کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهایی است که مواردی از کرونا ویروس در آن مشاهده شده اما خوشبختانه این ویروس نتوانسته که عزم و اراده مسئولین و مردم را شکست دهد و مبارزه با آن کماکان ادامه دارد.
جمعیت کهگیلویه و بویراحمد بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، ۷۱۳ هزار نفربوده که ۵۰ درصد جمعیت ساکن در شهرستان بویراحمد هستند.
خوشبختانه و با یاری و مدد مسئولین و مراقبتهای مردم این ویروس در این استان نتوانسته قربانی بگیرد اما به گفته کارشناسان مرحله صعودی بیماری در روزهای آینده رخ میدهد و این امر هوشیاری بیشتر مردم را طلب میکند.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در ابتدای شیوع این بیماری در استان از پنج مورد آزمایش ارسال شده به تهران تنها یک مورد ابتلاء به کرونا در استان وجود داشت.
پرویز یزدان پناه مجموع افراد مشکوک به کرونا در استان را ۱۸ مورد عنوان کرد و گفت: از این تعداد آزمایشات ۱۲ مورد آن به طور قطع از لحاظ ابتلاء به بیماری رد شدند که شش مورد دیگر را ارسال کردیم به تهران و جواب اولیه منفی بود.
وی با بیان اینکه بیمارستان شهید دکتر جلیل به عنوان مرکز درمانی پایلوت و بیمارستان معین ویژه کرونا ویروس برای آمادگی کامل مقابله با کرونا تعیین شده است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از بهمن ماه سال جاری روند مقابله و کنترل بیماری کرونا ویروس را آغاز کرد.
یزدانپناه افزود: تاکنون تنها یک مورد قطعی مبتلا به کرونا در استان مشاهده شده است.
وی اظهار داشت: حوزه درمان همه در کنار هم تا درمان آخرین بیمار و جشن پایان کرونا ویروس در کنار مردم هستند.
اما چیزی که در روزهای ابتدایی اعلام ورود کرونا به کشور واستان بیش از هر چیزی جلب توجه میکرد، هجوم مردم برای تهیه ماسک و ژلهای ضدعفونی بود که مردم با مراجعه به بیشتر داروخانهها با فعل نداریم و تمام شد روبرو میشدند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اما از توزیع ماسک قابل شستشو در استان خبر داد و گفت: شش هزار ماسک قابل شستشو در استان توزیع شد و فردا نیز ۵۰ هزار ماسک وارد داروخانههای استان میشود.
یزدانپناه تصریح کرد: م حصولات بهداشتی نیز به میزان کافی در سطح استان وجود داشت ولی پس از اعلام ورود بیماری به ایران مردم اقدام به جمع آوری و انبار مازاد بر نیاز خود کردند و برخی نیز برای سودجویی اقدام به احتکار کردند.
وی اظهار داشت: وسایل ضد عفونی مانند الکل نیز توسط کارخانه الکل سازی یاسوج با بسته بندی خاصی تهیه و تولید شده که ادارات مختلف میتوانند برای ضدعفونی کردن مراکز خود به معاونت غذا و دارو مراجعه و الکل مورد نیاز خود را خریداری کنند.
یزدانپناه افزود: ژل ضدعفونی کننده نیز به میزان ۲۰ هزار عدد در روز توسط شرکت سینره در یاسوج تولید و در اختیار مردم استان قرار گرفت.
وی بیان داشت: توزیع ماسک ابتدا برای استانهایی که بیماری در آنها تشخیص قطعی داده شده به صورت رایگان توزیع میشود و میزان توزیع نیز بر اساس درگیری آنها با بیماری است.
به نظر میرسد تا امروز اقدامات انجام شده دراستان موفق عمل کرده و باید دید که در روزهای آینده که پیک بیماری است، این اقدامات چگونه عمل کرده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تعطیلی مدارس و کاهش ساعات اداری را در کنترل بیماری مؤثر دانست.
حسین کلانتری با بیان اینکه باید با همبستگی و کار جهادی و گروهی و با تعهد بسیار به جنگ این بیماری رفت، افزود: در استان اقدامات مهمی در این راستا انجام شد.
وی افزود: کودکان آسیب پذیر ترین اقشار جامعه هستند و در این راستا حفظ سلامت آنها در اولویت است.
کلانتری اظهار داشت: در راستای مبارزه با این بیماری و پیشگیری از شیوع آن اماکن عمومی و شهرها گند زدایی شد و این امر همچنان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: همچنین با تلاش دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در ورودیهای شهر یاسوج، گچساران و دهدشت غربالگری انجام شده و تب مسافران چک میشود.
استاندار افزود: افراد مشکوک به بیمارستان شهید جلیل منتقل و خدمات مناسب در مانی دریافت میکنند.
سرپرست بیمار ستان شهید جلیل یاسوج نیز در این خصوص گفت: مسافرانی که از طریق اتوبوسهای تهران، قم، اصفهان و دیگر شهرها به شهر یاسوج وارد میشوند از نظر علائم ابتلاء به بیماری کرونا ویروس غربالگری و افراد مشکوک شناسایی و سپس بستری میشوند.
جاودان سیرت افزود: در این راستا تیمهایی متشکل از پزشک و دستیار در ورودی شهرهای یاسوج، دهدشت و گچساران مستقر هستند.
وی اظهار داشت: مردم اطمینان داشته باشند که حوزه درمان استان تا شکست ۱۰۰ درصدی بیماری و مهار آن پای کار است.
جاودان سیرت افزود: این ویروس وقتی وارد بدن میشود ۲ تا ۱۵ روز در بدن فرد نهفته است ولی فرد ناقل است.
وی اظهار داشت: کرونا ویروس وقتی روی سطوح قرار میگیرد دو تا ۹ روز باقی میمانند ولی سایر ویروسها عمر بسیار کوتاهی دارند و سرایت پذیری بالای ویروس از شاخصههای مهم آن است.
آنچه وحشت از این ویروس را در میان مردم بیشتر کرده است ناقل بودن فردی است که حتی علائمی هم ندارد و این امر لزوم ماندن در خانه و رعایت نکات بهداشتی را بیشتر میکند.