سد آبریز هدیه دولت برای توسعه و آبادانی کهگیلویه بزرگ باشد
دیدار موحد با وزیر نیرو: به انتظار 14 ساله مردم در پروژه آبرسانی 4 شهر پایان دهید
4 ارديبهشت 1400 ساعت 20:46
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، لنده، چرام و بهمئی گفت: سد آبریز هدیه دولت برای توسعه و آبادانی کهگیلویه بزرگ باشد و با تکمیل پروژه آبرسانی به ۴ شهر به انتظار ۱۴ ساله مردم پایان دهد.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، لنده، چرام و بهمئی گفت: سد آبریز هدیه دولت برای توسعه و آبادانی کهگیلویه بزرگ باشد و با تکمیل پروژه آبرسانی به ۴ شهر به انتظار ۱۴ ساله مردم پایان دهد.
به گزارش کبنا، حجت الاسلام سید محمد موحد در دیدار با رضا اردکانیان وزیر نیرو ضمن عرض تبریک به مناسبت حلول ماه پر خیر و برکت رمضان، اظهار داشت: بهره برداری از پروژه آبرسانی به ۴ شهر (دهدشت، سوق، چرام و لنده) تا پایان دولت یکی از مسائل بسیار مهمی است که دولت دوازدهم در سفر به کهگیلویه و بویراحمد برای به بهره برداری رسیدن این پروژه قول مساعد داده بودند.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی، افزود: مقرر شد که این مهم از طریق خطوط انتقال از سد کوثر انجام شود.
وی با اشاره به اینکه در دیدار قبلی با وزیر نیرو، ایشان دستور اختصاص ۲۰ میلیارد تومان جهت تحرک بیشتر این پروژه را صادر کردند، بیان کرد: متاسفانه نه تنها این مهم عملیاتی نشد بلکه از ۲۲ کیلومتری که آب به شهر دهدشت میرسید تنها ۴ کیلومتر انجام شده که فعلاً قرار است لوله آن را تأمین کنند و این موضوع برای بنده بعنوان نماینده مردم قابل قبول نیست و باید عملیاتی شود.
حجت الاسلام موحد گفت: با توجه به صحبت با مسئولان قرارگاه خاتم و این میزان اعتباری که در نظر گرفته شده است انتظار میرود حداقل آب بسرعت در فاز اول به دهدشت برسد و اگر این مهم پیگیری نشود به نتیجه نمیرسیم.
وی با تاکید بر اینکه حدود ۱۶ کیلومتر دیگر نیاز است تا زمینه انتقال آب به دهدشت و فاز نخست این پروژه اجرایی شود ادامه داد: یکی از معضلات اساسی مردم شهرستان بهمئی انتقال آب از سد کوثر به بهمئی است که قریب به ۱۴ سال از آغاز عملیات اجرایی این پروژه میگذرد و تاکنون چندین پیمانکار خلعید شده یا پروژه را رها کردند.
موحد مشکلات اعتباری و معارضات محلی را بزرگترین مانع اجرای این پروژه برشمرد و افزود: خواستار واگذاری این پروژه به آبفا هستیم تا شاهد تسریع در پیشرفت پروژه باشیم چرا که آب و فاضلاب تجربه اجرای چنین پروژههایی را دارد و بنظر میرسد با توجه به سیاستهای فنی تغییر کارفرما مناسبتر بوده و تمرکز شرکت منابع آب بر روی پروژههای اصلی را سبب خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نزدیک به ۱۴ سال از عملیات کلنگ زنی پروژه آب کشاوری دهدشت غربی میگذرد و تنها ۲۴ درصد پیشرفت دارد، گفت: از نخستین روزهای آغاز کار نمایندگیام در این دوره پیگیر این پروژه بودهام و بارها با مسئولین قرارگاه و نمایندگی جهاد نصر کرمانشاه نشستهای مختلفی برگزار شد.
وی با بیان اینکه علیرغم اینکه خیلی از پیمانکارها طلبکار هستند اما پیمانکار این پروژه اعتبارات لازم را دریافت نموده است، ابراز کرد: مدیرعامل اعلام کردند و تعهد دادند که شروع به کار خواهند کرد ولی ما به این شروع امیدوار نیستیم و حتماً باید شاهد تعیین تکلیف این پروژه باشیم.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی در مجلس، اظهار داشت: وضعیت مردم دیشموک به لحاظ ابعاد محرومیت بر کسی پوشیده نیست و بهره مند شدن از آب سالم آشامیدنی جزو حقوق اولیه این مردم است که میطلبد تصمیم ویژهای در این خصوص اتخاذ شود.
وی با اشاره به اینکه مردم شهرستان بهمئی با جمعیت بیش از ۴۰ هزار نفر آب مورد نیاز خود را بسختی و مشقت تأمین میکنند، گفت: این موضوع باید برای مجموعه وزارت نیرو غیر قابل تحمل باشد که مردم در رنج هستند و هرچند وضعیت برخی مردم روستایی سوق، لنده، چرام، چاروسا و شهرستان چرام نیز به همین شکل است.
موحد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه احداث سد آبریز میتواند بارقه امیدی در حوزه کهگیلویه و منطقه جنوب باشد، اظهار داشت: به گفته مسئولان و کارشناسان وزارت نیرو دو ویژگی کیفیت آب که میتوان از آن به عنوان آب معدنی استفاده کرد و اینکه خروجی آب با دهانه سد کمتر از ۲ کیلومتر فاصله دارد یک وضعیت استثنائی است.
وی تاکید کرد: بدون شک احداث این سد یکی از راههای برون رفت چرام و کهگیلویه از وضعیت فعلی و ایجاد اشتغال پایدار است.
