کبنا عملکرد خداداد غریبپور را مورد بررسی قرار داد
افتتاح طرحهای بزرگ صنعتی و معدن با حضور خداداد غریبپور (+ تصاویر)
16 بهمن 1397 ساعت 11:47
خداداد غریب پور به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی و طبق هماهنگی های وزارت صنعت، معدن و تجارت با این سازمان، 6 طرح را در استان کرمان شامل تولید کاتد مس مجتمع خاتون آباد (ظرفیت سالانه200 هزار تن)، فاز کوثر مجتمع گل گهر (ظرفیت سالانه 1.6 میلیون تن آهن اسفنجی)، تولید کارتریج تونر دستگاه کپی (ظرفیت سالانه یک هزار تن)، تولید رینگ چرخ خودرو (ظرفیت سالانه 8 هزار تن)، تولید خودروسازی کارمانیا (ظرفیت سالانه 5 هزار دستگاه) و نیز طرح های مجتمع مس سرچشمه (نصب کوره جدید آند شماره 2، افزایش ظرفیت تیکنرهای باطله شماره 1 و 2، اصلاحات تیکنر شماره 4 و استحصال نیکل و مس از تصفیه الکترولیت پالایشگاه) افتتاح می کند.
خداداد غریبپور فرماندار اسطورهای بویراحمد، بعد از حضورش در بزرگترین هلدینگهای مطرح کشور و عملکرد خوبش به «ایمیدرو» رفت، تا در کسوت یک فرد با تجربه معاون وزیر و رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) شود. غریبپور علاوه بر وجه بالای مردمی بودنش، اکنون به عنوان یک مدیر با تجربه صنعتی و تولیدی در کشور مطرح است.
در ادامه بعضی از فعالیتهای وی را میخوانید.
10 طرح صنعتی و معدنی در دهه فجر راه اندازی می شود
خداداد غریب پور به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی و طبق هماهنگی های وزارت صنعت، معدن و تجارت با این سازمان، 6 طرح را در استان کرمان شامل تولید کاتد مس مجتمع خاتون آباد (ظرفیت سالانه200 هزار تن)، فاز کوثر مجتمع گل گهر (ظرفیت سالانه 1.6 میلیون تن آهن اسفنجی)، تولید کارتریج تونر دستگاه کپی (ظرفیت سالانه یک هزار تن)، تولید رینگ چرخ خودرو (ظرفیت سالانه 8 هزار تن)، تولید خودروسازی کارمانیا (ظرفیت سالانه 5 هزار دستگاه) و نیز طرح های مجتمع مس سرچشمه (نصب کوره جدید آند شماره 2، افزایش ظرفیت تیکنرهای باطله شماره 1 و 2، اصلاحات تیکنر شماره 4 و استحصال نیکل و مس از تصفیه الکترولیت پالایشگاه) افتتاح می کند.
همچنین وی 4 طرح دیگر را در استان فارس مشتمل بر تولید کاشی پاسارگاد سرام آباده (ظرفیت سالانه 5 میلیون متر مکعب)، تولید انواع مبدل های حرارتی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع نیروگاهی- نوین آبان فن آور (ظرفیت سالانه 4 هزار دستگاه)، کمپوست پسماند شهری شیراز (ظرفیت سالانه10250 تن) و کربنات سدیم کاوه (ظرفیت سالانه 600 هزار تن) افتتاح می کند.
مجموع اشتغال مستقیم این طرح ها، 1933 نفر است و برای آنها حدود 19 هزار و 117 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
پیش از این، به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، 3 طرح شامل فولاد بردسیر (ظرفیت سالانه یک میلیون تن)، گندله سازی سیرجان (ظرفیت 2.5 میلیون تن) و گندله سازی بوتیا (ظرفیت 2.5 میلیون تن) در استان کرمان با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح رسمی شد.
امسال ۷ میلیون تن صادرات مواد معدنی به ثبت رسید
خداداد غریبپور ظهر امروز در آیین افتتاح پست برق قدرتمند نفلین سینیت سراب و امضای تفاهمنامه ایدرو و ایمیدرو برای اجرای تولید پودر آلومینا در سراب با اشاره به اینکه امسال ۷ میلیون تن صادرات مواد معدنی به ثبت رسیده است، اظهار داشت: بیش از ۲۰ درصد صادرات از کشور، محصولات معدنی است.
وی با بیان اینکه ۷۰۰ هزار اشتغال در حوزه تولیدات و محصولات معدنی داریم، افزود: پراکنی جغرافیایی معادن، تضمین کننده توسعه متوازن اقتصاد کشور است چراکه در محروم ترین مناطق کشور هم معادن غنی داریم که باید مورد بهره برداری قرار گیرند.
معاون وزیر و رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با اشاره به اینکه از ابتدای امسال ۳ هزار نفر در طرحهای معدنی مشغول به کار شدند تصریح کرد: معدن در رشد و توسعه کشور و ارزش آفرینی نقش بسیار بالایی دارد و باید بیش از پیش در بهره گیری از آن تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه در فولادسازی بیش از ۶۰ درصد و در آهن اسفنجی تا ۸۰ درصد خودکفایی تکنولوژیکی داریم ابراز داشت: در کمتر بخشی از صنعت به این اندازه استفاده علم در عمل به این سطح میرسد و به خودکفایی رسیده است.
غریب پور در ادامه با بیان اینکه امروزه تولید آلومینیوم در کشور بیش از ۳۳۸ هزار تن است تصریح کرد: نیاز کشور ۶۰۰ هزار تن در سال است ولی برنامه ما رسیدن به ۱٫۵ میلیون تن در سال است که کل تولید دنیا هم اکنون ۶۰ میلیون تن است.
توسعه صنعت آلومینیوم برای کشور استراتژیک است
ربیس هیات عامل ایمیدرو گفت: امروز توسعه صنعت آلومینیوم به ویژه تامین مواد اولیه این صنعت، برای کشور اهمیت استراتژیک دارد.
خداداد غریب پور در مراسم افتتاح پست ۲۳۰.۶۳ کیلوولتی برق سراب که با حضور رییس مجلس شورای اسلامی و در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامی انجام شد، اظهار داشت: بخش معدن در کنار نفت، پتانسیل بالایی برای رشد اشتغال و درآمدزایی دارد.
وی افزود: معادن کشورمان در بخش هایی واقع شده اند که اغلب در مناطق کم برخوردارند. به گفته وی، اکنون اشتغال بخش معدن و صنایع معدنی ایران، ۷۰۰ هزار نفر است.
ربیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه این سازمان طی سال های ۱۳۸۱ (آغاز فعالیت ایمیدرو) تا آبان سال جاری ۱۳۹۷، ۱۱۱ طرح راه اندازی کرده است، تصریح کرد: ارزش این طرح ها، ۱۴.۴ میلیارد دلار است. این تعداد طرح، ۴۵هزار شغل مستقیم و ۱۰۰هزار شغل غیر مستقیم ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۴ میلیارد دلار صادرات معدن و صنایع معدنی داشته ایم.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: کشورمان در صنعت فولاد در بخش کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی بیش از ۹۰ درصد از دانش را در اختیار دارد.
وی ادامه داد: در نظر داریم تولید آلومینیوم را از ۳۸۰ هزار تن به ۱.۵ میلیون تن برسانیم در حالی که نیاز امروز ما بیش از ۶۰۰ هزار تن آلومینا است.
وی همچنین به برنامه تامین ماده اولیه تولید آلومینیوم از خارج کشور اشاره کرد و گفت: در گینه، معدن بوکسیت در اختیار داریم به طوری که می توان بخشی از نیاز داخلی به بوکسیت را از آن مهدن تامین کرد.
به گفته غریب پور، با کمک و همراهی مجلس، ۲هزار میلیارد تومان از مطالبات ایدرو و ایمیدرو تهاتر شده است.
وی افزود: سرمایه گذاری های انجام شده در منطقه سنگان با مشارکت بخش خصوصی انجام شده و اکنون درصدد جذب سرمایه بخش خصوصی در حوزه زیرساخت ها به ویژه ناحیه سنگان هستیم.
سرمایه گذاری ۵۰ درصدی ایمیدرو در پست برق
ربیس هیات عامل ایمیدرو ضمن تشکر از پیگیرهای نمایندگان مجلس و نیز مسوولان استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: ایمیدرو در طرح پست برق سراب، ۵۰ درصد سرمایه گذاری کرده است.
وی یادآور شد: ایمیدرو پیشتر در پایلوت آذرشهر، تولید آزمایشی الومینا از نفلین سینیت را انجام داده است.
غریب پور اذعان داشت: با عملی شدن طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت، ۷۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب و بیش از ۷۰۰ شغل ایجاد می شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کشور کاهش وابستگی در مواد اولیه آلومینیوم را پیگیری می کند.
بیش از ۴۰درصد فولاد ایران صادر میشود
خداداد غریبپور رییس هیات عامل ایمیدرو در نهمین همایش و نمایشگاه چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران گفت: صنعت فولاد در میاندیگر صنایع حرف های خوبی برای گفتن دارد.
وی با بیان این مطلب در ادامه گفت: ظرفیت تولید فولاد در ایران اکنون 35میلیون تن است و 74میلیون تن سنگ آهن تولید میکنیم و نزدیک به 4میلیارد دلار نیز صادرات فولادی در کشور داریم.
به گفته وی، در بخش معدن و صنایع معدنی 700هزارنفر اشتغالزایی به وجود آمده است و این در حالی است که تا قبل از انقلاب اسلامی مواردی همچون میزان تولید بسیار کمتر از امروز بوده است.
غریبپور ادامه داد: در زمینه اکتشاف تاکنون توانستیم در 270هزارکیلومتر مربع اکتشاف انجام دهیم و در منطقه خلیج فارس نیز ظرفیت حمل و بارگیری 12میلیون تن به وجود آمده است. در صنعت فولاد نیز امسال 16درصد رشد داشتیم.
رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: صنعت فولاد حلقه نخست صنایع است و اکنون در جهان 1میلیارد و 800میلیون تن فولاد تولید می شود که از این میزان 30درصد در جهان جابهجا میشود اما در ایران بیش از 40درصد فولاد تولید شده صادر میشود.
وی گفت: صنعت فولاد ما بشدت وابسته به رشد داخلی کشور و GDPاست.
غریبپور گفت: ایران سال قبل رشد صادراتی داشت و حدود 9میلیون و 400هزارتن صادر شد و امسال نیز با رشد 11درصدی همراه بوده است.
وی ادامه داد: برای بهبود شرایط در کشور بخش خصوصی باید توانمند شود و حتی میتوان با اصلاح قانون به این موضوع پرداخت.
وی گفت: در شرایط تحریم ما روی بخش تحقیق و پژوهش هم تمرکز خواهیم داشت.
رایزنی با بانک مرکزی برای حل مشکلات ارزی معدن و صنایع معدنی
خداداد غریب پور در پنل تخصصی نهمین همایش فولاد سخن می گفت، افزود: اخیرا برخی از مشکلات تولیدکنندگان را از طریق گفت و گو با بانک مرکزی و نیز تعامل بخش خصوصی حل کرده ایم که نمونه آن مربوط به شرکت های سنگ آهنی و فولادی است.
وی با بیان اینکه اولویت ما در ایمیدرو انجام درست امور تا رسیدن به نتیجه است اظهار کرد: موضوعات و مشکلات حال حاضر صنایعی همچون فولاد و حتی روی، آلومینیوم، زغالسنگ و ... باید مورد به مورد روی میز قرار گیرند و بر اساس مسائل خاص آن ها، برطرف شوند.
غریب پور افزود: ایمیدرو سازمان توسعه ای است که تولید را نیز در برخی امور برعهده دارد، با چنین توصیفی، این مجموعه در زنجیره ارزش اثرگذاری بسیاری دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نمایندگان تشکل های بخش معدن و صنایع معدنی با حضور در این اتاق فکر، دیدگاه های خود را مطرح کنند تا با خرد جمعی، مسایل را حل کنیم.
وی ادامه داد: ایمیدرو نقش تسهیل گری دارد اما به سبب اینکه تصمیم گیری هم می کند، انتظارات بسیاری از آن وجود دارد با اینحال باید تاکید کنم ما گوش شنوای بخش خصوصی هستیم و در عین حال از راهکارهای فعالان این حوزه در جهت رفع موانع، استقبال کنیم.
پاشنه آشیل صادرات معدنی در ایران
کد مطلب: 406975