در جلسه بررسی لایحه بودجه 1404؛
تاجگردون: تغییر ذائقه مردم به سمت محصولات بیکیفیت، نتیجه بیتوجهی به تولید داخلی است / واردات برنج بیکیفیت، تهدیدی برای آینده کشاورزی ایران
19 آذر 1403 ساعت 15:09
نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف و با دستورکار بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال 1404 آغاز شد.
نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف و با دستورکار بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال 1404 آغاز شد.
به گزارش کبنا، بررسی لایحه بودجه 1404 یکی از مهمترین دستورکارهای این روزهای مجلس شورای اسلامی است که نمایندگان مجلس در چند نوبت این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار میدهند. نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف و با دستورکار بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال 1404 آغاز شد.
نشست علنی مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح امروز (دوشنبه، 19 آذر ماه) به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، راس ساعت 8 و 19دقیقه و با حضور بیش از دو سوم نمایندگان و با دستور کار ادامه بررسی لایحه بودجه سال 1404 آغاز شد.
تأکید غلامرضا تاجگردون بر حمایت از تولید در جلسه بررسی لایحه بودجه 1404
غلامرضا تاجگردون در جلسه بررسی لایحه بودجه 1404 که روز شنبه، 17 آذرماه 1403 برگزار شد، به موضوع تولید داخلی و اهمیت حمایت از کشاورزی به ویژه در بخش برنج پرداخت. وی با اشاره به وضعیت تولید برنج در کشور، اظهار کرد: “بنده برنجکار نیستم؛ ولی نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که زمینهای زیر کشت ما در شمال، خوزستان و فارس را بررسی کنیم. در خوزستان نزدیک به 280 هزار هکتار زمین برای تولید برنج وجود داشت که به تدریج این میزان کاهش یافته است.”
تاجگردون دلیل این کاهش را عدم حمایت از تولید داخلی و تأکید بر واردات دانست و افزود: “زمینهای کشاورزی شمال کشور به کاشت کیوی و صنوبر تغییر یافتهاند. این سوال مطرح میشود که کدام یک از این محصولات برای کشور اهمیت بیشتری دارد. با این شیوه، ذائقه مردم را تغییر میدهیم و به سمت برنجهای بیکیفیت و فاسد میرویم، در حالی که تولید داخلیمان را به خطر میاندازیم.”
وی در ادامه تأکید کرد: “حرف ما درباره چند میلیون بهرهبردار است و این موضوع تنها به یک یا دو نفر مربوط نمیشود. این بحث به آینده کشور و استفاده بهینه از منابع ملی مربوط است.”
تاجگردون با این اظهارات، ضرورت توجه به تولید داخلی و حمایت از کشاورزان را در راستای حفظ منابع کشور و تأمین نیازهای غذایی مردم مورد تأکید قرار داد و خواستار تغییر رویکرد در سیاستهای کشاورزی و بودجهریزی شد.
ارجاع موضوع واگذاری زمین رایگان به خانوادههای دارای 4 فرزند به کمیسیون تلفیق
نمایندگان در نشست علنی نوبت اول امروز (دوشنبه، 19 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال 1404 کل کشور، بند الحاقی (2) تبصره (10) ماده واحده این لایحه را به کمیسیون تلفیق بودجه ارجاع دادند.
بنابراین گزارش در بند الحاقی (2) ارجاعی تبصره (10) ماده واحده این لایحه آمده است: به منظور حمایت از خانواده و تحقق جوانی جمعیت وزارت راه و شهرسازی مکلف است در سال 1404 یک قطعه زمین به صورت رایگان در قالب شرایط مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خانوادههای دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال اختصاص دهد. خانوادههای دارای سه فرزند مشمول ماده(4) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که به ایشان زمین اختصاص یافته یا در فرایند اختصاص هستند در صورت تولد فرزند چهارم مشمول مزایای صدر این ماده در خصوص خانوادههای چهار فرزند بوده و از پرداخت هزینه زمین معاف خواهند بود. خانوادههای مذکور تنها یکبار میتوانند از مزایای موضوع این ماده در خصوص اختصاص زمین استفاده کنند. در صورتی که خانوادههای دارای سه فرزند یا چهار فرزند زیر بیست سال درحال بهرهمندی از طرحهای حمایتی تأمین مسکن مانند اقدام ملی یا نهضت ملی مسکن هستند وزارت راه و شهرسازی مکلف است تسهیلات موضوع ماده(4) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را در قالب طرح مذکور از جمله عدم دریافت هزینه زمین علاوه بر بهرهمندی از طرح نهضت ملی مسکن یا اقدام ملی اعمال نماید.
وزارت راه و شهرسازی مکلف است هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد این بند را به کمیسیونهای عمران، اجتماعی و فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.
مجوز مجلس برای تسویه دیون دعاوی و مطالبات وزارت دفاع تا سقف هشت هزار میلیارد تومان
نمایندگان در نشست علنی نوبت اول امروز (دوشنبه، 19 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال 1404 کل کشور با بخش هزینهای بند (پ) تبصره (9) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بند (پ) تبصره (9) ماده واحده این لایحه آمده است: وجوه ارزی حاصل از دعاوی و مطالبات خارجی از سوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، تا سقف هشتاد هزار میلیارد (8۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال بابت دیون ارزی داخلی و خارجی آن وزارتخانه در چهارچوب مصوبات ستاد کل نیروهای مسلح، تسویه میشود. خزانهداری کل کشور با اعلام وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نسبت به درج عملکرد این بند در جدول شماره (۵) و هزینهای به صورت جمعی- خرجی اقدام میکند.
همچنین نمایندگان مجلس در بررسی بخش هزینه ای بند (ب) تبصره (9) ماده واحده لایحه بودجه 1404 با حذف این بند موافقت کردند.
در بخش هزینهای بند (ب) تبصره (9) ماده واحده این لایحه آمده بود: دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد احکام قطعی دادگاهها و اوراق لازمالاجرای ثبتی و دفاتر اسناد رسمی و سایر مراجع قضائی علیه خود، مکلفند قبل از اتمام مهلت مقرر در قانون نحوه پرداخت محکومبه دولت و عدم تأمین و توقیف اموال دولتی مصوب 15/8/1365 نسبت به پرداخت یا پیشبینی اعتبار در بودجه سنواتی خود با رعایت مهلت قانونی مذکور اقدام نمایند و چنانچه به هر دلیل در مهلت مقرر از اجرای حکم خودداری کنند، مرجع قضائی یا ثبتی یادشده باید نسبت به توقیف حساب بانکی دستگاه اجرائی محکومٌعلیه و برداشت به میزان محکومبه و پرداخت مستقیم به محکومله اقدام نماید.
آرای قطعی محاکم قضائی علیه وزارت دادگستری پیرامون پرداخت خسارت و دیه بر عهده بیتالمال از شمول این بند مستثنی میباشد.
تاجگردون: بازار خودرو رقابتی نیست، باید به فکر مردم باشیم
کد مطلب: 493676