کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

دکتر عریان در مراسم تودیع خود؛

مگر نماینده ها کار دیگری ندارند که شب و روز برای دانشگاه توصیه می‌کنند / می‌خواهند دانشگاه جزو تریتوری و در محدوده یک طایفه باشد؛ امیدوارم این زشتی‌ها از این استان رخت ببندد / توصیه عریان به رئیس دفتر جوان وزیر علوم؛ زمانی که ایشان متولد شدند بنده در زندان شاه بودم

26 آبان 1400 ساعت 11:04

مراسم معارفه و تودیع رؤسای دانشگاه یاسوج با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن آمفی تئاتر عسکری این دانشگاه برگزار شد.


مراسم معارفه و تودیع روسای دانشگاه یاسوج با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن آمفی تئاتر عسکری این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش کبنا، صبح امروز (چهارشنبه 26 آبان ماه 1400) با حضور داداش پور معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان و اردوان ارژنگ معاون این سازمان، سید جواد هاشمی سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مسئولان کشوری و استانی و اعضای هیئت علمی دانشگاه مراسم معارفه و تودیع روسای دانشگاه یاسوج در سالن اجتماعات عسکری برگزار شد.
احمد عریان رئیس پیشین دانشگاه یاسوج در این آیین به سخنرانی پرداخته و گفت: سعی کردم جایی که مشکلی ایجاد می‌شود قانون را سرلوحه قرار دهیم، با همه علی السویه رفتار شد، در دانشگاه دوست و دشمن و چپ و راست و سردسیری و گرمسیری نداشتیم.
استقلال دانشگاه به طور کامل حفظ شد، استاندار، نماینده، امام جمعه، حتی وزیر در تصمیمات دانشگاه دخالتی نداشتند، توصیه‌های زیادی می‌شد، ولی 6 ماه اول متوجه شدند که دانشگاه می‌خواهد فارغ از نگاه‌های بیرون از دانشگاه باشد و تصمیم بگیرد.
در این 4 سال، دانشگاه در آرامش بود، 182 پیام طی این روزها داشتم، حتی کارکنان شرکتی نیز راضی بودند. هر مدیری در دانشگاه رئیس دانشگاه در درون گروه خود بود و این موجب ایجاد آرامش شد.
وی با بیان اینکه «الگوی تولید علم در دانشگاه تغییر کرد» گفت: در دانشگاه 5 نفر از دوستان تولید علم را به دوش می‌کشیدند، ولی الان 50 نفر فعالیت دارند، شاخص هیرش یا H-Index بیشتر از 20 نفر از هیئت علمی بیشتر از 16 و 40 نفر بالای 15 است. 40 نفر بطور فعال کارهای علمی فاخر در سطح دنیا انجام می‌دهند، به همین دلیل تعداد استادتمام دانشگاه از 7 نفر به 19 نفر و تعداد دانشیار از 42 نفر به 69 نفر رسید.
وی گفت: در سال 96 در نمایه ISC «نمایه دانشگاه‌های جهان اسلام» بودیم، که رتبه 14 را داشتیم. امروز دانشگاه یاسوج قدم‌های بالاتری از دانشگاه یاسوج برداشته است. بر اساس فعالیت‌های علمی اعضای هیئت علمی، در رنکینگ تایمز، دانشگاه شیراز امسال بین رتبه‌های 800 تا 1000 بوده و ما در بین 500 دانشگاه برتر بودیم.
عریان گفت: جزو 100 دانشگاه‌های جوان برتر دنیا، در دانشگاه‌های آسیایی رتبه 89، همچنین در رنکینگ‌های دیگر رتبه‌های خوبی داشتیم.
رئیس پیشین دانشگاه یاسوج در آیین تودیع خود به فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه گفت: این استان از استان‌های صنعتی نیست، در دانشگاه‌ها نیز، در زمینه صنعت، جزو دانشگاه‌های آخر است. مرارت‌های زیادی در این زمینه کشیدیم، معاونین محترم پژوهشی به ویژه آقای دکتر منتظر الظهوری و همچنین آقای دکتر پورانفر مرارت کشیده‌اند.
وی گفت: زمانی که سال 96 در دانشگاه حضور پیدا کردم، 6 طرح پژوهشی ارتباط با صنعت قراردادی به مبلغ 400 میلیون تومانی را داشتیم، الان در سال 1400، 26 قرارداد به مبلغ 4 میلیارد و 400 میلیون تومان قرارداد بسته شده و تا 8 میلیارد نیز قراردادهایی داریم که یک طرف امضا کرده است و در جریان است.
وی گفت: حدود 8 هزار و 500 میلیارد تومان قرارداد پژوهشی در یک سال، از چشم اندازهایی بود که آرزو می‌کردیم دانشگاه به این منطقه برسد.
وی گفت: متخصصین توانمندی داریم که علم روز را از اقصاء نقاط جهان کسب کرده‌اند را بکار بگیرید، اینجا همه چیز را در خانه داریم. دنبال دانشگاه‌های دیگر برای رفع مشکلات خود نروید، این دانشگاه می‌تواند مشکلات استان را حل کند. اگر متخصص نداشته باشد، این دانشگاه بهتر می‌داند که از کدام متخصصین سایر دانشگاه‌ها استفاده کند، نیروهای درجه چندم را دعوت نکنید، چنانکه این کار هنوز هم جا نیفتاده است.
رئیس پیشین دانشگاه یاسوج اظهار کرد: دو استاندار قبل به جد توصیه و بخشنامه کردند که هر پروژه‌ای به غیر از دانشگاه یاسوج به دانشگاه دیگری داده نشود، حتی اگر متخصص نداشته باشد باید از طریق دانشگاه یاسوج انجام شود، این دانشگاه دانشگاه مادر است و یکی از دانشگاه‌های بین المللی سطح بالا است.
عریان گفت: سال 1362 وارد دانشگاه شدم، مربی بودم، تخصصم را در انگلستان گرفتم، آن زمان من برای معلمی آمده بودم، و اصلاً فکر نمی‌کردم که مدیرگروه شوم. شغل همه ما معلمی و آموزش و پژوهش است. ما عملاً شهردار نیستیم که ندانیم که قرار است کجا باشیم، ما دوباره  به تحقیق و پژوهش و دفتر کار خود و کار با پایان نامه‌ها برمی گردیم.
وی با بیان اینکه «کرسی‌های آزاداندیشی به شکل اولی برگزار می‌شود» گفت: هیچ برنامه‌ای به هیئت نظارت دانشگاه داده نشده که با برگزاری آن مخالفت شود، همه کرسی‌ها و مناظرات و برنامه‌ها موافقت شد.
عریان گفت: هیچ نیرویی به توصیه وارد دانشگاه نشد، و من تأکید داشتم که هر مدیری اگر توصیه می‌شود انتخاب نکنم. نباید نماینده‌ها برای دانشگاه تصمیم بگیرند. مگر نماینده‌ها کار دیگری ندارند که شب و روز راجب این موضوع توصیه می‌کنند. کاش می‌گفتند برویم وزارت، مشکلات آی تی دانشگاه را حل کنیم، مشکل ترابری دانشگاه را حل کنیم، حتی یک بار یک نفر چنین چیزی را نخواست و نگفت. ولی اینکه اینجا باید تقسیم شود، دانشگاه جزو تریتوری و در محدوده یک طایفه باشد، و جای دیگری برای طایفه دیگر. این در یاسوج هست و جای دیگری چنین مسائلی نیست. امیدوارم این زشتی‌ها از این استان رخت ببندد. ما باید برای خودمان احترام قائل باشیم.
وی گفت: مدیران گزینشی و طایفه‌ای انتخاب نشدند، ما از همه سلایق و طرز تفکرات مختلف را در مدیریت دانشگاه داشتیم، اعتقادم این است که نگاه‌های مختلف باید با هم مطرح شوند و در نهایت تصمیمات خوبی گرفته شود.


وی گفت: از تنها شخصی که در این استان تشکر می‌کنم فرزند آیت الله ملک حسینی است چرا که ایشان نگاه علمی داشتند.
رئیس پیشین دانشگاه یاسوج گفت: از همه اعضای هیئت علمی که تلاش کردند تشکر و قدردانی می‌کنم. رئیس دفتر جوان وزیر مصاحبه‌ای داشتند، به ایشان توصیه می‌کنم که در صحبت‌های خود به عنوان فرد علمی تعمق کنند.
وی افزود: روزی که ایشان متولد شدند بنده در زندان شاه بودم، چطور شده که کسانی که در انقلاب سهمی نداشتند حالا امین انقلاب شده‌اند و با انقلاب هستند، و ما که زندگی‌مان را گذاشتیم امین نیستیم.
لطفاً به ایشان بفرمایید ما شاید ده‌ها برابر کسانی که ادعای انقلاب را دارند، ما زحمت کشیدیم، زمانی که بنده جهاد دهدشت را راه انداختم، جهادی که هر کسی حاضر نیست در این مناطق محروم برود، ما 3 سال آنجا زندگی کردیم. آن زمان هم یک ریال حق مدیریت نمی‌گرفتیم. آن زمان افراد برای عشق به مملکت کار می‌کردند، الان یک نفر پیدا می‌شود و ما را غیر امین و غیر خودی و غیر انقلابی می‌دانند و خودشان را آخر انقلابی می‌خوانند.


کد مطلب: 441353

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/441353/مگر-نماینده-کار-دیگری-ندارند-شب-روز-دانشگاه-توصیه-می-کنند-می-خواهند-جزو-تریتوری-محدوده-یک-طایفه-باشد-امیدوارم-این-زشتی-ها-استان-رخت-ببندد-عریان-رئیس-دفتر-جوان-وزیر-علوم-زمانی-ایشان-متولد-شدند-بنده-زندان-شاه-بودم

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1