دریافت لینک صفحه با کد QR
کلانتری پاسخ دهد
استانداریِ حسین کلانتری چه دستاوردهایی برای استان کهگیلویه و بویراحمد داشته است؟
19 مرداد 1400 ساعت 19:47
کمترین مطالبهی عمومی این است که حسین کلانتری به انتشار گزارش اقداماتش در طول دورهی استانداریاش در استان کهگیلویه و بویراحمد بپردازد؛ بهتر است که استاندار این روزها به جای عرض تبریک و تسلیتهای مکرر، گزارشی از عملکردِ خود در استانداری منتشر کند تا مردم و رسانهها به نقش او در این حوزه پی ببرند.
کمترین مطالبهی عمومی این است که حسین کلانتری به انتشار گزارش اقداماتش در طول دورهی استانداریاش در استان کهگیلویه و بویراحمد بپردازد؛ بهتر است که استاندار این روزها به جای عرض تبریک و تسلیتهای مکرر، گزارشی از عملکردِ خود در استانداری منتشر کند تا مردم و رسانهها به نقش او در این حوزه پی ببرند.
به گزارش کبنا، دولت دوازدهم به پایان رسید. در هر دولتی، استانداران از بازوهای اصلی آن هستند. استان کهگیلویه و بویراحمد در این دورهی چهار ساله، دو استاندار به خود دیده است. علیمحمد احمدی از سال 1396 تا 1398 به مدت دو سال استانداری استان کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده داشت. پس از او حسین کلانتری استانداری این استان را عهدهدار شد.
حال پرسش این است که در این دوره، حسین کلانتری چه دستاوردهایی برای استان داشته است. به علت عدم دسترسی به دادهها، خواستهی افکار عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد این است که استانداری در این زمینه گزارشی به دست دهد تا برای مردم روشن شود که در این مدت چه میزان توانسته است در توسعهی استان، گامهای مثبتی بردارد.
آسیبهای اجتماعی در استان کهگیلویه و بویراحمد در وضعیت نامناسبی قرار دارد. با انباشت آسیبهای اجتماعی و عدم رسیدگی به آنها ممکن است شیرازهی یک جامعه از هم بپاشد. شاخصهای اجتماعی و فرهنگی در چند سال اخیرِ استان کهگیلویه و بویراحمد، نشان میدهد این استان در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. یکی از متولیهای اصلی در این حوزه در هر استان، استانداری است. وضعیت این شاخصها میتواند بیانگر عملکردِ استانداری باشد. اگر در استانی این شاخصها در وضعیت مناسبی قرار داشتند میتوان گفت استانداری به وظیفهی خود به درستی عمل کرده است. اما وضعیتِ نامناسبِ این شاخصها نشاندهندهی عملکرد نادرست و ناکافیِ استانداری است.
نگاهی به وضعیتِ آسیبهای اجتماعی در استان کهگیلویه و بویراحمد میتواند ترازویی باشد برای سنجش عملکرد استاندار در دورهی استانداریاش. برخی از این شاخصها به قرار زیر هستند:
در حوزهی اعتیاد، آمارها نگران کننده هستند؛ جمعیتی بالغ بر 12 هزار نفر درگیر بیماریِ پیشروندهی اعتیاد هستند. در استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی بیش از 730 هزار نفر، 12 هزار نفر معتاد هستند. وضعیتی که بسیار نگران کننده است و میتواند زنگ خطری برای مسئولین باشد. بیش از یک و نیم درصد از جمعیت این استان، گرفتار در دامِ اعتیاد هستند.
طلاق یکی دیگر از آسیبهایی است که فروپاشیِ خانوادهها را در پی دارد. کهگیلویه و بویراحمد به عنوان استانی که در آن به ازای هر ۴ ازدواج یک طلاق صورت میگیرد، در وضعیت بسیار نامطلوبی قرار دارد. این در حالی است که بر اساس میانگین کشوری، از هر ۳ ازدواج، یک مورد به طلاق منجر میشود.
دیر نیست که کهگیلویه و بویراحمد رکورد بزند و در صدر آمارهای خودکشی در کشور قرار بگیرد. تعداد خودکشیهای منجر به مرگ در استان آنقدر زیاد است که خبرِ آن بارها در صدر اخبار شبکهها و رسانههای معاند فارسیزبان قرار گرفته است. خودکشیهای دیشموک برای بارها رسانهای شد. تحقیقات نشان میدهد که خودکشی یک پدیدهی بسیار پیچیده است و به شدت از متغیرهای اجتماعی تأثیر میپذیرد؛ تا جایی که برخی اعتقاد دارند خودکشی یک پدیدهی تماماً اجتماعی است. این در حالی است که احد جمالی معاون استاندار، علت خودکشیها را ضعف در دینداری اعلام کرده بود.
حسین کلانتری پیش از آنکه بخواهد استانداری را تحویل استاندار جدید دهد، باید گزارشی به دست دهد که در زمینهی کاهش این آسیبها چه اقداماتی انجام داده است. چرا که همانطور که گفتیم، افزایش آسیبهای اجتماعی میتواند شیرازهی این جامعه را از هم بگسلاند. در این دو سال با افزایش استفادهی غیرمجاز از انواع سلاحهای گرم در استان و کشته و زخمی شدن برخی از هماستانیها در پی آن، استاندار باید گزارش دهد که در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است. چرا که افزایش چنین پدیدهای به شدت بر احساس امنیت شهروندان این استان اثر گذاشته است.
لازم است که استاندار شخصاً توضیح دهد در زمینهی مبارزه با شیوع کرونا در استان چه اقداماتی انجام داده است و چرا این استان بارها در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته است. این در حالی است که استان کهگیلویه و بویراحمد نه مترویی دارد و نه اتوبوس درونشهری و نه حتی کارخانههای بزرگ که بخواهیم شیوع کرونا را به گردن آنها بیندازیم. در نتیجه افکار عمومی در این خصوص ابهاماتی دارد که باید به آنها طیِ ارائهی گزارشی از سوی استانداری، پاسخ داده شود.
و اما مهمتر از همه یکی از مسئولیتهای اصلیِ استانداری، برگزاری انتخاباتهای مختلف در سطح استان است. در انتخابات 28 خرداد 1400 بهویژه در انتخابات شوراهای شهر ابهامات زیادی وجود دارد که هنوز هم بعد از گذشت یک ماه و نیم از آن این ابهامات برطرف نشدهاند. استاندار باید برای مردم شفاف توضیح دهد که علت این رخدادها چه بود.
چیزی تا پایان این دولت نمانده است و برای افکار عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد روشن نیست که دورهی استانداری حسین کلانتری در حوزههای مختلف چه دستاوردهایی برای استان داشته است. هنوز مشخص نیست چند پروژهی عمرانی را به اتمام رسانده است. برای جامعه روشن نیست که کلانتری در حوزهی آسیبهای اجتماعی و فرهننگی چه برنامههایی اجرا کرده و به چه نتایجی رسیده است. کمترین مطالبهی عمومی این است که حسین کلانتری به انتشار گزارش اقداماتش در طول دورهی استانداریاش در استان کهگیلویه و بویراحمد بپردازد؛ بهتر است که استاندار این روزها به جای عرض تبریک و تسلیتهای مکرر، گزارشی از عملکردِ خود در استانداری منتشر کند تا مردم و رسانهها به نقش او در این حوزه پی ببرند.
کد مطلب: 437744
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir