کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌وگو با کبنا مطرح شد

آهنگ رو به رشد سوادآموزی در کهگیلویه و بویراحمد / کسب رتبه برتر آموزش و پرورش استان در کشور

1 دی 1399 ساعت 13:36

سال ۵۷ جمعیت گروه هدف ۱۰ تا ۴۹ سال در استان ۲۸ درصد باسواد بودند که بر اساس سرشماری سال ۹۵ و فعالیت‌های سواد آموزی پس از آن این میزان به بیش از ۹۳ درصد رسیده است.


پس از ۴۱ سال از تشکیل نهضت سواد آموزی، رشد باسوادی گروه هدف در کهگیلویه و بویر احمد بیش از ۶۵ درصد مطرح می‌شود. و به این منزله است که آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد سیاست‌های مورد نظر وزارت را به خوبی اعمال کرده است، یقیناً دلایل رضایت وزارت آموزش و پرورش از تیم هادی زارع‌پور همین مسائل است، اگر چه خیلی‌ها تلاش می‌کردند که آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد را وارد مسائل حاشیه‌ای کنند، اما زارع‌پور توانست بر اساس شاخص‌ها جایگاه آموزش و پرورش را ارتقا دهد و بر پایه آمارهای واقعی اکنون کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از استان‌های برتر در کشور شناخته می‌شود.
بمناسبت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی با هادی‌زارع‌پور مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که از نظر خوانندگان می‌گذرد. او در ابتدا میلاد حضرت زینب (سلام الله علیها) و روز پرستار را تبریک گفت، و اظهار داشت: قدردان کادر درمانی کشورمان به ویژه استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم.
او در ادامه افزود: سال ۵۷ جمعیت گروه هدف ۱۰ تا ۴۹ سال در استان ۲۸ درصد باسواد بودند که بر اساس سرشماری سال ۹۵ و فعالیت‌های سواد آموزی پس از آن این میزان به بیش از ۹۳ درصد رسیده است.
 هادی زارع پور در نخستین روز از هفته سواد آموزی با عنوان سواد آموزی و رسانه گفت: فعالیت‌های سواد آموزی در سال جاری با پوشش ۴۵۰۰ نفر در سه دوره سواد آموزی، انتقال و تحکیم در حال انجام است.
وی گفت: امسال همگام با سوادآموزی ۱۲۰ نفر نیز از آموزش رایانه استفاده می‌کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ نفر در ۲ دوره انتقال و سواد آموزی در طرح خواندن با خانواده و ۶۵۰ نفر نیز در طرح حلقه‌های کتابخوانی.. با رعایت دستورالعملهای بهداشتی شرکت می‌کنند.
 وی گفت: با مشارکت ستاد اقامه نماز طرح نماز کلید بهشت با آموزش احکام عملی نماز و با پوشش ۲ هزار ۶۶۴ نفر سواد آموز اجرا می‌شود.
 زارع پور افزود: بسته تحولی با عنوان پیوندسواد و زندگی در ۶ مرکز یادگیری محلی یاسوج دنا عشایر گچساران بهمئی و چاروسابا آموزش مهارتهای شغلی در کنار سوادآموزی در حال اجراست.
 وی گفت: در ارزیابی انجام شده از فعالیت‌های سواد آموزی توسط سازمان در ۲۵ شاخص در کشور حوزه معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان در ۲۳ شاخص بالاتر از میانگین کشور و در ۱۳ شاخص رتبه اول کشور را کسب و در مجموع جزء چهار استان برتر کشور قرار گرفت،که از سوی معاون وزیر آموزش و پرورش طی نامه‌ای به استاندار کهگیلویه و بویراحمد اعلام ش‌د.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: برگزاری شوراهای پشتیبانی سواد آموزی، گروه‌های بهبود کیفیت، امتحانات مسابقات پرسش مهر و کتابخوانی با موضوع شعار سال مقام معظم رهبری از دیگر فعالیت‌های حوزه سواد آموزی است.
وی افزود: طرح توسعه سواد زنان و دختران عشایر با شرکت ۴۰۰ نفر در مناطق چاروسا، دیشموک، مارگون، لوداب، دنا و دهدشت در حال اجراست.
زارع‌پور همچنین در ادامه گفت: 4500 نفر در استان کهگیلویه و بویراحمد تا پایان سال 99، سواد لازم را فرا می‌گیرند. 120 نفر از این تعداد نیز آموزش رایانه را می‌بینند.
وی در ادامه به مراکز یادگیری محلی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد، افزود: 40 مهارت در یادگیری محلی نیز آموزش داده می‌شود، مهارت زندگی، حقوق شهروندی، سبک زندگی، مهارت فنی و... نیز به این افراد آموزش داده می‌شود.
   
