کبنا از سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گزارش میدهد
قسمت دوم) حواشی سرد سفر ضرغامی / گافهای مکرر ضرغامی و لبخندهای ممتد روشنفکر / وقتی ضرغامی دلش هوای «بلال» کرد / حرف عجیب ضرغامی علیه صدا و سیما که مورد توجه رسانهها قرار گرفت / جهت اطلاع آقای عسکری؛ ذُرت چشمه میشی از دزفول میآید! / گزینههای مدیرکلی میراث فرهنگی همراه روشنفکر!
29 ارديبهشت 1402 ساعت 12:26
سفر دو روزه عزتاله ضرغامی_ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی_ به استان کهگیلویه و بویراحمد به پایان رسید. قطعاً مسوولان استان درباره دستاوردهای این سفر با مردم صحبت خواهند کرد. شناخت وزیر و مقامات عالی رتبه از ظرفیتهای استان کهگیلویه و بویراحمد آنها را برای کمک به توسعه و پیشرفت این استان مصمم خواهد کرد.
سفر دو روزه عزتاله ضرغامی_ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی_ به استان کهگیلویه و بویراحمد به پایان رسید. قطعاً مسوولان استان درباره دستاوردهای این سفر با مردم صحبت خواهند کرد. شناخت وزیر و مقامات عالی رتبه از ظرفیتهای استان کهگیلویه و بویراحمد آنها را برای کمک به توسعه و پیشرفت این استان مصمم خواهد کرد.
به گزارش کبنا، ضرغامی بعد از ورودش به فرودگاه یاسوج و اقامه نماز خیلی سریع با خودروهای از قبل آماده شده به سمت بافت تاریخی و قدیمی دهدشت رفت و در آنجا مورد استقبال موحد_ نماینده کهگیلویه بزرگ_ قرار گرفت. موحد از ضرغامی به جهت اینکه دعوت همکارانش را پذیرفت و به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرد، تشکر کرد.
ضرغامی در بلاد شاپور گفت: سیاست دولت مردمی واگذاری بهرهبرداری بناهای تاریخی به بخش خصوصی است.
وی افزود: مردم استان کهگیلویه و بویراحمد، مردمی صادق، متواضع، ولایتمدار، مؤمن و دلسوز و الگوی خوبی برای کل ملت ایران هستند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به بازدید از باغ چشمهبلقیس چرام، گفت: این باغ، مکان گردشگری ارزشمند و کلکسیونی از بهترین گونههای گیاهی است و تلاش میکنیم اعتباری برای ساماندهی آن قرار داده شود و از رئیس سازمان محیط زیست میخواهیم از نزدیک در این مکان حضور یابد و در ساماندهی این باغ مشارکت کند.
ضرغامی با تقدیر از پیگیریهای حجتالاسلام سیدمحمد موحد نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام در خصوص بافت تاریخی دهدشت، ابراز کرد: سیاست دولت مردمی آیتالله رئیسی واگذاری بهرهبرداری بناهای تاریخی به بخش خصوصی است.
او با بیان اینکه بخش خصوصی تحت نظر ما بناهای تاریخی را مرمت کرده و مورد بهرهبرداری قرار میدهند، خاطرنشان کرد: این کار به سرعت در حال انجام است و تاکنون بهرهبرداری بناهای زیادی از طریق صندوق احیا به بخش خصوصی واگذار شده است که هماکنون در بهترین وضعیت ممکن قرار دارند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: بهرهبرداری از کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت نیز به بخش خصوصی واگذار شده و در آینده نزدیک باید جزو زیباترین کاروانسراهای کشور و باعث افتخار مردم دهدشت شود، ضمن اینکه وزارت میراثفرهنگی نیز هر حمایتی لازم باشد انجام میدهد.
ضرغامی اضافه کرد: از مدیرکل میراثفرهنگی خواستیم بناهای دیگر را که قابلیت بهرهبرداری توسط بخش خصوصی را دارند بررسی کنند.
او یادآور شد: از رئیس پژوهشگاه وزارت میراثفرهنگی میخواهیم از طریق یک تیم پژوهشی قوی آخرین پژوهشها را درباره پیشینه بافت تاریخی و کاروانسرای این بافت انجام دهد که عقبه تاریخی آن به طور دقیق مشخص شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: بافتهای تاریخی است از یک طرف باید حفظ شوند و از طرف دیگر اعتبارات دولتی و بودجه عمومی اقتضای بسیاری از این اقدامات را ندارد که برای حل این مشکل دنبال راهکار هستیم.
ضرغامی بیان کرد: امروز برای تأمین اعتبارات لازم تملک همه اراضی درون بافتهای تاریخی معذوریت دارد و این مشکل در برخی شهرها از طریق معاوضه زمینهای دولتی در حال مرتفع شدن است.
وی ادامه داد: این اقدام در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در ۱۴ مورد با پیگیری استاندار انجام شده و در مورد سایر اراضی درون بافتهای تاریخی نیز انجام خواهد شد.
وزیر میراثفرهنگی افزود: در مورد زمینهای کشاورزی که در تپههای تاریخی قرار دارند وزارت جهاد کشاورزی تعهد کرده است که زمینهایی از سازمان جنگلها و مراتع به صورت معوض در اختیار کشاورزان قرار گیرد که مکانهای تاریخی با توجه ویژهای ساماندهی شود.
ضرغامی ادامه داد: در مورد بافت تاریخی دهدشت همین طرح را اجرا خواهیم کرد و با نگاه ویژه مسئولان و همکاری مردم و مشارکت بخش خصوصی به طور قطع این مکان در آینده دچار تحولات زیادی میشود.
به گزارش کبنا، ضرغامی بعد از سفرش به کهگیلویه بزرگ و بازدید از بافت قدیمی دهدشت، چشمه بلقیس و منطقه دشمن زیاری برای حضور در هفتمین جشنواره فرهنگ عشایر ایرانزمین (کوچ) به یاسوج مرکز استان برگشت.
وزیر میراث فرهنگی در این جشنواره سخنرانی کرد.
به گزارش کبنا، روز دوم سفر عزت اله ضرغامی به استان کهگیلویه و بویراحمد از بازدید از پارک آبی یاسوج آغاز شد. در پارک آبی یاسوج احتمالاً اشتباه بزرگی رخ داده بود، سخنی از ضرغامی منتشر که خیلی سریع مورد توجه رسانههای کشوری قرار گرفت. ضرغامی گفته بود؛ «مردم ما امروز نیاز به شادمانی دارند و صدا و سیما بجای برخی سخنرانی های بیحاصل، برنامه های شادی آفرینی پخش کند.» بعضی اینگونه میگفتند که ضرغامی سودای انتخابات ریاست جمهوری دارد و با سلفی گرفتن و صحبتهای اینچنینی به دنبال جمع فالوور است.
سید عزتالله ضرغامی_ وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی_ در بازدید از موزه باستانشناسی شهر یاسوج با بیان اینکه موزه یاسوج استانداردهای جهانی را حفظ کرده است، گفت: این موزه یکی از بهترین ظرفیتهای نمایش اشیاء تاریخی در کشور خواهد بود که میتواند به غرب و جنوب کشور خدمات موزهداری ارائه دهد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از راهاندازی موزه باستانشناسی یاسوج در آینده نزدیک خبر داد و خاطرنشان کرد: از سیاستهای دولت مردمی، تکمیل پروژههای نیمهتمام است و در نظر داریم با فازبندی پروژهها، بخشهایی که قابلیت راهاندازی دارند را افتتاح کنیم و همه را منوط به اتمام پروژه نکنیم.
ضرغامی با اشاره به پیشینه تاریخی و تمدنی کشور ایران و استان کهگیلویه و بویراحمد، افزود: باید با برنامهریزی و استفاده از نظر نخبگان و نظریهپردازان از فرصتهایی مانند موزه استفاده کرده و میراث تاریخی و فرهنگی کشور را به هموطنان و مردم دنیا انتقال دهیم.
