دریافت لینک صفحه با کد QR
به میزبانی مرکز آفرینشهای هنری بسیج کهگیلویه و بویراحمد انجام میگیرد
جشنوارههای فرهنگی هنری به مناسبت دهه فجر امسال
9 بهمن 1400 ساعت 18:08
سرهنگ مثنوی اظهار داشت: یکی از بسترهایی که در کنار تولیدات فاخر توانست در مرکز آفرینشها شکل گیرد، تا یک جریان فرهنگی اتفاق افتد، بستر راهاندازی جشنوارههای فرهنگی بود. امسال تصمیم گرفتیم در کنار جشنواره سرود، وارد کار تئاتر هم بشویم. در کنار این دو جشنواره، در هنرهای دیجیتالی هم ورود کردیم. در نهایت بیش از 586 اثر به این جشنوارهها راه یافتند.
سرهنگ مثنوی اظهار داشت: یکی از بسترهایی که در کنار تولیدات فاخر توانست در مرکز آفرینشها شکل گیرد، تا یک جریان فرهنگی اتفاق افتد، بستر راهاندازی جشنوارههای فرهنگی بود. امسال تصمیم گرفتیم در کنار جشنواره سرود، وارد کار تئاتر هم بشویم. در کنار این دو جشنواره، در هنرهای دیجیتالی هم ورود کردیم. در نهایت بیش از 586 اثر به این جشنوارهها راه یافتند.
به گزارش کبنا، در نشست اطلاعرسانی تشریح برنامههای جشنوارههای فرهنگی هنری دهه فجر ۱۴۰۰ به میزبانی مرکز آفرینشهای هنری بسیج کهگیلویه و بویراحمد، سرهنگ وحید مثنوی معاون فرهنگی سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد، ضمن اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی، اظهار داشت: با استفاده از ظرفیت رسانهها باید این دستاوردها را به جامعه نشان دهیم.
وی افزود: اصحاب فرهنگ و رسانه رسالت بزرگی بر عهده دارند که این ارزشها تبدیل به یک فرهنگ در جامعه شوند و در نهایت به یک الگوی مطلوب برای اداره جامعه تبدیل گردند.
وی ادامه داد: جامعه ما یک جامعه فرهنگی است و در کنار پیامهایی که ما خودمان جامعه را با آن هدایت میکنیم، در مقابل با هجمههایی از سوی دشمنان مواجه هستیم. برای اینکه بتوانیم با این هجمههای فرهنگی به درستی مواجه شویم، باید برنامه داشته باشیم. یکی از این بسترها در مجموعههای فرهنگی هنری مثل سپاه بسترسازی شده و آن راهاندازی یک پایگاه فرهنگی هنری است. یکی از این بسترها راهانداری مراکز آفرینشهای هنری بسیج است.
وی عنوان کرد: سه سال است که مرکز آفرینشهای هنری بسیج راهاندازی شده و برای اصحاب هنر برنامههای خوبی را ارائه داده است. سعی کردیم با توجه به کمبود منابع و تجهیزاتی که در استان وجود داشت، زیرساختهای فرهنگی بیشتری در استان فراهم کنیم و در کنار این تجهیزات، حضور نیروهای مؤثر و شناسایی نیروهای نخبه در دستور کار قرار گرفت. الحمدالله پیوند خوبی بین نیروهای انسانی و زیرساختهای لازم انجام شد. الحمدالله محصولات فرهنگی خوبی نیز تولید شد.
سرهنگ مثنوی اضافه کرد: یکی از بسترهایی که در کنار تولیدات فاخر توانست در مرکز آفرینشها شکل گیرد، تا یک جریان فرهنگی اتفاق افتد، بستر راهاندازی جشنوارههای فرهنگی بود. مثلاً جشنواره سرود آوای چکاوک راه اندازی شد و در این سالها ما شاهد تیمهای قویِ هنری در سرود هستیم. امسال تصمیم گرفتیم وارد کار تئاتر هم بشویم. از این رو، جشنواره تئاتر امسال هم راهاندازی شد و هنرمندان هم آثارشان را به خوبی به این جشنواره رساندند.
