استاندار کهگیلویه و بویراحمد بهمناسبت روز دانشجو در دانشگاه یاسوج حاضر شد
اعتراض دانشجویان به انتصابات در دانشگاه یاسوج؛ انتصابات در دانشگاه بر اساس شایستگی نیست و صرفاً سیاسی است / انتصابات باید بر اساس سازوکارهای علمی باشد / استاندار کهگیلویه و بویراحمد: این کارها را کنار بگذارید
13 آذر 1403 ساعت 14:02
مراسم روز دانشجو در دانشگاه یاسوج با حضور یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد. در این مراسم بعد از سؤالهای دانشجویان رحمانی پاسخ پرسشهای آنها را داد.
مراسم روز دانشجو در دانشگاه یاسوج با حضور یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد. در این مراسم بعد از سؤالهای دانشجویان رحمانی پاسخ پرسشهای آنها را داد.
امروز، سهشنبه 13 آذرماه 1403، مراسم روز دانشجو در دانشگاه یاسوج با حضور مقامات و اساتید برجسته برگزار گردید. در این مراسم، عیسی شهامت معاون عمرانی استاندار، سید مسعود حسینی معاون پشتیبانی استاندار، سید جواد هاشمی معاون سیاسی استاندار، علیرضا رحمانی مدیرکل حوزه استانداری و قیصری مشاور رسانهای استاندار حضور داشتند. همچنین شاپور رمضانی رئیس اسبق دانشگاه نیز در این جلسه شرکت کرد.
یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ابتدای این مراسم ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س)، به نقش دانشگاهها در توسعه استان تأکید کرد و گفت: «دانشگاهها باید بتواند محور توسعه استان را دنبال کند و رابطه تنگاتنگی با دستگاههای اجرایی داشته باشند و همچنین به دستگاههای دولتی تأکید کردم که ارتباط نزدیک و مؤثری با دانشگاه برقرار کنند
رحمانی در ادامه به جایگاه و نقش دانشجویان اشاره کرد و گفت: «دانشجویان به عنوان آیندهسازان میتواند نقش مهمی را در توسعه استان ایفا کنند.»
بعد از صحبتهای کوتاه رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، زهره صفائیان، دانشجوی دانشگاه یاسوج و عضو انجمن پیرو خط امام(ره)، اولین نفری بود که سئوالات خود را مطرح کرد و گفت: «انتصابات دانشگاه بر اساس شایستگی نیست و بعضاً افرادی بدون تجربه کافی مدیریتی و شاخصهای لازم و صرفاً بر اساس منافع سیاسی منصوب میشوند. اگر انتصابات بر اساس شایستگی، تعهد و تخصص نباشد، بهبودی در پیش روی دانشجویان نخواهد بود.
وی در ادامه به وعدههای مسئولان اشاره کرد و گفت: ما حرفهای زیبا مسئولان را فقط قبل از گرفتن منفعتشان میشنویم و بعد از آن هیچ توجهی به مطالبات و دغدغههای دانشجویان و جامعه دانشگاهی نمیکنند.
وی به ساخت سدها در استان اشاره کرد و افزود: «در گوشه و کنار استان کهگیلویه و بویراحمد سدهایی ساخته میشود و آبهای این استان بدون کمترین سود و نتیجه به استانهای دیگر منتقل میشود. سد تنگ سرخ و سد ماندگان بر روی سرشاخههای بشار و مارگون در حال ساخت هستند. در صورت احداث سد خرسان، مردم 17 روستا را آواره میشوند و هزاران درخت بلوط و هکتارها مراتع را نابود میکند و قبرستان 5 هزار ساله تخریب میشود.»
آریا مشایخی، فعال دانشجویی، نیز در این جلسه به نامه استانداری کهگیلویه و بویراحمد به رئیسجمهور در خصوص سد ماندگان اشاره کرد و گفت: «ارسال نامه به تنهایی کافی نیست. برای رفع این دغدغه مردم، حضور شما باید به حدی باشد که اثرگذار باشد. سد ماندگان در سه شیفت کار میکند و با این نامهها نتیجهای نخواهیم گرفت. لازم است که حضرتعالی میدانیتر به مطالبات مردم و جامعه دانشگاهی در خصوص سد ماندگان بپردازید.»
وی همچنین به فضای فیزیکی دانشگاه اشاره کرد و گفت: «پارکینگ دانشگاه مناسب شأن دانشجو و دانشگاه نیست و اگر مهمانی از بیرون بیاید، در شأن دانشگاه مادر مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد نیست.»
انصاری، نماینده انجمن علمی جامعهشناسی، به نحو برخورد نامناسب مسئولان دانشگاه با دانشجویان در خصوص نحوه پوشش آنها اشاره کرد و گفت: «باید با احترام با دانشجو برخورد شود و به او احترام گذاشته شود. شاهد برخوردهای نامناسبی از سوی برخی کارکنان حراست دانشگاه هستیم و انتظار داریم که برخوردهای مناسبی با ما در خصوص نحوه پوشش شود.»
وی افزود: فضای دانشگاه به حد زیادی سیاسی است و بر اساس نگاههای سیاسی با ما برخورد میشود.
میلاد بام نشین، یکی دیگر از دانشجویان با بیان اینکه از قراردادها و پیمانها میترسم، گفت: «جهاد تبیین به درستی انجام نمیگیرد و مسائل حاشیه شهر یاسوج که از متن و حاشیه فراتر رفته است به خوبی دیده نمیشود.»
وی به وضعیت نامناسب دانشآموزان یکی از مدارس شهر مادوان اشاره کرد و گفت: هنوز دانشآموزان با لباسهای نامناسب وارد مدرسه میشوند، حضور دانش آموزان با دمپایی و لباس خانگی به هیچوجه قابل قبول نیست و نگران کننده است.
این دانشجو در ادامه گفت: حاشیهنشینی مسئله مهم استان کهگیلویه و بویراحمد است. بیتوجهی به حاشیهنشینی پیامدهای بسیار ناگواری برای استان خواهد داشت، این اخبار ناگواری که معمولاً میخوانیم و میشنویم، از حاشیهها میآید، چرا این همه عکاس و خبرنگار، این همه مشکل حاشیهها و مصائب و مسائل آنها را نشان نمیدهند؟
وی ادامه داد: سد ماندگان یک مسئله ملی است و نباید سیاستزده شود. بگذاریم کارشناسان این مسئله را حل کنند و نباید با استفاده از مردم، مقاصدی غیر از مسئله سد را دنبال کنیم.»
سید فرشید چراغی، دانشجوی دیگری، به سد خرسان اشاره کرد و گفت: «سد خرسان 1 و 2 احداث شد و سد خرسان 3 نیز حدود 25 درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ منابع آبی این استان غارت میشود».
وی به سهلانگاری برخی نمایندگان مجلس در دفاع از منافع استان اشاره کرد و گفت: گاهی برخی نمایندگان منابع ملی این استان را قربانی منافع خود میکنند.
وی افزود: «برای من دانشجو برف کوههای دنا و حیات وحش دنا مهم است و با ساخت سد ماندگان، 17 هزار درخت بلوط نابود میشود. این سد غیرقانونی، منابع ملی ما را نابود میکند و آقای استاندار باید تمام قد از منافع استان و عدم ساخت سد ماندگان دفاع کند.»
چراغی همچنین به وضعیت طرح ملی مسکن در استان اشاره کرد و گفت: «وضعیت طرح ملی مسکن استان مناسب نیست و حتی یک واحد به متقاضیان تحویل داده نشده است. در بعضی از واحدها آورده مردم 250 میلیون تومان است، اما به مردم مسکن تحویل داده نشده و برخی که پشتشان به کسانی گرم است، فقط دو قسط 40 میلیون تومان تحویل دادهاند و مشکلی ندارند.»
وی افزود: تاکی باید قشر مستضعف فدای روابط خالهخرزویی شوند؛ اگر قرار است در این دولت هم بشنویم که نمیتوانیم و نمیشود، وقت خود را تلف میکنیم.»
سادات، مسئول بسیج دانشجویی شهید میثمی دانشگاه یاسوج، در این جلسه به ماهیت 16 آذر اشاره کرد و گفت: «این روز، روز استکبار ستیزی و روز اندیشه و فکر است؛ روزی که دانشجویان مقابل ظلم و تمامیتخواهی استکبار ایستادهاند.»
او هم به مسئله ساخت سدها اشاره کرد و گفت: اطراف کهگیلویه و بویراحمد در حال ساخت سد هستند، تا کجا باید این مسائل رخ بدهد و صدای کسی در نیاید؟ تحقیق کنید که این سدها چه اندازه آثار مخرب بر محیط زیست این استان دارند.
وی در ادامه خطاب به استاندار افزود: تلاش کنید نماینده و استاندار خوبی برای مردم این استان باشید. امیدوارم پیگیریهایتان در خصوص وضعیت پُر ابهام سد ماندگان برای این استان نتیجهبخش باشد. موضوع سد ماندگان باید دوباره با حضور کارشناسان مورد بررسی قرار بگیرد. اگر سد مغایر با مصالح ملی است، باید حرکتی در راستای توقف سد انجام بگیرد و اگر اینطور نیست، باید به مردم به طور شفاف اعلام شود.»
وی همچنین به انتصابات اشاره کرد و گفت: «انتصابات باید بر اساس سازوکارهای علمی باشد.»
بعد از صحبتهای دانشجویان یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به سئوالات آنها پاسخ داد و گفت: «روز دانشجو، روز مبارزه با استکبار است و هرگز رشادتهای دانشجویان دیروز در مقابل استکبار و بدخواهان این مملکت و ملت نباید فراموش شود. دانشجویان امروز باید صدای رسای در حمایت از جوانان فلسطینی باشند که با دستان خالی در مقابل دشمن تا دندان مسلح رژیم غاصب اسرائیل ایستادهاند.»
وی ادامه داد: «دانشجویان میتوانند نقش نظارت بر مدیران را ایفا کنند و با مطالبهگری و نقطه نظرات خود گره گشا مسائل جامعه باشند؛ چرا که آینده کشور به دستان شما ساخته خواهد شد.»
رحمانی در ادامه گفت: «ما متعهد به حمایت از تشکلهای دانشجویی هستیم و در استانداری شرایط را برای فعالیتهای توسعهمحور شما فراهم میکنیم. شما سرمایههای کشور هستید که در جامعه میتوانید نقشآفرینی کنید و امروز در جامعه مسئولیت سنگینی بر دوش دارید و باید با روحیه نقادانه و عزم راسخی برای پیشرفت ایران اسلامی حرکت کنیم.»
استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین به وضعیت اقتصادی استان اشاره کرد و گفت: «تولید ناخالص داخلی استان قابل توجه نیست و شرکتهای دانشبنیان با وجود پتانسیلهای خوبی که دارند، تنها 2 دهم درصد از شرکتهای دانشبنیان کشور را تشکیل میدهند. منابع مالی و اعتبارات استان کهگیلویه و بویراحمد محدود است.»
وی به اهمیت سرمایهگذاری اشاره کرد و گفت: باید بستر را برای سرمایهگذاری فراهم کنیم و از طرفی مدیران باید به سمت استفاده از اعتبارات و منابع ملی و جذب آنها حرکت کنند و ما همواره این موارد را به مدیران تأکید میکنیم.»
وی همچنین به مسائل زیستمحیطی و قابلیتهای گردشگری استان اشاره کرد و گفت: «باید به منابع نفتی و انرژی خودمان توجه کنیم و مسئله آب را به عنوان مهمترین زیرساخت توسعه در نظر بگیریم. موضوع سد ماندگان و سد خرسان مهم است و باید تکلیف آنها را مشخص شود.»
وی افزود: با وجود 10 درصد آبهای روان در استان کهگیلویه و بویراحمد، برای آبیاری زمینهای کشاورزی کهگیلویه مشکل داریم. سد آبریز بسیار برای ما اهمیت دارد و باید برای احداث آن همه کنار هم باشیم.»
رحمانیدر ادامه گفت: «حرکت کردن در مسیر توسعه استان مستلزم این است که بدانیم در کدام مسیر هستیم، در کجا ایستادهایم و قرار است به کجا برویم. شما دانشجویان باید در این مسیر نقشآفرینی کنید.»
یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به انتصابات در دانشگاه یاسوج اشاره کرد و گفت: « اینکه گفته میشود در انتصابات دانشگاه به شایستگی کمتر توجه میشود و بیشتر نگاه سیاسی حاکم است، اصلاً مورد پذیرش و قابل قبول نیست.»
وی افزود: «روسای دانشگاه باید فضای خوبی برای فعالیت و رقابتهای سیاسی دانشجویان در کنار ایجاد زیرساختها در نظر بگیرند. نباید سیاسیکاری در دانشگاه وجود داشته باشد. اینکه میگویند؛ دانشگاه سیاسی شده و سیاسیکاری شده است، باید اینها را کنار بگذارید، نباید سیاسیکاری در انتصابات وجود داشته باشد و سعی کنید که تمام ظرفیتهای افراد موقع انتصاب سنجیده و ارزیابی شود.»
رحمانی همچنین به ضرورت شناسایی توانمندیهای افراد در انتصابات اشاره کرد و گفت: «بعضی وقتها اجازه نمیدهیم کسانی که توانمند هستند را بشناسیم. همه مدیران باید در انتصابات، تمام ظرفیتهای احتمالی فرد را بررسی کنند.»
رحمانی با اشاره به پیگیری سد ماندگان گفت: پیشنهاد توقف کار و انجام کار کارشناسی را منعکس کردیم، با رئیس محیط زیست کشور جلساتی برگزار کردیم، به دنبال این هستیم تا دغدغه مردم را کمتر کنیم، لزوما فقط این نیست که مکاتبه کنیم، پیگیری هم می کنیم.
رحمانی بیان کرد: انتظار ما این هست که پیگیری سد آبریز و حتی پیگیری سد ماندگان و سد خرسان بدون هیاهو باشد، نمی شود تمام پیگیری هایم را مو به مو روی میز بیاورم، باید این کار بدون هیاهو و بدون حاشیه انجام شود.
وی گفت: از اول هم گفتیم که ما زاده دنا هستیم، به دنا تعهد داریم، خانواده من طرفدار محیط زیست هستند، پس اگر توجه من به محیط زیست بیشتر از شما نباشد کمتر هم نیست، آثارش را هم بیشتر از شما درک می کنم، چون در نزدیکی دنا زندگی کرده ام. تأکیدم این هست که پیگیری ها باید در مسیر کار کارشناسی و مدیریتی انجام شود.
وی با اشاره به انتصاب مدیران گفت: بعضی از مدیران از من ایراد می گیرند و می گویند وقتی بخشدار معرفی می کنیم چرا می خواهید او را ببینید؟
وی گفت: اگر بخشدار خوب، فرماندار خوب، مدیر خوب انتخاب نکنیم نتیجه نامطلوب می شود، اگر فقط 50 درصد بیشتر از گذشته روی این موضوع توجه داشته باشیم، آثار این انتخاب خوب را خواهیم دید.
رحمانی با اشاره به وضعیت پروژههای ملی مسکن گفت: «واقعاً وضعیت پروژههای ملی مسکن قابل قبولی نیست. بر اساس آخرین برآوردها، برای هر واحد مسکن به 550 میلیون تومان آورده مردمی و حدود 650 میلیون تومان تسهیلات بانکی نیاز داریم.»
وی افزود: «از بدو ورود، جلسه شورای مسکن را فعال کردیم و دومین جلسه را نیز برگزار کردیم. اصلیترین مشکل مسکن ملی در شهرستان بویراحمد است که حدود ۱۰ هزار سهمیه دارد اما زمین ندارد.
رحمانی بیان کرد: تنها ۶۵۰ مسکن از این سهمیه پروژهاش شروع شده و برای مابقی در حال تأمین زمین هستیم.
وی افزود: موضوع تسهیلات دغدغه اصلی بود و تأمین کننده تسهیلات بانکی برخی واحدها مشخص نبود اما بانکهای آنها مشخص شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد که تسهیلات مسکن یکی از دغدغههای اصلی آنهاست و گفت: «برخی از طرحهای ما که قرارداد داشتند، تأمینکننده بانکی مشخصی نداشتند و قرارداد مشارکت در بانک نیز وجود نداشت. برای این منظور، تیمی را تعیین کردیم تا همه مسائل و آسیبها شناسایی شود.»
رحمانی همچنین به مسائل شهری و ترافیکی در شهر یاسوج اشاره کرد و گفت: «ترافیک سنگینی در شهر یاسوج مشاهده میشود و این یکی از دغدغههای جدی ماست. برای بررسی این موضوع، دو جلسه ویژه در وزارت کشور برگزار کردیم.»
وی در ادامه به اهمیت آموزش و پرورش در توسعه استان پرداخت و گفت: «آموزش و پرورش مبنای همه تحولات کشور و استان است. اگر آموزش و پرورش دانشآموز خوبی تربیت نکند، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که دانشگاه تأثیرگذاری داشته باشد. بنابراین، آموزش و پرورش شروع همه حرکتهای تحولی ماست.»
رحمانی تأکید کرد که مدیران آموزش و پرورش باید در انتصابات خود شایستهترین افراد را انتخاب کنند و گفت: «مدیرکل محترم آموزش و پرورش باید با رویکرد برنامههای دولت و وفاق ملی، بهترینها را انتخاب کند تا به توسعه آموزش و پرورش کمک کند.»
استاندار همچنین به مدیران دستگاههای اجرایی توصیه کرد که همه باید در راستای شتاب بخشی به برنامههای توسعه استان تلاش کنند و گفت: «مدیران باید به این باور برسند و این باور را به بدنه معاونین و کارشناسان خود منتقل کنند. همه باید حرکت کنند.»
رحمانی در پایان از دانشجویان خواست که علاوه بر طرح مسائل و مشکلات، راهکارها را نیز ارائه دهند و گفت: «این بسیار مهم است که ما به دنبال راهکار باشیم و پیشنهادات خود را مطرح کنیم.»
کد مطلب: 493459