موحد گفت: انتظار داریم وزیر نیرو دستور ویژه را در خصوص دریافت ماده ۲۳ برای این پروژه را صادر کنند.
وی با اشاره به برگزاری دیدارهای مختلف با مهندس جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و مجموعه وزارت نیرو برای رفع مشکل این پروژه، بیان کرد: به دنبال پیگیری ماده ۵۶ و مشارکت بانکها نیز بودیم.
موحد همچنین به برگزاری نشست با شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اشاره کرد و افزود: این آمادگی از سوی ۲ بانک توسعه تعاون و بانک رفاه وجود دارد که البته نیازمند تدبیر وزیر نیرو و برگزاری نشست با وزیر رفاه و وزیر اقتصاد است که یکی از بانکهای دیگر با این ۲ بانک همراه شده تا این وضعیت برطرف شود.
وی ضمن تقدیر از زحمات و تدبیر وزیر نیرو به خاطر پیگیری و پرداخت مطالبات آبداران، گفت:
امید است مابقی این مطالبات نیز در اختیار آبداران قرار گیرد تا شاهد پرداخت منظم حقوق و مزایای این قشر زحمتکش باشیم.
حجت الاسلام موحد یکی دیگر از مشکلات چالش برانگیز حوزه انتخابیه را بحث آبرسانی به روستاها به وسیله تانکر عنوان کرد و گفت: در منطقه حتی شرایط برای اجاره تانکر از پیمانکار هم فراهم نیست و میطلبد تدبیر خاصی در این خصوص اندیشیده شود و خواستار تأمین تعداد تانکرهای سیار برای برخی روستاها گردید و بر تأمین و واگذاری ماشین آلات لازم برای جمع آوری آبهای سطحی و رفع مسدودی فاضلابهای شهری شد.
وی همچنین به مشکلات برق رسانی در شهرستانهای کهگیلویه، چرام، بهمئی و لنده اشاره کرد و خواستار برگزاری نشستی مجزا و تخصصی با حضور مسئولان وزارت نیرو و مجموعه برق استان کهگیلویه و بویراحمد و استان خوزستان در این خصوص شد.
موحد بیان کرد: انتظار داریم کلنگ احداث سد آبریز در دولت دوازدهم به زمین زده شود و هدیه دولت در سال پایانی کار خود به مردم کهگیلویه بزرگ باشد.
وی تصریح کرد: معتقدم پیشرفتهای مطالعات فنی این پروژه در این ۶ ماه گذشته بود.
رضا اردکانیان وزیر نیرو نیز در این دیدار از پیگیریهای مستمر نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، لنده، بهمئی و چرام تقدیر کرد و گفت: دستور پیگیری تسریع در مطالعه سد را صادر میکنم.
وی خطاب به تیم زیر مجموعه خود که در جلسه حضور داشتند خواستار تهیه و ارائه گزارش توجیهی برای ضرورت کار به دکتر نوبخت رئیس برنامه و بودجه کشور شد و عنوان کرد: تمام تلاش خود را به کار بگیرید که تا پایان دولت عملیات اجرایی این پروژه آغاز شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه همکاران میدانند از لحظه لحظه فرصت مدیریت برای بازشدن گرهای از مشکلات مردم تلاش میکنیم، گفت: جلسه برق به صورت مجزا برگزار و هیچ گونه تأخیر در وضعیت آبرسانی به این ۴ شهر قابل قبول نیست.
وی گفت: در صورت لزوم برای ماده ۵۶ رایزنیهای لازم با نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه انجام میشود.
قاسم تقی زاده خامسی معاون آب وزیر نیرو و رئیس سازمان مدیریت منابع آب نیز در این دیدار، گفت: این پروژه استانی بود و بدلیل کمبود منابع به شرکت آب نیرو واگذار کردیم مطالعه فنی تمام شد و مطالعه زیست محیطی باقی مانده است.
وی با بیان اینکه به شرکت آبنیرو برای اتمام مطالعات زیست محیطی یک ماه فرصت دادیم، گفت: تا اوایل خرداد ماده ۲۳ برای سازمان برنامه و بودجه ارسال میکنیم.
تقی زاده خامسی ابراز کرد: ماده ۵۶ را باید آقای نوبخت با آن موافقت کنند که تلاش خود را در این راستا به کار میگیریم و بعد از اخذ ماده ۲۳ و ۵۶ این پروژه آماده برای واگذاری به پیمانکار است.
تقی زاده خامسی با بیان اینکه ۲ طرح آبرسانی چهار شهر و لیکک در سالهای گذشته پیگیری کردیم ۲۰ میلیارد تومان از محل توازن به این طرح اختصاص یابد، گفت: تنها ۴۰ درصد از این مبلغ تخصیص یافت و برای اتمام پروژه این ۴ شهر با کمبود جدی اعتبار رو به رو هستیم.
وی تاکید کرد: ۱۷۰ میلیارد تومان نیازی اعتبار نیاز داریم تا آب را به دهدشت برسانیم و دکتر اردکانیان قول مساعد جهت طرح و پیگیری از سوی هیئت دولت داد.
تقی زاده خامسی با اشاره به اینکه معادل لوله مورد نیاز به قرارگاه پرداخت شده است، گفت: نشستی با معاونین قرارگاه برگزار شد و تلاش میشود که لوله خریداری و امسال اعتبار را دو برابر کردیم.
وی در پایان گفت: طول خط لوله ۲۸ کیلومتر است که فقط حدود ۱۰ کیلومتر توسط قرارگاه انجام شده است.
کد مطلب: 433380