کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

وزیر نیرو:

۶۰۰۰ مگاوات افزایش تولید برق برای تابستان ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی شده است

29 اسفند 1403 ساعت 16:13

وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد که پروژه‌های جدید تأمین آب با تأمین منابع مالی لازم، تا پیش از تابستان به بهره‌برداری برسند و با اطلاع‌رسانی، تدوین برنامه‌های آموزشی و به‌کارگیری فناوری‌های هوشمند، مدیریت مصرف آب نیز بهبود یابد.


وزیر نیرو از افزایش ظرفیت تولید برق و برنامه‌های گسترده این وزارت‌خانه برای مدیریت تأمین و تقاضای برق و آب خبر داد.  
به گزارش کبنانیوز، عباس علی‌آبادی اظهار داشت: «در ۷ ماه نخست عمر دولت چهاردهم، ۴۰ واحد نیروگاه تجدیدپذیر با مجموع ظرفیت ۴۰۰ مگاوات، ۵ واحد نیروگاهی بزرگ‌مقیاس با ظرفیت تقریبی ۱۰۰۰ مگاوات، و ۶ واحد نیروگاهی کوچک‌مقیاس با ظرفیت ۵۰ مگاوات وارد مدار بهره‌برداری شدند که در مجموع، ظرفیت تولید برق کشور ۱۴۵۰ مگاوات افزایش یافته است.»  
وی افزود: «برای عبور از اوج بار مصرف برق در فصل گرم سال، ۱۴ مگاپروژه در دستور کار قرار گرفته که شامل تولید و مدیریت مصرف برق، اصلاح شبکه انتقال و سایر اقدامات مرتبط است.»  
برنامه‌های افزایش ظرفیت برق تا تابستان ۱۴۰۴  
علی‌آبادی در پاسخ به پرسشی درباره افزایش ظرفیت تولید برق برای تابستان ۱۴۰۴ گفت: «تا آن زمان، حدود ۳۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر و ۳۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق حرارتی افزوده خواهد شد که این افزایش از طریق نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس، ارتقای توان نیروگاه‌های موجود و رفع محدودیت‌ها حاصل می‌شود.»  
وی با اشاره به شدت بالای مصرف انرژی در ایران که ۲ برابر متوسط جهانی است، تأکید کرد: «باید به جای تمرکز صرف بر تولید، روی مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق متمرکز شویم.»  
برنامه‌های مدیریت مصرف برق در تابستان  
وزیر نیرو از طراحی ۳۶ بسته مدیریتی برای بهینه‌سازی مصرف برق خبر داد و گفت: «این برنامه‌ها در شش محور اصلی شامل مدیریت مصرف، مدیریت و پایش، هوشمندسازی، بهینه‌سازی مصرف، آموزش و اطلاع‌رسانی و تولید در محل مصرف تدوین شده‌اند.»  
وی با اشاره به افزایش تقاضای برق در فصل تابستان خاطرنشان کرد: «به ازای هر درجه افزایش دما، ۱۸۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور افزوده می‌شود. همچنین پیش‌بینی می‌شود با ورود سامانه‌های سرمایشی، بیش از ۳۰ هزار مگاوات به تقاضای مصرف برق افزوده شود. به همین دلیل، از شهروندان می‌خواهیم با رعایت دمای آسایش و خاموش کردن کولرهای اضافی، به حفظ پایداری شبکه برق کمک کنند.»  
تأمین پایدار آب در تهران و شهرهای پرمصرف 
عباس علی‌آبادی درباره تأمین آب تهران گفت: «در بازدید از مرکز کنترل آب تهران، از تلاش همکاران برای تأمین پایدار آب شرب این شهروندان اطمینان یافتم. علی‌رغم افزایش مصرف آب که در روزهای اخیر از سه میلیارد لیتر در شبانه‌روز فراتر رفته است، تأمین آب در شرایط پایداری قرار دارد.»  
وی با بیان اینکه بارندگی‌ها ۳۴ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بوده است، افزود: «کلان‌شهر تهران در کنار شهرهایی مانند مشهد، ساوه و اراک با کمبود جدی منابع آبی مواجه است. برای مدیریت این وضعیت، دو محور اصلی شامل اجرای پروژه‌های تأمین منابع جدید آب و مدیریت تقاضا را دنبال می‌کنیم.»  
وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد که پروژه‌های جدید تأمین آب با تأمین منابع مالی لازم، تا پیش از تابستان به بهره‌برداری برسند و با اطلاع‌رسانی، تدوین برنامه‌های آموزشی و به‌کارگیری فناوری‌های هوشمند، مدیریت مصرف آب نیز بهبود یابد.


کد مطلب: 497340

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/497340/۶۰۰۰-مگاوات-افزایش-تولید-برق-تابستان-۱۴۰۴-برنامه-ریزی-شده

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1