انتخابات را فقط بااصولگرايان برگزار كنيد
28 دی 1398 ساعت 12:44
احمد بيگدلي نماينده خدابنده از نمايندگان ردصلاحيت شده است. او درباره علت رد صلاحيتش گفت: من به استناد بند 1 ماده 28 يعني عدم التزام به اسلام رد صلاحيت شدم. بيگدلي در پاسخ به اين سوال که مستنداتي در اين رابطه به شما ارائه شده است اظهارکرد: اعلام کردهاند چرا تعداد زيادي وامهاي 18 درصد گرفتهايد و به مردم دادهايد؟ ديگر اينکه چرا کمکهاي زيادي از بهزيستي گرفتهايد و به مردم دادهايد؟
نمايندگان زيادي تاييد نشدند و در ميان چهرههاي شاخص سياسي از بين تاييد صلاحيت شدهها، نام افرادي همچون سيدمصطفي ميرسليم، مرتضي آقاتهراني، مجيد انصاري، مسعود پزشکيان، الهام امينزاده، عبدالحسين روحالاميني، علي احمدي، علي صوفي، مصطفي کواکبيان، سهيلا جلودارزاده، احمد مازني، پروانه مافي، محمدرضا بادامچي، سيدفريد موسوي، فريده اولادقباد، ابوالفضل سروش، عليرضا رحيمي، محمدباقر قاليباف، سيدمحمد حسيني، الياس نادران، حميدرضا حاجيبابايي، مجتبي ذوالنوري، غلامرضا مصباحي مقدم، عليرضا محجوب، سکينه الماسي، عليرضا زاکاني و الهه راستگو به چشم ميخورد و نزديک به 90 نماينده فعلي مجلس ردصلاحيت شدهاند. در اين ميان برخي مشمول بند 1 ماده 28 يعني عدم التزام عملي به اسلام شدهاند و برخي هم با استناد به بند 2 يعني عدم التزام عملي به نظام جمهوري اسلامي گويا قرار است از گردونه انتخابات جدا شوند، دو بندي که برخي کانديداها از مستندات آن بيخبرند. مهلت شکايت داوطلبان رد صلاحيت شده يازدهمين دوره مجلس هم در حالي پايان يافت که عملکرد شوراي نگهبان و رد صلاحيت گسترده زمينهساز بحثهاي گستردهاي در فضاي سياسي کشور شده است. عباسعلي کدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان گفت: «بيش از 3700 نفر از نامزدهاي رد صلاحيت شده تاکنون شکايت کردهاند که بخشي در سايت و بخشي در شهرستانها شکايت کردهاند. از اين تعداد حدود 3400 نفر آقا و حدود 300 نفر هم خانم هستند که شکايتشان در سامانه ثبت ميشود و مورد رسيدگي قرار ميگيرد.» يکي از عوامل تحقق مشارکت بالا حضور همه سلايق سياسي درون خانواده انقلاب اسلامي است که انتظار ميرود شوراي نگهبان، توصيهها، آيندهنگري و سخنان مشفقانه رئيسجمهوري و دلسوزان نظام را با حسن نظر در چارچوب قانون و تحقق ارکان چهارگانه (مشارکت، سلامت، امنيت و رقابت) در انتخابات پيش رو، تلقي کرده و در فرصت باقي مانده قانوني بررسي شکايات، امکان حضور و رقابت و مشارکت بيشتر گروههاي سياسي را فراهم کند تا بار ديگر وحدت ايرانيان و حماسه ايران را در پايان سال 98 جشن بگيريم تا التيام بخش تمام زخمها و دردهاي ماههاي اخير شود. 25 دي هم آيتا... جنتي دبير شوراي نگهبان گفت: نتايج اعلام شده درباره صلاحيت داوطلبان نهايي نيست و همچنان امکان بازبيني و بازنگري در نظرات اوليه توسط اعضاي شوراي نگهبان وجود دارد. معصومه ابتکار معاون رئيسجمهوري در امور زنان و خانواده نوشت: انتظار است در روند بررسي صلاحيتهاي نامزدهاي انتخابات مجلس تجديدنظر و ايران با همه تنوع و تکثرش ديده شود. باتوجه به رويکرد اخير شوراي نگهبان در رد صلاحيت گسترده اصلاحطلبان، نمايندگان اين جريان سياسي در مجلس و فعالان سياسي اين طيف در احزاب واکنشهاي بسياري نسبت به اين رويکرد نظارتي اين نهاد داشتند. يکي از اين واکنشها مربوط به عبدالرضا هاشمزايي نماينده اصلاحطلب مجلس است، او در خصوص رد صلاحيت گسترده نمايندگان مجلس براي دور بعدي گفت: رد صلاحيت نمايندگان فعلي مجلس به استناد عدم التزام به اسلام و عدم التزام به نظام با تداوم وظيفه نمايندگي آنها طي چهار ماه آينده تناقض دارد. او افزود: من احساس ميکنم با حرفهايي که شده ما ديگر در مجلس مشروعيت نداريم و بايد از مرجع تقليدي بپرسيم که آيا حقوقي که نمايندگان در چهار ماه باقيمانده از مجلس دهم ميگيرند حلال است يا خير؟
انتخابات درون جناحي است نه ملي
اسماعيل گرامي مقدم از اعضاي ارشد حزب اعتمادملي نيز در گفتوگو با «آرمان ملي» در خصوص رد صلاحيت گسترده نمايندگان و چهرههاي اصلاحطلب براي انتخابات مجلس پيش رو گفت: خروجي هيات نظارت نشان ميدهد اکثر نامزدهاي اصلاحطلب در سراسر کشور ردصلاحيت شدند. بسياري از نامزدهاي وابسته به احزاب هم احراز صلاحيت نشدند. اين موضوع به خودي خود نشان ميدهد صحنه انتخابات اين دوره از مجلس يک انتخابات درون جناحي ميان اصولگرايان خواهد بود. آن هم نه اصولگرايان معتدل بلکه اصولگراياني با تفکرات راديکالي و تندرو. اسماعيل گرامي مقدم تاکيد کرد: با شرايطي که شاهد آن هستيم، رقابت در انتخابات زير سوال ميرود که چرا صرفا احزاب اصلاحطلب به دليل داشتن گرايش سياسي رد صلاحيت شدند. به عنوان مثال در جبهه اصلاحات و ميان احزاب سياسي اکثرا رد صلاحيت شدند. باتوجه به اتفاقاتي که در منطقه و درون کشور رخ داده، بهترين و ممتازترين واکنش نظام تا فرارسيدن انتخابات، وجهه دموکراتيک و انتخاباتي نظام سياسي کشور خواهد بود آن هم با مشارکت بالا. بنابراين اگر مشارکت کاهش پيدا کند اصلا به نفع کشور نيست چراکه نظام جمهوري اسلامي همواره در زمينه مشارکت مردم در انتخابات مدعي بوده است. اين فعال سياسي با اشاره به اينکه اصلاحطلبان تمام تلاش خود را براي حضور در انتخابات و اصلاح شرايط، به کار گرفتند، خاطر نشان کرد: ما به عنوان احزاب اصلاحطلب در چارچوب قانون اساسي وارد انتخابات شديم اما امروز دست ما خالي است و در اکثر حوزهها نميتوانيم نامزد معرفي کنيم. به عنوان مثال حزب اعتماد ملي به اندازه انگشتان يک دست هم نامزدي در صحنه انتخابات ندارد. با اين اوصاف بهتر است وزارت کشور احزاب را به کلي تعطيل کند و هر کانديدايي هم که منتسب به احزاب است رد صلاحيت شود. گرامي مقدم با بيان اينکه انتخابات با ادامه اين شرايط معناي خود را از دست ميدهد تصريح کرد: با رويکردي که در احراز صلاحيتها شاهد آن هستيم راهکار منطقي اين است که انتخاباتها از اين پس از قبل اعلام شود و از اصولگرايان هم براي ثبت نام دعوت شود، اصلاحطلبان حتي ثبت نام هم نکنند که رد صلاحيت شوند تا از هدر رفتن هزينهها در کشور هم جلوگيري شود. او افزود: اميدوارم در تجديد نظر شوراي نگهبان شاهد حداقل يک رقابت جدي در جريان انتخابات باشيم. در حال حاضر تنها نيرويي که بتواند مردم را پاي صندوقهاي راي بياورد اصلاحطلبان هستند و با اين رد صلاحيتها انگيزه حضور مردم در انتخابات را کاهش ميدهد. در آن زمان اين کاهش مشارکت مردم مسئوليتهايي دارد و اين مسئوليت بر دوش کساني خواهد افتاد که باعث و باني آن هستند. گرامي مقدم با تاکيد براينکه جايگاه مجلس نبايد از بين برود گفت: زماني که مجلس از جايگاه اصلي خود يعني راس امور تنزل پيدا کرد، در دو حوزه قانونگذاري و نظارت شاهد مشکلات بسياري خواهيم بود.
بيانيه اعتراضي احزاب به ردصلاحيتها
همانطور که گرامي مقدم اشاره کرد احزاب داراي کانديداي تاييد شده نيستند و حزب اعتماد ملي ديروز در بيانيهاي با انتقاد از رويه بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخابات مجلس از ردصلاحيت تمامي کانديداهاي اين حزب خبر داد و بر لزوم اصلاحات اساسي در قانون انتخابات تاکيد کرد. در بخشي از اين بيانيه آمده است: «[اين موضوع] آينده کشور را در شرايطي که شديدا نيازمند انسجام و وحدت ملي در مقابل تهديدهاي خارجي هستيم، با خطرات جدي روبهرو خواهد کرد؛ لذا به صاحبان قدرت اعلام ميکنيم که با اتخاذ سياستهاي کثرتگرايانه، سرنوشت کشور و زندگي مردم عزيز ايران را در مواجهه با خطرات پيش رو مصون نگه دارند.» همچنين حزب مجمع ايثارگران با صدور بيانيهاي در واکنش به نتيجه بررسي صلاحيتها در شوراي نگهبان به آنچه «رد صلاحيت نمايندگان منتقد و نامزدهاي دلسوز مجلس» خوانده، انتقاد کرد.
ماجراي وام 18 درصدي
احمد بيگدلي نماينده خدابنده از نمايندگان ردصلاحيت شده است. او درباره علت رد صلاحيتش گفت: من به استناد بند 1 ماده 28 يعني عدم التزام به اسلام رد صلاحيت شدم. بيگدلي در پاسخ به اين سوال که مستنداتي در اين رابطه به شما ارائه شده است اظهارکرد: اعلام کردهاند چرا تعداد زيادي وامهاي 18 درصد گرفتهايد و به مردم دادهايد؟ ديگر اينکه چرا کمکهاي زيادي از بهزيستي گرفتهايد و به مردم دادهايد؟
کد مطلب: 416715