در نشست ساماندهی رودخانه بشار مطرح شد
نابسامانی در حاشیه رود بشار یاسوج / کاشت غیرقانونی صیفیجات در مسیر رودخانه
11 تير 1397 ساعت 21:16
داودیمهر به واحدهای شن و ماسه در محدوده بشار هم اشاره کرد و افزود: 5 کارخانه شن و ماسه در محدوده بشار قرار داشت و به صورت غیرمجاز برداشت کردند و همین امر رودخانه را دچار نابسامانیهایی کرد که از آنها خواسته شد جابهجا شوند.
در نشست ساماندهی رودخانه بشار، اجرای طرح مهندسی و ساماندهی بشار به طول 10 کیلومتر مطرح شد.
عزیز فیلی در نشست بعداز ظهر امروز ساماندهی و احیاء رودخانه بشار اظهار کرد: رودخانه بشار یکی از رودخانههای مهم استان است و جمعیت زیادی در استان و کشور از آب این رودخانه استفاده میکنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد حیات شهر یاسوج را منوط به رودخانه بشار دانست و گفت: اگر روزی مرگ بشار فرا برسد انگار مرگ مردم یاسوج رسیده لذا دستگاهها منابع شخصی و دستگاههای خود را برای نجات بشار کنار بگذارند.
وی از تعریف پروژهای تحت عنوان ساماندهی و مهندسی رودخانه بشار خبر داد و گفت: این طرح از پل بشار تا پل امامزاده مختار به طول 10 کیلومتر است و از منابع ملی برای اجرای آن استفاده خواهیم کرد.
این مسؤول تصریح کرد: ابتدا 10 کیلومتر پل بشار تا پل امامزاده مختار را اجرا خواهیم کرد و در سالهای آینده این پل تا منطقه پاتاوه ساماندهی خواهد شد، ضمن اینکه کمیتهای تحت عنوان ساماندهی رودخانه بشار با حضور راه و شهرسازی، محیطزیست، منابع طبیعی، آب منطقهای، شهرداری یاسوج و حوزه استانداری برای برنامهریزی بهتر تشکیل شود.
فیلی به تصرفات غیرقانونی در حریم رودخانه بشار اشاره و بر حساسیت بیشتر شهرداری یاسوج تأکید کرد و گفت: عدهای به صورت غیرقانونی اقدام به کاشت نهال و صیفیجات و .... در مسیر رودخانه کردهاند که قلع و قمع شوند، همچنین آب منطقهای نسبت به رفع معارضات اقدام کند.
جابهجایی کارخانههای شن و ماسه مستقر در حریم رودخانه بشار
در ادامه این نشست علی داودیمهر مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در 10 کیلومتر رودخانه بشار طرح بسیار زیبایی اجرا میشود، افزود: 1.5 تا 2 کیلومتر از این طرح را با اعتبارات ملی میسازیم و مابقی را از ظرفیت بخش خصوصی استفاده خواهیم کرد.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود برای اجرای این طرح که از پل بشار تا پل امامزاده مختار به شکل فوقالعاده زیبایی احداث میشود به 250 میلیارد تومان اعتبار نیاز باشد و ما از طرحهایی که آلودگی زیست محیطی ایجاد نکنند حمایت میکنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه 50 کیلومتر از رودخانه بشار در اولویت ساماندهی و احیاء است، افزود: طرح ساماندهی بشار در سه فاز پیشبینی شده که در فاز اول 10 کیلومتر احیا میشود، همچنین رودخانه مهریان دیگر رودخانهای است که در اولویت قرار دارد.
این مسؤول عنوان کرد: زمانی که عملیات ساماندهی بشار آغاز شود نباید متوقف و تعطیل شود لذا همکاریهای لازم صورت گیرد و اعتبارات مورد نیاز اختصاص داده شود.
داودیمهر به واحدهای شن و ماسه در محدوده بشار هم اشاره کرد و افزود: 5 کارخانه شن و ماسه در محدوده بشار قرار داشت و به صورت غیرمجاز برداشت کردند و همین امر رودخانه را دچار نابسامانیهایی کرد که از آنها خواسته شد جابهجا شوند.
وی بیان کرد: از 5 کارخانه 2 دو کارخانه جابهجا شدند و 3 کارخانه دیگری که متعلق به بخش خصوصی و یک مورد هم متعلق به سازمان همیاری شهرداری بود ماندند اما این واحدها برای اجرای طرح مورد نظر باید جابهجا شوند.
کد مطلب: 401211