دریافت لینک صفحه با کد QR
یادداشت؛
کرونا؛ خودکشی و بحران مدیریت در چرام / مالکی آیا ندارد این وطن؟
علی یاری زاده
14 تير 1399 ساعت 1:31
یکی از مشکلات و دلایل شیوع کرونا در چرام، درمانگاه این شهر است که موارد بهداشتی وحفاظتی لازم در آن صورت نمیگیرد و موید این مشکل ابتلای تعداد زیادی از کارکنان شبکه بهداشت و درمان چرام به ویروس کرونا و البته بی خیالی بعضی از مبتلایان و گردش و تفریح آنان در شهرچرام واطراف میباشد.
خطاب به استاندار کهگیلویه وبویراحمد؛ مدتها بود سکوت کرده و قلم را کناری نهاده بودم اما این روزها چرام بی دفاع در برابر کرونا و سایر آسیبهای اجتماعی مغلوب و مصلوب شده و از هر گوشه آن درد وفریاد بلند شده از سومدیریت ها و بعضاً مشکلاتی که بخشی از آن مردم دخیل هستند به همین دلیل تصمیم گرفتم تا آنچه را میبینم از شرایط تلخ این روزهای چرام به رشته تحریر در آورده و مخاطبم مدیر ارشد استان جناب دکتر کلانتری میباشد.
استاندار محترم و سخت کوش استان کهگیلویه وبویراحمد
سلام علیکم و خداقوت
همانطور که جنابعالی بهتر از هر کس دیگر اشراف کاملی بر مسائل استان دارید این روزها ویروس کرونا بار دیگر در شهرستان چرام بویژه بخش مرکزی جولان میدهد و تعداد زیادی از همشهریان مبتلا و گرفتار هستند.
در حالیکه ۵ ماه است شرایط زندگی با کرونا را در حال تمرین و ممارست هستند و این ویروس به شکلهای مختلف به سیستم بدن حمله میکند و مردم محدودیتها و تنگناها را میبینند اما میبایست در چنین شرایط بحرانی؛ مدیریت افکار عمومی بر پایه صداقت، صراحت و سرعت باشد. عدم اطلاع رسانی و هشدارهای لازم به بهانه جلوگیری از نگرانی مردم یکی از دلایل شیوع گسترده ویروس کرونا در استان و بویژه شهرستان چرام است.
عدم اطلاع کافی و نظارت در خصوص مهار ومقابله با ویروس کرونا در بعضی از شهرستانها توسط مدیران و فرمانداران موجب اعتراض معاون سیاسی استانداری در جلسه دیروز ستاد استانی مقابله با کرونا شد که نشان میدهد بحران مدیریت و ناتوانی در مقابله با کرونا میبایست سریعاً آسیب شناسی و رفع شود.
در بحران کرونا نه فقط در حوزه خدمات اجتماعی و عمومی بلکه در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی شهرستان چرام مشکلات عدیدهای دارد که با توجه به دوره طولانی کرونا حداقل تا یکسال آینده و حتی بیشتر، نیازمند برنامه ریزی دقیق تحولی و مدیران تازه نفس و کارآمد میباشد.
جناب آقای کلانتری این روزها مرداب مدیریتی در چرام یکی از عوامل اصلی شیوع ویروس کرونا میباشد و داشتن مدیرانی که دارای قدرت تشخیص و تجزیه و تحلیل در بحرانها باشند لازم و ضروری هست.
امام علی (ع) در انتخاب مدیران به مهارت ادراکی و تشخیص و تجزیه و تحلیل مسائل آنان توجه کامل داشت و مدیرانی را برمی گزید که در بحرانهای پیش آمده خود راه حل مناسب بیابند لذا در معرفی مالک اشتر به دیگر فرماندهان نظامی به این مهم اشاره میفرمایند که مالک نه سستی به خرج داده و نه دچار لغزش میشود و نه در آنجایی که شتاب لازم است کندی دارد و نه آنجا که کندی پسندیده است شتاب میگیرد.
اینکه چرا مدیران ارشد شهرستانی زیر مجموعه استانداری سیگنالها و هشدارهای لازم را به بالادست انتقال نمیدهند که موید این نکته سخنان انتقادی احدجمالی معاون سیاسی و امنیتی استانداری خطاب به فرمانداران است.
نماینده عالی دولت تدبیر وامید در استان کهگیلویه وبویراحمد همانطور که اطلاع دارید در این چندماه کمکهای نقدی خوبی به دانشگاه علوم پزشکی استان و همچنین مراکز بهداشتی ودرمانی شهرستانهای کهگیلویه بزرگ شد که بخش قابل توجهی از این کمکها توسط سردار عدل هاشمی نماینده سابق کهگیلویه بزرگ در رایزنی با وزارت بهداشت اختصاص یافت که در یک قلم آن کمک ۵۰۰ میلیون تومانی به مرکز بهداشتی و درمانی چرام اشاره شد و کمکهای دیگر ریالی هم انجام شد همچنین اعلام کمک معاون هم استان وزیر کار و هدایت مسقیم این کمکها که ظاهراً یک یا دو کامیون اقلام بهداشتی وحفاظتی مقابله با کرونا و همچنین پیگیریها و کمکهای حجت الاسلام موحد به شهرستان چرام؛ قطعاً میبایست این کمکهای نقدی به تجهیزات درمانی درمانگاه چرام کمک میکرد ولی طبق شواهد موجود هیچ تغییر خاصی انجام نشد و اگر انجام شده مسئولان علوم پزشکی و فرماندار شهرستان اطلاع رسانی و شفاف سازی کنند چرا که مردم از وضعیت تنها مرکز درمانی چرام گلایههای جدی و بحق دارند.
