کبنا گزارش میدهد
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی پاسخ دهد، چرا به قوانین توجهی نمیشود؟ / آیا حفظ جان مادران و نوزادان اهمیت دارد؟
31 تير 1400 ساعت 20:34
پایگاه خبری کبنانیوز، همچون سایر بزرگان قدردان تلاش و زحمات بیدریغ و فداکارانه پرستاران و کادر درمانی بیمارستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد که برای حفظ جان و سلامت مردم از شر بیماریها و بخصوص بیماری مرگبار کرونا است و بر دستان این قشر زحمت کش بوسه تشکر میزد.
نظر به ضرورت ارتقای سلامت مادران و نوزادان و تاکید بر این امر به عنوان یکی از پیشنیازهای توسعه جامعه و به استناد دستورالعملهای طرح تحول سلامت در این زمینه، مقرر گردیده است که در هر شبانه روز یک متخصص یا فوق تخصص زنان و زایمان در بیمارستانهای دارای این بخش به صورت مقیم یعنی حضور فیزیکی مستمر از ساعت ۲ بعد از ظهر تا ۸ صبح روز بعد در بیمارستان (جزئیات آن در دستورالعمل مقیمی طرح تحول سلامت و شیوه نامه ارتقای حضور متخصصین زنان و زایمان در فرایندهای مراقبت مادران به طور مشروح ذکر شده است) حضور داشته باشند. از آنجا که مدیریت و نظارت بیمارستانهای آموزشی تحت نظر مستقیم معاون آموزشی دانشگاه هست بنابراین انتظار میرود که رعایت دستورالعملها بخصوص قوانینی که در جهت حفظ جان مردم و به ویژه مادران و نوزادان هست از سوی معاون آموزشی دانشگاه به دقت مورد توجه قرار گیرد و این مهم زمانی بیشتر اهمیت مییابد که معاون آموزشی دانشگاه خود یک متخصص زنان و زایمان باشد.
اما آقای رئیس دانشگاه این موضوع از دو منظر قابل بررسی است: یکی اینکه از آنجا که معاون آموزشی حضرتعالی یک متخصص زنان و زایمان هست و خود باید به عنوان مسئول اصلی نظارت بر دستورالعملها در بیمارستانهای آموزشی ایفای نقش نماید، ولی متاسفانه با این شرایط اینگونه متصور میشود که نه تنها نمیتواند رسالت خویش را به نحو احسن انجام بدهد، بلکه در روزهای مقیمی وی در برنامه ماهانه مقیمی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، ضمن اینکه بر اساس مدارکی که وجود دارد، او اکثراً در بیمارستان حضور نداشته، بلکه در مطب خصوصی خویش مشغول کسب درآمد میباشد و گواه این امر نسخه بیماران ویزیت شده در روزهای مقیمی و گزارشات سوپروایزرهای بیمارستان امام سجاد (ع) است.
اگرچه قبل از افتتاح مطب نیز همین رویه را پیش گرفته بودند و در بیمارستان حضور نمییافتند که گواه این کار ساعات ورود و خروج ثبت شده در تایمکس بیمارستان است. شواهد نشان دهنده این است که حضرتعالی گویا از این رفتار و نقض قانون معاونآموزشی خویش مطلع هستید، حالیا چرا جلوی این تخلف به این واضحی را نگرفتهاید و جان مادران و نوزادان مراجعه کننده به بیمارستان امام سجاد (ع) برای شما و معاون آموزشیتان کم اهمیت یا بی اهمیت جلوه میکند؟
گفتنی است نه تنها او بلکه تنی چند از اعضای متخصصین زنان و زایمان که با ایشان ارتباط دوستانه و نزدیکی دارند نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
دیگر منظر اینکه: اگر هم اذعان کنید که در این خصوص اطلاع ندارید باید در مدیریت خود و انتخاب معاونینی که مسئولیت خویش را به نحوا احسن به جا نمیآورند، تجدید نظر فرمایید و کار را به کسانی بسپارید که نجابت پزشکی را حفظ و دل در گرو سلامت مردم داشته باشند
لازم به ذکر است که موارد دیگری وجود دارد و انتظار میرود دستگاههای مسئول در این خصوص رصد دقیقی داشته باشند. لذا از آنجا که طرح تحول سلامت به عنوان یکی از محورهای اساسی خدماتی دولت تدبیر و امیدی است که هر روز شما آنرا بر طبل مینوازید چرا خود و مدیرانتان را موظف به اجرای آن نمیدانید؟ در صورتی که شواهد موجود نشان دهنده آن است که از ابتدای ابلاغ این دستورالعمل معاون آموزشی شما از زمان تصدی معاونت و چه قبل از آن به این مقررات توجه چندانی نداشته و به نظر میرسد خود را مکلف به اجرای آن نمیداند و چه بسا مشکلاتی که در این خصوص متوجه مادران و نوزادان شده که نسلها پابرجا خواهد ماند، الله اعلم
منتظر اقدام عاجل و برخورد قانونی شما و بازگرداندن مال تحصیل شده از این مسیر به بیت المال و برخوردهای مندرج در دستورالعمل طرح تحول سلامت با پزشکان متخلف و گزارش آن به مردم هستیم.
لازم به ذکر است که پایگاه خبری کبنانیوز، همچون سایر بزرگان قدردان تلاش و زحمات بیدریغ و فداکارانه پرستاران و کادر درمانی بیمارستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد که برای حفظ جان و سلامت مردم از شر بیماریها و بخصوص بیماری مرگبار کرونا است و بر دستان این قشر زحمت کش بوسه تشکر میزد.
مستندات به شرح زیر است؛
شیوه نامه ارتقاء حضور متخصص زنان و زایمان از فرایندهای مراقبت مادران
دستورالعمل نحوه آنکالی و کشیکهای مقیم پزشکان
مجموعه دستورالعملهای نظام تحول سلامت
کد مطلب: 437065