کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رقابت شانه به شانه در فلوريدا و تگزاس ادامه دارد

برد «جو بایدن» یا تکرار ۲۰۱۶؟

10 آبان 1399 ساعت 10:36

حمله‌ای این‌چنین از یک هفته‌نامه بین‌المللی تنها در صورتی قابل توجیه است که پیروزی بایدن قطعی است؛ از‌همین‌رو می‌توان آن را نشانه‌ای از شکست ترامپ دانست. اکونومیست تنها یک نشریه اقتصادی نیست، بلکه یکی از معتبرترین آژانس‌های پیش‌بینی‌های اقتصادی و سیاسی در جهان است. تنها پنج روز به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، می‌توان گفت در سطح ملی نظرسنجی‌ها بایدن را با فاصله نسبت به ترامپ پیش می‌دانند. این فاصله در نظر سنجی‌های روز چهارشنبه فاصله‌ی حداقل ۵ تا حداکثر ۱۲ درصد را نشان می‌دهد.


ابوالفضل فاتح در یادداشتی در فرارو نوشت؛ «اوباما سکوت و ناگهان حمله» بهترین توضیح برای همه‌ی آن چیزی است که می‌خواهم برای گزارش سوم در انتخابات آمریکا ارائه دهم. می‌توان گفت، دونالد ترامپ در تمام دوران ریاست جمهوری خود بیش از هر رئیس جمهوری در تاریخ آمریکا به رئیس جمهور پیش از خود حمله کرد و او را در معرض شدید‌ترین انتقادات قرار داد. اما اوباما عموما سکوت اختیار کرده بود.
در حالی که آخرین مناظره ترامپ و بایدن تا حدی به نفع ترامپ تمام شده بود، اوباما به صحنه آمد و با چند سخنرانی پی در پی که از سوی شبکه‌های تلویزیونی مستقیما پخش می‌شد، شدید‌ترین انتقادات را متوجه ترامپ کرد، آن هم در ایالت‌های کلیدی فلوریدا و پنسیلوانیا.
اوباما با این کار خود نوعی سنت شکنی کرد و در حالی که معمول نبود روسای جمهور سابق درباره روسای جمهور حاضر سخن بگویند، او نه تنها چنین کرد، بلکه رسما برای تبلیغات انتخاباتی به نفع بایدن به صحنه آمد. چهار سال حملات ترامپ به سیاست‌های اوباما، پاسخ‌های اوباما را برای مخالفان ترامپ موجه وشنیدنی‌تر می‌ساخت. ضعف بزرگ بایدن نداشتن کاریزما، نداشتن قدرت نظریه پردازی و نداشتن قدرت بیان بود، سه مولفه‌ای که اوباما به بهترین وجه از آن بهره می‌برد.اوباما به عنوان چهره‌ای تازه، انرژی و هیجان تازه‌ای به کمپین بایدن وارد کرد و علاوه انتقادات موثرتری را متوجه ترامپ ساخت، همان کاری که بایدن چندان از عهده‌ی آن بر نیامده بود. به خاطر داشته باشیم، اوباما در فضای مجازی به ویژه فیسبوک و توئیتر جایگاهی منحصر بفرد دارد. به طور مثال او با حدود ۱۲۴ میلیون فالوئر در توئیتر و بیش از هر شخصیت آمریکایی امکان موج آفرینی در فضای شبکه‌های اجتماعی را نیز برخوردار است. این رقم برای ترامپ هشتاد میلیون و برای بایدن صرفا حدود ۲۴ میلیون است.

ورود اوباما هم در فضای گفتمانی و هم در فضای اینترنتی تاکتیکی موفق و ارزش افزوده جدیدی برای کمپین بایدن بود، چیزی فراتر از محاسبات معمول انتخاباتی. حالا اوباما و طرفداران کمپین بایدن، مشغول باز نشر قطعه قطعه‌ی سخنرانی‌های خود علیه ترامپ در در تویتر و فیس بوک هستند که هزاران بار بازنشر می‌شود. بسیج سیاهان که به ویژه در ایالت‌های کلیدی توان تغییر موازنه را دارند، ارزش افزوده دیگر اوباما برای کمپین نه چندان جذاب وکم هیجان بایدن بود.
