورطهی شوم خشونت چه راهی پیش پای مردم مانده است؟ چطور انتظار داریم زمانی که تمام راههای تنفس را بر جامعه بستهایم، پیام ملت را جز با مشتهای گره کرده بشنویم؟ جناب آقای رییسی حتماً از جوی خون راه افتاده در آبان ۹۸ مطلعید، همانگونه که از سرکوب مردم تشنهی خوزستان و اصفهان مطلعید. شما به ما بگویید سرکوب شدید این اعتراضات جز به این معناست که حاکمیت نه تنها توانایی گفگتو با مردم را از دست داده بلکه اساساً پذیرفته است که باید به ضرب گلوله خود را حفظ نماید؟
شما که نگران عزت مایید، شما که نگران حقوق قانونی مایید، شما که دغدغه فرار نخبگان را دارید، شما که شعار استفاده از نیروی متخصص میدهید، آیا از احضارها و بازداشتها و پرونده سازی ها برای دانشجویان و دانشگاهیان خبر دارید؟ آیا می دانید که که بیش از دو سال است که دو همدانشگاهی ما، علی یونسی و امیرحسین مرادی، همچنان در حبس به سر میبرند؟ آیا می دانید که دادگاهها در دوران ریاست شما بر قوه قضاییه، به جای محاکمهی شفاف و علنی و برخورد سریع، قاطع و صریح با عوامل اصلی جنایت اسقاط هواپیمای اوکراینی با موشک نظامی، برای دانشجویان معترض به این جنایت، پرونده سازی کردند؟ آیا می دانید بسیاری از دانشجویان همچنان درگیر پروندههایی هستند که به بهانه فعالیت قانونی دانشجویی در قالب نهادهای مجوز دار دانشجویی و یا به بهانه اعتراضات مسالمت آمیز دانشجویی دی ۹۶ و آبان ۹۸ برایشان تشکیل شد؟ از پرونده سازی های بی اساس برای اساتید و پژوهشگران کشور خبر دارید؟ آیا از رشد روزافزون فرار نخبگان در همین چند ماهه اخیر مطلعید؟
و اما کلام آخر، جناب آقای رییسی، همانطور که در ابتدا هم گفتیم، ما شما را نمایندهی حاکمیت میدانیم و لازم میدانیم که این هشدار را به شما بدهیم! اگر برای رهایی از وضعیت بحران زدهی کنونی، راه حلی عقلانی، مبتنی بر تجربه و کارآمد ارائه ندهید، از جانب مردم پاسخی دریافت خواهید کرد که شاید نه سریع و نه حتی فوری باشد اما حتماً انقلابی و قاطع است.
رئیس جمهور: عدهای در تلاشاند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند
پس از پایان اظهارات دانشجویان در این مراسم،سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، پشت تریبون رفت و به موضوعات مختلفی که در این مراسم مطرح شد، پاسخ داد.
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در این نشست با گرامیداشت یاد شهدای دانشجو و تبریک ۱۶ آذر به همه دانشجویان اظهار داشت: مسئولین همواره باید به حساسیتهای جریان دانشجویی کشور درباره علم، معرفت، مشکلات و مسائل کشور توجه کنند و روز دانشجو فرصت مغتنمی برای دانشجو و مسئولان است که دغدغههای دانشجویان و دانشگاهیان مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس جمهور افزود: حضور در دانشگاه شریف به خاطر توجه به بیانات و دغدغههای مقام معظم رهبری در مورد نخبگان و دانش پژوهان است و علاقمند بودم در جمع دانشجویی درباره این موضوع با یکدیگر هماندیشی و همفکری کنیم و معتقدم دانشگاه شریف به عنوان کانون نخبه پروری باید سهم بیشتری در این موضوعات داشته باشد.
رئیسی افزود: بیانات رهبر معظم انقلاب صرفاً یک توصیه نبود و باید جنبه عملی و اجرایی پیدا کند و با ایجاد جاذبههای لازم برای شغل و آینده نخبگان دغدغههای آنان برطرف شود.
رئیسی گفت: بعضی از کشورها به دنبال جذب دانش آموختگان برتر کشور ما هستند و باید با هماندیشی جاذبههای حفظ نخبگان کشور را افزایش دهیم تا استعداد برتر آنها در مسیر خدمت به کشور تجلی و تبلور پیدا کند.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات کشور در بخشهای مختلف از جمله انرژی، آب، محیط زیست، کشاورزی، صنعت و معدن اظهار داشت: باید برای رفع مشکلات کشور یک نوع هماندیشی و ارتباط نزدیک بین دولت و دانشگاه برقرار شود و دانشگاه باید در مسیر رفع مشکلات و خدمت به مردم؛ به دولت کمک کند.
