کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

روایت نماینده اصلاح طلب از حضورش در منزل حدادعادل به بهانه گفتگوی ملی؛

تشکیل مجمع گفت‌وگوی ملی در مجلس / حضور تاجگردون و وکیلی

27 شهريور 1398 ساعت 0:13

حتی می‌بینیم درباره موضوعات مختلف بدون اینکه از قبل با یکدیگر هماهنگ کرده باشند، نظرات نزدیکی به هم دارند و این حاکی از آن است که وقتی در جلسات می‌نشینند همدلی، انسجام، دورشدن از تضادها و اختلافات مخرب را مورد توجه قرار می‌دهند و بعد که خبرنگار از آن‌ها سوالی می‌کند حواسشان جمع است که به گونه‌ای راجع به رقیب‌شان حرف بزنند که حرمت او حفظ شود و این جلسات تاثیرگذاری اینچنینی داشته است ولی ما به این قانع نیستیم و هنوز تا گفت‌وگوی ملی خیلی راه داریم.


ایلنا نوشت: یک نماینده مجلس از تشکیل مجمع گفت‌وگوی ملی در مجلس خبر داد و گفت: آقای لاریجانی در اولین نشست این مجمع شرکت کرد و حمایت و همراهی خود را اعلام کرد و همراهی‌ها و حمایت‌های آقای عارف نیز نقش بی‌بدیلی در استمرار و ادامه این حرکت دارد.
احمد مازنی در پاسخ به این سوال که آیا جلسات گفت‌وگوی ملی همچنان برگزار می‌شود و آخرین جلسه شما چه زمانی تشکیل شد؟، گفت: ما دو هفته گذشته نهمین جلسه شورای گفت‌وگوی ملی را در دفتر آقای عارف برگزار کردیم که در این جلسه علاوه بر سایر مباحث مطرح شده، از اعضای نسبتا منظم این شورا نام برده شد که می‌توان به محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، سیدمحمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمدرضا باهنر رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری، سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران، عزت‌الله ضرغامی عضو شورای عالی فضای مجازی و احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نام برد. آقای مجید انصاری نیز گاهی در این جلسات شرکت می‌کند و علی آقامحمدی هم قرار شده به این جمع اضافه شوند.
این عضو فراکسیون امید مجلس در پاسخ به این سوال که شما گفت‌وگوهایتان را از کجا آغاز کردید و امروز به کجا رسیده‌اید؟، گفت: جلسات شورای گفت‌وگوی ملی به طور منظم برگزار می‌شود. این شورا به مرور زمان روی اولویت‌های کشور و مسائل موجود در مملکت بحث می‌کند. کارکردی که شورای گفت‌وگوی ملی دارد این است که فرهنگ گفت‌وگو را در فضای سیاسی و اجتماعی کشور بر فرهنگ خشونت و قهر غلبه دهد. ما نیز تا آنجا که می‌توانیم در موارد اشتراکی همکاری می‌کنیم تا این خواسته به نتیجه برسد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوعات اختلافی که بین شخصیت‌های دوجناح سیاسی در این شورا وجود دارد، عنوان کرد: در موارد اختلافی گفت‌وگو می‌کنیم تا اختلافات‌مان به حداقل برسد و تاکید کرده‌ایم آنجایی که اختلاف داریم، قانون ملاک عمل‌مان باشد. همچنین تاکید کرده‌ایم که انتخابات فصل‌الخطاب ما باشد، چراکه مشارکت فعال مردم در انتخابات پیش رو می‌تواند یک پیام روشن برای دشمنان کشورمان که با ایران و اسلام و جناح‌های سیاسی داخل کشور مخالفند و از طریق تحریم‌ها با ما دشمنی می‌کنند، داشته باشد.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که جهت افزایش مشارکت مردم در انتخابات چه پیشنهادات و اقداماتی از سوی این شورا صورت پذیرفته است؟، گفت: در این زمینه «میثاق‌نامه انتخاباتی گفت‌وگوی ملی» در حال تهیه است که روش انتشار و اشاعه آن هم در همین شورا مورد بحث قرار می‌گیرد. همزمان درون مجلس هم مجمع گفت‌وگوی ملی را تشکیل داده‌ایم که از یک جمع ۲۵ نفره از طیف‌های مختلف تشکیل شده است و تاکنون شش جلسه از این مجمع نیز برگزار شده و زمان‌های ثابتی دارد که در روز و ساعت مشخص از ایامی که مجلس نشست دارد، برگزار می‌شود.
