کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

تاجگردون با اشاره به ضرورت مولدسازی دارایی های دولت:

همه چیز فراهم است؛ جسارت نیست!

30 آبان 1403 ساعت 10:53

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است؛ عدم اجرای مناسب مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت در سالهای گذشته، نشئت گرفته از یک تجربه تاریخی نامناسب در فرهنگ دستگاه‌های اجرایی است که مانع از تحقق آن می شود.


رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است؛ عدم اجرای مناسب مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت در سالهای گذشته، نشئت گرفته از یک تجربه تاریخی نامناسب در فرهنگ دستگاه‌های اجرایی است که مانع از تحقق آن می شود.
 غلامرضا تاجگردون در گفت‌وگو با خانه ملت، با بیان اینکه مولدسازی دارایی‌های دولت چندین سال است که در قوانین بودجه سالانه منعکس می‌شود، گفت: مولدسازی دارایی‌های دولت به موجب مصوبه شورای هماهنگی سران قوا بوده و پیرو این مصوبه اختیارات بسیار بالایی به دستگاه‌های اجرایی داده شده است، همچنین مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت اخیراً به مدت ۲ سال تمدید شد.
 نماینده مردم گچساران در مجلس با اشاره به گزارشات ارائه شده در زمینه عملکرد مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت در جلسه شورای هماهنگی سران قوا، بیان کرد: گزارش‌های ارائه شده نشان دهنده عملکرد پایین این مصوبه در سال‌های اخیر بوده است. با این حال در این جلسه اصرار بر این بود، به دلیل اینکه این مصوبه به تازگی مد نظر قرار گرفته، باید مجدداً مورد تمدید قرار گیرد.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلایل عدم اجرای مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت، تصریح کرد: ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که متاسفانه جسارت مدیران در اجرای مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت کم است لذا مدیران فکر می‌کنند اگر بخواهند یک کار تحول‌آمیز در بسیاری از برنامه‌ها انجام دهند، بعداً گرفتار خواهند شد؛ همچنان که خیلی از مدیران دیگر قبلاً این موارد را پیش رو داشتند، عملیاتی کردند و متاسفانه گرفتار موضوعات شدند.
 وی چسبندگی و مقاومت دستگاه‌ها به اموال خود را دومین دلیل عدم اجرای مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت در کشور دانست و ادامه داد: متاسفانه مقاومت بیش از حد برخی از دستگاه‌های اجرایی در اعمال مدیریت‌ها، مشکلات را پابرجا گذاشته است. از این رو مدیران با فرض اینکه اگر اموال را واگذار کنند، سایرین خواهند گفت: «نگاه کنید ما این موارد را در دوره‌های قبل ساختیم، اما مدیر فعلی این اموال را به فروش رساند!» از این موضوع استنکاف می‌کنند.
 تاجگردون با بیان اینکه متاسفانه تجربه تاریخی نامناسبی در فرهنگ دستگاه‌های اجرایی وجود دارد که مانع از اجرای مولدسازی دارایی‌های دولت می‌شود، بیان کرد: بنابراین مشکلات بیشتر از این دو دلیل برشمرده شده نشئت می‌گیرد. البته باید به یک نکته اشاره کنم که راهکارهایی برای اجرای این موضوع در مصوبه سران اعم از مصونیت قضایی دیده شده است، اما به نظر بنده باز هم مشکلات نشئت گرفته از مسائل مدیریتی است.
 این نماینده مجلس شورای اسلامی به چاره اندیشی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴ برای حل این مسئله اشاره کرد و گفت: کمیسیون تلفیق در این بخش تنها می‌تواند به مسیر اجرایی شدن مفاد مولدسازی دارایی‌های دولت را باز کند. با این حال باید تاکید کنم که مصوبه شورای هماهنگی سران قوا در این بخش، از استحکام بیشتری در اجرا برخوردار است و ما تنها می‌توانیم در تلفیق، منابع ریالی آن را تنظیم کنیم، تا این منابع در اختیار دستگاه‌هایی که مولدسازی را لحاظ کرده‌اند، قرار گیرد.
 تاجگردون تصریح کرد: همه امکانات برای اجرای مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت در دستگاه‌های اجرایی فراهم است اما به دلیل جسارت کم مدیران با این حال عملکرد تحقق این مصوبه در سال‌های گذشته پایین بوده است.


کد مطلب: 493040

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/493040/همه-چیز-فراهم-جسارت-نیست

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1