افزایش مبتلایان به آنفلوانزا در کهگیلویه و بویراحمد بیش از حد معمول است / مردم دستورالعملهای بهداشتی کووید ۱۹ را رعایت کنند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از افزایش تعداد مبتلایان به بیماری آنفلوانزا در استان خبر داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از افزایش تعداد مبتلایان به بیماری آنفلوانزا در استان خبر داد.
به گزارش کبنا، جاودان سیرت در نشست کمیته پدافند غیرعامل استان گفت: وضعیت شیوع بیماری آنفلوانزا در استان به گونهای است که حتی بستری بیماران مبتلا به این بیماری در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستان نیز در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه افزایش مبتلایان به بیماری تنفسی آنفلوانزا در کهگیلویه و بویراحمد بیش از حد معمول است اضافه کرد: مردم استان برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری هشدارها را جدی بگیرند و دستورالعملهای بهداشتی کووید ۱۹ را رعایت کنند.
جاودان سیرت با اشاره به اینکه علائم ابتلا به بیماری آنفلوانزا با دیگر بیماریهای تنفسی از جمله کووید ۱۹ مشترک است ادامه داد: شهروندان در صورت احساس تب، لرز، تعریق، بدن درد و کوفتگی شدید بدن، حتما به پزشکان متخصص مراجعه کنند تا بر اثر عوارض این بیماری دچار بحران نشوند.
مردم بیماری را جدی بگیرند و از خود درمانی پرهیز کنند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه مردم این بیماری را جدی بگیرند و از خود درمانی پرهیز کنند گفت: از راهکارها مهم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا رعایت دستورالعملهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، شستن دستها با صابون و همچنین خودداری از دست دادن، روبوسی کردن، شرکت در تجمعات و نزدیک شدن به افراد مبتلا به این بیماری است.
وی با بیان اینکه با رعایت دستورالعملها و موازین بهداشتی و درمانی میتوان این بیماری واگیردار را شکست داد افزود: سال گذشته دو نفر و امسال هم تاکنون یک نفر جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا از دست دادند.
جاودان سیرت از احتمال شیوع بیماری آنفلوآنزا در خوابگاههای دانشجویی، مدارس شبانه روزی و کلاسهای درس خبر داد و اضافه کرد: متولیان در صورت مشاهده فردی مبتلا به بیماری آنفلوآنزا در این مراکز حتما به دانشگاه علوم پزشکی اطلاع رسانی کنند تا فرد یا افراد مبتلا هرچه زودتر به مراکز درمانی معرفی شوند.
وی با بیان اینکه بیمارستانها، مراکز درمانی و بهداشتی، مراکز جامع سلامت و درمانگاهها آماده پذیرش بیماران و خدمات رسانی به آنان هستند ادامه داد: اگر این بیماری به موقع تشخیص داده نشود و کهنه شود منجر به مرگ فرد مبتلا میشود.
دوره بیماری 4 یا 5 روزه است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه استفاده از آنتی بیوتیکها بدون تجویز پزشک باعث ایجاد مشکل برای بیمار و تضعیف سیستم ایمنی فرد مبتلا و ماندگاری بیماری آنفلوانزا در بیمار میشود گفت: دوره این بیماری ۴ یا ۵ روزه است و افراد مبتلا در صورت رعایت درست دستور العملهای بهداشتی و دارو درمانی با تجویز پزشک بهبود مییابند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هم در این جلسه گفت: با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به بیماری آنفلوانزا در استان ضرورت اطلاع رسانی به مردم و در خصوص پیشگیری از ابتلا به این بیماری ضروری است.
فتاح محمدی مشارکت رسانه ها برای اطلاع رسانی در خصوص پیشگیری از ابتلا و درمان این بیماری را ضروری دانست و ادامه داد: صدا و سیما در بخش های مختلف خبری اعم از تلویزیون و رادیو با تولید برنامه های آگاهی بخشی و فعالان فضای مجازی نیز با تولید محتوا و پیام های هشدار دهنده به شهروندان اطلاع رسانی کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خواستار جمع بندی روزانه افراد مبتلا در مراکز درمانی و شناسایی افراد دارای بیماری زمینه ایی در این مراکز شد و اضافه کرد: جمع بندی روزانه بیماران در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد تا تصمیمات لازم برای ارائه خدمات درمانی به مبتلایان گرفته شود.
محمدی خواستار ظرفیت سنجی بیمارستانها و درمانگاههای استان اعم از دولتی و خصوصی برای مقابله با طغیان احتمالی بیماری آنفلوآنزا در استان شد و گفت: از منظر پدافند غیر عامل باید مکانهای دیگری را با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و درمانی برای پذیرش بیماران پیش بینی کرد.
محمدی با اشاره به برگزاری مراسم اعتکاف در مساجد افزود: متولیان ضمن رعایت فاصله فیزیکی و دستورالعمل های بهداشتی در مساجد در صورت مشاهده فرد یا افرادی با علائم بیماری آنفلوانزا هرچه سریعتر فرد مبتلا را به مراکز درمانی منتقل کنند.