در کمیته دانشگاهی قرارگاه جمعیت مطرح شد؛
ثبت بیش از یک هزار مورد سقط جنین در کهگیلویه و بویراحمد
9 مرداد 1402 ساعت 6:21
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: روشها و پارامترهای مختلفی برای تشویق خانواده و زوجهای جوان به فرزندآوری وجود دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: روشها و پارامترهای مختلفی برای تشویق خانواده و زوجهای جوان به فرزندآوری وجود دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش کبنانیوز، سعید جاودان سیرت در چهارمین کمیته دانشگاهی قرارگاه جمعیت در سال جاری با بیان اینکه فرزندآوری در اولویت برنامههای دولت و نظام است گفت: جمعیت کشور در حال پیر شدن است لذا نیاز است اقدامات اساسیتری برای فرزندآوری و جوانی جمعیت انجام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: یکی از راههای فرزندآوری تشویق جوانان به ازدواج است متاسفانه سن ازدواج میان جوانها بالا رفته که با ترویج ازدواج آسان جوانان تشویق به تشکیل زندگی مشترک میشوند.
وی با اشاره به آمار بالای طلاق عنوان کرد: با جلوگیری از طلاق میان زوجها میتوان آنها را تشویق به فرزندآوری کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، بیان کرد: از دیگر مواردی که در افزایش جمعیت نقش دارد این است که مراقبتهای لازم از زنان باردار صورت گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، عنوان کرد: سایر ارگانها در حوزه سلامت دخیل هستند و نقش آنها نقش حساس و مهمی است برای مثال؛ برای مراقبت از زنان باردار روستایی باید راه دسترسی مناسب وجود داشته باشد و دستگاههای متولی وظایف خود در این زمینه را به درستی انجام دهند.
جاودان سیرت با اشاره به اینکه نباید از آموزش گروههای هدف و همچنین آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان سلامت غافل شویم، گفت: همکاری سایر ارگانها در افزایش جمعیت بیتاثیر نیست.
وی بر مصاحبههای علمی توسط افراد خبره و صاحب نظر در زمینه فرزندآوری و عوارض سقط جنین به لحاظ علمی و قانونی تاکید کرد و گفت: زمانی جوانی جمعیت و فرزندآوری محقق میشود که مطالب علمی بیان و علمی هم تصمیمگیری شوند.
وی بر فرهنگ سازی برای فرزندآوری تاکید کرد و گفت: فرهنگ سازی جهت افزایش جوانی جمعیت باید استمرار داشته باشد و نگاه زنان به بارداری باید تغییر پیدا کند.
جاودانسیرت، با تاکید بر استمرار روشهای تشویق و ترغیب زنان به فرزندآوری افزود: لازم است با استفاده از ظرفیت صدا و سیما و رسانه زوجین را از تصمیم به سقط جنین عمدی منصرف کنیم و راههای انجام سقط های جنایی و عمدی را پیدا و با انجام اینگونه سقطها با همکاری قوه قضایی و دیگر ارگانهای مرتبط مقابله نماییم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با کاهش فرزندآوری و رشد جمعیت کشور با مشکلات زیادی مواجه می شود.
محمد ملک زاده ادامه داد: یکی از روشهای موثر در افزایش فرزندآوری کاهش سقط جنین است که بر اساس اطلاعات سامانه سیب سال گذشته در استان یک هزار و ۱۰۱ سقط قانونی انجام گرفته است.
ملک زاده، با اشاره به اینکه سقط ها به سه گروه خودبخودی، پزشکی و جنایی دسته بندی میشوند، گفت: در سه ماهه سال جاری در استان نیز ۲۶۹ مورد سقط جنین در سامانه سیب ثبت گردیده است.
وی خاطر نشان کرد که از آمار دقیق سقطهای عمدی و خودخواسته اطلاعات موثقی در دست نیست و انتظار میرود که آمار سقط از این تعداد ثبت شده بیشتر باشد.
کد مطلب: 465393