رئیس شاخه ایثارگران حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که اشخاصی که در مجمع گفت‌وگوی ملی مجلس شرکت می‌کنند چه کسانی هستند؟، گفت: خانم سهیلا جلودار زاده و آقایان محمدرضا عارف، علی مطهری،  الیاس حضرتی، کاظم جلالی، بهروز نعمتی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، غلامرضا تاجگردون، محمدعلی وکیلی، میرحمایت میرزاده، محمدحسین فرهنگی، جهانبخش محبی‌نیا، جلیل رحیمی جهان آبادی که از نمایندگان اهل سنت ما هستند از جمله نمایندگانی هستند که در این مجمع شرکت می‌کنند. آقای علی لاریجانی هم در اولین جلسه این مجمع شرکت کرد.
همفکری لاریجانی و عارف در شکل گیری مجمع گفت‌وگوی ملی در مجلس
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: آقای لاریجانی با همفکری آقای عارف قبل از اینکه جلسه مجمع گفت‌وگوی ملی در مجلس تشکیل شود، روی ترکیب این مجمع توافق کردند و آقای جلالی از طرف آقای لاریجانی و بنده از طرف آقای عارف ماموریت داشتیم که اسامی اعضا را تهیه کنیم و نهایتا با یک جمع ۹ نفره به یک لیست برسیم. آقای لاریجانی در اولین نشست این مجمع شرکت کرد و حمایت و همراهی خود را اعلام کرد اما در جلسات بعد به دلیل مشغله زیاد ایشان، منتظر وقت او نماندیم و جلسات را پیش بردیم اما انتظار ما این است که آقای لاریجانی به لحاظ اهمیت مساله که به کل نظام و کشور مربوط می‌شود، وقت بیشتری بگذارند که امیدواریم از این پس چنین شود.
این عضو فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: مباحثی که در مجمع گفت‌وگوی ملی مجلس به آن پرداخته می‌شود، تقریبا همان مباحثی است که در شورای گفت‌وگوی ملی خارج از مجلس مطرح می‌شود، مباحث مطرح شده در مجمع و شورا در هر دو جلسه مطرح و مجددا مرور می‌شود اما اقتضاء جلسات مجمع گفت‌وگوی ملی نسبت به شورای گفت‌وگوی ملی این است که در مجمع روی اهمیت جایگاه قوه مقننه کار بیشتری صورت می‌دهد و ما این مورد را در دستور کار قرار داده‌ایم و در این زمینه تا آن حدی که قانون اساسی مشخص کرده بحث‌های مختلفی صورت گرفته است. بخشی از تخریبی که از نواحی مختلف متوجه مجلس می‌شود، ممکن است ناشی از عوامل درون مجلس، ناشی از جهل عوامل خارج از مجلس، ناشی از اختلافات سیاسی جناح‌ها و نقش دشمنان خارجی باشد.
این عضو گروه دوستی اسپانیا و سوئیس تاکید کرد: در این خصوص همچنین نقش صدا و سیما هم مطرح شده و ما چندبار آقای علی‌عسکری را به این جلسه دعوت کردیم که ایشان رد نکردند اما زمان‌های ما با زمان‌های ایشان تطبیق نداشته است و من اینجا تاکید می‌کنم این حضور هرچه زودتر اتفاق بیفتد حتما رابطه مجلس و صدا و سیما بهتر می‌شود. سازمان صدا و سیما در مسیر ارتقاء جایگاه مجلس شورای اسلامی که رکن مهم قانون اساسی ما و مهمترین رکن حفظ دموکراسی در کشور است، می‌تواند نقش بهتر و بیشتری داشته باشد که این نقش الان کمرنگ است و گاهی هم در جهت خلاف آن توقع و انتظاری است که وجود دارد. با حضور ایشان شاید او نیز  انتظاراتی از مجلس داشته باشد که می‌تواند به تامین نظرات ایشان کمک کند.
مجلس دهم منادی گفت‌وگوی ملی است
مازنی ادامه داد: فارغ از مسائلی که جهت حفظ جایگاه قوه قانون‌گذاری کشور در این جلسات مطرح شده، دغدغه‌های معیشتی مردم، مسائل فرهنگی و مسائل بین‌الملل هم بررسی شده و آخرین خبرها هم مرور می‌شود؛ اما مهمترین اتفاقی که در مجلس دهم دراین زمینه افتاده این است که مجلس دهم منادی گفت‌وگوی ملی است یعنی فریاد خشونت و دعوا و قهر و تحصن و فاصله گرفتن از نظام از این مجلس بلند نیست، ندایی که از مجلس دهم بلند است و احیانا اگر صداهای ضعیفی هم بر خلاف آن وجود داشته باشد در خود گم و پنهان می‌کند، ندای گفت‌وگوی ملی است.
وی با بیان اینکه بنده در طول این مدتی که این طرح مطرح شده با بیش از ۵۰ نفر از شخصیت‌های تاثیرگذار در این رابطه گفت‌وگو کرده‌ام، گفت: آخرین شخصیتی که با او دیدار داشتم، آقای سرحدی‌زاده بود که از مفاخر ما هستند، ایشان در تاج‌گذاری شاه زندانی شدند و در تاج‌برداری شاه از زندان آزاد شدند و در صدر انقلاب نیز تا سال‌ها مسئولیت‌های بالایی از مجلس تا وزارت داشتند. این همت مجلس و عزم نمایندگان برای ایشان مهم بود و خوشحال بود از اینکه نمایندگان مجلس، سیاستمداران کشور و جریان‌های سیاسی مخالف کنار هم می‌نشینند و به جای اینکه از دور به گفت‌وگو بپردازند، رو در روی هم با یکدیگر حرف می‌زنند.
نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: غلامعلی حدادعادل هم اولین شخصی بود که به منزلش رفتم و حدود دو ساعت با او گفت‌وگو کردم، همچنین پیش از این با سیدمحمد خاتمی، نجفقلی حبیبی، بهزاد نبوی، علی شکوری راد، غلامحسین کرباسچی، غلامحسین محسنی اژه‌ای، احمد توکلی و محمدرضا باهنر نیز درباره گفت‌وگوی ملی صحبت‌ کرده‌ام. چند روز قبل هم با آقای مصباحی‌مقدم تلفنی صحبت کردم و قرار شد دیداری حضوری داشته باشیم چون ایشان پیشنهاد گفت‌وگوی ملی بین جامعه روحانیت و مجمع روحانیون را مطرح کرده بودند که خوب است شما رسانه‌ها با اعضای این دو مجمع هم در این رابطه مصاحبه داشته باشید. اگر نیروهای معتدل جناح‌های سیاسی مختلف کشور به یکدیگر نزدیک شوند، می‌توانند میدان را از عناصر افراطی همه جریان‌ها بگیرند و کمک کنند تا کشور بر مدار توسعه و رشد و ارتقای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی پیش برود.
این عضو فراکسیون وحدت و تقریب مذاهب در پاسخ به این سوال که نظر آقای خاتمی درباره این گفت‌وگوها چیست؟ گفت: آقای خاتمی منادی گفت‌وگوی تمدن‌ها است و یک شخصیت گفت‌وگو محور است و نمی‌تواند مخالف گفت‌وگو باشد و ایشان هم جزو شخصیت‌هایی است که همواره مشوق ما در این مسیر بوده است. البته ما اصرار نداریم که شخصیت‌های بزرگ کشور را درگیر این کنیم که آیا با گفت‌وگوی ملی موافق هستند یا مخالف؟، هرچند که کسی مخالف گفت‌وگوی ملی نیست ولی ما باید این مسیر را به نحوی طی کنیم که نظر بزرگان را جهت ایجاد آرامش در کشور تامین کنیم.
این روحانی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که  آیا شما به عنوان نماینده جریان اصلاحات در این جلسات حضور پیدا می‌کنید یا اینکه این‌ها گفت‌وگوهایی شخصی است؟، گفت: ما در این جلسات به خصوص جلسات شورای گفت‌وگوی ملی که خارج از مجلس برگزار می‌شود با هویت شخصی حضور داریم. آقای عارف، بنده و مابقی دوستان اصلا از طرف یک حزب یا جناح نشستی نداشتیم و اینگونه نبوده که احزاب و شخصیت‌های احزاب به ما نمایندگی دهند، درنتیجه هویت ما در این جلسات شخصی است. در مجمع گفت‌وگوی ملی که در مجلس تشکیل می‌شود تنها فراکسیون امید است که به صورت تشکیلاتی این طرح را اعلام کرد و همراهی‌ها و حمایت‌های آقای عارف نقش بی‌بدیلی در استمرار و ادامه این حرکت دارد.
رئیس شاخه ایثارگران حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که آیا احزاب و شخصیت‌های تندرو در هر دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا مثلا جبهه پایداری هم از پیشنهادات و نتایج این جلسات گفت‌وگوی ملی تبعیت می‌کنند؟، گفت: بنده معتقدم ما وقتی می‌گوییم افراطی منظور این نیست که یک جناح یا یک حزب افراطی است. ما در جبهه پایداری هم افرادی داریم که ممکن است افراطی و یا معتدل و منطقی باشند، در احزاب اصلاح‌طلب هم چنین است. اما نکته اینجاست که ما نباید باب گفت‌وگو را به روی هیچ‌کس ببندیم. ما مخصوصا در این مرحله، هر ایرانی با هر هویتی را که سه مبنای قانون اساسی، اندیشه امام و سیاست‌های ابلاغی رهبری را قبول دارد به گفت‌وگو دعوت می‌کنیم.
این عضو فراکسیون امید مجلس افزود: گفت‌وگو هم مثل مذاکره نیست که به دنبال برد-برد یا برد-باخت باشیم، بلکه گفت‌وگو برای کشف حقیقت است. در گفت‌وگو «پذیرش» می‌تواند بین همه طرف‌های گفت‌وگو صورت بگیرد و گفت‌وگو برای محکوم کردن یکدیگر نیست، در گفت‌وگوی ملی به دنبال ابلاغ چیزی به کسی نیستیم بلکه دنبال اقناع هستیم ولی از طرفی اگر فرض کنیم در آینده بتوانیم برای انتخابات میثاق‌نامه‌ای را ارائه دهیم که همه جناح‌ها یک اصول را رعایت کنند آن‌هایی که حرف‌شنوی و اعتقاد و باور دارند ما نیز از همان‌ها انتظار داریم و کسانی که این ویژگی‌ها را ندارند از آن‌ها انتظاری نداریم و ممکن است اساسا اعتقادی به این مساله نداشته باشند.
صدای لمپن‌ها معمولا بلندتر است
مازنی تاکید کرد: هرچقدر ما افکار عمومی را به فضای گفت‌وگومحور در کشور نزدیک کنیم، مردم انتخاب‌هایشان دقیق‌تر می‌شود. صدای لمپن‌ها معمولا بلندتر است اما اگر در کشور گفت‌وگوی منطقی شکل بگیرد می‌توان صدای لمپن‌ها پایین آورد و آن صداها دیگر تاثیری نمی‌گذارد هرچند که در ملت ایران تا به حال تاثیری نگذاشته است. اگر هم در مقطعی تاثیر داشته خیلی زود جبران کردند مثل انتخاب بنی‌صدر که در مجلس شورای اسلامی بلافاصله اعضای حزب جمهوری اسلامی را انتخاب کردند. بالاخره ملت ایران ملتی بافرهنگ است که سره را از ناسره تشخیص می‌دهد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا مجمع گفت‌وگوی ملی که در مجلس تشکیل شده جریانی و فراکسیونی است یا اینکه با هویت شخصی حضور دارید؟، گفت: ما جمع را به صورت فراکسیونی انتخاب نکردیم و اینگونه نبوده که فراکسیون‌ها تشکیل جلسه دهند و اعضای مورد نظر یا نمایندگان خود را به جلسات این مجمع بفرستند، جز فراکسیون امید که تشکیلاتی عمل کرده است. ما افراد را بر مبنای علاقه‌مندی خودشان به گفت‌وگو انتخاب کردیم. مثلا آقای فرهنگی نماینده تبریز که از دوستان اصولگرای ماست اولین شخصی بود که بعد از نطق بنده نزد من آمد و شروع به صحبت کرد و به من گفت مباحث اختلافی ما نباید روی مباحث اشتراکی‌مان اثر بگذارد. چنین افرادی باید به این جلسات بیایند و تاثیرگذاری داشته باشند.
نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در پاسخ به این سوال که آیا فکر نمی‌کنید اگر اشخاص تنها بین خودشان و تنها با هویت شخصی و فارغ از نمایندگی داشتن از احزاب و جریانات سیاسی در این جلسات شرکت کنند و به گفت‌وگو و حتی نتیجه‌گیری برسند تاثیری نخواهد داشت؟ و آیا اینطور نیست که اگر نتایج این گفت‌وگوها به همه اشخاص و احزاب نشر پیدا کند و توسط این‌ها عملیاتی شود موثرتر باشد؟، گفت: ما باتوجه به اینکه سابقه تاریخی‌مان سابقه تک‌گویی است تا یخ‌مان باز شود و بپذیریم که به جای تک‌گویی و سخنرانی، گفت‌وگو کنیم، زمان می‌برد و ما در این جهت در حال پیشروی هستیم و مقاومت خوبی داریم.
مازنی گفت: تا آنجایی که من شاهدم اشخاصی که در این مجموعه هستند در رسانه‌ها مواضع تند نمی‌گیرند. حتی می‌بینیم درباره موضوعات مختلف بدون اینکه از قبل با یکدیگر هماهنگ کرده باشند، نظرات نزدیکی به هم دارند و این حاکی از آن است که وقتی در جلسات می‌نشینند همدلی، انسجام، دورشدن از تضادها و اختلافات مخرب را مورد توجه قرار می‌دهند و بعد که خبرنگار از آن‌ها سوالی می‌کند حواسشان جمع است که به گونه‌ای راجع به رقیب‌شان حرف بزنند که حرمت او حفظ شود و این جلسات تاثیرگذاری اینچنینی داشته است ولی ما به این قانع نیستیم و هنوز تا گفت‌وگوی ملی خیلی راه داریم.


کد مطلب: 412830

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/412830/تشکیل-مجمع-گفت-وگوی-ملی-مجلس-حضور-تاجگردون-وکیلی

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1