معاون فرهنگی سپاه فتح استان افزود: در کنار این دو جشنواره، در هنرهای دیجیتالی هم ورود کردیم و جشنواره بلوط را طرح ریزی کردیم. در همه این جشنوارهها بیش از 586 اثر به جشنوارهها راه یافتند و انشاالله در دهه فجر از بین این آثار، برگزیدهها را مورد تجلیل قرار میدهیم.
در ادامه جمشیدی مسئول خانه نماهنگ و سرود مرکز آفرینشهای هنری گفت: برای سال سوم است که آوای چکاوک در سطح استانی فعالیت میکند. تا الأن بیش از 180 اثر که آییننامه فنی را رعایت کرده بودند ارسال شد. در مرحله اول، از مجموع آنها 60 اثر برگزیده انتخاب شده و امسال داروی میشوند. بعد از داوری نیز گروههای برگزیده انتخاب میشوند. از این 60 اثر در بخشهای رده سنی مثبت 15 و منفی 15 سال انتخاب میشوند.
در بخش گروهی، گروه برتر بخش ویژه، بخش اصلی و آثار محلی انتخاب خواهند شد. در بخشهای انفرادی هم تکخوانان برتر، مربیان فنی، آهنگساز برتر و شاعر برتر برگزیده میشود.
وی عنوان کرد: اختتامیه جشنواره نیز در روز 18 بهمن ماه خواهد بود. منتخبین نیز به جشنواره سرود ملی و بینالمللی فجر معرفی میشوند.
سپس سلیمانی مسئول خانه فیلم و نمایش مرکز آفرینشهای هنری اظهار داشت: در جشنواره تئاتر در دو بخش صحنهای و خیابانی پذیرش آثار داشتیم که شامل حوزههای آسیبهای اجتماعی، فرهنگ ایثار و شهادت، فرهنگ ایران اسلامی، تحکیم بنیان خانواده و وفاق و انسجام اجتماعی بود.
آثاری را به صورت فیلم برای این جشنواره ارسال کرد و 27 اثر از سراسر استان دریافت شد. در پالایش اولیه داشتیم آثاری که در چارچوب آییننامه نبودند خارج شدند و در نهایت 13 اثر به بخش رقابتی پذیرش کردیم. متخبین آنها 4 اثر صحنهای و 5 اثر خیابانی از شهرستانهای گچساران، دهدهشت، لنده و یاسوج به بخش رقابتی راه یافتند.
داوران جشنواره نیز کسانی بودند که از استعدادهای برتر تئاتر و اساتید کارگردانی و بازیگری بودند که سراسر بازه استان را در برگرفته است.
وی گفت: قرار است در روز 18 بهمن نیز از آثار برگزیده تجلیل به عمل آید
در پایان، افشین مسئول خانه روقومی مرکز آفرینشهای هنری عنوان کرد: در کنار جشنوارههای سرود و تئاتر، جشنواره هنرهای دیجیتال بلوط را راهاندازی کردیم که شامل بخشهای عکس، موشنگرافی، انیمشن، فیلم کوتاه و مستند است.
وی افزود: تاکنون 380 عکس، 65 پوستر، 35 فیلم کوتاه و 10 انیمیشن به این جشنواره ارسال شده است. روز 12 بهمن ساعت 11 صبح آثار منتخبین جشنواره عکس و پوستر به نمایش در میآید. اکران فیلم ها و انیمیشنها نیز روز 13 بهمن ساعت 11 صبح خواهد بود.
گفتنی است که آیین اختتامیه نیز روز 18 بهمن در سالن حکیم جرجانی برگزار خواهد شد.
کد مطلب: 444068
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir