دریافت لینک صفحه با کد QR
تبعات وحشتناک مقاومت در برابر عطسه
10 آبان 1403 ساعت 8:30
خارج کردن باکتریها، خاک، گرد و غبار، کپک، گرده یا دود از بدن جزء دلایل طبیعی عطسه کردن هستند.
خارج کردن باکتریها، خاک، گرد و غبار، کپک، گرده یا دود از بدن جزء دلایل طبیعی عطسه کردن هستند.
به گزارش کبنا، شعطسه راه دفاعی طبیعی بدن در برابر بیرون کردن ذرات خارجی در بینی است.
به گزارش فرارو به نقل از هلث لاین، عطسه به بدن کمک میکند تا از بیماری یا زخمی شدن بینی توسط ذرات جلوگیری کند. دانشمندان معتقدند عطسه کردن نوعی بازنشانی تنظیمات بینی به حالت عادی خود است. ممکن است در موقعیتهایی مانند حضور در مکانهای شلوغ یا هنگام صحبت با فرد دیگری وسوسه شوید تا در برابر عطسه کردن مقاومت کنید. با این وجود، پژوهشهای علمی نشان داده است سرکوب کردن عطسه میتواند برای سلامتی خطرناک باشد و گاهی اوقات عوارضی بسیار جدی به همراه دارد.
خطرات نگه داشتن عطسه
عطسه یک فرایند قدرتمند است: عطسه میتواند قطرات مخاطی را با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت از بینی خارج کند! این فشار قوی دلیلی علمی دارد. هنگامی که عطسه میکنید، بدن شما در سیستم تنفسی فشار ایجاد میکند. این سیستم شامل سینوسها، حفره بینی و پایین گلو و ریهها میشود. نگه داشتن عطسه، فشار داخل دستگاه تنفسی را بین ۵ تا ۲۴ برابر بیشتر میکند! کارشناسان میگویند نگه داشتن این فشار اضافی در داخل بدن میتواند باعث آسیبهای احتمالی جدی برای سلامتی شود. برخی از این آسیبها عبارتند پارگی پرده گوش
وقتی فشار بالایی را که قبل از عطسه در سیستم تنفسی ایجاد میشود نگه میدارید، مقداری هوا به سمت گوش خود میفرستید. این هوای تحت فشار وارد لولهای در هر گوش میشود که به گوش میانی و پرده گوش متصل میشود. متخصصان معتقدند این فشار ممکن است باعث پارگی پرده گوش و از دست دادن شنوایی شود. اکثر پارگیهای پرده گوش بدون درمان در عرض چند هفته بهبود مییابند، هرچند در برخی موارد نیاز به جراحی است.
عفونت گوش میانی
عطسه به پاک کردن بینی شما از ذرات خارجی کمک میکند که شامل باکتریها نیز میشود. به طور فرضی، هدایت مجدد هوا به داخل گوش از مجاری بینی میتواند باکتری یا مخاط عفونی را به گوش میانی منتقل کند و باعث عفونت شود. این عفونتها اغلب بسیار دردناک هستند. گاهی اوقات عفونت گوش میانی بدون درمان برطرف میشود، اما در موارد دیگر نیاز به مصرف آنتی بیوتیک است.
آسیب دیدن رگهای خونی چشمها، بینی یا پرده گوش
این مورد نادر است، اما ممکن است هنگام نگه داشتن عطسه به رگهای خونی چشم، بینی یا پرده گوش آسیب برسد. افزایش فشار ناشی از نگه داشتن عطسه میتواند باعث فشرده شدن و ترکیدن رگهای خونی در مجرای بینی شود. چنین آسیبی معمولاً باعث آسیبهای سطحی مانند قرمزی چشم یا بینی میشود.
آسیب به دیافراگم
دیافراگم قسمت عضلانی قفسه سینه بالای شکم است. در حالی که این آسیبها نادر هستند، پزشکان مواردی را مشاهده کردهاند که هوای تحت فشار در دیافراگم گیر کرده و باعث آسیب به ریه فرد شدهاند. این آسیب میتواند زندگی فرد را تهدید کنند و نیاز به بستری شدن فوری دارد. معمولاً پس از نگه داشتن عطسه به دلیل فشار اضافی هوا، در قفسه سینه خود احساس درد خواهید کرد.
آنوریسم
به گفته کارشناسان، فشار ناشی از نگه داشتن عطسه به طور بالقوه میتواند منجر به پارگی آنوریسم مغزی شود. این یک آسیب جدی است که میتواند منجر به خونریزی در جمجمه مغز و حتی مرگ ختم شود.
آسیب به گلو
پزشکان حداقل یک مورد از پارگی بخش پشتی گلو به دلیل نگه داشتن عطسه را مشاهده کردهاند. مرد ۳۴ سالهای که دچار این جراحت شده بود، درد شدیدی داشت و به سختی قادر به صحبت کردن یا قورت دادن آب و غذا بود. این مرد اعتراف کرد بعد از اینکه سعی کرد عطسه خود را با بستن دهان و فشردن همزمان بینی خود نگه دارد، احساس ترکیدن چیزی در گردن خود را احساس کرد و پس از آن گلویش شروع به متورم شدن کرد. این یک آسیب جدی است که نیاز به مراقبتهای فوری پزشکی دارد.
شکستن دندهها
برخی افراد، اغلب افراد مسن، در نتیجه نگه داشتن عطسه خود دچار شکستگی دنده شدند. هوای پرفشار نیروی بسیار زیادی به ریهها وارد میکند که میتواند باعث شکستگی دندهها شود.
آیا نگه داشتن عطسه میتواند باعث حمله قلبی شود؟
عطسه کردن و نگه داشتن عطسه باعث حمله قلبی نمیشود. نگه داشتن عطسه ممکن است به طور موقت بر ضربان قلب تأثیر بگذارد، اما نمیتواند باعث توقف قلب شود.
آیا نگه داشتن عطسه میتواند باعث مرگ شود؟
در حالی که تا به حال هیچ گزارشی از مرگ به دلیل نگه داشتن عطسه گزارش نشده است، اما از نظر فنی مرگ بر اثر نگه داشتن عطسه غیرممکن نیست. برخی از آسیبهای ناشی از نگه داشتن عطسه مانند پارگی آنوریسم مغزی، پارگی گلو و از کار افتادن ریهها میتواند بسیار خطرناک باشد. پارگی آنوریسم مغزی در حدود ۴۰ درصد موارد کشنده است.
کد مطلب: 492341
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir