کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آخرین پیامدهای جنگ اوکراین؛

فاجعه درحال ظهور؛ سازمان ملل: گرسنگی در جهان تشدید می‌شود

16 تير 1401 ساعت 11:36

 سازمان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش خود از تشدید گرسنگی در جهان خبر داد و اعلام کرد در سال گذشته ۸۲۸ میلیون نفر یا تقریباً ۱۰ درصد از جمعیت جهان تحت تأثیر گرسنگی قرار داشتند که این آمار همچنان در حال افزایش است.


 سازمان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش خود از تشدید گرسنگی در جهان خبر داد و اعلام کرد در سال گذشته ۸۲۸ میلیون نفر یا تقریباً ۱۰ درصد از جمعیت جهان تحت تأثیر گرسنگی قرار داشتند که این آمار همچنان در حال افزایش است.
 سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد سطح گرسنگی جهان در سال گذشته پس از افزایش شدید در سال ۲۰۲۰ به دلیل همه‌گیری کرونا بار دیگر افزایش یافت و در سال جاری، جنگ در اوکراین همراه با تغییرات اقلیمی تهدیدی برای گرسنگی و مهاجرت گسترده در مقیاس بی‌سابقه است.
 آژانس‌های وابسته به سازمان ملل از جمله سازمان خواربار و کشاورزی، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه در نسخه ۲۰۲۲ گزارش امنیت غذایی و تغذیه سازمان ملل اعلام کردند که بیش از ۸۲۸ میلیون نفر یا نزدیک به ۱۰ درصد از جمعیت جهان در سال گذشته تحت تأثیر گرسنگی قرار گرفتند که این تعداد ۴۶ میلیون نفر بیشتر از سال ۲۰۲۰ و ۱۵۰ میلیون نفر بیشتر از سال ۲۰۱۹ است.
 دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: خطر واقعی افزایش این آمار در ماه‌های آینده وجود دارد.
 وی افزود: جهش قیمت مواد غذایی، سوخت و کودهای شیمیایی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین، کشورها را به سمت قحطی می‌کشاند. نتیجه این امر، بی‌ثباتی جهانی، گرسنگی و مهاجرت دسته جمعی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود. ما باید امروز برای جلوگیری از این فاجعه بزرگ اقدام کنیم.
 این گزارش اعلام کرد که در سال ۲۰۲۰ در سراسر جهان، ۲۲ درصد از کودکان زیر پنج سال کوتاه قدی داشتند، در حالی که ۶.۷ درصد یا ۴۵ میلیون نفر از شکل مرگبار سوء تغذیه که خطر مرگ را تا ۱۲ برابر افزایش می‌دهد، رنج برده‌اند.
 بر اساس این گزارش، شکاف جنسیتی در ناامنی غذایی، که در طول همه‌گیری کووید-۱۹ افزایش یافت، در سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ باز هم افزایش یافته است.
 معاون دبیرکل سازمان ملل در پی انتشار گزارش وضعیت وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان ۲۰۲۲ گفت: در طول ۲۵ سال گذشته پیشرفت قابل توجهی در کاهش گرسنگی و سوء تغذیه بدست آمده بود که متاسفانه، اخیراً شاهد افزایش گرسنگی در جهان بوده‌ایم که چندین دهه پیشرفت را معکوس کرده است.
 گزارش قبلی سازمان ملل در سال ۲۰۱۹ نشان داد که بیش از ۲ میلیارد نفر دسترسی منظم به غذای ایمن، مغذی و کافی ندارند و سرعت پیشرفت برای رسیدن به اهداف تغذیه جهانی تا سال ۲۰۳۰ بسیار کند بود.
 از سال ۲۰۱۷، محرک‌های اصلی ناامنی غذایی و سوءتغذیه شامل جنگ، تغییرات آب اقلیمی، افراط، و رکود اقتصادی بوده است.
 در دو سال گذشته، امنیت غذایی و تغذیه میلیاردها نفر به دلیل همه‌گیری کرونا تضعیف شده و اثرات آن هنوز در سراسر جهان احساس می‌شود. امروز، با ادامه همه گیری و جنگ در اوکراین، سناریوی جهانی حتی پیچیده‌تر شده است.
 از هر پنج نفر در آفریقا (۲۰.۲ درصد از جمعیت) یک نفر در سال ۲۰۲۱ با گرسنگی مواجه بوده است. این تعداد در آسیا ۹.۱ درصد، در آمریکای لاتین و دریای کارائیب ۸.۶ درصد و در اقیانوسیه ۵.۸ درصد و کمتر از ۲.۵ درصد در آمریکای شمالی و اروپا است.
 بر اساس گزارش سازمان ملل، زنان و دختران به طور مداوم و نامتناسب از کمبود معیارهای مختلف تغذیه رنج می‌برند و از سال ۲۰۱۲ تاکنون هیچ پیشرفتی در این خصوص صورت نگرفته است.
  کم خونی، زنان را در مناطق روستایی و همچنین در میان خانواده‌های فقیر و کسانی که آموزش رسمی ندیده‌اند، بیشتر تحت تأثیر قرار می‌دهد. 
 با این حال، تقریباً ۳.۱ میلیارد نفر در سال ۲۰۲۰ از داشتن یک رژیم غذایی سالم محروم بوده‌اند که این امر منعکس کننده تورم قیمت مواد غذایی مصرفی ناشی از تأثیرات اقتصادی همه گیری کرونا و اقدامات انجام شده برای مهار آن است. 
پیش از این، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، گرسنگی و سوء تغذیه گسترده را در قرن بیست و یکم غیرقابل قبول خواند و گفت: ما با یک بحران بی‌سابقه گرسنگی در جهان مواجه هستیم که تا اوکراین و روسیه راهی برای از سرگیری مناسب تجارت پیدا نکنند، راه حل موثری برای بحران وجود نخواهد داشت. 
دبیر کل سازمان ملل اظهار داشت که در سال جاری خطر واقعی قحطی‌های متعدد وجود دارد و از وزرای شرکت کننده در نشست امنیت غذایی خواست تا گام‌های عملی برای ایجاد ثبات در بازار مواد غذایی و کاهش نوسانات قیمت کالاها بردارند.
 گوترش سوم تیرماه در نشست امنیت غذایی در برلین افزود: ما با یک بحران بی‌سابقه گرسنگی در جهان مواجه هستیم. جنگ در اوکراین مشکلاتی مانند اختلالات اقلیمی، همه گیری کرونا و بهبودی عمیقاً نابرابر که مدت‌ها در حال شکل‌گیری بوده‌اند را با یکدیگر ترکیب کرده است.
 بیش از ۴۶۰ هزار نفر در سومالی، یمن و سودان جنوبی براساس طبقه بندی فاز امنیت غذایی یکپارچه (IPC) در شرایط قحطی هستند. این مقیاسی است که توسط آژانس‌های سازمان ملل، نهادهای منطقه‌ای و گروه‌های امدادی برای تعیین ناامنی غذایی استفاده می‌کنند. این مرحله قبل از اعلام قحطی در یک منطقه است. 
بر اساس این مقیاس، میلیون‌ها نفر در ۳۴ کشور دیگر در آستانه قحطی هستند. 
گوترش درحالی که گرسنگی و سوء تغذیه گسترده را در قرن بیست و یکم غیرقابل قبول خواند، افزود: خطر واقعی اعلام قحطی‌های متعدد در سال ۲۰۲۲ وجود دارد و سال ۲۰۲۳ می‌تواند حتی بدتر باشد. 
دبیر کل سازمان ملل در عین حال گفت تا زمانی که اوکراین و روسیه که حدود ۲۹ درصد از صادرات جهانی گندم را تولید می‌کنند، راهی برای از سرگیری مناسب تجارت پیدا نکنند، راه حل موثری برای بحران وجود نخواهد داشت.


کد مطلب: 450022

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/450022/فاجعه-درحال-ظهور-سازمان-ملل-گرسنگی-جهان-تشدید-می-شود

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1