معاون وزیر صنعت اعلام کرد:
شناسایی ذخایر معدنی در استانهای کمبرخوردار / مواد معدنی کهگیلویه و بویراحمد توسط شرکت خصوصی مورد بررسی قرار میگیرند
9 ارديبهشت 1399 ساعت 18:28
معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت از اجرای طرحهای سازمان ایمیدرو به منظور شناسایی دخایر معدنی در استانهای کمتر برخوردار خبر داد تا در زمینه توسعه و تکمیل زنجیره فلزات اقدام شود.
معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت از اجرای طرحهای سازمان ایمیدرو به منظور شناسایی دخایر معدنی در استانهای کمتر برخوردار خبر داد تا در زمینه توسعه و تکمیل زنجیره فلزات اقدام شود.
به گزارش کبنا به نقل از ایرنا، «خداداد غریب پور» امروز در جلسه پایش طرح های پتانسیل یابی معدنی در استان های کمتر برخوردار کشور افزود: ایمیدرو با اجرای این طرح ها، درصدد بررسی وضعیت استان های کم برخوردار اما دارای معدن است.
وی اضافه کرد: "طرح مطالعات اولیه مناطق کمتر برخوردار" توسط بخش خصوصی و "طرح انجام خدمات پتانسیل یابی معدنی" با نظارت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی از سوی بخش خصوصی اجرا می شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به طرح مطالعات اولیه مناطق کمتر برخوردار، گفت: براساس این طرح، ۱۲ استان اردبیل، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، بلوچستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، کرمان، هرمزگان و کردستان با جمعیت حدود ۱۴ میلیون نفر توسط یک شرکت خصوصی مورد بررسی قرار می گیرند.
به گفته وی، مواد معدنی مختلف شامل سنگ آهن، بوکسیت، مس، طلا، نقره، سیلیس، منگنز، منیزیت، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، سنگ های تزئینی، آهک، زغال سنگ، تیتانیوم، نیکل، قلع و غیره در این طرح بررسی می شوند.
غریب پور پیرامون طرح انجام خدمات پتانسیل یابی معدنی گفت: این طرح در ۶ استان کرمانشاه، لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و فارس اجرا می شود که در مجموع ۱۱۱ هزار کیلومتر مربع را در بر می گیرد.
وی خاطرنشان ساخت: فعالیت های دفتری شامل جمع آوری داده ها گزارش های قبلی، پردازش داده ها و تهیه بانک اطلاعاتی و معرفی مناطق مستعد برای هر تیپ ماده معدنی انجام شده و با توجه به شیوع کرونا، در اجرای فعالیت ها باید پروتکل های بهداشتی رعایت شود و چنانچه تاخیر ناشی از این وضعیت پدید آید، قراردادها تمدید می شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو ضرورت دستیابی به الگوی مناسب برای توسعه مناطق محروم را مورد تاکید قرار داد و گفت: استفاده از اطلاعات نهادها و سازمان های مختلف، شاخص های دقیقی از میزان محرومیت و در عین حال برخوردار از ظرفیت های معدنی برای توسعه تعریف و عملیاتی شود.
وی افزود: همزمان با این اقدام، ایمیدرو وضعیت زیرساخت های معادن استان های کمتر برخوردار را بررسی می کند تا امکانات مورد نیاز توسعه معادن را فراهم سازد.
به گزارش ایرنا، ایران حدود ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی دارد که از این رقم نزدیک به ۴۰ میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است، برآورد اولیه ارزش اقتصادی این ذخایر بیش از ۸۸۰ میلیارد دلار بود.
کد مطلب: 420329