کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

دلار به سطح ۲۲۵۰۰ نزدیک شد

آرایش جناحی در بازار دلار

22 ارديبهشت 1400 ساعت 17:41

جناح‌های بزرگ سیاسی داخل کشور نسبت به مذاکرات هسته‌ای دیدگاهی دوگانه دارند. دسته‌ای باور دارند در راه رسیدن به توافق هسته‌ای، مشکلات زیادی وجود دارد که بیشتر ازسوی طرف آمریکایی است. در سوی دیگر، گروهی اعلام کردند که مذاکرات پیشرفت محسوسی داشته است. معامله‌گران بازار ارز خود را با اخبار‌های منتشرشده از هر جناح هماهنگ کرده‌اند.


بازار ارز صحنه اختلاف‌های جناحی شده است. این دیدگاهی است که توسط برخی از معامله‌گران بازار ارز مطرح می‌شود. در هفته‌های اخیر بازار ارز تحت‌تاثیر مذاکرات هسته‌ای قرار گرفته است. در روز‌هایی که بازار بیشتر تحت‌تاثیر اخبار مثبت قرار داشت، قیمت با سرعت در مسیر کاهشی قرار می‌گرفت و در روز‌هایی که خبر‌های منفی به بازار مخابره می‌شد، روند قیمت صعودی می‌شد.
به گزارش کبنا و به نقل از دنیای اقتصاد؛ هفته گذشته اوضاع به کام کاهشی‌ها بود و بالا رفتن احتمال توافق موجب شد که اسکناس آمریکایی بیش از ۸ درصد از ارزش خود را از دست بدهد. با طولانی‌تر شدن مذاکرات و مخابره اخبار منفی به بازار در هفته جاری، گردونه به سود افزایشی‌ها چرخید و قیمت دلار توانست خود را به میانه کانال ۲۲‌هزار تومانی برساند. ساعت ۴ بعدازظهر روز سه‌شنبه، اسکناس آمریکایی با قیمت ۲۲هزار و ۴۵۰ تومان به فروش می‌رفت که ۴۵۰ تومان بیشتر از روز دوشنبه بود.
خبر‌های دولتی مثبت به بازار
به گفته فعالان، روز گذشته خبر‌های متناقضی از جناح‌های مختلف به بازار رسید،، ولی در مجموع اوضاع به سود افزایشی‌ها چرخید. در ابتدای روز، سخنگوی دولت اعلام کرد، عمده اختلافات درخصوص رفع تحریم‌ها در مذاکرات وین حل و فصل شده است. این خبر می‌توانست تا حدی انتظارات افزایشی بازار را تعدیل کند.
ربیعی در خبر دیگری که برای بازار مثبت تلقی می‌شد، عنوان کرد، مذاکره بین ایران و عربستان نیز در سطح نمایندگان ویژه دو دولت در حال انجام است و روند آن مثبت است. به گفته تحلیلگران، خبر‌هایی که نشان از کاهش تنش‌ها و بالا رفتن احتمال لغو تحریم‌ها باشد، موجب افزایش فعالیت فروشندگان در بازار ارز می‌شود. با این حال خبر‌های دیگری به بازار رسید که احتمال کاهش تنش‌ها را دور از انتظار می‌دانست.
خبر‌های مذاکره‌ای مخالفان دولت

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پرس تی‌وی مطلع شد آمریکا با اصرار بر عدم لغو ۵۰۰ تحریم برجامی، عامل گره‌خوردن مذاکرات در وین است. بر اساس آنچه پرس تی‌وی گزارش کرده است، باقی‌ماندن تحریم این ۵۰۰ نهاد و فرد باعث می‌شود که ایران نتواند از منافع اقتصادی برجام استفاده کند. این گزارش افزوده است؛ زیاده‌خواهی آمریکا در این راستا، بر‌خلاف ماده ۲۹برجام، مانع عادی شدن روابط تجاری و اقتصادی ایران با جهان خواهد شد. از نگاه فعالان، بازار دیروز این خبر را با توجه به طولانی‌تر شدن روند مذاکرات جدی‌تر گرفت و در مسیر افزایشی حرکت کرد.
دام نوسانات تا انتخابات
مشخص نیست کدام گروه یا دسته در حال‌حاضر سیگنال صحیح را به معامله‌گران ارزی ارسال می‌کند. با این حال به نظر می‌رسد تا زمان انتخابات ریاست جمهوری، در صورتی‌که در توافقات هسته‌ای اتفاق جدیدی رخ ندهد، اخبار‌های مثبت و منفی زیادی به بازار مخابره شوند. در این شرایط احتمال دارد که سرعت خرید و فروش‌ها شدت بگیرد و معامله‌گران با احتیاط بیشتری در بازار فعالیت کنند.
به‌نظر می‌رسد کمتر کسی طی یک ماه آینده دست به خرید و فروش‌های بلندمدت بزند، ولی نوسان‌گیران با قدرت بیشتری در بازار ظاهر خواهند شد. در این شرایط، به‌نظر می‌رسد بازارساز وظیفه دارد یک کریدور قیمتی برای دلار تعریف کند و اجازه ایجاد تغییرات شدید را به نوسان‌گیران ندهد. بازارساز بهتر است قیمت دلار را به یک کف و سقف مشخص هدایت کند و نوسانات را در آن مدیریت کند. اگر بازارساز اصرار کند که قیمت‌ها را با ارزپاشی پایین بیاورد، ممکن است با حملات سفته‌بازانه مواجه شود. بازار ارز بیش از هر زمانی نیاز به ثبات دارد، نه رفت و برگشت‌های قیمتی شدید.
در ۱۵ روز گذشته، دلار در ابتدا از کانال ۲۴ هزار تومان به زیر کشیده شد و تا محدوده ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی افت کرد. پس از آن طی ۳ روز به بالای ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. چنین نوسانات شدیدی، بار دیگر توجهات به سوی بازار ارز را بیشتر می‌کند و آن را به‌عنوان مکان مناسبی برای سفته‌بازی مورد توجه افراد قرار خواهد داد.
چرا دلار ارزان می‌شود اما کالا نه؟
چرا وقتی دلار گران می‌شود در کوتاه‌ترین زمان ممکن اثر خود را بر قیمت کالاها نشان می‌دهد اما وقتی نرخ دلار پایین‌ می‌آید زمانی طولانی نیاز است تا قیمت کالاها پایین بیاید؟ این سوال مهمی است که در سال‌های گذشته همواره جامعه با آن روبه رو بوده است.
 با وجود آنکه در دولت یازدهم نرخ تورم در اقتصاد ایران پس از مدت‌ها تک رقمی شد اما تحت تاثیر خروج آمریکا از برجام و کاهش رشد اقتصادی و دسترسی به بازارهای بین المللی بار دیگر قیمت‌ها بالا رفت و با افزایش نرخ ارز، علت بالا رفتن این قیمت‌ها، تغییر در این بازار عنوان شد.
با این وجود اما در ماه‌های گذشته هر بار نرخ دلار کاهشی شده، نشانه‌ای از روند کاهشی قیمت‌ها دیده نمی‌شود یا سرعت آن بسیار کندتر از زمانی است که قیمت‌ها بنا بود با افزایش قیمت دلار بالا روند و بسیاری از مردم هنوز پاسخ دقیقی برای این سوال ندارند.
مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در این باره می‌گوید: بخشی از این تاخیر، ریشه در واقعیت‌های اقتصادی دارد. یعنی هزینه تمام شده برای مواد اولیه‌ لزوما در همان زمان بر روی قیمت نهایی کالا تاثیر ندارد و طبیعی است که مشاهده تاثیرات به زمان نیاز داشته باشد.
وی با بیان اینکه سود شخصی، محور بسیاری از فرایندهای اقتصادی به شمار می‌رود، بیان کرد: در کنار آن این طبیعی است که برخی افراد تا جایی که امکان دارد، در برابر تغییرات قیمتی مقاومت کنند، زیرا با پایین آوردن قیمت، مستقیما سود خود را کاهش می‌دهند. از این رو یکی از دلایلی که سرعت تاثیرگذاری کاهش قیمت دلار بر بازار را کند می‌کند، همین مقاومت‌ها به شمار می‌آید.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به شرایط دشوار اقشار کم درآمد در تلاطم‌های قیمتی، بیان کرد: در ثبات قیمتی، افرادی که درآمد ثابت دارند، حقوق بگیر یا کارمند به شمار می‌روند، امکان برنامه ریزی برای درآمد خود را خواهند داشت اما وقتی اوضاع بر هم می‌ریزد و قیمت‌ها با سرعت بالایی جابجا می‌شوند، کارگران روزمزد و افرادی که درآمد ثابت دارند بیشترین آسیب را می‌بینند.
به گفته حریری، تورم عملا مالیاتی است که از فقرا گرفته می‌شود و افراد ثروتمند هرچند با فشار مواجه می‌شوند اما در عین حال با توجه به اینکه دارایی غیرمنقول‌شان رشد می‌کند، هزینه کمتری را در این زمینه نسبت به کم درآمدها متحمل می‌شوند.


کد مطلب: 434104

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/434104/آرایش-جناحی-بازار-دلار

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1