یادداشت؛
انفعال عجیب صدا وسیما در قبال آیت الله مصباح یزدی
24 دی 1399 ساعت 21:56
درحالیکه بیش از یک هفته از رحلت حکیم مجاهد آیتالله مصباح یزدی (رحمة الله علیه) میگذرد، شاهد عملکرد و نمود بسیار منفعلانه از صدا و سیما بودهایم، این درحالی است که شخصیت آیت الله مصباح یزدی شخصیتی منحصر به فرد است؛ انقلاب اسلامی، در حالی گذشت یک چله از عمر خود را میگذراند که به شدت نیاز به ترویج مفاهیم خود به مردم دارد و از مهمترین راههای انتقال ارزشها، ارائه الگو است.
در بحبوحه ای که پس از وفات هر چهره و شخصیتی برجسته رخ می دهد، تفکرات، در سریان احتمالات مختلف هستند و آماده حوادث مختلف پس از وفات می شوند؛ نقش رسانهها در هدایت اذهان عمومی در قبال افراد برجسته، مهمترین نقش پس از عملکرد خود شخصیتها است، در این میان نقش رسانه ملی از آن جهت که گسترده تر و طبق برنامهریزی کلان پیش میرود، سوارتر و سازندهتر است؛ درحالیکه بیش از یک هفته از رحلت حکیم مجاهد آیتالله مصباح یزدی (رحمة الله علیه) میگذرد، شاهد عملکرد و نمود بسیار منفعلانه از صدا و سیما بودهایم، این درحالی است که شخصیت آیت الله مصباح یزدی شخصیتی منحصر به فرد است؛ انقلاب اسلامی، در حالی گذشت یک چله از عمر خود را میگذراند که به شدت نیاز به ترویج مفاهیم خود به مردم دارد و از مهمترین راههای انتقال ارزشها، ارائه الگو است.
آیت الله مصباح یزدی (رحمة الله علیه) به عنوان فقیهی مسلم چنان که جمهوری اسلامی، حکومت فقه است. (1) به عنوان فیلسوف متبحر چنان که کشور ما مهد فلسفه است (2) و امروز بیش از گذشته به فلسفه احتیاج داریم. (3) خصوصاً اینکه ایشان در حکمت صدرایی نظریه پرداز بودند و مکتب فلسفی صدرالمتألهین همچون همه فلسفهها در محدوده ملیت و جغرافیا نمیگنجد و متعلق به همه انسانها و جامعهها است (4) و به عنوان متکلمی در صحنه برای دفاع از ارزشهای نظام و پاسداری از تفکر دینی به پاسخ شبهات متعدد میپرداخت مگر نه این که امروز شبهههایی مطرح میشود که آماج آن شبههها نظام است و هدفش این است که پشتوانه های انسانی نظام را از بین ببرد؟!۱
ایشان به عنوان مفسری دقیق، چنان که جامعه بشری امروز، واقعاً به قرآن نیاز دارند.(5) و بهعنوان نظریه پرداز در علوم سیاسی و به عنوان سیاست مداری حاذق و حازم در عرصههای مختلف سیاسی با ضابطه تقوا مداری، عارفی ولایتمدار که همسو و همگرا با رهبر معظم انقلاب در سالیان دراز و حوادث پرنشیب و فراز حاضر بودند.یعنی جمع بین فلسفه و منطق و عرفان و فقه و کلام و تفسیر و علوم اجتماعی، آن هم در حد نظریه پردازی.
آقایان صدا و سیما! چنین شخصیتی نباید الگوی میلیونها جوان باشد؟!
اما چه گویم از اینکه بسیاری از حداقلیات را هم رسانه ملی در قبال ایشان دریغ می کند، به عنوان نمونه:
۱-اکتفا به حداقل قرائت پیام های تسلیت داخلی و خارجی
۲-عدم استفاده از کوچک ترین نماد سیاه رنگ در قاب تصویر شبکه ها
۳-عدم توقف پخش مجموعهها و مسابقات و برنامه های ترکیبیِ طنز محور حتی برای یک روز
۴- سیاه نپوشیدن مجریان سیما و خودداری بسیاری از مجریان از تسلیت گفتن در برنامهها
۵-عدم برگزاری کافی میزگردهای میهمان محور برای تبیین اندیشههای متفکری چون ایشان چنانچه برای آیت الله مهدوی کنی(رحمت الله علیه) و آیتالله شاهرودی (رحمت الله علیه) و آقای هاشمی رفسنجانی (رحمت الله علیه) به حق و شایسته برگزار شد.
البته که آقایان صداوسیما باید توضیح دهند که چرا قبل از وفات ایشان در سخنرانی ها و مصاحبه های مختلف ایشان را بایکوت کردهاند؟
اگر چنین انفعالی از سوی غربگرایان بوده، باید گفت: چشمهایشان را باز کنند ببینند غربی ها با دانشمندان، اندیشمندان و تئوریسین های شان چه میکنند، اگرچه رأی خودشان بر خلاف نظریۀ او باشد، چشم دوزان به غرب چرا باید نخاله چین غرب باشند؟!
از الگویی تمام، چه میخواهید که ایشان ندارند؟ خوب روشن است که اگر شخصیت تمامی چون ایشان به جامعه معرفی نشود، نادان و ناگزیر باید شخصیتهای ناقصی همچون دکارت و هگل و پوپر و… بهعنوان الگو معرفی کنید، تازه اگر قبل از شما فضای مجازی چین الگویی را معرفی نکرده باشد.
در پایان یادآور شوم که انتقاد و پیشنهادهای صحیح را انقلابیون در دست بگیرند و در انفعال نباشد.
به امید صلاح
طلبۀ هم استانی
کد مطلب: 429680