کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

امریکا در بیانیه‌ای «سپاه پاسداران» را تروریست خواند که این اقدام واکنش‌های زیادی به دنبال داشت

من هم یک پاسدارم

20 فروردين 1398 ساعت 9:07

بلافاصله پس از آن، شورای عالی امنیت ملی ایران نیز در اقدام مقابله به مثل، دولت امریکا را حامی تروریسم و فرماندهی مرکزی ارتش امریکا در منطقه غرب آسیا را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. ساعاتی قبل از این، وزیر خارجه ایران به دولت پیشنهاد داده بود که در صورت حماقت امریکایی‌ها، ارتش امریکا تروریست اعلام شود. رئیس مجلس و برخی نمایندگان نیز که در اقدام و تصویب طرح‌ها علیه امریکا در سال‌های اخیر، همپای مصوبات کنگره و مجلس امریکا علیه ایران حرکت نکرده بودند، بر موضع تروریستی خواندن ارتش امریکا در صورت اقدام احمقانه امریکایی‌ها، تأکید کردند.


 همزمان با بسیج عمومی ایران برای خدمت رسانی به سیل زدگان اقدام خصمانه دولت آمریکا برای قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان های به اصطلاح تروریستی با واکنش قاطع شورای عالی امنیت ملی، فعالان سیاسی جناح های مختلف، وزارت خارجه و موج حمایت کاربران شبکه های اجتماعی از این سازمان خدمت گزار روبه رو شد.
براساس گزارش رسانه ها، شورای عالی امنیت ملی کشورمان، شب  گذشته در بیانیه ای ضمن محکومیت شدید اقدام غیرقانونی و خطرناک رژیم ایالات متحده آمریکا در قراردادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در اقدام متقابل در برابر اقدام غیرقانونی و نابخردانه امروز آمریکا اعلام می‌ کند، رژیم ایالات متحده آمریکا را «دولت حامی تروریزم» و «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» می‌داند. در ادامه این بیانیه آمده است: این فرماندهی مسئولیت اجرای سیاست‌های تروریستی دولت آمریکا علیه منطقه غرب آسیا را به عهده داشته که امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و جان افراد بی‌گناه ایرانی و غیرایرانی را برای تحمیل سیاست‌های خصمانه ایالات متحده به خطر انداخته است که از آن جمله حمله وحشیانه و عامدانه به هواپیمای مسافربری ایران در سال 1367، مشارکت در کشتار مردم یمن و دیگر شهروندان غیر نظامی در غرب آسیا را می‌توان نام برد. شورای عالی امنیت ملی افزود: «رژیم ایالات متحده آمریکا تمامی مسئولیت‌های عواقب خطرناک این اقدام ماجراجویانه را برعهده خواهد داشت.» کشورهای افغانستان، بحرین، جیبوتی، مصر، اتیوپی، اریتره، ایران، عراق، اردن، قزاقستان، کنیا، کویت، قرقیزستان، لبنان، عمان، پاکستان، قطر، عربستان سعودی، سیشل، سومالی، سودان، سوریه، تاجیکستان، ترکمنستان، امارات متحده عربی، ازبکستان و یمن تحت پوشش و مسئولیت ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا قرار دارند.
بیانیه کاخ سفید درباره تروریستی اعلام کردن سپاه
شب گذشته کاخ سفید در بیانیه‌ای رسماً برنامه دولت خود را برای اضافه کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» اعلام کرد. این اولین بار است که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را به عنوان «سازمان تروریستی» معرفی می‌کند. کاخ سفید در این بیانیه با متهم کردن ایران به «حمایت از تروریسم» تصریح کرده است: «ما به افزایش فشار علیه ایران و بالا بردن هزینه‌های حمایت از فعالیت‌های تروریستی توسط این کشور ادامه خواهیم داد تا زمانی که این کشور از رفتارهای مخرب و غیرقانونی خود دست بردارد.» نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در پیامی از اقدام دولت ترامپ در تروریستی شناختن سپاه تشکر و بر تعهد خود در همکاری با دولت آمریکا علیه ایران تاکید کرد. براساس گزارش باشگاه خبرنگاران، طبق قانون داخلی آمریکا، کنگره این کشور از زمان اعلام این موضوع از سوی دولت، یک هفته فرصت دارد این تصمیم را تایید یا رد کند. در صورتی که کنگره در مهلت قانونی هفت روزه خود با این تصمیم مخالفت نکند، اطلاعیه آن رسما در دفتر اداره ثبت فدرال آمریکا منتشر شده و وارد فاز اجرایی خواهد شد. پس از اعلام رسمی این تصمیم، سازمان مربوط ۳۰ روز فرصت خواهد داشت در یکی از دادگاه‌های تجدیدنظر آمریکا به آن اعتراض کند.
نامه ظریف به روحانی
وزیر امورخارجه شب گذشته در بیانیه ای درخصوص اقدام اخیر دولت ترامپ از رئیس شورای عالی امنیت ملی «بر اساس "قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه" مصوب مجلس محترم شورای اسلامی، پیشنهاد کرد شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیروهای نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به "سنتکام"(ستاد فرمانده کل نیروهای ارتش آمریکا در منطقه خاورمیانه، شرق آفریقا و آسیای مرکزی ) را در فهرست گروه‌های تروریستی جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.» که با بیانیه شورای عالی امنیت ملی این خواسته محقق شد.ستاد فرمانده کل نیروهای ارتش آمریکا در منطقه خاورمیانه، شرق آفریقا و آسیای مرکزی است.
حمایت متحد اصلاح طلبان و اصولگرایان از سپاه
در واکنش به تصمیم اخیر دولت آمریکا چهره های سیاسی داخلی یکپارچه از نیروهای مسلح کشور حمایت و اقدام خصمانه ترامپ را محکوم کردند. محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در استوری اینستاگرام خود ضمن تبریک روز پاسدار نوشت: «امروز شیطان بزرگ نفهمید که با تحریم سپاه، تنها ضعف خود را نشان می دهد، اما جهانیان خواهند فهمید. ما شیشه عطریم بگویید به سنگ....» عبدا... رمضان زاده سخنگوی دولت اصلاحات در توئیتی نوشت: علی رغم همه اختلاف نظرها در مسائل داخلی، در مقابل دشمن بی منطق خارجی، متحد و یکپارچه از نیروهای مسلح خود پشتیبانی می کنیم. حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس نیز نوشت: ترامپ با اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک گروه تروریستی یکی از احمقانه ترین تصمیمات سیاسی خود را اتخاذ کرد. تعجیل برای اعلام این تصمیم در روزهایی که سپاه با تمامی قوا به مردم سیل زده یاری می رساند فقط هدیه ای برای نتانیاهو برای کمک به وی در انتخابات اسرائیل است. هادی موسوی روزنامه نگار اصلاح طلب نیز تأکید کرد: در برابر دشمنی و خباثت آمریکا حتی یک لحظه، پشت "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" را خالی نمی کنیم. علی علیزاده تحلیل گر سیاسی مقیم لندن نیز نوشت: بالاخره آمریکا سپاه را در لیست گذاشت. یعنی منطقه‌ای از شرق مدیترانه تا غرب افغانستان را گور سربازان آمریکایی کرد. چون مسلما ایران هم ارتش آمریکا را در لیست می گذارد. ترامپ این را خوب می داند و چه بسا می خواهد. چون به او اجازه می دهد نیروهایش را از منطقه خارج کند. آن طور که از سوریه کرد. حسین رزاق خبرنگار اصلاح طلب نیز نوشت: من #سپاهی نیستم،...اما آمریکا غلط می کند پاسداران کشورم را تروریست بخواند. محمود صادقی عضو فراکسیون امید مجلس نیز به ایلنا گفت:  این اقدام باعث انسجام هرچه بیشتر نیروهای داخلی می‌شود. هر زمان با تهدیدهای بیرونی مواجه می‌شویم معمولا انسجام بین نیروهای داخلی بیشتر می‌شود. محمد ایمانی عضو شورای سردبیری کیهان هم نوشت: آمریکا سال2007 میلادی سپاه قدس را سازمان تروریستی معرفی کرد؛ مانند امروز که سپاه پاسداران را تروریستی می نامد. اما نتیجه آن حماقت این شد که ترامپ می گوید نیروهای خود را از سوریه خارج می کنیم و خود وی مجبور است دزدکی و چراغ خاموش به عراق (پایگاه عین الاسد نه بغداد) سفر کند. محمد قادری سردبیر تهران تایمز نیز تصریح کرد: سپاه پاسداران در 40 سال گذشته حافظ منافع مردم، انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و نقشه های شوم دشمنان را خنثی کرده است. طبیعی است که شیطان بزرگ از این شجره طیبه عصبانی باشد. این اقدام احمقانه ترامپ اما می تواند میزانی باشد برای سنجش عیار وطن پرستی ایرانیان. بسیاری از کاربران نیز با هشتگ های سپاه، من یک سپاهی هستم و  #WeSupportIRGC حمایت خود از این نهاد انقلابی را اعلام کردند. 
آسوشیتدپرس: تروریستی خواندن سپاه، تاثیر محدودی دارد
 
رسانه های بین المللی از عواقب اقدام ترامپ درباره قراردادن نام سپاه در فهرست گروه های تروریستی هشدار دادند و مقامات کشورمان هم ضمن واکنش به این تصمیم بر عمل متقابل تأکید کردند. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی درخصوص اقدام دولت آمریکا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه های تروریستی خود نوشت: انتظار می‌رود که چنین اقدامی، انزوای ایران را بیشتر کند اما می‌تواند تاثیرات گسترده‌ای هم بر پرسنل آمریکا و سیاست این کشور در خاورمیانه و جاهای دیگر بگذارد. به گزارش فارس، به گفته برخی از مقامات آگاه به آسوشیتدپرس، با اقدام دولت آمریکا در شناختن سپاه پاسداران به عنوان «سازمان تروریستی خارجی» اقداماتی از قبیل اعمال تحریم، توقیف دارایی‌ها و ممنوع کردن مراودات آمریکایی‌ها با سپاه و طرف‌های وابسته به آن انجام خواهد شد. آسوشیتدپرس درباره تبعات این تصمیم نیز نوشت: اگرچه سپاه پاسداران کنترل و نفوذ گسترده‌ای بر اقتصاد ایران دارد، اما این اقدامات آمریکا شاید تاثیر محدودی داشته باشد. البته شناختن (سپاه به عنوان سازمان تروریستی) می‌تواند به طرز فزاینده‌ای اقدامات دیپلماتیک و نظامی آمریکا را پیچیده کند، به ویژه در عراق که شبه‌نظامیان شیعه و احزاب سیاسی عراقی پیوندهای نزدیکی با سپاه دارند و در لبنان هم سپاه پیوندهای نزدیکی با حزب‌ا... دارد که بخشی از حکومت لبنان را تشکیل می‌دهد. اگر معافیت و استثناهایی درباره شناسایی (سپاه به عنوان سازمان تروریستی) وجود نداشته باشد، ممکن است ارتباط و تعاملات نظامیان و دیپلمات‌های آمریکایی  با مقام‌های عراقی و لبنانی منع شود. 
یادداشت اعتراضی ایران  به سفارت سوئیس
همزمان علی نجفی خوشرودی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز  با اشاره به جلسه روز گذشته این کمیسیون با وزیر خارجه به خبرنگار پارلمانی خراسان به نقل از ظریف از ارسال یادداشت اعتراضی  به سفارت سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع ایران خبر داد . حشمت ا... فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم درباره اقدامات مجلس برای مقابله با اقدام ضدایرانی دولت ترامپ گفت: در جلسه اخیر کمیسیون امنیت ملی مقرر شد که 14 طرح در کمیسیون امنیت ملی در جهت مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا تصویب و تدوین شود. پیش از این نیز رئیس مجلس شورای اسلامی و فرمانده کل سپاه نیز در مواضع خود درباره این تصمیم دولت آمریکا هشدار داده بودند.
دیپلمات روس: هدف اصلی آمریکا نگه داشتن عراق به عنوان میدان اصلی جنگ در خاورمیانه است
در همین زمینه ماکسیم ماکسیموف، سفیر روسیه در بغداد در گفت و گو با یک نشریه روسی درباره این تصمیم دولت آمریکا بیان کرد: هدف اصلی آمریکا از تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران علیه ایران نیست بلکه نگه داشتن عراق به عنوان میدان اصلی جنگ در خاورمیانه و ممانعت از ایستادن دولت عراق روی پاهای خود بعد از ۱۵ سال جنگ‌های داخلی و مبارزه با تروریسم است. وی افزود: سازمان سیا با استفاده از هسته‌های خاموش خود تلاش خواهد کرد تا از طریق هدف قرار دادن منافع آمریکا در عراق سپاه پاسداران ایران و نیروهای عراقی وابسته به آن را متهم کند و این امر به تلاش‌های عراق برای بهبود اوضاع میان کشورهای عربی و ایران ضربه وارد می‌کند.سیدحسین موسویان، عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای هم در تحلیلی درباره این اقدام دولت آمریکا به همشهری گفت:  اقدام تازه در آمریکا برای قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی از سوی تندروهای آمریکایی با هدف به صفر رساندن معامله ترامپ با ایران طراحی شده است.
نصری: تصمیم آمریکا پایه و مبنای حقوقی ندارد
رضا نصری کارشناس حقوق بین الملل نیز در یادداشتی با اشاره به این که نام گذاری سپاه پاسداران به عنوان یک «سازمان تروریستی» پایه و مبنای حقوقی ندارد و صرفاً یک اقدام سیاسی است، افزود: برخلاف ادعای آمریکا، سپاه پاسداران نیروی نظامی رسمی یک دولت عضو سازمان ملل است که از تمام ویژگی‌ها و معیارهای یک نیروی نظامی کنوانسیونل برخوردار است. وی افزود: این نام گذاری – چنان چه با اقدام متقابل مواجه شود (که خواهد شد) – تبعات سنگینی بر وضعیت حقوقی و جایگاه سربازان و اسرای ارتش آمریکا نیز خواهد داشت. به نحوی که در صورت دستگیری و قرار گرفتن در قلمروی کشور، راه برای برخورد با آن‌ها در چارچوب قوانین کیفری و محاکمه آن‌ها به عنوان «تروریست» باز خواهد شد.
     خبر مرتبط طرح ممنوعیت اقدام نظامی علیه ایران به کنگره آمریکا رفت از سوی دیگر «تام یودال» سناتور دموکرات ایالت نیومکزیکوی آمریکا که چندی قبل از تدوین طرحی برای ممنوعیت اقدام نظامی بدون مجوز علیه ایران خبر داده بود، آخر هفته گذشته به طور رسمی این طرح را به کمیته روابط خارجی سنای آمریکا ارائه کرده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده در وب سایت کنگره آمریکا، این طرح به شماره «اس. ۱۰۳۹» تاکنون از سوی ۱۰ سناتور دموکرات از جمله «دایان فینشتین»، «برنی سندرز» و «ریچارد دوربین» مورد حمایت قرار گرفته است. «رند پال» هم تنها سناتور جمهوری‌خواهی است که تا این لحظه پای این طرح را به عنوان حامی مشترک امضا کرده است. سنای آمریکا ۱۰۰ عضو دارد و تصویب هر طرح به دست کم نصف به علاوه یک رأی نیاز دارد. یودال درباره دلیل ارائه این طرح به سنا، در توئیتر نوشته است: «درخواست جنگ با ایران، برگی از همان دفتری است که ما را به تهاجم شکست‌خورده به عراق کشاند. و کنگره باید اختیارات قانونی‌اش را برای توقف حرکت به سمت جنگ اعمال کند. به همین دلیل است که من «قانون پیشگیری از جنگ غیرقانونی با ایران» را ارائه کردم.»  

هرچند ناظران و صاحبنظران، این اقدام امریکا را مثل برخی دیگر از اقدامات اخیر، حمایت از نتانیاهو در انتخابات رژیم اشغالگر تفسیر کردند، اما به نظر می‌رسد بتوان آن را فراتر از چنین انگیزه‌ای و در واقع اقدامی برای سرپوش گذاشتن و به فراموشی سپردن مجموعه شکست‌های امریکا در منطقه غرب آسیا عنوان کرد. امریکا در ۲۰۰۷ نیز شاخه قدس سپاه ایران را تروریست اعلام کرد، اما با فتوحات سپاه قدس در مبارزه با تروریسم داعش که از سوی امریکا تولید، تجهیز و حمایت می‌شد، با شکست بزرگی روبه‌رو شد و این رفتار امریکایی‌ها آشکارا عقده‌گشایی در مقابل شکست‌های اخیر آنان است.
هرچند امریکایی‌ها از تحریم کشور‌ها و گروه‌های مختلف در جهان و برچسب تروریستی زدن به دیگران تعبیری اقتدارگرایانه برای خود دارند، اما عاقلان جهان این رفتار افراطی و بی‌محابای امریکا‌یی‌ها را نشانه ترس و افول قدرت امریکا ارزیابی می‌کنند.
ترامپ در بیانیه خود آورده است: امروز به طور رسمی برنامه دولتم برای تروریستی اعلام کردن نیرو‌های سپاه پاسداران ایران از جمله نیرو‌های قدس را ذیل بند ۲۱۹ قانون مهاجرت و تابعیت اعلام می‌کنم. این گام بی‌مانند نشانگر آن است که ایران نه‌تن‌ها یکی از حامیان اصلی تروریسم است بلکه فعالیت‌هایی که سپاه پاسداران در آن دخیل است، تروریسم را ترویج و حمایت مالی می‌کند.
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه امریکا نیز در یک کنفرانس خبری در واشنگتن تصمیم دولت متبوعش برای اضافه کردن سپاه پاسداران ایران به فهرست گروه‌های تروریستی خود را گامی بسیار مهم در راستای مقابله با آنچه «تروریسم دولتی ایران» خواند، عنوان کرد. وی در ادامه اظهارات خود با متهم کردن ایران به اتخاذ سیاست‌های مخرب و بی‌ثبات‌کننده در منطقه مدعی شد: «تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران ایران و نیروی قدس آن به از بین رفتن ابزار‌های ایران برای اجرای سیاست‌های مخرب در منطقه کمک خواهد کرد.»
به نوشته خبرگزاری امریکایی سی‌ان‌ان، این اولین بار است که کاخ سفید نیرو‌های مسلح رسمی یک کشور خارجی را تروریستی اعلام می‌کند.
با توجه به اینکه در روز‌های اخیر زمزمه‌هایی مبنی بر قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست گروه‌های تروریستی وزارت امور خارجه امریکا به گوش می‌رسید، مقامات کشورمان از قبل هشدار داده بودند که ایران چنین اقدامی را بی‌پاسخ نخواهد گذاشت.
این اقدام غیر قانونی دولت امریکا در آستانه روز پاسدار در حالی انجام شده که مسئولان کشورمان از جمله محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نسبت به عواقب آن هشدار داده‌اند.
پس از بیانیه کاخ سفید، وزیر امور خارجه در نامه‌ای به رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی خواستار قرار گرفتن نام نیرو‌های نظامی امریکا در منطقه غرب آسیا (سنتکام) در فهرست گروه‌های تروریستی جمهوری اسلامی ایران شد. سخنگوی وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای اعلام کرد: نظر به حمایت پنهان و آشکار نیرو‌های نظامی امریکا در منطقه از گروه‌های تروریستی و دخالت مستقیم در انجام فعالیت‌های تروریستی توسط نظامیان آن کشور، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با ارسال نامه‌ای خطاب به دکتر روحانی رئیس شورای عالی امنیت ملی، بر اساس «قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی امریکا در منطقه» مصوب مجلس محترم شورای اسلامی، پیشنهاد کرد شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیرو‌های نظامی امریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به سنتکام را در فهرست گروه‌های تروریستی جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.
‌پیش از این محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان اقدام احتمالی امریکا برای تروریستی اعلام کردن سپاه را موجب ورود واشنگتن به یک باتلاق توصیف کرده و گفته بود چنین کاری فاجعه‌ای دیگر برای ایالات متحده خواهد بود. ظریف در توئیتی با اشاره به تلاش گروه‌های حامی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن امریکا به قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی، نوشته بود که اگر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور امریکا چنین اقدامی انجام دهد، واشنگتن را وارد یک باتلاق می‌کند.
بر همین اساس، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای ضمن محکومیت شدید اقدام غیرقانونی و خطرناک رژیم ایالات متحده امریکا در قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» در اقدام متقابل در برابر اقدام غیرقانونی و نابخردانه امریکا اعلام کرد که «رژیم ایالات متحده امریکا را «دولت حامی تروریسم» و «فرماندهی مرکزی امریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیرو‌های وابسته به آن را «گروه تروریستی» می‌داند.
در این بیانیه تصریح شده است: شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت شدید اقدام غیرقانونی و خطرناک رژیم ایالات متحده امریکا در قراردادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی»، این اقدام بی‌اساس را خطر عمده‌ای برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و نقض آشکار قواعد آمره حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد می‌داند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، برخلاف امریکا و متحدان منطقه‌ای آن که همواره حامی گروه‌های افراطی و تروریست‌ها در منطقه غرب آسیا بوده‌اند، پیوسته در خط مقدم مقابله با تروریسم و افراطی‌گری در منطقه بوده و نقش این نیروی فداکار و انقلابی در مقابله با القاعده، داعش، النصره و سایر گروه‌های تروریستی در منطقه توسط مردم و دولت‌های آسیب‌دیده همواره مورد تقدیر است.
جمهوری اسلامی ایران در اقدام متقابل در برابر اقدام غیرقانونی و نابخردانه امروز (دیروز) امریکا اعلام می‌کند، رژیم ایالات متحده امریکا را «دولت حامی تروریسم» و «فرماندهی مرکزی امریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیرو‌های وابسته به آن را «گروه تروریستی» می‌داند. این فرماندهی مسئولیت اجرای سیاست‌های تروریستی دولت امریکا علیه منطقه غرب آسیا را به عهده داشته که امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و جان افراد بی‌گناه ایرانی و غیرایرانی را برای تحمیل سیاست‌های خصمانه ایالات متحده به خطر انداخته است که از آن جمله حمله وحشیانه و عامدانه به هواپیمای مسافربری ایران در سال ۱۳۶۷، مشارکت در کشتار مردم یمن و دیگر شهروندان غیرنظامی در غرب آسیا را می‌توان نام برد. بدیهی است رژیم ایالات متحده امریکا تمامی مسئولیت‌های عواقب خطرناک این اقدام ماجراجویانه را برعهده خواهد داشت.»
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیزکه در قطربه سر می‌برد، با حضور در برنامه «لقاء الیوم» شبکه خبری الجزیره قطر که یک‌شنبه شب پخش شد، هشدار داده بود، اگر امریکا سپاه را در لیست تروریسم قرار دهد، ایران نیز مقابله‌به‌مثل خواهد کرد.
پیش از این هم مجلس شورای اسلامی در نخستین روز کاری خود در سال جاری با صدور بیانیه‌ای در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأکید کرده بود: ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت همه‌جانبه از نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران به خصوص سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام می‌کنیم که امنیت ملی ملت ایران و نیرو‌های مسلح آن جزو خطوط قرمز نمایندگان ملت بوده و در صورت اقدامی از سوی رئیس جمهور امریکا یا هر نهاد دیگری علیه سپاه پاسداران اقدام متقابلی با قید دو فوریت انجام خواهیم داد تا هیئت حاکمه امریکا که خود عامل تشکیل و حامی گروه‌های تروریستی در منطقه بوده‌اند، از اقدام بی‌جا و احمقانه خود پشیمان شود.
طبق گزارش الجزیره، لاریجانی، امریکا را در جایگاهی که دنیا آن را با قدرت و قوت می‌شناخت، ندانسته و گفت: این کشور بخش زیادی از جایگاه و قدرت خود در دنیا را از دست داده و واشنگتن می‌داند که هر چه می‌خواهد دیگر عملاً محقق نمی‌شود، مثلاً از زمان سقوط شاه در ایران، امریکا تلاش کرده جمهوری اسلامی را در هم بشکند و حتی صدام رئیس جمهور سابق عراق را اغوا کرد تا علیه ایران جنگ بر پا کند. با این حال، طرح‌های امریکا موفق نشد و ایران، استوار باقی مانده است و هر روز قدرتمندتر می‌شود.
لاریجانی در این گفت‌وگو همه اتهام‌هایی را که به ایران درباره دخالت در امور منطقه زده می‌شود، رد کرد و گفت: ایران به درخواست دولت سوریه به کمک این کشور رفت تا با گروه‌های تروریستی مبارزه کند. گروه‌های تروریستی که واشنگتن در خلق و حمایت از آن نقشی بزرگ دارد، امری که درباره عراق چند بار تکرار شد و در معرض اشغالگری امریکا قرار گرفت. امریکایی‌ها گروه تروریستی داعش را در عراق ایجاد کردند و این رفتار تروریستی است و اکنون نیز رفتار تروریستی اقتصادی از خود نشان می‌دهند.
قدرت دفاع موشکی را افزایش می‌دهیم
لاریجانی درخواست امریکا برای چشم‌پوشی ایران از برنامه موشک بالستیک را رد کرد و گفت: ایران قدرت موشکی را برای دفاع از خود توسعه می‌دهد. صدام وقتی به ایران حمله کرد، کسی به ایران موشک نداد تا با آن از خود دفاع کند برای همین از ابزار دفاعی خود صرف‌نظر نمی‌کند. رئیس مجلس تأکید کرد که ایران بزرگ با تحریم امریکا نمی‌شکند.
 


کد مطلب: 408498

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/408498/هم-یک-پاسدارم

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1