حفظ روند نظر سنجی‌ها و پیشگیری از سقوط بایدن کاری بود که گویا اوباما نقشه اش را برای این روز‌های سرنوشت ساز کشیده بود. تا این جا کاریزمای اوباما تاثیرگذار بوده است. چهره‌هایی نظیر میشل اوباما در بسیج زنان به ویژه زنان سیاه، و برنی سندرز نیز در بسیج بخشی دیگر از طبقه‌ی کارگری آمریکا در حال نقش افرینی هستند. اتحاد کم سابقه‌ای بین لیبرال‌ها و سوسیالیت‌ها علیه ترامپ شکل گرفته است.
 تبیین گفتمانی و دموگرافی آراء
شاید بتوان گفت شاهد یکی از قطبی‌ترین انتخابات آمریکا هستیم که شاخصه‌های دو جریان اصلی اش این قرار است:
ترامپ: نماینده کلیسای ارتودوکس، ارتش سالاران، سرمایه سالاران، مردان سفید و حاشیه نشینان و کمتر تحصیل گردگان.
بایدن: نماینده‌ی دموکراتها، لیبرال ها، سوسیالیست‌ها، زنان، سیاهان و تحصیل کردگان و شهرنشینان و مهاجران.
تحلیل نظر سنجی‌ها نیز به خوبی شاهد این تقسیم بندی است. به طور مثال در میان رای دهندگان زن ۶۱ درصد زنان گفته اند بایدن را به ترامپ ترجیح می‌دهند، در حالی که در میان مردان، ترامپ یک درصد نسبت به بایدن محبوبیت بیشتری دارد. در میان مجموع زنان و مردان رنگین پوست، بایدن ۷۱ درصد محبوبیت دارد در حالی که این رقم برای ترامپ تنها ۲۴ درصد است و همین شاخص در میان زنان رنگین پوست شکاف بیشتری دارد و ۷۷ درصد به نفع بایدن و تنها ۲۱ درصد برای ترامپ است. در شاخصی دیگر در میان مجموع مردان و زنان سفید، ترامپ ۵۰ درصد محبوبیت دارد درحالی که این شاخص برای بایدن ۴۸ درصد است.
در نمونه‌ای دیگر از قطبی شدن انتخابات آمریکا، نظر سنجی‌ها نشان می‌دهند که تنها ۴۸ درصد از کسانی که به بایدن رای می‌دهند به خاطر خود بایدن و یا برنامه هایش از او حمایت می‌کنند، و ۴۸ درصد رای بایدن رای منفی است، یعنی صرفا برای «نه به ترامپ»، از بایدن حمایت می‌کنند. این درحالی است که در میان حامیان ترامپ، از هر ده نفر، هشت تن یعنی ۷۹ درصد صرفا به خاطر ترامپ و یا عملکرد اقتصادی اش به او رای می‌دهند و صرفا ۱۷ درصد دلیل رای خود را «نه به بایدن» ذکر کرده اند.
 
برد بایدن یا تکرار ۲۰۱۶؟
نظر سنجی‌ها بایدن را موفق‌تر از ترامپ می‌دانند 
روند نظر سنجی‌ها
تنها پنج روز به انتخابات ریاست جمهوری امریکا، می‌توان گفت در سطح ملی، نظرسنجی‌ها بایدن را با فاصله نسبت به ترامپ جلوتر می‌دانند. این فاصله در نظر سنجی‌های روز چهارشنبه فاصله‌ی حداقل ۵ تا حداکثر ۱۲ درصد را نشان می‌دهد. ده‌ها موسسه معتبر در حال نظرسنجی هستند و متوسط این نظرسنجی‌ها حدود ۹ درصد اختلاف به نفع بایدن را نشان می‌دهد. اما شاید بهترین معیار برای ترسیم واقعیت، مقایسه‌ی سنجی‌های فاکس نیوز (طرفدار ترامپ) و سی ان ان (طرفدار بایدن) باشد. فاکس نیوز در حال حاضر، فاصله را ۷ درصد و سی ان ان فاصله را ۱۰ درصد اعلام کرده اند. این میزان فاصله بین دو رقیب در ۵ روز مانده به انتخابات آمریکا بی سابقه است و در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود. هیلاری کلینتون در چنین روزی یعنی ۵ روز به انتخابات، تنها حدود ۴ درصد در متوسط نظر سنجی‌ها از رقیب خود پیش بوده است.
