رئیس جهاد کشاورزی گچساران:
۹۰ درصد مزارع کشاورزی دیم گچساران غیرقابل برداشت است
27 فروردين 1401 ساعت 19:27
رئیس جهاد کشاورزی گچساران گفت: باتوجه به کمبود پراکنش بارش و بروز خشکسالی در سال زراعی جاری ۹۰ درصد مزارع کشاورزی دیم این شهرستان قابلیت برداشت را ندارد.
رئیس جهاد کشاورزی گچساران گفت: باتوجه به کمبود پراکنش بارش و بروز خشکسالی در سال زراعی جاری ۹۰ درصد مزارع کشاورزی دیم این شهرستان قابلیت برداشت را ندارد.
به گزارش کبنا، لیلا عطازاده افزود: در سال زراعی جاری هفت هزار و ۵۳۷ هکتار از زمینهای کشاورزی دیم این شهرستان زیر کشت گندم رفت که به علت خشکسالی ۹۰ درصد آن قابل برداشت نیست.
وی با اشاره به اینکه از بهمن ماه ۱۴۰۰ تاکنون بارندگی مناسبی در این شهرستان نداشتهایم، گفت: تنش خشکی موجب کاهش رشد رویشی و پرنشدن دانه شده است.
عطازاده ابراز کرد: در سال زارعی جاری ۱۵ هزار و ۲۲۶ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان زیر کشت گندم رفت که هفت هزار و ۶۸۰ هکتار آبی بوده است.
رئیس جهاد کشاورزی گچساران در ادامه به ایرنا گفت: پیش بینی میشود امسال ۲۹ هزار تن گندم در این شهرستان تولید شود.
وی تصریح کرد: هزار و ۲۶۰ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان زیر کشت جو رفت که از این مقدار ۱۲۰ هکتار آبی است.
عطازاده اظهار داشت: پیش بینی میشود ۲۵۰ تن جو از زمینهای کشاورزی گچساران برداشت شود.
وی گفت: ۵۳۱ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان در سال زارعی جاری زیر کشت کلزا رفت که پیش بینی میشود هزار تن کلزا در این شهرستان تولید شود.
قیمت خرید تضمینی گندم ۱۱۵ هزار ریال تعیین شد
عطازاده با اشاره به قیمت مصوب خرید گندم افزود: قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم ۱۱۵ هزار ریال است.
وی با بیان اینکه کار برداشت محصول گندم در این شهرستان از اول اردیبهشت امسال آغاز میشود، گفت: ۷۰ دستگاه کمباین برای برداشت محصولات گندم و کلزا در این شهرستان نیاز است و هم اکنون ۱۱ دستگاه کمباین در این شهرستان وجود دارد.
عطازاده افزود: از کشاورزان انتظار میرود گندم تولیدی خود را به مراکز خرید معرفی شده تحویل دهند و آگاهی داشته باشند که تحویل نهادههای کشاورزی به کشاورزان منوط به تحویل گندم تولیدی به مراکز خرید است.
وی تصریح کرد: کارشناسان صندوق بیمه محصولات زراعی با همکاری کارشناسان این مدیریت با حضور در مزارع نسبت به برآوردهای خسارات ناشی ازخشکسالی اقدام خواهند کرد.
به گفته عطار زاده بهره برداران باید محصول مازاد مصرف خود را به مراکز خرید تحویل دهند و این محصول استراتژیک به هیچ عنوان نباید از شهرستان خارج شود.
رئیس جهاد کشاورزی گچساران گفت: بیش از هشت هزار و ۵۰۰ کشاورز و بهره بردار در گچساران فعالیت میکنند.
شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
کد مطلب: 447026