یادداشت/ سید ولی موسوی
شعاری بودن و ناکارآمدی مدیران مهمترین عامل توسعه نیافتگی کهگیلویه وبویراحمد
7 فروردين 1400 ساعت 22:35
برخی مدیران کهگیلویه وبویراحمد در معارفه خویش با گفتار درمانی شعارهای خوبی میدهند و دغدغه خویش را خدمت به مردم و توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد میدانند، اما با گذشت زمان مشخص میشود از ماموریتهای دستگاه تحت مدیریت خود نیز غافلند که به چند مورد اشاره میشود.
یادداشتی از سید ولی موسوی؛ استان زیبا و چهارفصل کهگیلویه وبویراحمد با داشتن مواهب طبیعی و الهی ظرفیتهای خوبی برای توسعه دارد که اگر به شکل صحیح و اصولی از این منابع عظیم استفاده شود شاهد شکوفایی اقتصادی و رشد توسعه در ابعاد گوناگون خواهیم شد.
ویروس بی رحم و منحوس کرونا که بیش از یکسال است همه عالم را درگیر نموده است با توجه به اهمیت سلامت مردم وقت مسئولان در جلسات متعدد صرف مدیریت این بیماری از سال گذشته تاکنون شده است که امید است به لطف پروردگار و همکاری مردم شاهد قطع زنجیره این ویروس در سال جدید باشیم.
هر چندسلامت، اقتصاد و آموزش در کشور عزیز ما در اثر ویروس کرونا لطمههای زیادی دید، اما از جهتی مجاهدت مدافعان سلامت و توجه به زیر ساختهای بهداشت و درمان از برکات آن بود که جا دارد از تلاشها و مجاهدتهای رئیس و معاونان و مجموعه کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی استان که شبانه روز برای سلامت مردم زحمت میکشند به عنوان عضو کوچکی از جامعه رسانهای تشکر نمایم.
شیوع ویروس کرونا و سال پایانی دولت متاسفانه باعث شده مدیران دستگاههای مختلف روند کندی را در برنامه ریزیها داشته باشند که با آغاز حلول سال نو بیش از پیش آشکار شده است.
هر چند تحریمهای ظالمانه و کاهش شدید اعتبارات باعث روند کند سرمایگذاری و طولانی شدن پروژهها شده است ولی عدم مدیریت صحیح در برخی دستگاههای اجرایی نیز حکم فرماست.
گردشگری و کشاورزی از مهمترین محورهای توسعه کهگیلویه وبویراحمد است که در این بخشها به علت عدم برنامه ریزی و نظارت شاهد پس رفت در این زمینهها هستیم.
متاسفانه برخی مدیران کهگیلویه وبویراحمد در معارفه خویش با گفتار درمانی شعارهای خوبی میدهند و دغدغه خویش را خدمت به مردم و توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد میدانند، اما با گذشت زمان مشخص میشود از ماموریتهای دستگاه تحت مدیریت خود نیز غافلند که به چند مورد اشاره میشود.
اگرچه امروز مسئولان توصیه به مسافرت نمیکنند اما عید نوروز همیشه فرصت خوبی برای معرفی پتانسیلها وظرفیتهای استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه گردشگری بود که میشد از فضای مجازی و نصب بیلبورد در ورودی شهرها و برنامه ریزی با صدا و سیما و استفاده از ظرفیت رسانهها برای معرفی زیباییهای کهگیلویه وبویراحمد استفاده کردکه در این روزها از فعالیتهای دستگاه متولی خبری نیست.
اگر امروز مرغ و تخم مرغ در سطح بازار دارای نرسانات و کمبودهایی است معلوم است که دستگاه متولی یعنی جهاد کشاورزی به شعار رونق تولید خوب عمل ننموده که امروز شاهد کمبودهایی از این قبیل در بازار هستیم.
اگر توسعه حاشیه نشینی در شهرها باعث رشد شتابنده آسیبهای اجتماعی شده است معلوم است که دستگاههای متولی برنامه مناسبی برای حل مشکلات حاشیه شهرها نداشتهاند.
آگر در حوزه عمران شهری و روستایی و ترافیک دچار عقب ماندگیهای فراوانی هستیم ودر حسرت یک روگذر و زیرگذر برای کمک به روان سازی ترافیک ماندهایم معلوم است که هیچ برنامهای نداریم.
با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی نگاه غیر عادلانه به روستاها در خدمت رسانی بسیار مشهود است. متاسفانه روستاهایی در اقصی نقاط استان هست که از بسیاری از امکانات اولیه از قبیل جاده، آب و بهداشت محروم هستند که جالب است مسئولان متولی حتی یک بار هم سرکشی نکردهاند.
جوانان مستعد و توانمند روستاها که اگر امکانات برای آنان مهیا شود در عرصه ملی و جهانی حرفهای مهمی برای گفتن دارند متاسفانه از امکانات ورزشی و داشتن یک چمن و سالن ورزشی محروم هستند.
حوزه فرهنگ و مهارت آموزی نیز از دیگر حوزههایی است که ظرفیت برای ترویج فرهنگ غنی اسلامی و فرهنگ کارآفرینی وجود دارد که متاسفانه شاهد فعالیت کم رنگ دستگاههای متولی هستیم.
آیا وقت آن فرا نرسیده است که مسئولان برای یکبار که شده شرح وظایف خویش را مرور کنند و با برنامه محوری برای کمک به شکوفا شدن ظرفیتهای کهگیلویه وبویراحمد قدم بردارند.
آیا وقت آن فرا نرسیده است که در دهه پنجم انقلاب و آغاز گام دوم انقلاب مسئولان دستگاههای اجرایی با آسیب شنایی فعالیتها و ماموریتها کم کاریها را جبران نمایند تا با خدمت رسانی بهتر به مردم شاهد رضایت مندی و اعتماد بیش از پیش آنان به مسئولان در نظام اسلامی شوند.
آیا وقت آن فرا نرسیده است که در انتخاب مسئولان، شایسته سالاری و کارآمدی مد نظر دولتمردان قرار گیرد تا چرخهای توسعه با مدیران قوی و با برنامه سرعت بیشتری بگیرد.
بر این باوریم که کهگیلویه وبویراحمد که کلکسیونی از زیباییهای الهی را در خود جای داده است آنگونه که شایسته و زیبنده مردم سخت کوش و ولایت مدار این دیار است پیشرفتی نکرده است که ضعف مدیریت و عدم برنامه محوری در عرصه مدیریت سهم مهمی در این توسعه نیافتگی داشته است.
داشتن آبهای روان، پوشش زیبای جنگلی، گونههای مختلف گیاهی و از همه مهمتر نیروی انسانی جوان بستر مناسبی برای حرکت در مسیر توسعه در بسیاری از بخشهاست که اگر با مدیریت منطقی، اصولی و با برنامه همراه باشد کهگیلویه وبویراحمد میتواند در تولید و اشتغال بالاخص در صنعت گردشگری وکشاورزی به عنوان یک قطب در کشور مطرح شود.
اعتماد متقابل دولت و مردم بزرگترین سرمایه کشور است که مسئولان باید قدر این مردم فهیم و صبور را بدانند و شبانه روز برای حل مشکلات و رفع نیازهای آنان گام بردارند.
نامگذاری سال 1400 به نام تولید، پشتیبانیها، مانع زداییها از سوی رهبر فرزانه انقلاب، نشاط ملی را برای رونق تولید و اشتغال به دنبال خواهد داشت که قطعاً با عمل به این شعار شاهد شکست تحریم دشمنان و شکوفایی اقتصاد ایران عزیز خواهیم بود.
در پایان این نکته را یاداور میشوم هر چند استاندار پرتلاش و خدوم استان کهگیلویه و بویراحمد از همه توان مدیریتی خویش برای توسعه استان استفاده میکند اما لازم است در ماههای پایانی دولت بازدیدهایی سرزده از دستگاههای اجرایی داشته باشد و از ماموریتها و مطالبات مردم از آنها گزارش بخواهد تا شاهد تحرک و پویایی آنان در چرخه توسعه کهگیلویه وبویراحمد باشیم.
کد مطلب: 432465