روند نظرسنجی‌ها در ایالت‌های کلیدی
چنان که می‌دانیم، در انتخابات آمریکا، رای ملی شاخص اصلی در انتخابات رئیس جمهوری نیست و ملاک رای الکترال در ایالت‌های آمریکاست و رئیس جمهور کسی خواهد بود که از مجموع ۵۳۸ رای الکترال بتواند ۲۷۰ رای را از آن خود کند. با توجه به آن که عموما تعدادی از ایالت‌های مشخص با فاصله به نفع سرخ یا به نفع آبی است، ایالت‌هایی صحنه‌ی اصلی رقابت را برای رسیدن به نصاب نهایی تشکیل می‌دهند که بیشترین میزان آراء شناور را داشته و امکان چرخش به هر یک از دو سوی انتخابات را داشته باشند. ارزیابی‌های فعلی از وضعیت انتخابات آمریکا نشان می‌دهد، که در انتخابات فعلی، در میان ۱۱ ایالت کلیدی، چهار ایالت پنسیلوانیا، فلوریدا و آریزونا و کارولینای شمالی نقشی حیاتی‌تر در تعیین برنده انتخابات خواهند داشت. در حال حاضر متوسط نظر سنجی‌ها بایدن را در پنسلیوانیا «پنج و دو دهم درصد»، در فلوریدا «دو و یک دهم درصد»، در آریزونا «سه و نیم درصد» و کارولینای شمالی «دو و سه دهم درصد» نسبت به ترامپ پیش نشان می‌دهد.
 
برد بایدن یا تکرار ۲۰۱۶؟
جمع بندی نهایی
احتمال برد ترامپ 
داده‌ها به نفع ترامپ نیست، اما طرفداران برد ترامپ بر این باورند که:
الف: نظر به آن که یک یا دو سازمان نظر سنجی که در انتخابات پیشین برد ترامپ را پیشبینی کرده بودند، این بار هم برد ترامپ را محتمل دانسته اند، یا فاصله دو نامزد در حد ملی را بیش از یکی دو درصد نمی‌دانند.
ب: و با عنایت به آن که در ایالت‌های کلیدی فاصله‌ی ترامپ با بایدن کم‌تر از فاصله در سطح ملی است و عموما زیر سه درصد و در حد احتمال خطای نظر سنجی هاست.
ج: و با توجه به آن که ممکن است کسانی نظیر انتخابات قبلی رای خود را به دلایلی علنی نکرده باشند و در ظاهر تمایل به بایدن نشان داده و در باطن به ترامپ رای دهند.
د: و یا میلیون‌ها نفر که برای اولین بار در انتخابات شرکت می‌کنند در نظر سنجی‌ها به خوبی دیده نشده باشند و ممکن است سهم ترامپ از آراء این گروه بیش از از بایدن باشد.
ح: و با توجه رخداد انتخابات ۲۰۱۶ و خطای فاحش نظر سنجی‌ها در سطح ایالتی که هنوز هم احتمال تکرار آن داده شده است.
و: اهمیت بالای اقتصاد در زندگی امروز آمریکایی‌ها
بر اساس آن چه بیان شد، گروهی از تحلیل گران به رغم نظر سنجی ها، هنوز احتمال برد ترامپ را نه تنها منتفی ندانسته، بلکه کاملا واقعی می‌دانند. به ویژه آن که در صورت نزدیک بودن نتیجه‌ی نهایی، ترامپ موضوع را به دادگاه خواهند کشاند و با عنایت به تغییراتی که در سطح دادگاه‌های فدرال و دادگاه عالی آمریکا با انتصاب قضات هم جهت از سوی ترامپ صورت گرفته است، احتمال گرفتن رای به نفع ترامپ از سوی دادگاه وجود دارد و این احتمال ضعیفی نیست. گرچه این گروه مسیر رسیدن ترامپ به کاخ سفید را آسان نمی‌دانند.
احتمال برد بایدن 
طرفداران برد بایدن بر این باورند که:
الف: تا این لحظه حدود ۸۰ میلیون در انتخابات آراء خود را ارائه داده اند و چنان که در یادداشت پیشین عنوان شد یکی از بزرگترین انتخابات تاریخ امریکا در حال شکل گیری است که اغلب ارزیابی‌ها افزایش تعداد شرکت کننده گان را به نفع بایدن می‌دانند. نظر سنجی‌های ارائه شده نیز از ترکیب آراء ماخوذه تا امروز حاکی از پیش بودن بایدن نسبت به ترامپ است.