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد از اجرای بسته‌ آموزشی تحولی پیوند سواد و زندگی در این استان خبر داد و گفت: 25 بسته تحولی در کشور اجرا می‌شود که یکی از این بسته‌ها، پیوند سواد و زندگی است. که یکی از اهداف بسته پیوند سواد و زندگی در حوزه نهضت سواد آموزی مربوط به آموزش مهارت فنی و حرفه‌ای است.
زارع‌پور گفت: طرح نماز کلید بهشت با شرکت 900 نفر آموزش دهنده و 2400 سوادآموز در استان کهگیلویه و بویراحمد اجرا می‌شود. در این طرح احکام عملی نماز آموزش داده می‌شود.
وی به طرح آموزش و توسعه سواد زنان و دختران عشایر اشاره کرد و گفت: این طرح در برخی از مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد همانند، دهدشت، دنا، چاروسا، مارگون و دیشموک اجرا می‌شود.
زارع‌پور گفت: کتابی با عنوان سرباز وطن با همت 6 استان، از جمله استان کهگیلویه و بویراحمد طراحی و تهیه شده است که این کتاب به زندگی سردار شهید قاسم سلیمانی می‌پردازد و کتاب سرباز وطن موضوع یک مسابقه فرهنگی و آموزشی نیز هست.
وی در ادامه به جشنواره الگوهای برتر آموزش در حوزه سواداموزی اشاره کرد و گفت: در این جشنواره کتاب راز موفقیت در راستای شعار سال مقام معظم رهبری نیز رونمایی خواهد شد. 
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در ادامه گفت: کار سواد آموزی در وزارت آموزش و پرورش از طریق برون سپاری برگزار می‌شود. که 12 تشکل و موسسه مردم نهاد کار سوادآموزی را در سطح استان انجام می‌گیرد. 900 آموزش دهنده از طریق این موسسات در کار سواد آموزی فعالیت می‌کنند و با 23 دستگاه دولتی در بحث سواد آموزی نیز تفاهم نامه داریم.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: در آستانه سالروز شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مسابقه کتابخوانی با عنوان سردار دلها از کتاب سرباز وطن برای سواد آموزان برگزار می‌شود.
سید حمدالله خواهش نیک گفت: ۱۶ مرکز یادگیری محلی در استان فعال است و ۸۵۰ نفر در این مراکز از آموزشهای مهارت اموزی استفاده می‌کنند.
 وی گفت: فعالیت‌های سواد آموزی با مشارکت ۱۲ موسسه و تشکل مردم نهاد و ایجاد تفاهم نامه با ۲۳ دستگاه و نهاد اجرایی انجام می‌شود.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان گفت: طرح شتاب بخشی به سوادآموزی در شهرستان‌ها ومناطق. دهدشت، لنده، بهمیی؛ چاروسا دیشموک. که میزان سوادکمترازمیانگین استان است. اجرامیشود.
 خواهش نیک گفت: برنامه رادیویی آوای سوادآموزی ازصدای شبکه دنا و برنامه آموزشی لوح و قلم برای سواد آموزان از تلویزیون پخش می‌شود.
 وی گفت: جشنواره الگوهای برتر تدریس در فضای مجازی در شرایط کرونایی در استان برگزار شد.
 به گفته معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان بیش از ۸۰۰ آموزش دهنده و ۶۶ نفر از فرهنگیان با حوزه سواد آموزی همکاری می‌کنند.
 از یکم تا ۷ دی ماه به نامه هفته سواد آموزی نامگذاری شده است.


کد مطلب: 428758

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/interview/428758/آهنگ-رو-رشد-سوادآموزی-کهگیلویه-بویراحمد-کسب-رتبه-برتر-آموزش-پرورش-استان-کشور

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1