او از تخصیص اعتبار برای تکمیل موزه باستانشناسی شهر یاسوج و همچنین ساماندهی باغ چشمهبلقیس چرام خبر داد.
روز پنجشنبه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲) روز جهانی موزه و آغاز هفته میراثفرهنگی بود. ضرغامی همان جا پیام ویدئویی بهمناسبت آغاز هفته میراثفرهنگی صادر کرد. ضرغامی در پیام ویدئویی به مراسم گرامیداشت آغاز هفته میراثفرهنگی که در محل موزه ملی ایران برگزار شد، در سخنانی با تبریک فرارسیدن هفته میراثفرهنگی گفت: توفیق پیدا نکردم که در جمع شما حضور پیدا کنم. امروز را در یاسوج هستم و بازدیدی از پروژه بزرگ موزه این شهر داشتم که یک ظرفیت جدید برای این منطقه به حساب میآید.
او گفت: از نظر من موزه حالت دینامیک و پویایی دارد موزه یعنی حرکت و ایجاد گفتمان و آن کسانی که نگاهشان به موزه یک نگاه ایستایی است این نگاه را باید اصلاح کنند.
ضرغامی در ادامه گفت: بعضیها فکر میکنند وقتی یک شی را به موزه بسپاریم عمرش تمام شده اما خیلی وقتها شروع یک حرکتی از قرار گرفتن در موزه آغاز میشود چرا که موزه یک رسانه صادق است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: در موزه نمیتوانیم خلاف واقع بگوییم، اگر واقعیتهای تاریخ را به درستی بگوییم خیلی از آدرسهای اشتباه رنگ میبازد.
ضرغامی یادآور شد؛ علاقه مند هستم از فرصت موزه استفاده شود و گفتمانی که مبتنی بر تجربه ارزشمند بشری است و در طول هزاران سال آزمون و خطا صورت گرفته است و آمادگی بشر با برخورد مسائل خود نهادینه شده در قالب موزه و حقایق آن، این گفتمان صورت گیرد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خاطرنشان کرد: بنابراین من موزه را یک رسانه بزرگ میدانم که اگر پیام را به درستی منتقل کند تبدیل به یک ثروت ملی میشود.
او گفت: امسال را به نام موزه، پایداری و حال خوب نامگذاری کردند. خیلی میشود درباره حال خوب صحبت کنم اما تمایلم بیشتر به این است که همکاران متخصص موزهای ما درباره این دو کلیدواژه بیشتر صحبت کنند.
ضرغامی اضافه کرد: از همه فعالان این حوزه از جمله آقای دارابی قائم مقام وزیر که تلاش زیادی برای حفظ میراث فرهنگی و نشان دادن تجربیات گذشته به جامعه دارند تشکر میکنم. امیدوارم بتوانیم رسالت واقعی که در ارتباط با موزهها برعهده ما است به خوب انجام دهیم.
در ادامه ضرغامی به سیسخت رفت. سفر او به شهر توریستی سیسخت با حواشی زیادی روبرو بود. ضرغامی از مکانهای گردشکری سیسخت بازدید کرد.
ضرغامی در منطقه چشمه میشی دلش هوای «ذرت بلال» و دمنوش کرد. او سوغاتیهای را هم برای خانه در نظر گرفت. ضرغامی هنگام بازدید از غرفههای منطقه چشمه میشی به یکی از غرفهداران گفت: چه داری اینجا؟ او گفت: «بلال». ضرغامی گفت: هر کس بیاید اینجا و بلال نخورد، نصف عمرش بر باد میرود. [حضار خندیدند.]
ضرغامی در ادامه به غرفهدار گفت: بلال بزار، دمنوش هم بزار، ما دوری بزنیم و 5 دقیقه دیگه پیشت هستیم.
کد مطلب: 462493