بانک جهانی اعلام کرد
رشد اقتصادی ایران در سال آینده
21 مهر 1398 ساعت 9:23
رئیس کل بانک مرکزی در پایان با تعدادی از تولیدکنندگان استان به صورت جداگانه ملاقات و مسائل آنان را بررسی و دستورات لازم برای حل مشکلات آنها را صادر کرد.
بانک جهانی اعلام کرد روند رو به رشد اقتصاد ایران از سال آینده از سر گرفته میشود.
به گزارش کبنا، شوکهای خارجی ناشی از کاهش تولیدات نفت و گاز ایران در نتیجه خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمها باعث کاهش شدید رشد اقتصادی ایران شده است اما به نظر ميرسد که اقتصاد به تدریج در حال بازیابی خود و حرکت مجدد به سمت رشد است. آن طور که بانک جهانی در گزارش جدید خود از اقتصاد ایران اعلام کرده است، در صورتی که این کشور بتواند میانگین صادرات روزانه نیم میلیون بشکه در روز فعلی خود را حفظ کند، در سال آینده از رکود خارج خواهد شد و به رشد ۰.۵ درصدی دست خواهد یافت. انتظار ميرود با وجود باقی ماندن چالشهای اقتصاد ایران، رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ در مدار صعودی باقی بماند.از سوی دیگر آن طور که بانک جهانی اعلام کرده است، انتظار میرود که نرخ تورم پس از صعود کم سابقه سال گذشته مجددا به روند کاهشی برگردد و در محدوده ۲۰ درصد نوسان کند. هر چند که این نرخ تورم هنوز فاصله زیادی با تورم تک رقمی سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ و متوسط کشورهای منطقه دارد.به گفته بانک جهانی، پیشبینی میشود که رشد اقتصادی ایران برای سال مالی ۲۰۱۹ به منفی ۸.۶ درصد برسد که در صورت تحقق، اندازه اقتصاد ایران را ۱۰ درصد کوچک تر از اندازه آن در سال ۲۰۱۷ خواهد کرد اما این رشد منفی احتمالا آخرین رشد منفی ثبت شده خواهد بود و از سال آینده شیب رشد مجددا مثبت خواهد شد. بانک جهانی هم چنین با اشاره به نوسانات اخیر در بازار ارز، این مساله را یک فرصت برای صادر کنندگان ایرانی دانسته و آن را یک مزیت رقابتی برای آنان در برابر همتایان منطقه ای و کمکی به پر کردن کسری حساب جاری دولت دانسته است.
رشد قابل توجه صادرات غیرنفتی ایران
رئیس هیات رئیسه اتاق بازرگانی وصنایع ایران و آلمان گفت که حجم صادرات غیرنفتی ایران به طور قابل توجهی افزایش یافته و به تبع آن، ارز وارد کشور ميشود.عباسعلی قصاعی درحاشیه سمینار«روابط تجاری آلمان و ایران - وضعیت و چشم انداز» در آخر هفته گذشته درتهران به خبرنگار گروه برون مرزی ایرنا گفت: نرخ ارز برای مدت زمان نسبتا قابل قبولی تقریبا ثابت مانده که این نشانه عملکرد خوب بانک مرکزی جمهوری اسلامی است و این عملکرد خوب، فراهم کننده زمینه ای نسبتا مساعد برای افراد و شرکتهایی است که در حوزه صادرات و واردات فعالیت ميکنند.
وی گفت که روند واردات کالا به داخل کشور نیز، هر چند به مقدار کم، اما در حال انجام است.قصاعی همچنین به پیشرفت در حوزه تولید وصنایع ایران به رغم شرایط تحریم، اشاره کردوگفت:این روزها تحولات بسیاری در صنعت ایران رخ داده است. «علاوه بر افزایش تولید و صادرات محصولات سنتی، به عنوان مثال در حوزه پزشکی، لوازم پزشکی و داروسازی، تحولات خوبی صورت گرفته است.»
این فعال تجاری با بیان اینکه اتاق بازرگانی و صنایع ایران وآلمان، بعد ازاتاق آلمان وهند، بزرگترین اتاق مشترک این جمهوری فدرال درخارج از آلمان است، گفت:اتاق صنایع ومعادن برلین از اتاق مشترک ایران و آلمان حمایت ميکند و این به معنای علاقه و توجه خاص آلمان به تجارت مشترک با ایران است.قصاعی با اشاره به این واقعیت که شرکتهای بزرگ آلمانی در شرایط کنونی تقریبا هیچ رابط اقتصادی و تجاری با ایران ندارند، در عین حال یادآور شد که همه این شرکتها دفاتر نمایندگی خود در ایران را حفظ کرده اند و امیدوارند که با رفع مشکلات و موانع کنونی ناشی از تحریمهای یکجانبه آمریکا، روابط اقتصادی دو کشور بار دیگر شکوفا شود و به روزهای اوج بازگردد.وی گفت:اتاق ایران وآلمان تنها اتاق فعال است وباانجام فعالیتهایی نظیر برگزاری سمینارهای مختلف، تلاش ميکند که با وجود شرایط و مشکلات کنونی، زمینههای همکاری اقتصادی و تجاری بین دو کشور حفظ شود.به گفته این فعال اقتصادی، شرکتهای ایرانی به روشهای مختلف مایحتاج خود را در بخش صنایع و ماشین آلات و لوازم نرم افزاری و سخت افزاری، از آلمان وارد ميکنند و تراکنشهای مالی مربوطه نیز از طریق برخی واسطهها و شرکتهای ثالث و یا از طریق صرافیها انجام ميشود.
قصاعی با اشاره به تحولات سیاسی جاری در آمریکا نظیر جنجال استیضاح دونالد ترامپ و در پیش بودن انتخابات سال 2020 آمریکا، گفت: شخصا معتقدم احتمال پیروزی ترامپ در انتخابات آتی آمریکا 30 تا 40 درصد است بنابراین در سال آینده ميتوان انتظار برخی تحولات تازه را داشت. به محض اینکه مشکلات تحریم کاسته شود، همه شرکتهای آلمانی فعالیتهای تجاری و اقتصادی با ایران را از سر خواهند گرفت. در شرایط کنونی، باید صبر کرد.
افزایش ذخایر ارزی در یکسال گذشته
رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت: ذخایر اسکناس ارزی کشور طی یکسال گذشته نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش یافته است و برای بهبود بیش از پیش این شرایط نیز تلاش میشود.
عبدالناصر همتی در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجانغربی که با حضور تعداد زیادی از فعالان اقتصادی استان برگزار شد، افزود: علاوه بر آن امسال بخش مهمی از ارز مورد نیاز کشور برای واردات از طریق صادرات غیرنفتی تامین شده است.
وی اضافه کرد: درخواست من از همه فعالان اقتصادی کشور این است که شرایط کشور را درک کنند زیرا کشورمان در شرایط ویژهای است و هیچکس جز مردم و مسوولان ایران به منافع ملی ما فکر نمیکند.
وی بیان کرد: مشکلات فعلی کشور قابل حل است ولی باید در کنار هم برای رد شدن از موانع موجود تلاش کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه مشکلات صادرکنندگان استان در نحوه برگشت ارز حل میشود، ادامه داد: باید سعی کنیم بین صادرات و واردات تعادل ایجاد کنیم که در این خصوص نقش فعالان اقتصادی بسیار اثرگذار است.همتی با ابراز خرسندی از دیدارها و جلسات خوب و سازنده امروز خود با فعالان اقتصادی آذربایجانغربی، گفت: بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور امری ضروری است و از اینرو معاونت ارزی بانک مرکزی تلاش خواهد کرد مشکلات فعالان اقتصادی و صادرکنندگان در زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات را برطرف کند. رئیس کل بانک مرکزی در پایان با تعدادی از تولیدکنندگان استان به صورت جداگانه ملاقات و مسائل آنان را بررسی و دستورات لازم برای حل مشکلات آنها را صادر کرد.
کد مطلب: 413871