یک کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل:
احتمال رایزنی ایران و آمریکا درباره FATF؟
28 آذر 1399 ساعت 11:13
یک کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل ضمن تشریح ضرورتها و شرایط بررسی و تصویب افایتیاف در شرایط فعلی کشور گفت: صرف نظر از جبهه گیری سیاسی در صورتی که تصویب شود احتمال انجام مراوادات تجاری و بازگشت آرامش نسبی بر اقتصاد و زندگی مردم وجود دارد.
یک کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل ضمن تشریح ضرورتها و شرایط بررسی و تصویب افایتیاف در شرایط فعلی کشور گفت: صرف نظر از جبهه گیری سیاسی در صورتی که تصویب شود احتمال انجام مراوادات تجاری و بازگشت آرامش نسبی بر اقتصاد و زندگی مردم وجود دارد.
به گزارش کبنانیوز، ایسنا نوشت، یک کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل ضمن تشریح ضرورتها و شرایط بررسی و تصویب افایتیاف در شرایط فعلی کشور گفت: صرف نظر از جبهه گیری سیاسی در صورتی که تصویب شود احتمال انجام مراوادات تجاری و بازگشت آرامش نسبی بر اقتصاد و زندگی مردم وجود دارد.
نوذر شفیعی درباره اخباری که اخیراً مبنی بر بررسی مجدد اف ای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت مطرح شده گفت: آنچه که در محافل بروکراتیک ایران دربارهی اف ای تی اف میگذرد متأثر از این واقعیت است که مجمع تشخیص مصلحت چندین بار آن را بررسی و تقریباً رد کرده است و اکنون مجدداً با تقاضای دولت برای بررسی مجدد موافقت شده است.
وی تصریح کرد: این مساله نشان میدهد که احتمالاً دولت قصد دارد با تعدیلهایی نسبت به اصلاحهای قبلی آن را تأیید کند. ممکن است در صورت تصویب در مجمع باز هم اعتراضاتی به بخشهایی از آن وجود داشته باشد در هر حال این مسائل چالشهایی است که پیش رو قرار دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: ما امروز در شرایطی هستیم که چارهای جز حرکت نداریم. نشستن و نظاره کردن و گاهی اوقات سماجتهای بی مورد داشتن نتیجه و دستاوردی ندارد. اما در مورد بررسی مجدد اف ای تی اف باید ببینیم این که دولت قصد دارد در چه بخشهایی تعدیل ایجاد کند، آیا آن سطح از تعدیل رضایت رهبری را جلب میکند و یا این که اگر این اتفاق بیافتد آیا برای اتحادیه اروپا و آمریکا قابل قبول است.
شفیعی ابراز عقیده کرد: به نظر میرسد موضوع به این سادگی نیست. سندی که قبلاً معطل مانده مجدداً در دستور کار قرار میگیرد ممکن است یک رایزنیهایی بین ایران و اتحادیه اروپا و یا احتمالاً ایران و آمریکا اتفاق افتاده باشد که نتیجه آن پیامهای این چنینی در حوزه بروکراتیک کشور است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که آقای روحانی بخواهد در مدت باقی مانده از دولتش موفقیتی در حوزه سیاست خارجی داشته باشد و در صورت تصویب ا ف ای تی اف سنگ بنای بسیاری از همکاریها با اروپاییها گذاشته شود البته سیاست خارجی در دولت آقای روحانی بسیار مورد توجه قرار گرفت اما ناکامیهایی هم در بر داشت و احتمالاً دولت قصد دارد از این طریق موفقیتی را به دست آورد که طبیعتاً در انتخابات ۱۴۰۰ هم تأثیر گذار باشد.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: صرف نظر از جبهه گیریهای سیاسی ممکن است اف ای تی اف امضا شود، آمریکا به برجام برگردد و مراودات تجاری هم اتفاق افتد که نتیجه آن آرامش نسبی برای زندگی مردم و اقتصاد کشور باشد.
وی در ادامه اظهار کرد: پذیرش یا نپذیرفتن اف ای تی اف در واقع بین دو انتخاب سخت است، این انتخاب سخت یکی پذیرش الزامات نظم سیاسی بین المللی است، که در این بخش در ارتباط با ما این الزامات سخت گیرانه عمل میکند به عبارتی کلیه رژیمهای حقوقی و مالی مانند NPT، WHO، و FATF بخشی از الزامات سیاسی بین المللی هستند که اینها را نظام سیاسی قالب در سطح جهان به وجود آورده است و آن قدرت سیاسی برتر سایر کشورها را ملزم به تبعیت از آن میکند.
شفیعی تصریح کرد: اینها مواردی است که آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم به وجود آورده و امور جهان را از طریق قدرت نظامی، نهادهای بین المللی و رژیمهای بین المللی اداره میکند. بنابراین ما از یک طرف با این الزام مواجه هستیم که ما را تحت فشار قرار میدهد تا این الگو و نظم را بپذیریم و از سوی دیگر در چارچوب انقلاب اسلامی آرمانها و ارزشهایی داریم که حتی انقلاب به خاطر آنها به وجود آمده و به عنوان مأموریتهای نظام جمهوری اسلامی ایران تعبیه شده است.
وی در پایان اظهار کرد: بنابراین ما هم تحت فشار نظم سیاسی بین المللی قرار داریم و باید به گونهای عمل کنیم که این نوع نظم به عنوان فشارهای سیستمی ما را به یک کشور تهی از آرمانها تبدیل نکند و دست و پای ما را نبدد.
کد مطلب: 428654