مالکی آیا ندارد این وطن
تا که بیرون آورد ملک از لجن
جناب دکتر کلانتری، متاسفانه ضعف اطلاع رسانی و حرفهای تکراری مدیران بدون پشتوانه اندیشهای و عملی وعلمی موجب شده که مردم نسبت به ویروس کرونا بی خیال شوند در حالیکه هر روز ویروس کرونا با تاکتیک جدیدی ظاهر میشود اما مدیران ما با همان سیستم علی اصغری و بزن زیرش ظاهر میشوند که تاکنون ناموفق بودن.
نیاز به اندیشه تازهای است همانچه که محمود دولت آبادی میگوید: بیائیم بند زبان را ببندیم و بال اندیشه را بگشاییم. برای گفتن همیشه وقت هست اما برای اندیشیدن ممکن است دیر شود.
استاندار محترم همانطور که می دانید یکی از مصائب و مشکلات مدیریتی در کشور، استان و شهرستان چرام کسانی هستند که یک شبه مدیر میشوند.
جواهر لعل نهرو میگوید: میتوان در ظرف دو سال یک کارخانه ذوب آهن ساخت ولی برای تربیت یک مدیر برای این صنعت باید بیست سال وقت صرف کرد.
یکی از مشکلات و دلایل شیوع کرونا در چرام، درمانگاه این شهر است که موارد بهداشتی وحفاظتی لازم در آن صورت نمیگیرد و موید این مشکل ابتلای تعداد زیادی از کارکنان شبکه بهداشت و درمان چرام به ویروس کرونا و البته بی خیالی بعضی از مبتلایان و گردش و تفریح آنان در شهرچرام واطراف میباشد.
سرعت انتقال در خانوادهها و تجمعات زیاد شده که بخشی از آن به عملکرد شهروندان مرتبط هست که لازم هست تمهیدات لازم و جدی صورت گیرد.
فرخی یزدی روزنامه نگار و آزادیخواه معاصر صدر مشروطیت در شعری بر عمل کردن به جای سخن گفتن و شعار تاکید فراوانی دارد و شاید اگر امروز زنده بود و اوضاع مدیریتی چرام را میدید همین شعر را بیان میکرد
شرط خوبی نیست تنها جان من گفتار خوب
خوبی گفتار داری باید رفتار خوب
گر تو تعمیر این ویران عمارت لازم است
باید از بهرمصالح آوری معمار خوب (فرخی یزدی)
هرچند برای این روزنامه نگار در سال ۱۳۱۱ پروندهای به عنوان «اسائه ادب به مقام سلطنت» گشودند و به ۳ سال زندان محکوم شد.
افزایش خودکشیها در چرام
متاسفانه در یک ماه اخیرقریب به ۶ نفر از چرام در ردههای سنی مختلف زن ومرد اقدام به خودکشی کردند که موجی از نگرانیهای گسترده در جامعه ایجاد شده است که لازم نهادها و ارگانهای مسئول به صورت ویژه ورود پیدا کرده و علل و عوامل آن بررسی شود.
شورای فرهنگ عمومی شهرستان، مدیرکل امور بانوان استانداری، مدیر امور اجتماعی استانداری و بهزیستی استان در حوزه اورژانس اجتماعی و فرمانداری چرام طبق قانون و وظایف میبایست با تشکیل جلسات فوری و ویژه در چرام و مرکز استان و استفاده از توان متخصصان روان شناسی ومشاوره و آسیبهای اجتماعی از گسترش آن جلوگیری و آگاهیهای لازم اطلاع رسانی شود.
وقتی سید هدایت توانست اما تعزیرات وصنعت ومعدن نتوانست
جناب اقای کلانتری جهت اطلاع جنابعالی همانطور که همشهریان چرامی اطلاع دارند گرانفروشی صنف میوه فروش در چرام سالهاست موجب ضربه زدن به اقتصاد وسلامتی شهروندان شده و بارها شهروندان از این موضوع نگران بودن و تمام بازرسیها و نهادهای مرتبط که خدم وحشم فراوانی دارند نتوانستند یا نخواستند به دلایل مختلف بازار میوه چرام را متعادل کنند اما یک بازاری منصف و خوش اخلاق به نام سید هدایت الله بزرگیان که از صنف میوه فروشان است در این شرایط سخت کرونایی و اقتصادی به داد مردم رسید و با درصد سود کمی به فروش میوه پرداخت به طوری که در کمتر از یک روز سایر میوه فروشان مجبور شدند قیمتهای بالای خود را کاهش دهند و حتی با داد زدن سعی در جذب مشتری با قیمت کمتر را داشتند.
این اقدام سید هدایت بازاری منصف و خوش اخلاق چرامی که سالها در دهدشت بود موجب شد که این سؤال در ذهن شهروندان چرامی پیش بیاید که چرا تعزیرات و صنعت ومعدن نتوانستند ولی سید هدایت توانست جور مدیران کت وشلواری بی اثر را بکشد.
تا این بیت شعر یادآور شود
بین خلقی که اهل تزویر است
حقه بازی به جای تدبیر است.
فلذا از استاندار محترم و سخت کوش استان انتظار داریم با توجه به آنچه شرح داده شد نگاه ویژهای به شهرستان چرام داشته باشد
خدایا چنان کن سرانجام کار
توخشنود باشی و ما رستگار
علی یاری زاده روزنامه نگار
کد مطلب: 422827
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir