کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در سایه بی‌توجهی مسئولان؛

داغ تشنگی بر دل مردم و مزارع کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد سنگینی می‌کند

18 تير 1400 ساعت 13:39

داغ تشنگی همواره بر دل مردم و مزارع کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۱۰ درصد آب‌های سطحی خودنمایی می‌کند.


 داغ تشنگی همواره بر دل مردم و مزارع کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۱۰ درصد آب‌های سطحی خودنمایی می‌کند.
به گزارش کبنانیوز، استان کهگیلویه و بویراحمد در دامنه رشته کوه زاگرس، بیش از 10 درصد آبی کشور را در اختیار دارد. با وجود این حجم از منابع آبی کشور و تأمین بخش عمده آب حوزه کارون از سرچشمه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد، اما داغ تشنگی همواره بر دل مردم و مزارع کشاورزی این استان خودنمایی می‌کند.
عدم مدیریت صحیح منابع آبی در استان کهگیلویه و بویراحمد و در سایه بی‌توجهی مسئولان برای افزایش سهم‌آبه استان از منابع آبی، باعث شده تا با کوچک‌ترین تنش آبی استانی با مساحت و جمعیت یک درصدی در استان کهگیلویه و بویراحمد با چالش‌های جدی روبرو شود.
 مهدی روشنفکر نماینده شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های اصلی خود را افزایش سهم‌آبه استان از منابع آبی موجود عنوان کرد و گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن 10 درصد از منابع آبی کشور متأسفانه امروز در تأمین آب کشاورزی و آشامیدنی در مضیقه است.
وی به اخذ مجوزهای لازم جهت احداث سد سقاوه در شهرستان مارگون اشاره کرد و گفت: تمام مجوزهای لازم برای احداث سد سقاوه اخذ شده و در بودجه امسال و ماده 56 توسطوزارت کار 50 میلیارد تومان اعتبار نیز برای این سد در نظر گرفته شده است.
 وی در ادامه به احداث سد تنگ سرخ در شهرستان بویراحمد گریزی زد و گفت: روند اجرایی سد تنگ‌سرخ قریب به یازده سال پیش شروع شده و تا سال گذشته تنها 24 درصد رشد فیزیکی و 24 میلیارد تومان اعتبار جذب کرده بود.
 وی افزود: از سال گذشته تاکنون بیش از 220 میلیارد تومان اعتبار برای سد تنگ سرخ اختصاص یافته و در این بازه زمانی بیش از 14 درصد به رشد فیزیکی سد اضافه شده‌است.
 کاهش دبی آب رودخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد

 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیش‌بینی می‌شود دبی رودخانه بشار یاسوج در پایان شهریورماه امسال به یک چهارم نسبت به آمار بلند مدت تقلیل یابد که این یک فاجعه زیست محیطی است.
 رسول فرهادی افزود: هم‌چنین دبی رودخانه‌های زهره و مارون نیز به یک دوم مدت آمار بلند مدت تقلیل خواهد یافت که این وضعیت نگران کننده‌است.
 وی بیان کرد: رودخانه‌های مارون، بشار، زهره و سایر سرشاخه‌های آنها از ارتفاعات استان سرچشمه گرفته و در نهایت وارد استان‌های پایین دست می‌شوند.
 فرهادی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا یک ماه آینده آب رودخانه بشار در حوزه شهر یاسوج به طور کامل خشک خواهد شد.
 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کاشت محصولات کشاورزی اطراف رودخانه بشار باید متوقف شود.
 فرهادی عنوان کرد: همه دستگاه‌های اجرایی متولی در وقت بحران برای کنترل وضعیت موجود باید پای کار بیایند و اطلاع‌رسانی‌های لازم به مردم در مورد خشکسالی و کشت‌های جایگزین انجام گیرد.
 وی دلیل عمده کاهش دبی محسوس رودخانه‌ها را کاهش بارندگی در سال آبی 99 _ 1400 عنوان نمود و مهار آب و بارش‌ها در فصل زمستان از طریق احداث سدهای مخزنی را مهم‌ترین راهکار مقابله با خشک‌سالی و پایداری دبی منابع آب سطحی در همه ماه‌های سال دانست.
 


کد مطلب: 436634

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/436634/داغ-تشنگی-دل-مردم-مزارع-کشاورزی-کهگیلویه-بویراحمد-سنگینی-می-کند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1