ب: با توجه به فاصله‌ی زیاد و بی سابقه‌ی بایدن با ترامپ (حداقل ۷ درصد) در ۵ روز باقی مانده تا انتخابات و با توجه به آن که در اکثر ایالت‌های کلیدی ازجمله ویسکانسین، میشیگان، آریزونا، فلوریدا و پنسیلوانیا در شرایط حاضر نظر سنجی‌ها بایدن را بین ۲ تا ۷ درصد جلوتر نشان می‌دهد.
ج: نظر به پایین بودن رضایت شغلی ترامپ، این مورد نیز نشان از احتمال ناکامی او دارد. هنوز بالای ۵۳ درصد از عملکرد شغلی ترامپ ناراضی هستند و صرفا حدود ۴۴ درصد از ترامپ رضایت شغلی دارند.
د: این گروه معتقدند ۲۰۱۶ استثنا بوده و روند نیست و جز دو استثناء در تاریح انتخابات آمریکا همواره رای ملی در آمریکا در سطح ایالتی نیز ولو با فاصله کمتر تکرار شده است. حتی با تکرار خطایی مشابه ۲۰۱۶ در نظرسنجی ها، باز احتمال برد ترامپ چندان نخواهد بود. در سال ۲۰۱۶، هیلاری کلینتون ایالت‌های کلیدی را با فاصله‌ی بسیار کمی به ترامپ واگذار کرد. در شرایط فعلی، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که بسیاری از کسانی به دلیل شخصیت هیلاری کلینتون مایل نبودند به او رای دهند، شخصیت بایدن را برای دادن رای منفی به ترامپ موجه می‌دانند.
و: تاثیر منفی پاندمی کرونا بر زندگی آمریکاییان و تلفات بیش از دویست و بیست هزار نفری و رویکرد ضعیف کاخ سفید و تیم ترامپ نسبت به این مسئله.
برد بایدن یا تکرار ۲۰۱۶؟
ح: و با توجه به آن که احتمال ورود عنصر تعیین کننده‌ای به انتخابات که روند را تغییر اساسی دهد دیگر چندان محتمل به نظر نمی‌رسد، برای کسانی که نظر سنجی‌ها را ملاک بدانند و به نظر سنجی‌ها اعتماد داشته باشند، تردیدی باقی نمی‌ماند که با شانس حدود ۸۵ درصد، بایدن برنده انتخابات ۲۰۲۰ است. این نظر سنجی‌ها با نمودار عدم رضایت شغلی از ترامپ هم سازگاری دارد. مگر آن که رخدادی بسیار عجیب و ناگهانی روی دهد.
نهایتا، این که کدام یک از این دو احتمال یاد شده، شکل واقعیت به خود خواهد گرفت باید تا روز انتخابات سوم نوامبر صبر کرد و در صورت روشن نبودن نتیجه قطعی در آن روز، احتملا روز‌ها و هفته‌ها برای روشن شدن نتیجه به طول خواهد انجامید و سپس معلوم خواهد شد کدام احتمال به واقعیت نزدیک‌تر بوده است.
صرف نظر از هر نتیجه‌ای در این انتخابات، آمریکا یکی از قطبی‌ترین انتخابات همراه با عمیق‌ترین شکاف‌ها را پشت سر می‌گذارد و سال‌ها به طول می‌انجام تا بتواتند از پیامد‌های این تکانه‌های سیاسی و اجتماعی رهایی یافته یا آن را به هنجاری برای خود تبدیل کند.
در سطح بین المللی نیز به نظر می‌رسد بایدن از مقبولیت بسیار بیشتری در نظر اکثر کشور‌های پنج قاره برخوردار باشد. شاخص‌ترین طرفداران ترامپ جریان راست جهانی به همراه افرادی، چون نتانیاهو و برخی کشور‌های پادشاهی خلیج فارس هستند. بایدن نماینده‌ی آمریکای سنتی با گرایش اوباما در سطح جهانی و آمریکای متکثر در سطح داخلی است و ترامپ نماینده آمریکای مبتنی بر ارزش‌های راست در سطح جهانی و نماینده‌ی آمریکای سفید و قطبی شده در سطح داخلی است. در صورت برد ترامپ، جهان شاهد شکل گیری قطب بندی‌ها و احتمالا تنش‌های جدیدی خواهد بود.

انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا؛ جشن زودهنگام پیروزی بایدن
 

هفته‌نامه اکونومیست در شماره ۹ مهر (۳۱ اکتبر) نوشته است اگر اکونومیست می‌توانست در انتخابات آمریکا شرکت کند، رأی خود را به جو بایدن می‌داد. این موضع صریح یک نشریه معتبر بین‌المللی و راست‌گرا نشان از شکست ترامپ دارد.
اکونومیست تاکنون محتاطانه از جو بایدن دفاع می‌کرد و از حمله آشکار به ترامپ خودداری می‌کرد؛ ولی این‌بار متهورانه و شفاف به ترامپ می‌تازد و تنها راه‌حل ارتقای اقتصاد آمریکا را علنا انتخاب بایدن می‌داند.جهت‌گیری یک نشریه معتبر دست‌راستی به نفع بایدن، نشانه‌ای از گرایش جریان‌های اقتصادی لیبرال به نفع بایدن است که به‌دلیل احساس خطر از سیاست‌های ترامپ عملا به استقبال پیروزی بایدن رفته است. عکس روی جلد مجله این هفته به‌صورت نمادین اشاره به وضعیت کنونی آمریکا دارد: پرچم آمریکا را بر بالای کاخ سفید نشان می‌دهد که پوسیده شده و توان برافراشته‌ماندن را ندارد. در اینجا اهم نکاتی که در سرمقاله اکونومیست که کمتر از سه روز قبل از رأی‌گیری منتشر شده است، می‌آید.
دونالد ترامپ ویرانگر نهاد‌ها و ارزش‌های آمریکا، بایدن امید برای بازسازی و ترمیم
نخست به‌صورت مبسوط به تصویر اشتباهی که از ترامپ وجود داشت، پرداخته شده است. در سال ۲۰۱۶ همه تصور می‌کردند جامعه ناراحت و گسسته آمریکا را ترامپ می‌تواند ترمیم کند، ولی جامعه آمریکا در ۲۰۲۰ شاهد پراکندگی و انشقاق و ناراحتی‌های بسیار بیشتری است. در این چهار سال زخم‌های جامعه عمیق‌تر شد، سیاست بسیار خشن‌تر از قبل و وضعیت از همه لحاظ بدتر شده است. ترامپ به‌راحتی دروغ می‌گوید و بر پایه همین دروغ‌ها تصمیم می‌گیرد. بخشی از ۲۵۰ هزار کشته کرونایی در آمریکا به‌خاطر سیاست‌های غلط این رئیس‌جمهور است.
سیاست‌های شتاب‌زده او متحدان آمریکا را هر روز دورتر می‌کند و جایگاه آمریکا را به‌عنوان پیشرو در دنیا متزلزل کرده است. انتخاب مجدد او این روند را ادامه خواهد داد. پیروزی بایدن معجزه نخواهد کرد، ولی می‌تواند ثبات و تمدن را به کاخ سفید برگرداند. او کسی است که می‌تواند اتحاد را به آمریکای ازهم‌گسسته بازگرداند. اگر برای ما رأیی وجود داشته باشد، این رأی متعلق به جو بایدن است. بعد از این مقدمه، مقاله به اشتباهات ترامپ بیشتر اشاره می‌کند. این بخش با تیتر سلطان دونالد شروع می‌شود.
اگر کرونا نبود شاید ترامپ می‌توانست برنده شود، ولی با شیوع این بیماری شانس او برای پیروزی اندک است. در چهار سال گذشته او سیاست‌های عوام‌گونه‌ای را اجرا کرده از جمله برخورد عجیب با مهاجران مانند جدا‌کردن فرزندان از مادران در مرز‌ها یا کاهش مالیات‌ها، نادیده‌گرفتن قوانین جهانی و محیط زیستی. با شیوع کرونا و کاهش رونق اقتصاد داخلی نارضایتی‌ها بیشتر و این سیاست‌های عوامانه نیز بلااثر شد.
در چهار سال گذشته ترامپ جایگاه آمریکا را به‌عنوان پیشرو در دنیا متزلزل کرده است. افراد و نهاد‌هایی که از دروغ‌ها و قلدری‌های او چشم‌پوشی می‌کنند، متوجه عواقب انتخاب‌شدن او نیستند. در جریان جورج فلوید، او به‌جای درمان جامعه زخم‌خورده، شکاف‌ها را بیشتر کرد. بیش از ۴۰ درصد رأی‌دهندگان آمریکا اعتقاد دارند سیاست‌های او بیش از آنکه ناآگاهانه باشد، شیطانی است. بدترین ویژگی ترامپ دروغ‌گو‌بودن اوست. او برای صداقت اهمیتی قائل نیست.
بسیاری از سیاست‌مداران دو‌پهلو صحبت می‌کنند، ولی ترامپ و تیمش داده‌های غیرواقعی ارائه می‌دهند. باندبازی و دروغ‌گویی او نهاد‌ها را در آمریکا تهدید می‌کند. او می‌خواهد از قوه قضائیه به‌عنوان دستگاه انتقام‌جویی علیه مخالفان خود استفاده کند و به‌دنبال حصر مخالفان خود است. علاوه بر این‌ها در کاخ سفید پست‌های کلیدی را بین بستگان خود توزیع کرده است و فاجعه‌بارتر آنکه با وجود سوگند رئیس‌جمهور در دفاع از دموکراسی، صحت انتخابات را از پیش زیر سؤال برده تا صرفا با جنجال و اغواگری شانس خود را برای پیروزی در انتخابات افزایش دهد. باندبازی و دروغ‌گویی او سیاست‌گذاری را تحت تأثیر قرار داده است. به شیوع کرونا توجه کنید، این یک فرصت بود تا بتوان آمریکا را متحد کرد. ولی او این فرصت را هم از دست داد و جامعه را دچار دودستگی کرد. او در این مدت به‌جای توجه به راه‌حل‌های واقعی بیشتر به ساده‌سازی مسئله پرداخته است.
چهار سال دیگر یک رئیس‌جمهور بد مانند ترامپ شکاف‌ها را بیشتر می‌کند. در سال ۲۰۱۶ رأی‌دهندگان نمی‌دانستند به چه کسی رأی می‌دهند؛ اما الان می‌فهمند که رأی به ترامپ رأی به دروغ و تفرقه است، رأی به تبدیل‌کردن نهادی‌های عمومی به محافل خصوصی است. در انتخابات پیش‌رو آمریکا بر سر دوراهی شقاوت و سعادت قرار دارد.
در این انتخابات پیروزی دموکرات‌ها پیروزی همه احزاب است. بایدن آنتی‌تز ترامپ است؛ با آمدن بایدن ضمانتی برای رسیدن به آرمان‌ها وجود ندارد؛ ولی حداقل این است که او قول برآورده‌کردن محصول دموکراسی از جمله بازسازی، نمایندگی همه جامعه، بازگشت به ارزش‌ها، قدرتمندکردن نهاد‌ها را داده است.
این خلاصه‌ای از سرمقاله اکونومیست ۹ مهرماه است. حمله‌ای این‌چنین از یک هفته‌نامه بین‌المللی تنها در صورتی قابل توجیه است که پیروزی بایدن قطعی است؛ از‌همین‌رو می‌توان آن را نشانه‌ای از شکست ترامپ دانست. اکونومیست تنها یک نشریه اقتصادی نیست، بلکه یکی از معتبرترین آژانس‌های پیش‌بینی‌های اقتصادی و سیاسی در جهان است.

وزنه لاتين‌تبار‌ها در انتخابات امريكا
محمدحسين لطف‌الهي در روزنامه اعتماد نوشت: همه‌ چيز به شب انتخابات بستگي دارد؛ اين تنها توصيفي است كه مي‌توان در خصوص وضعيت كنوني دو كانديدا و پيش‌بيني نتايج انتخابات رياست‌جمهوري در امريكا مطرح كرد، چرا كه رقابت در بسياري از ايالت‌هاي تأثيرگذار به اندازه‌اي نزديك است كه هيچ نظرسنجي علمي و دقيقي هم قادر نيست نتيجه نهايي را حدس بزند. در فلوريدا ميانگين نظرسنجي‌ها از برتري 1.2 درصدي بايدن حكايت دارند، در نوادا بايدن با 4 درصد اختلاف پيشتاز است، در ويسكانسين برتري كانديداي دموكرات‌ها به 6.4 درصد مي‌رسد، در پنسيلوانيا اختلاف بايدن با ترامپ 4.3 درصد است و در ميشيگان نيز فاصله دو كانديدا 6.5 درصد به نفع بايدن است. با اين همه، آمارها به اندازه‌اي به حاشيه خطاي نظرسنجي‌ها نزديك است و احتمالات متفاوتي در خصوص راي‌دهندگان وجود دارد كه عملا هر سناريويي امكان‌پذير است. 
