دیشموک را دریابیم؛ برخورد نا مناسب معلمان انگیزه برای تحصیل را از دانشآموزان سلب کرده است
شانه خالی کردن زیر بار مسئولیت در دیشموک / صفایینیا: اجازه دهید که صدای من بلندتر باشد / «تنه» آسیبهای اجتماعی به تنه اعتبارات / فضای آموزشی دیشموک خسته کننده است
30 ارديبهشت 1398 ساعت 11:58
همه در مقابل دیشموک و تمام نقاط استان کهگیلویه و بویراحمد مسئولیت داریم و هیچ کسی نباید زیر بار مشکلات و گرفتاریهای دیشموک شانه خالی کند. دیشموک متعلق به کهگیلویه و بویراحمد، متعلق به هم مردم استان و ایران است. از استاندار کهگیلویه و بویراحمد گرفته تا معاون سیاسی، مدیرکل امور اجتماعی و همه و همه باید دغدغه دیشموک را داشته باشیم و ضرورت دارد که کاروان مدیران فرهنگی و اجتماعی استان در رأس آن استاندار به این منطقه سفر کنند و حرف پدران و مادران نگران آن منطقه را هم بشنوند.
اتفاقات اخیر دیشموک و آسیبهای اجتماعی از جمله خودکشی در این منطقه تا حدودی دیشموک را کانون توجهات قرار داده است. بیعدالتی در توزیع اعتبارات فرهنگی و بی توجهی مسئولان را از علتهای آسیبهای اجتماعی در این بخش میدانند.
حجتالاسلام راوند امام جمعه دیشموک در نشست مسئولان کهگیلویه و بویراحمد که به منظور بررسی آسیبهای اجتماعی در این منطقه برگزار شد، به موضوع بیعدالتی در توزیع اعتبارات اشاره میکند و میگوید: آسیبهای اجتماعی معلول بی عدالتی در توزیع اعتبارات فرهنگی و بیتوجهی مسؤولان نسبت به این بخش است.
راوند گفت: سالها است روستاهای پاپر و رودسمه در انتظار احداث یک پل برای رفت و آمد هستند این در حالی است که ظرف یک هفته به همت سپاه و ارتش 40 پل در مناطق سیلزده احداث شده است.
وی با بیان اینکه بخشی از معضلات نشات گرفته از ترک تحصیل است، تصریح کرد: دانشآموزانی در دیشموک به خاطر تنبیه بدنی از سوی معلمان مجبور به ترک تحصیل شده و از تحصیل باز ماندند. بالاخره آسیبهای اجتماعی بسیار است و مسؤولان وظیفه دارند راهگشایی کنند.
وی با بیان اینکه برخورد نا مناسب معلمان انگیزه برای تحصیل را از دانشآموزان سلب کرده است، ادامه داد: فضاهای آموزشی در بخش خسته کننده است.
راوند ادامه داد: اینها علتهایی است که در بلند مدت باعث خودکشی جوانان و نوجوانان میشود.
امام جمعه دیشموک با بیان اینکه نهادهای فرهنگی در ابن بخش وظیفه خود را انجام نمیدهند استقرار نمایندگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و احداث خوابگاه شبانهروزی دخترانه را از نیازهای ضروری دیشموک عنوان کرد.
وی گفت: بهزیستی به عنوان نهاد پیگیری و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تاکنون یک جلسه برگزار نکرده است و میگویند هیچ بودجهای از استان کهگیلویه و بویراحمد به ما نمیرسد.
راوند با بیان اینکه مسؤولان در رسانهها از انجام یک میلیارد و 400 میلیون تومان کار فرهنگی در استان خبر میدهند، ادامه داد: آیا دیشموک جز این استان نیست و نباید سهمی از این اعتبارات داشته باشد؟
راوند با اشاره به فعالیت حجتالاسلام آذرینژاد معروف به روحانی قصهگو در روستاهای بخش گفت: آقای آذرینژاد دلسوزانه کار میکند.
آیت الله افشار مهر مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد نیز به موضوع دیشموک به گونه دیگری نگاه میکند و شانه بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد را از زیر بار مسئولیت کنار میکشد و بیان میکند: استان کهگیلویه و بویراحمد در کنار استانهایی چون ایلام، چهارمحال و بختیاری و چند استان دیگر جزء استانهای خاص در حوزه خودکشی است. در راستای کنترل خودکشی در استان اقدامات خوبی در حوزه آگاه سازی جامعه و آموزش انجام شده است.
وی که در جمع خبرنگاران سخن میگفت با اشاره به اینکه در زمینه ایجاد اورژانس اجتماعی در مناطق هدف خودکشی محدودیتهایی داریم، تصریح کرد: ایجاد اورژانس اجتماعی آیتمهایی دارد که مثلاً برای شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر مجوز این اورژانس را نمیدهند ولی با این حال دو اورژانس اجتماعی جدید در شهرستان دنا و بهمئی ایجاد میشود.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: براساس اطلاعاتی که به ما رسیده است مدارس دیشموک حتی یک مشاور ندارد لذا مشاوره در خیلی از بخشهای استان جدی گرفته نمیشود تا در حوزه کاهش و کنترل آسیبها ورود کند.
افشار مهر به مناسب سازی معابر برای معلولان نیز اشاره و بیان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد در مناسب سازی جایگاه خوبی در کشور ندارد، در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت کارهایی شده اما کافی نیست.
وی افزود: تنها ۳۰ درصد ادارات استان برای معلولان مناسب سازی شده است که امیدواریم ادارات در این خصوص همکاری نمایند تا زمینه رفاه جامعه معلولان فراهم شود.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بیشترین علت معلولیت در کهگیلویه و بویراحمد در گذشته علل ژنتیکی و ازدواجهای فامیلی بود، خاطرنشان کرد: با اجرای طرحهای غربالگری و پیشگیری از معلولیت در خصوص این عامل کاهش چشمگیری داشتهایم.
افشار مهر بیان کرد: امروز علت اساسی معلولیت در استان تصادفات است که آمار خانوادههای بی سرپرست و نیازمند را نیز بالا میبرد.
آذر صفایینیا مدیرکل امور بانوان کهگیلویه و بویراحمد که این روزها مورد انتقاد هم قرار گرفته بود که چرا او به موضوع دختران دیشموک ورود نمیکند و جلسهای هم در این بخش برگزار نکرده است، بار سفر تعهد و مسئولیت را میبند و به دیشموک میرود. صفایینیا با اشاره به شیوع آسیب اجتماعی خودکشی در بین دختران این بخش میگوید: خودکشی معلول علتهای مختلفی است و نمیتوان صرفاً به یک مورد ربط داد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از معضلات بخش دیشموک به ویژه دختران ترک تحصیل است و این ترک تحصیل دلایل متعددی مثل فقر، نبودن راه ارتباطی و.. دارد
وی در پاسخ به جوانی که از حضور دیر هنگام مدیرکل بانوان گلایه داشت، گفت: چرا تاکنون جوان دیشموکی درخواست سازمان مردم نهاد برای پیگیری مشکلات نداده و دغدغه نداشته است؟ چرا شما راه حوزه بانوان استانداری را بلد نبودی و مطالبه نکردی؟ غیر از این است که عار میدانید در یک استان کاملاً مردانه از یک زن کمک بگیری؟
صفایی که گویا دل پُری دارد از مردانی که مسئولیت دارند و فقط پُز دادنش را بلد هستند، تصریح کرد: من امروز به عنوان نماینده زنان در دیشموک از شما مطالبه دارم چرا پیگیری مشکلات زنان نبودی؟ اجازه دهید امروز صدای من بلندتر از مرد باشد.
وی با بیان اینکه امور بانوان ستادی است و نقش تعامل و بین بخشی دارد، افزود: پول ندارم اجازه و تخصص هم ندارم که به جای ادارات کارگاه برگزار کنم.
وی گفت: در اجرای برنامهها از مجموعه ادارات کمک میگیرم و دانشگاه علوم پزشکی تاکنون در اجرای برنامههای حوزه بانوان از جمله بهداشت بلوغ دختران نوجوان و غربالگیری سرطانهای شایع زنان همکاری خوبی داشته است.
صفایی تصریح کرد: مجموع اعتبارات حوزه بانوان در سال گذشته 107 میلیون و 900 هزار تومان از محل پنج صدم درصد اعتبارات هزینهای استان بود که برای یک بار در قانون بودجه مصوب شد.
وی با بیان اینکه اعتبار حوزه بانوان ناچیز است، ادامه داد: معتقدند حوزه بانوان باید از مسیر تعامل بین بخشی کارش انجام شود و شاید به این برمیگردد که خانمها توان دارند با دست خالی کار کنند.
صفایی گفت: سهم دیشموک از توزیع بین بخشی هفت میلیون تومان بود که با کسر دو میلیون بابت مالیات و بیمه به پنج میلیون رسید، این اعتبار برای برگزاری کارگاه مشاوره ازدواج در یکی از روستاهای پر خطر، جشنواره اجتماعی، فرهنگی برای 100 کودک، طرح تاب آوری اجتماعی برای کارگاه 30 نفره در نظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه برای احداث مجتمع شبانهروزی دخترانه در دیشموک رایزنی و تلاش داشتم اما تاکنون نتیجه نداده است، گفت:9 ماه است درگیر خوابگاه دختران هستم اما به علت مشکلاتی از قبیل معارض و نبود مالکیت مانده است.
صفایی گفت: در صورتی که مردم برای اهدای زمین مشارکت داشته باشند امیدوارم مطالبه به حق مردم در آینده نزدیک عملی شود.
همه در مقابل دیشموک و تمام نقاط استان کهگیلویه و بویراحمد مسئولیت داریم و هیچ کسی نباید زیر بار مشکلات و گرفتاریهای دیشموک شانه خالی کند. دیشموک متعلق به کهگیلویه و بویراحمد، متعلق به هم مردم استان و ایران است. از استاندار کهگیلویه و بویراحمد گرفته تا معاون سیاسی، مدیرکل امور اجتماعی و همه و همه باید دغدغه دیشموک را داشته باشیم و ضرورت دارد که کاروان مدیران فرهنگی و اجتماعی استان در رأس آن استاندار به این منطقه سفر کنند و حرف پدران و مادران نگران آن منطقه را هم بشنوند.
خودکشی یک پدیده بسیار زشت است که همواره در جامعه آن را مورد نکوش قرار میدهند، روزهای گذشته اخبار تأسف برانگیز خودکشی دو دختر نوجوان در منطقه دیشموک با واکنشهای زیادی روبرو شد که نهایتاً یک جلسه اضطراری به ریاست معاون سیاسی استاندار، حضور مدیران دستگاههایی و تعدادی از متخصصان دانشگاهی برگزار شد.
کد مطلب: 409766