کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

۳ روز تا انتخابات آمریکا؛

ترامپ برای جذب رای اعراب و مسلمانان ایالت چرخشی پای دختر معاون جنگ طلب بوش را وسط کشید/ نظرسنجی تایمز: پیشتازی هریس در ۴ ایالت چرخشی و احتمال پیروزی ترامپ در جورجیا و کارولینای شمالی / روایت سی‌ان‌ان و نیویورک‌تایمز از قصد ترامپ برای اعلام پیروزی زودتر از موعد خود و تکرار سناریوی ۲۰۲۰ / بازی هریس با دو تبلیغ خاص برای جذب رای یهودی‌ها و اعراب / آینده مبهم روابط ایران و آمریکا: دیپلماسی یا فشار حداکثری؟

13 آبان 1403 ساعت 8:52

روز سه شنبه، آمریکایی‌ها رای خود را برای انتخاب رئیس جمهور بعدی، کل مجلس نمایندگان و یک سوم مجلس سنا خواهند داد.


روز سه شنبه، آمریکایی‌ها رای خود را برای انتخاب رئیس جمهور بعدی، کل مجلس نمایندگان و یک سوم مجلس سنا خواهند داد.
 به گزارش کبنا، مهمترین اخبار امروز در باره انتخابات ریاست جمهوری امریکا به شرح زیر است: 
 ترامپ برجسته‌ترین مخالفش را تهدید به خشونت و مرگ کرد
  دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴  آمریکا، اظهارات خشونت آمیز خود را علیه مخالفانش تشدید کرده و علیه یکی از برجسته ترین منتقدان درون حزبی خود گفت که لیز چنی، نماینده سابق آمریکا، یک "جنگ‌طلب" است که باید به او شلیک کرد.
 شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز جمعه به وقت محلی گزارش داد: دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی خود در آریزونا علیه یکی از برجسته ترین منتقدان درون حزبی خود خشمگین شد و گفت که لیز چنی، نماینده سابق آمریکا، یک "جنگ‌طلب" است که باید به او شلیک کرد.
 ترامپ گفت: «او یک جنگ‌طلب افراطی است. بیایید او را با یک تفنگ بزنیم، بسیار خب؟ بیایید ببینیم که او چه احساسی نسبت به آن دارد، می دانید، وقتی اسلحه ها به سمت صورت او نشانه می روند.»
 ترامپ همچنین به چنی، که زمانی جمهوری‌خواه رتبه سوم در رهبری مجلس نمایندگان بود، توهین کرد و او را «بسیار احمق»، «کودن» و «نادان» خواند.
 لیز چنی شاید سرسخت ترین منتقد جمهوری خواه در پی تلاش های ترامپ برای براندازی انتخابات ۲۰۲۰ و نقش او در شورش حامیانش در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در ساختمان کنگره آمریکا باشد.
 دادستان کل آریزونا در حال بررسی اینکه آیا اظهارات دونالد ترامپ، درباره لیز چنی تهدید به مرگ محسوب می‌شود یا خیر
 دادستان کل آریزونا و دموکرات، روز جمعه اعلام کرد که دفتر او در حال بررسی این موضوع است که آیا اظهارات دونالد ترامپ، درباره لیز چنی طبق قوانین ایالتی تهدید به مرگ محسوب می‌شود یا خیر.
 ترامپ در یک رویداد با تاکر کارلسون در گلندیل، آریزونا گفت: «چنی یک جنگ‌طلب افراطی است. بگذارید او را با یک تفنگ بفرستیم، و ۹ لوله تفنگ را به سوی او نشانه برویم. قبول؟ ببینیم در آن حالت چه حسی دارد.
 هریس: در اولین روز ریاست جمهوری، فرمانی اجرایی برای حذف الزام مدرک دانشگاهی برای برخی مشاغل فدرال امضا می کنم
 کامالا هریس روز جمعه اعلام کرد که در اولین روز ریاست جمهوری خود، فرمانی اجرایی برای حذف الزام مدرک دانشگاهی برای برخی مشاغل فدرال امضا خواهد کرد.
 این تاکنون صریح‌ترین اظهارنظر هریس درباره اولویت‌های او در روز اول ریاست جمهوری‌اش است.
 اوضاع مساعد هریس در ۴ ایالت چرخشی به روایت واشنگتن پست
 روایت پولیتیکو از پنج گروه اصلی جمعیتی که نتیجه انتخابات امریکا را تعیین می‌کنند
 1. رأی‌دهندگان سفیدپوست بدون مدرک دانشگاهی: 
 این ها حدود 40 درصد از کل رأی‌دهندگان را تشکیل می‌دهند. در ایالت‌های چرخشی مانند ویسکانسین و میشیگان، این گروه نمایندگی بیشتری دارند. ترامپ در سال 2020 در جذب این گروه با اختلاف زیادی بر بایدن پیروز شد (62 درصد به 37 درصد). این جریان از سال 2016 به سمت حزب جمهوری‌خواه گرایش بیشتری پیدا کرده است.
 2. رأی‌دهندگان اولیه نیکی هیلی:
  حدود 4.4 میلیون نفر در انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان به هیلی رأی دادند، حتی پس از کناره‌گیری او از رقابت. هیلی در ایالت‌هایی مانند آریزونا و جورجیا حمایت قابل‌توجهی به دست آورد و در مناطق حومه‌ای که در دوران ترامپ از حزب جمهوری‌خواه فاصله گرفتند نیز قوی ظاهر شد.
 3. رأی‌دهندگان لاتین‌تبار: 
 این گروه در انتخابات‌های اخیر بیشترین تغییرات را داشته‌اند. ترامپ در سال 2020 در میان لاتین‌تبارها به ویژه در فلوریدا و جنوب تگزاس جذب رای بسیاری داشت و به نظر می‌رسد که این حمایت در انتخابات‌های آتی نیز ادامه داشته باشد، از جمله درو ایالت چرخشی که در ۲۰۲۰ در آن ها باخت، یعنی آریزونا و نوادا
 4. مردان سیاه‌پوست: 
 ترامپ تلاش‌های زیادی برای جلب حمایت سیاه‌پوستان، به‌ویژه مردان سیاه‌پوست انجام داده است. در سال 2020، 87 درصد از مردان سیاه‌پوست به بایدن رأی دادند، اما شکاف جنسیتی ممکن است این بار به نفع ترامپ تغییر کند./انتخاب 
 5. رأی‌دهندگانی که در 2020 رأی ندادند:
 رأی‌دهندگان جدید معمولاً گرایش دموکراتیک دارند، اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که این گروه ممکن است به سمت هریس نروند. بررسی‌ها نشان داده‌اند که ترامپ و هریس در میان این گروه به طور مساوی رای دارند که می‌تواند به نفع ترامپ باشد.
/ آینده مبهم روابط ایران و آمریکا: دیپلماسی یا فشار حداکثری؟
 نظرسنجی تایمز: هریس در ۴ ایالت چرخشی پیشتاز است.
 ترامپ ممکن است جورجیا را ببرد و کارولینای شمالی را در انتخابات آمریکا حفظ کند.
  هریس و ترامپ در آریزونا مساوی هستند.
 رشیده طلیب، نماینده میشیگان، از اعلام حمایت از کامالا هریس امتناع کرد.
 طلیب، که فلسطینی-آمریکایی است، به‌طور علنی انتقاداتش از سیاست‌های دولت بایدن در حمایت از اسرائیل را بیان کرده است.
 عصر جدید در انتخابات آمریکا
 نیویورک‌تایمز در گزارشی به تغییرات سیاسی و اجتماعی در ایالات متحده از زمان انتخابات 2020 پرداخته و از کاهش نفوذ سیاست‌های هویتی چپ‌گرایان خبر داده. 
 در سال 2020، موضوعاتی مانند نژاد، جنسیت و گرایش جنسی به شدت مورد توجه قرار گرفت و کدهای رفتاری جدیدی برای گفت‌وگو در این زمینه‌ها به وجود آمد. اما اکنون به نظر می‌رسد که این تأثیرات در حال کاهش است. 
امروز در انتخابات ریاست‌جمهوری، کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور، سعی دارد به رای‌دهندگان یادآوری کند که او به دنبال حفاظت از کشور خود است و با جمهوری‌خواهان در برخی موضوعات همکاری می‌کند. 
 در دانشگاه‌ها و حتی هالیوود، دیگر نیاز به اظهارات و بیانیه در لزوم استفاده از اقلیت ها و  تنوع جنسیتی و غیره برای استخدام چندان دیده نمی شود.
 تحلیل‌گران می‌گویند که دوره تسلط چپ‌گرایان به پایان رسیده و آنها باید به سمت استراتژی‌های بلندمدت‌تری حرکت کنند.
 سی‌ان‌ان: کمپین هریس معتقد است که ترامپ زودتر از موعد پیروزی خود را اعلام می کند 
سی‌ان‌ان می گوید: کمپین هریس معتقد است که ترامپ زودتر از موعد پیروزی خود را اعلام می کند. 
 این رسانه افزود: کمپین معاون رئیس‌جمهور کاملا هریس می‌گوید که انتظار دارد رئیس‌جمهور پیشین دونالد ترامپ روز سه‌شنبه قبل از شمارش آرا پیروزی خود را اعلام کند.
 کمپین هریس بیان کرد: «ما به‌طور کامل انتظار داریم که او این کار را انجام دهد... هیچ‌گونه تعجبی هم ندارد، زیرا او همیشه دروغ می‌گوید و می‌خواهد درباره باختی که پیش‌بینی می‌کند، تردید ایجاد کند.» 
چرا نظرسنجی ها درمورد هریس ممکن است اشتباه باشد؟
 پولیتیکو در گزارشی به چالش‌های نظرسنجی‌های انتخاباتی در شناسایی حامیان احتمالی کامالا هریس در انتخابات ۲۰۲۴ پرداخت و آن را با دشواری‌های قبلی نظرسنجی‌ها در شناسایی حامیان دونالد ترامپ مقایسه کرد.
 در ادامه این مطلب آمده است: با اینکه نظرسنجی‌کنندگان روش‌های خود را برای شناسایی حامیان «پنهان» ترامپ تغییر داده‌اند، چنین تغییراتی برای هریس اعمال نشده است. 
 از جمله گروه‌های مهمی که ممکن است در نظرسنجی‌های مربوط به هریس کمتر دیده شوند، جمهوری‌خواهانی هستند که پیش‌تر از نیکی هیلی حمایت می‌کردند اما اکنون ممکن است به سمت هریس متمایل شوند، همچنین دموکرات‌های چپ‌گرای «متعهد نشده» که نسبت به سیاست‌های حزب تردید دارند اما احتمالاً برای جلوگیری از پیروزی ترامپ رأی خواهند داد.
 مسائلی مانند «تحلیل افراد بر اساس رأی پیشین» ممکن است باعث پنهان شدن تغییر جهت حامیان هیلی به سمت هریس شود.  
اگر این حامیان نادیده‌ گرفته‌شده هریس در ایالت‌های چرخشی حضور داشته باشند، پیش‌بینی‌های نظرسنجی‌ها می‌تواند به اندازه انتخابات قبلی نادرست باشد.
 ترامپ در صدد جذب رای اعراب و مسلمانان ایالت چرخشی با وسط کشیدن پای دختر معاون جنگ طلب بوش
 ترامپ در یک تجمع انتخاباتی در وارن، میشیگان، حومه دیترویت، گفت: «بسیاری از مسلمانان و عرب‌های آمریکایی دوستان و خانواده‌ای در خاورمیانه دارند، اما کامالا هریس با جنگ‌طلبانی مانند لیز چنی کمپین می‌کند. آنها می‌خواهند رأی عرب آمریکایی‌ها و مسلمان‌ها را به دست آورند اما او لیز چنی را انتخاب می‌کند، کسی که پدرش تقریباً خاورمیانه را نابود کرد. فکر نمی‌کنم این... خیلی خوب پیش برود.»
 ترامپ پیش از این در روز جمعه با اعضای جامعه لبنانی در دیربورن، میشیگان، بزرگ‌ترین شهر با اکثریت عرب در آمریکا دیدار کرده بود.
 اگرچه عرب‌های آمریکایی به‌طور معمول به دموکرات‌ها رأی می‌دهند، اما حمایت هریس در نظرسنجی‌ها ۱۸ امتیاز پایین‌تر از سطح حمایت جو بایدن در سال ۲۰۲۰ است، در حالی که ترامپ به‌طور جزئی پیشرفت کرده است. دلیل این امر این است که بسیاری از رای‌دهندگان عرب و مسلمان احساس می‌کنند که رأی دادن به هریس غیرقابل قبول است، زیرا به گفته آن‌ها، دولت بایدن با اسرائیل در بمباران غزه و جنوب لبنان همکاری می‌کند.
 در نبرد مهم ایالت میشیگان، که حدود ۴۰۰,۰۰۰ عرب آمریکایی در آن زندگی می‌کنند، این امر می‌تواند تفاوت انتخاباتی تعیین‌کننده‌ای ایجاد کند.
 سی ان.ان: سوال ترامپ از متحدان نزدیکش درباره اینکه که چرا زنان او را دوست ندارند 
سی ان.ان: بر اساس گفته‌های منابع اگاه، ترامپ در پس پرده و در تماس با متحدان نزدیکش از آنها می‌پرسد که چرا زنان او را دوست ندارند.
 یکی از این منابع گفت: "او فکر می‌کند که زنان به کسی نیاز دارند که آنها و فرزندانشان را امن نگه دارد."
 در کارولینای شمالی، ترامپ در روز چهارشنبه از زنان حاضر در جمعش پرسید آیا می‌خواهند او آنها را محافظت کند. او از تشویق‌هایی که دریافت کرد، خوشحال به نظر می‌رسید.
 اما فراتر از تجمعاتش، به نظر نمی‌رسد زنان به تلاش‌های رئیس‌جمهور سابق برای جلب نظر آنها پاسخ مثبت بدهند. آخرین نظرسنجی ABC News/Ipsos نشان داد که ترامپ با ۱۴ امتیاز از کامالا هریس در میان رای‌دهندگان احتمالی زن عقب است که این فاصله بسیار بیشتر از ۶ امتیاز برتری او در میان مردان است. 
به چالش‌های ترامپ، شکاف جنسیتی در رأی‌گیری زودهنگام نیز اضافه می‌شود. در هفت ایالت چرخشی، تا کنون زنان ۵۵ درصد از آرا ریخته شده به صندوق را به خود اختصاص داده اند، در حالی که مردان ۴۵ درصد را تشکیل می‌دهند
 نیویورک‌تایمز: ترامپ به دنبال تکرار سناریوی ۲۰۲۰ 
 تیم ترامپ به دنبال به چالش کشیدن نتایج انتخابات و به کارگیری استراتژی‌هایی است که چهار سال پیش موجب هرج و مرج شد. ترامپ و حامیانش ادعا می‌کنند که دموکرات‌ها در انتخابات و رای گیری "دستکاری" کرده‌اند. در همین راستا، در ایالت‌های کلیدی گزارش‌هایی از مشکلات در رأی‌گیری منتشر می کند تا روایت تقلب گسترده را پیش ببرند. 
 با نزدیک شدن به روز انتخابات، ترامپ به حامیانش وعده پیروزی قاطع می‌دهد و این انتظار را ایجاد می‌کند که در صورت شکست، آنها نپذیرند که او بازنده شده است.
 حامیان ترامپ به طور مستقیم به یادآوری تلاش‌های چهار سال پیش او برای باقی ماندن در قدرت پرداخته و برخی مشاورانش پیشنهاد می‌دهند که او پیش از شمارش کامل آرا پیروزی را اعلام کند. این اقدام مشابه اقداماتی است که به حمله به کنگره در 6 ژانویه 2021 منجر شد.
 در مقایسه با انتخابات 2020، شرایط امروز تفاوت‌هایی نیز دارد. کنگره قانون جدیدی به نام "قانون اصلاح شمارش الکترال" تصویب کرده است که هدف آن سخت‌تر کردن توقف تأیید نهایی نتایج است. همچنین ترامپ دیگر کنترل دولت فدرال را در اختیار ندارد و تعداد کمتری از جمهوری‌خواهان همفکر در موقعیت‌های کلیدی قرار دارند. 
با این حال، تهدیدهای دیگری همچنان باقی است. فعالیت‌های طرفداران ترامپ برای تردید در نتایج انتخابات و ایجاد اختلال در مراحل تأیید آرا همچنان ادامه دارد. انتخابات همیشه با خطاهای انسانی و فناوری همراه است، اما ترامپ و حامیانش این خطاها را به عنوان نشانه‌ای از تخلف دموکرات‌ها تفسیر می‌کنند. 
 بازی هریس با دو تبلیغ خاص برای جذب رای یهودی ها و اعراب
 سی‌ان‌ان گزارش داده است که کمپین هریس در تبلیغات خود به جنبه‌های مختلف موضع او درباره اسرائیل در تبلیغات هدفمند برای جذب رای‌دهندگان یهودی و عرب تمرکز کرده است.
  یک تبلیغ در میشیگان، جایی که رای‌دهندگان عرب از ارائه میلیاردها دلار کمک نظامی به جنگ اسرائیل در غزه توسط دولت بایدن-هريس ابراز خشم کرده‌اند، می‌گوید هریس در مورد رنج‌های فلسطینی‌ها "سکوت نخواهد کرد" 
این در حالیست که هریس به طور قاطع درخواست‌ها برای قطع کمک نظامی به اسرائیل را رد کرده است. 
تبلیغ دیگری که به دنبال جلب رای‌دهندگان یهودی بالقوه در پنسیلوانیا است، وعده می‌دهد که هريس "از حق اسرائیل برای دفاع از خود" حمایت خواهد کرد و "از نیروهای ما و منافع‌مان  در برابر ایران و گروه های مورد حمایت ایران دفاع خواهد کرد."
نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر خاورمیانه دارد؟
نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر خاورمیانه دارد؟/ آینده مبهم روابط ایران و آمریکا: دیپلماسی یا فشار حداکثری؟
 جورجیو کافیرو کارشناس ارشد مسائل بین الملل موسسه خاورمیانه در العربی الجدید، تنها سیزده ماه پیش، کمتر کسی تصور می‌کرد که سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه به یکی از محور‌های اصلی کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبدیل شود؛ اما حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، آمریکا را به سرعت در گرداب بحران‌های منطقه‌ای فرو برد.
حمایت واشنگتن از جنگ اسرائیل علیه غزه، شکاف‌های عمیقی را در جامعه آمریکا ایجاد کرده است؛ به‌ویژه میان اعراب و مسلمانان آمریکایی که از ارکان اصلی پایگاه رأی دموکرات‌ها در انتخابات‌های گذشته بوده‌اند. اینک بسیاری از این گروه‌ها از دولت فعلی دل سرد شده‌اند و اعلام کرده‌اند که در انتخابات امسال، از نامزد دموکرات حمایت نخواهند کرد. در ایالت حساس و سرنوشت‌ساز میشیگان، کاهش حمایت اعراب و مسلمانان آمریکایی از کامالا هریس می‌تواند به‌شدت بر نتیجه انتخابات تأثیرگذار باشد.
صرف‌نظر از این‌که کامالا هریس یا دونالد ترامپ در انتخابات آتی پیروز شوند، رئیس‌جمهور آینده با چالش‌های پیچیده‌ای در خاورمیانه روبه‌رو خواهد بود؛ از بحران‌های غزه و لبنان گرفته تا تنش‌های فزاینده میان اسرائیل و ایران. اگرچه نمی‌توان تصویر دقیقی از اوضاع منطقه در زمان آغاز به کار چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ داشت، اما به نظر نمی‌رسد خشونت‌ها در غزه، لبنان و دیگر نقاط منطقه تا آن زمان پایان یابد.
در ایران و جهان عرب، دولت‌ها امیدوارند که جانشین جو بایدن گام‌هایی جدی برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای و مهار اسرائیل بردارد. نگرانی سیاست‌گذاران منطقه‌ای این است که درگیری‌های غزه و لبنان به سرعت به یک بحران منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شود. دکتر عسل راد، پژوهشگر مسائل خاورمیانه معتقد است: «غزه یک مسئله اساسی است، نه تنها به دلیل تداوم خشونت‌ها، بلکه به این دلیل که ریشه بسیاری از تنش‌های بزرگ‌تر منطقه‌ای در آن نهفته است. گسترش حملات اسرائیل و محاصره شمال غزه، به نوعی به پاکسازی قومی برای تخلیه منطقه از ساکنانش تبدیل شده است. کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد این وضعیت را تاریک‌ترین لحظه این درگیری توصیف کرده است.» وی افزود: «تهاجم اسرائیل به لبنان و حمله نظامی به ایران، سوریه و عراق ریسک جنگ تمام عیار با ایران را افزایش داده و ممکن است پای آمریکا را به مداخلات نظامی باز کند.»
در سال‌های اخیر، نفوذ آمریکا در منطقه کاهش یافته و رقابت قدرت‌های بزرگ به‌ویژه چین و روسیه، در خاورمیانه شدت گرفته است. نحوه تطابق کشور‌های منطقه با این شرایط جدید می‌تواند نقشی اساسی در شکل‌دهی نظم ژئوپلیتیکی خاورمیانه و جهت‌گیری سیاست خارجی آمریکا ایفا کند.
دکتر استیون رایت، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه حمد بن خلیفه معتقد است: روابط آمریکا و خاورمیانه به مقطعی حساس رسیده است. نفوذ آمریکا در منطقه از سال ۲۰۰۳ به‌طور پیوسته رو به کاهش است و بحران غزه این روند را سرعت بخشیده است. رئیس‌جمهور آینده آمریکا با چالشی اساسی مواجه است: تدوین راهبردی که نه تنها جنگ غزه را پایان دهد، بلکه مسیری معتبر برای تشکیل دولت فلسطینی فراهم آورد. در غیر این صورت، کشور‌های منطقه به دنبال راه‌حل‌های واقع‌بینانه‌تر خواهند رفت؛ همان‌طور که در تعاملات دیپلماتیک اخیر میان ایران و کشور‌های خلیج فارس شاهد بوده‌ایم. کشور‌های خاورمیانه به‌طور طبیعی به سوی روابط متوازن‌تر با قدرت‌های جهانی همچون چین و روسیه گرایش پیدا می‌کنند و آینده تعاملات آمریکا در منطقه به شدت در معرض خطر قرار دارد.»
آینده مبهم روابط ایران و آمریکا: دیپلماسی یا فشار حداکثری؟
مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران خواستار بهبود روابط ایران با ایالات متحده و دیگر قدرت‌های غربی شده است؛ وی امیدوار است که ایران بتواند از بار سنگین تحریم‌ها بکاهد، چرا که اقتصاد کشور به شدت به چنین گشایشی نیازمند است. اگر هریس یا ترامپ، به جای افزایش تهدید و تحریم، رویکردی دیپلماتیک به درخواست‌های مسعود پزشکیان در پیش بگیرند، احتمالاً با واکنشی مثبت از سوی تهران روبه‌رو خواهند شد. با این حال، نمی‌توان از یک دیدگاه واحد در جمهوری اسلامی ایران نسبت به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا سخن گفت؛ زیرا درون نظام، جناح‌ها و دیدگاه‌های متنوعی با اهداف و آرمان‌های گوناگون وجود دارند.
برخی از این جناح‌ها ممکن است به این نتیجه برسند که جمهوری اسلامی در این انتخابات تقریباً منفعتی ندارد. دکتر علی واعظ، مدیر پروژه ایران در گروه بین‌المللی بحران معتقد است: «برخی افراد در ایران ممکن است بر این باور باشند که نتایج انتخابات آمریکا نباید بر استراتژی ایران تأثیر بگذارد؛ چنانچه واشنگتن سیاست‌های سختگیرانه‌تری اتخاذ کند، ایران قادر به تحمل این آسیب‌ها خواهد بود و اگر فرصتی برای تعامل فراهم شود، می‌توان به همان ترتیب آن را نادیده گرفت» وی افزود: آن ها به جای توسعه روابط با آمریکا و اروپا، بر گسترش روابط با روسیه، چین، کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس و جهان در حال توسعه تاکید می کنند.»
با این وجود، مشخص نیست که آیا کامالا هریس یا دونالد ترامپ تمایلی به کاهش تحریم‌ها علیه ایران دارند یا خیر. کامالا هریس اخیراً ایران را «بزرگ‌ترین دشمن آمریکا» نامیده است و دونالد ترامپ نیز در سال ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه از توافق برجام خارج شد و سیاست «فشار حداکثری» را علیه ایران در پیش گرفت. او پس از خروج از کاخ سفید، دولت بایدن-هریس را به سازش در قبال تهران متهم کرده است.
برای برخی از جناح‌ها در ایران، پیروزی کامالا هریس ممکن است گزینه‌ای به‌نسبت مناسب‌تر باشد، زیرا ریاست‌جمهوری او می‌تواند به تداوم نسبی سیاست خارجی بایدن منجر شود؛ رویکردی که ممکن است گشایشی برای گفتگو‌های میان ایران و آمریکا و حتی دستیابی به تفاهم‌های تاکتیکی به‌همراه داشته باشد.
دکتر مهران حقیریان، مدیر ابتکارات منطقه‌ای در بنیاد بورس و بازار لندن معتقد است: «برای برخی در ایران، پیروزی هریس فرصتی برای کاهش بی‌ثباتی‌ها و عدم‌پیش‌بینی‌پذیری‌های مرتبط با ترامپ است. با این حال، انتظار می‌رود که سیاست آمریکا در همان مسیری که توسط بایدن تعیین شده است، ادامه یابد. ایران احتمالاً همچنان با تلاش‌های مهار مواجه خواهد بود، اما ممکن است در این مسیر، راه‌های دیپلماتیکی برای حل مسئله هسته‌ای نیز فراهم شود.»
دکتر حقیریان در ادامه اظهاراتش بیان کرد: «ایران در شرایط کنونی و با توجه به کنگره دوپاره آمریکا، سیاست کلی واشنگتن را چه تحت ریاست جمهوری یک جمهوری خواه باشد چه یک دموکرات نسبتا ثابت می‌داند. اگرچه دولت هریس احتمالاً مانند ترامپ فشار مستقیم وارد نخواهد کرد، اما پیش‌بینی‌ناپذیری ترامپ می‌تواند چالشی ویژه – و شاید فرصتی استراتژیک – برای تهران باشد. برخی جناح‌های ایرانی این وضعیت را فرصتی برای بهره‌برداری از رفتار غیرقابل پیش‌بینی ترامپ می‌دانند، به جای آنکه برای چهار سال دیگر تحت فشار سیاست‌های فعلی باقی بمانند»
آینده روابط ایران و آمریکا، همچون زمین شطرنجی است که هر حرکت بازیکنان می‌تواند نتایجی غیرقابل‌پیش‌بینی به همراه داشته باشد و راهبرد‌های تازه‌ای را برای سال‌های آتی رقم بزند.
انتخابات آمریکا و امید اندک اعراب خلیج فارس به تغییر سیاست‌های واشنگتن
رهبران کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) عمیقاً نگران تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه هستند. عملکرد دولت بایدن در قبال بحران‌های غزه و لبنان موجی از ناامیدی را در میان مقامات این کشور‌ها ایجاد کرده است، چرا که آنها انتظار داشتند کاخ سفید برای کنترل اقدامات اسرائیل فشار بیشتری وارد کند. اما واشنگتن نه‌تن‌ها از اسرائیل بی‌قید و شرط حمایت کرده، بلکه از اعمال محدودیت بر انتقال تسلیحات به این کشور نیز خودداری کرده است. این موضع‌گیری به دولت نتانیاهو این اطمینان را داده که می‌تواند بدون نگرانی از پیامد‌های بین‌المللی به اقدامات خود ادامه دهد.
در میان کشور‌های عرب خلیج فارس، امید اندکی به انتخاب هر یک از دو نامزد آمریکایی، کامالا هریس یا دونالد ترامپ، به عنوان منجی صلح وجود دارد. آنان نسبت به این‌که هر یک از این دو بتوانند تغییر اساسی در سیاست خارجی واشنگتن ایجاد کنند و راه حلی پایدار برای بحران‌های ریشه‌ای منطقه بیابند، تردید دارند.
بسیاری از اعراب خلیج فارس معتقدند که اگر کامالا هریس پیروز شود، احتمالاً سیاست‌های فعلی واشنگتن در خاورمیانه را ادامه خواهد داد. سیاست‌گذاران و شهروندان شورای همکاری خلیج فارس با توجه به تجربه ۱۳ ماه گذشته، نسبت به این چشم‌انداز احساس نگرانی می‌کنند. رهبران کشور‌های عربی در صورت پیروزی هریس، انتظار دارند که او به‌جای صرف بیانات و شعار‌های سیاسی، به اقدامات ملموسی روی آورد. آنان امیدوارند که واشنگتن سیاست خود را در قبال غزه بازنگری کند و به دیپلماسی‌ای توجه داشته باشد که شکایات و مطالبات فلسطینی‌ها را نیز در نظر گیرد.
با این حال، برخی رهبران کشور‌های عربی خلیج فارس ممکن است دونالد ترامپ را گزینه‌ای ببینند که احتمال بیشتری دارد برای پایان دادن به بحران غزه اقدام قاطعانه‌ای انجام دهد. تمایل ترامپ به دستاورد‌های دیپلماتیک مشخص می‌تواند به تلاش‌ها برای رسیدن به توافق سرعت ببخشد؛ اما واقعیت این است که هر دو نامزد حمایت کامل خود از اسرائیل را ابراز کرده‌اند و احتمالاً فشار واقعی بر این کشور اعمال نخواهند کرد.
لزوم تحول بنیادین در سیاست خارجی آمریکا
رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده باید بازسازی تصویر این کشور در خاورمیانه و دیگر مناطق جهان را در اولویت قرار دهد. حمایت مستمر واشنگتن از عملیات نظامی پیشرفته اسرائیل در غزه طی سیزده ماه گذشته، به‌شدت به اعتبار آمریکا در میان جوامع عربی و اسلامی لطمه وارد کرده است.
پس از رخداد‌های ۷ اکتبر ۲۰۲۳، دولت بایدن به‌جای پیشبرد دیپلماسی مؤثر، سکوت پیشه کرد و این رویکرد، تنها به تشدید بی‌ثباتی در منطقه منجر شد. حتی متحدان نزدیک واشنگتن در خاورمیانه نیز اکنون بیش از هر زمان دیگری از رهبری آمریکا سرخورده‌اند. شهیرا امین، روزنامه‌نگار برجسته مصری در این‌باره می‌گوید: «دولت بایدن فرصت‌های متعددی را برای درخواست آتش‌بس و آغاز مذاکرات مربوط به آزادی گروگان‌ها میان حماس و اسرائیل از دست داد. در عوض، از رویکرد انتقام‌جویانه اسرائیل حمایت کرد و بر حق دفاع این کشور تأکید ورزید. این سیاست نه تنها ارزش‌های اساسی آمریکا را زیر سؤال برد، بلکه منافع ایالات متحده را در معرض خطر قرار داد؛ به‌گونه‌ای که اکنون فعالان در خاورمیانه، دولت آمریکا را به ریاکاری و دوگانگی متهم می‌کنند.»
شهیرا امین معتقد است که دولت بعدی ایالات متحده باید به‌جای اتکای بیش از حد بر نظامی‌گری، به تقویت نفوذ نرم، دیپلماسی و تلاش برای دستیابی به صلحی عادلانه و پایدار میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها توجه کند.  واشنگتن همچنان بی‌رویه به گزینه‌های نظامی متوسل می‌شود. تأمین تسلیحات برای اسرائیل با هدف نابودی حماس و حزب‌الله، نه خاورمیانه و نه ایالات متحده را امن‌تر نمی‌سازد؛ بلکه این دیپلماسی است که می‌تواند زمینه‌ساز امنیت و ثبات واقعی باشد.


کد مطلب: 492436

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/492436/ترامپ-جذب-رای-اعراب-مسلمانان-ایالت-چرخشی-پای-دختر-معاون-جنگ-طلب-بوش-وسط-کشید-نظرسنجی-تایمز-پیشتازی-هریس-۴-احتمال-پیروزی-جورجیا-کارولینای-شمالی-روایت-سی-ان-ان-نیویورک-تایمز-قصد-اعلام-زودتر-موعد-خود-تکرار-سناریوی-۲۰۲۰-بازی-دو-تبلیغ-خاص-یهودی-ها-آینده-مبهم-روابط-ایران-آمریکا-دیپلماسی-یا-فشار-حداکثری

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1