رقابت نزديك دونالد ترامپ و جو بايدن در ايالت‌هاي تاثيرگذار ميدان نبرد باعث شده تا كارزار انتخاباتي دو كانديدا نهايت تلاش را براي جذب آراي اقشار مختلف در اين ايالت‌ها به كار ببندند. هم دموكرات‌ها و هم جمهوري‌خواهان مي‌كوشند با جذب آراي راي‌دهندگان لاتين‌تبار كه اغلب محافظه‌كار هستند، گامي براي پيروزي در ايالت‌هاي مهم بردارند. راي اين لاتين‌تبارها مي‌تواند سرنوشت انتخابات در ايالت‌هايي نظير تگزاس و پنسيلوانيا را كه رقابت در آنها به صورت شانه به شانه در جريان است، تعيين كند و از همين رو هم جو بايدن و هم دونالد ترامپ اين روزها برنامه‌هايي در راستاي جذب آنها تدارك ديده‌اند.
روز پنجشنبه كارزار انتخاباتي ترامپ تبليغات تلويزيوني متنوعي را در ايالت‌هاي ميدان نبرد كليد زد كه مستقيما لاتين تبارها را هدف مي‌گرفت و به آنها وعده‌هايي در خصوص وضعيت زندگي مهاجران لاتين تبار در صورت تداوم رياست‌جمهوري ترامپ و همچنين سياست‌هاي سختگيرانه او در قبال كشورهايي نظير ونزوئلا و كوبا مي‌داد. در يكي از اين تبليغ‌ها فردي لاتين تبار مي‌گويد «ما خانه و زندگي‌مان را رها كرده‌ايم تا اينجا روياي امريكايي را زندگي كنيم و آينده‌اي بهتر بسازيم اما حالا كرونا مانع ما شده است و مي‌خواهيم مانند رييس‌جمهور ترامپ و همراه با او بر كرونا غلبه كنيم.» كارزار بايدن نيز از مدت‌ها پيش با صرف‌ بودجه‌هاي تبليغاتي زياد تلاش دارد تا آراي اين قشر را از آن خود كند.
 32 ميليون لاتين تبار واجد شرايط
بر اساس يافته‌هاي آماري موسسه نظرسنجي پيو، 32 ميليون لاتين تبار مي‌توانند در انتخابات 2020 راي خود به صندوق بيندازند و وزن جمعيتي اين قشر در ايالت‌هايي مانند آريزونا، نوادا، ميشيگان، كاروليناي شمالي، تگزاس و پنسيلوانيا به اندازه‌اي است كه تغيير نظرشان به نفع يك كانديدا مي‌تواند شرايط را براي كانديداي رقيب بسيار سخت كند. به نوشته واشنگتن پست، به رغم اين اهميت بسياري از لاتين تبارها از رقابت‌هاي سياسي دورند و تحقيقات علمي نيز نشان مي‌دهد كه اطلاعات چنداني از روند راي دادن (پستي و زودهنگام) ندارند. نگاه‌هاي متفاوت و متكثري نيز در ميان آنها وجود دارد اما آراي مردد اكثريت جمعيت لاتين تبارها را تشكيل مي‌دهند. ادگار فلورس، تحليلگر و استراتژيست دموكرات در نوادا در اين باره مي‌گويد: «تحليلگران هيچگاه به سوي پيش‌بيني آراي لاتين‌ها نمي‌روند چرا كه نمي‌توانند فضاي فرهنگي و سياسي ميان آنها را درك كنند. لاتين‌ها مانند يك راز هستند كه هر بار به ‌طور متفاوتي عمل مي‌كنند و همين مساله آنها را غيرقابل پيش‌بيني مي‌كند».
اهميت لاتين تبارها در انتخابات امريكا از اين زاويه نيز قابل اشاره است كه عدم راي دادن آنها به صورت پستي و زودهنگام باعث مي‌شود، نتايج و آمارهاي به دست آمده از اين آرا همچنان غيرقابل استناد باشند. در حال حاضر بر اساس آمارهاي منتشر شده از انتخابات‌هاي زودهنگام و پستي با اختلاف قابل توجه نسبت به جمهوري‌خواهان در ايالت‌هاي كليدي پيشتازند اما تا زماني كه لاتين تبارها راي خود را به صندوق نينداخته باشند و ميزان مشاركت آنها مشخص نشده باشد، معلوم نيست پيروز انتخابات چه كسي خواهد بود.