تشریح اقدامات دولت در زمینه تأمین کالاهای اساسی
آیتالله رئیسی با اشاره به اقدامات دولت در زمینه تأمین کالاهای اساسی گفت: در سه ماه گذشته تلاش کردیم برخی از سیلوهای خالی را پر کنیم تا مردم هیچگونه نگرانی در این زمینه نداشته باشند و در این مدت دولت تلاش کرده ریلهای نادرست را اصلاح و در مسیر درست قرار دهد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشجویان و اساتید نباید بیان دغدغههای خود را صرفاً به روزهایی مانند ۱۶ آذر اختصاص دهند بلکه باید در متن جامعه و زندگی مردم قرار گرفته و برای مشکلات موجود راهکار ارائه دهند.
دکتر رئیسی تاکید کرد: دولت به دنبال ایجاد تحول جدی در حوزههای مختلف بر پایه علم و فناوری است و معتقدیم در این صورت تحولات میتوانند ماندگار و مستمر بوده و با تغییر دولتها کنار گذاشته نشود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه راه حل همه مشکلات در داخل کشور وجود دارد، اظهار داشت: جوانان باانگیزه و نخبه کشور باید راهکارهای حلوفصل مشکلات را در داخل کشور جستجو کنند، ضمن اینکه حتماً باید از تجربیات سایر کشورهای جهان نیز استفاده کنیم اما توجه داشته باشیم که مشکلات کشور با نسخههایی که دیگران ارائه دادند، برطرف نمیشود بلکه باید راهکارهای بومی شده خود را اجرایی کنیم.
حل مشکلات شرکت هفت تپه در دولت سیزدهم
رئیسی با اشاره به حل و فصل مشکلات هفت تپه خاطرنشان کرد: مشکلات این مجموعه به معضلی برای کشور تبدیل شده بود و در دوره گذشته وقتی خواستار حل و فصل آن شدیم گفتند که امکانپذیر نیست اما در دو سه ماه اخیر مشکل این مجموعه بدون هیچگونه دشواری برطرف شد.
رئیس جمهور اعتماد مردم به دولت را مهمترین مؤلفه در حل و فصل برخی مشکلات و معضلات کشور دانست و اظهار داشت: در حمله سایبری اخیر به جایگاههای سوخت به دنبال ایجاد فتنه بزرگی در کشور بودند اما آنچه این فتنه را ناکام گذاشت این بود که مردم احساس کردند دولت در کنار آنها و به دنبال برطرف کردن مشکلاتشان است.
رئیسی تاکید کرد: ارتباط دولت با مردم و دانشگاه جزء برنامههای اصلی دولت است و با برخی از سخنان این ارتباط کاهش نخواهد یافت چرا که حل و فصل مسائل کشور را در گرو این روابط میدانیم و همه وزرا و مدیران استانها نیز با این رویکرد همراهی خواهند داشت.
اعتماد مردم به دولت ارزشمندترین سرمایه است
رئیسی تاکید کرد: اعتماد مردم به دولت و امید به آینده مهمترین و ارزشمندترین سرمایه دولت است و دولت با تلاش شبانهروزی به دنبال خدمت به مردم و رفع مشکلات است.
رئیس جمهور با اشاره به سخنان یکی از دانشجویان در خصوص ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت اظهار داشت: همه اجزای اقتصادی دولت با یکدیگر هماهنگ هستند ضمن اینکه در دولت تلاش میکنیم سخنان و نظرات همه صاحبنظران اقتصادی شنیده شود.
رئیسی افزود: سند تحول دولت که اقدامات خود را از ابتدا بر اساس آن آغاز کردیم محصول تلاش ۱۶ پژوهشکده علمی در کشور است که ۳۷ موضوع قابل توجه دارد که در آن مشکلات و راهکارهای رفع آن به طور مشخص شده است.
رئیس جمهور گفت: در بودجه ۱۴۰۱ تلاش داریم کسری وجود نداشته باشد و تورم که مردم از آن رنج میبرند کنترل و رو به کاهش باشد.
رئیسی اضافه کرد: دولت ضمن تلاش برای کاهش تورم، سازوکارهایی برای نظارت و کنترل بازار ایجاد کرده است تا مردم احساس آرامش خاطر داشته باشند.
افزایش ۴۰ درصدی صادرات
رئیس جمهور با اشاره به سخن یکی دیگر از دانشجویان در مورد شرایط و وضعیت اقتصادی دولت در زمان تحویل دولت سیزدهم، گفت: یکی از اقتصاددانان تاکید داشت که به جای عنوان خزانه خالی از عنوان خزانه مقروض استفاده شود و امروز دولت در کنار پرداخت حقوق و دستمزد ماهیانه ۱۰ هزار میلیارد تومان سررسید فاکتورهای گذشته را میپردازد اما به رغم همه این مشکلات تلاش شده تا درآمدهای کشور و صادرات نفت و میعانات افزایش یابد همچنانکه میزان صادرات در این مدت ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
رئیسی افزود: پس از سفر به تاجیکستان حجم تبادلات اقتصادی با این کشور سه برابر شده است.
ملاک انتخاب مدیران کارآمدی است
رئیس جمهور با اشاره به دغدغه مطرح شده در خصوص انتخاب اعضای کابینه، گفت: هیچگونه وابستگی به حزب، گروه، دسته و جریان سیاسی نداریم و در انتخاب همکاران خود تلاش کردیم کارآمدی و برخورداری از روحیه جهادی ملاک باشد ضمن اینکه اکثر آنها عضو هیات علمی دانشگاههای کشور هستند.
رئیسی با اشاره به تخریب دولت بر مبنای اتهامات بیاساس از جمله انتصابات فامیلی اظهار داشت: برای روشن شدن این مطلب میتوان دولتهای سه دهه گذشته را با این دولت مقایسه کرد البته کسانی که چنین اتهاماتی مطرح میکنند به نادرستی آن نیز اذعان دارند منتها این موضوع اسم رمزی برای تخریب دولت شده تا اقدامات دولت را تحتالشعاع آن قرار دهند.
عدهای در تلاشند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند
رئیس جمهور با اشاره به تلاش عدهای برای ربط دادن مذاکرات عزتمندانه کشور به قیمت ارز، اظهار داشت: خبر دقیق داریم عدهای شبانهروز در تلاشند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند و مذاکرات را به اقتصاد گره بزنند تا خواستههای خود را به ملت تحمیل کنند. دستگاههای اطلاعاتی پیگیر معرفی افراد هستند.
وی گفت: برخی از این افراد در داخل و برخی نیز در خارج از کشور در محافل و فضای مجازی و واقعی به دنبال بالا بردن قیمت ارز هستند.
رئیسی تاکید کرد: منابع ارزی کشور نگران کننده نیست و علیرغم تحریم و تهدید ثابت کردیم که میتوانیم صادرات نفت و میعانات را بیشتر از قبل انجام دهیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: اقتصاد، نان و سفره مردم را هرگز به مذاکرات گره نخواهیم زد و برخلاف عدهای که تلاش میکنند آینده را تاریک نشان دهند، شدیداً به آینده روشن کشور امیدوار هستم.
راهاندازی سامانه جامع تجارت
رئیسی با اشاره به برخی اقدامات دولت در ۱۰۰ روز گذشته، گفت: قبل از این مدت آشفتگیهایی را در سطح کشور شاهد بودیم و روزانه حدود ۷۰۰ نفر به خاطر ابتلا به کرونا فوت میشدند و وضعیت بازار و تولید به هم ریخته بود اما وضعیت کنونی کرونا مشخص است، امروز سامانه جامع تجارت که از آرزوهای دیرینه بود به راه افتاده و بخشهای مختلف کشور با یکدیگر هماهنگ شدهاند ضمن اینکه اقدامات بسیاری در دستور کار قرار گرفته از آنجا که بنا نداریم با فعل «میشود و خواهد شد» سخن بگوییم، زمانی که این اقدامات به نتیجه رسید گزارش آن به مردم ارائه خواهد شد.
رئیس جمهور گفت: دولت در بودجه به دنبال تحول بر مبنای عدالت است و سند اجرای عدالت هم آمایش سرزمینی تهیه شده و این میتواند علامت و نشانهای برای حرکت به سمت تحقق عدالت باشد.
رئیسی تصریح کرد: دولت به هیچ عنوان با حرفهای حاشیهای جا نخواهد خورد و رسالت اصلی خود را در خدمت صادقانه به مردم انجام خواهد داد.
رئیس جمهور افزود: دولت خود را نیازمند انتقاد میداند و نقدپذیری را زمینه رشد کشور میداند و هر کسی میتواند اعتراض داشته باشد اما شخصاً بین اعتراض و اغتشاش تفاوت قائل هستم همچنانکه جرم سیاسی و جرم امنیتی متفاوت است.
اقتصاد کشور نیازمند جراحیهای جدی است
رئیسی با بیان اینکه اقتصاد کشور نیازمند جراحیهای جدی است، اظهار داشت: سرمایه جدی برای انجام این جراحی آبرو است و ما حاضریم برای اصلاح و سر و سامان گرفتن اقتصاد کشور از آبروی خود بگذریم.
رئیس جمهور افزود: متاسفانه برخی اقداماتی که طبق قانون باید در سالهای گذشته انجام میشد در زمان خود انجام نشده است و دولت مصمم است اینگونه مسائل را حل و فصل کرده و به زندگی مردم سر و سامان دهد و بی تردید با اقداماتی که در حال انجام است شاهد آرامش در جامعه خواهیم بود.
رئیسی با بیان اینکه در تصمیمات مهم اقتصادی مردم و بازار باید در جریان باشند، تصریح کرد: دولت در جلب رضایت بین خواص و عموم مردم قطعاً رضایت عموم را بر رضایت خواص ترجیح خواهد داد.
منبع: ایسنا، تسنیم و اصناف نیوز
کد مطلب: 442124