 نظرسنجي‌هاي فدرال و تداوم برتري بايدن
نظرسنجي جديد شبكه خبري سي‌ان‌ان نشان مي‌دهد، جو بايدن، نامزد دموكرات‌ها در انتخابات رياست‌جمهوري امريكا مقابل ترامپ پيشتازي ۱۲ درصدي در سطح ملي دارد. معاون سابق رييس‌جمهوري امريكا در نظرسنجي سي‌ان‌ان ۵۴ درصد از حمايت راي‌دهندگان احتمالي را به دست آورد و ترامپ با ۴۲ درصد از او عقب ماند. اين شكاف عميق‌تر از چيزي است كه اكثر نظرسنجي‌ها در سطح ملي نشان مي‌دهند. اين نظرسنجي نشان مي‌دهد كه اكثر راي‌دهندگان تصميم خودشان را گرفته‌اند؛ تنها 4 درصد از شركت‌كنندگان در اين نظرسنجي گفتند كه به نامزد ديگري راي مي‌دهند، به هيچ كدام از اين نامزدها راي نمي‌دهند يا هيچ نظري ندارند. اين نظرسنجي نشان مي‌دهد كه جو بايدن دموكرات با حمايت بيشتري در سراسر اين كشور به نسبت هيلاري كلينتون در سال ۲۰۱۶ به استقبال روز انتخابات سوم نوامبر مي‌رود. بايدن از سال گذشته در تمامي نظرسنجي‌هاي سي‌ان‌ان پيشتاز بوده است. بايدن پيشتازي ۶۱ درصد مقابل ۳۷ درصد در ميان زنان و ۷۱ به ۲۴ درصد در ميان راي‌دهندگان غيرسفيدپوست را دارد. در همين حال جو بايدن يك درصد در ميان راي‌دهندگان مرد و دو درصد در ميان راي‌دهندگان سفيدپوست عقب است كه اين فاصله جزو حاشيه خطاي اين نظرسنجي است. بايدن همچنين از پيشتازي ۶۵-۴۴ در ميان سالخوردگان (گروهي كه به شكل سنتي متمايل به جمهوري‌خواهان است) برخوردار است و اين مي‌تواند نقشي كليدي در ايالت‌هاي سرنوشت‌ساز مثل آريزونا و فلوريدا ايفا كند. جو بايدن همچنين يك نرخ محبوبيت كاملا مثبت دارد؛ ۵۵ درصد از راي‌دهندگان احتمالي گفتند كه ديدگاه مثبتي به او دارند و ۴۲ درصد هم نظر مساعد ندارند. ميزان محبوبيت ترامپ هم ۴۲ درصد شد و ۵۵ درصد عملكرد رياست‌جمهوري او را تاييد نكردند. نظرسنجي سي‌ان‌ان از ۸۸۶ راي‌دهنده احتمالي بين ۲۳ تا ۲۶ اكتبر انجام شد و حاشيه خطاي آن مثبت و منفي ۳.۸ درصد است.با اين حال نتايج ميانگين نظرسنجي‌ها در سطح ملي كمي متفاوت است. بر اساس ميانگين نظرسنجي RCP، بايدن در سطح ملي با اختلاف 7.6 درصد آرا نسبت به ترامپ پيشتاز است. او با 51.2 درصد در برابر ترامپ با 43.6 درصد پا به انتخابات مي‌گذارد و اميد زيادي براي پيروزي نهايي دارد. بر اساس ميانگين نظرسنجي‌هاي Five Thirty Eight نيز برتري بايدن به 8.8 درصد مي‌رسد كه هنوز با برتري دو رقمي او در نظرسنجي سي‌ان‌ان فاصله دارد.

یادآوری: در این یادداشت‌ها مبتنی بر داده‌های ارائه شده از سوی موسسات معتبر پژوهشی و نظر سنجی و همچنین مشاهدات رسانه‌ای و تحلیل رخدادها، احتمالات مختلف مطرح و ضعف و قوت هر یک بیان شد. هدف این یادداشت‌ها ارائه تصویر روشن تری از روند انتخابات آمریکا برای هموطنان گرامی است و طبیعتا پیشگویی را وظیفه خود نمی‌داند و جمع بندی را به مخاطبان محترم وا می‌گذارد. امید است ان شاء الله مفید بوده باشد.


کد مطلب: 427056

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/427056/برد-جو-بایدن-یا-تکرار-۲۰۱۶

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1