کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنانیوز عملکرد اداره‌کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد را بررسی می‌کند؛

بخش اول) اداره‌کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد کجای معادلات قرار دارد؟

6 دی 1401 ساعت 18:33

در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان استانی که بیش از 80 درصد آن را انفال تشکیل داده، اداره‌کل محیط زیست می‌تواند نقشی بسیار تعیین‌کننده داشته باشد.


در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان استانی که بیش از 80 درصد آن را انفال تشکیل داده، اداره‌کل محیط زیست می‌تواند نقشی بسیار تعیین‌کننده داشته باشد.
به گزارش کبنا، بیش از 10 ماه است که اسلام جاودان‌خرد به‌عنوان مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد منصوب شده، اما در این مدت هیچ اقدام شاخصی از سوی این اداره‌کل انجام نشده است.
این در حالی است که کهگیلویه و بویراحمد با چالش‌های محیط زیستی متعددی روبه‌روست؛ تولید زباله و پسماند را مهمترین چالش این استان عنوان کرده‌اند. تولید زباله در کهگیلویه و بویراحمد بالاتر از میانگین کشوری است. در روستاها زباله‌ها به‌درستی جمع‌آوری و دفن نمی‌شوند و همانطور که فرماندار بویراحمد گفته است: در اطراف شهر یاسوج با معضل پسماند مواجهیم. بسیاری از بیمارستان‌ها و اغلب درمانگاه‌های بخش خصوصی در حوزه زباله‌های عفونی و بیمارستانی، مسائل زیادی دارند.
با وجود این حجم از مشکلات در حوزه پسماند و تولید زباله، جاودان‌خرد در نشستی گفته بود:  در حوزه پسماند و مصرف، به فرهنگ‌سازی نیاز داریم.
فرهنگ‌سازی واژه‌ای است که اغلب اوقات توسط مدیران ناکارآمد مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد. در حالی که وظیفه اداره‌کل محیط زیست، حل چالش تولید زباله است، مدیرکل آن، موضوع را به رفتارهای شهروندان نسبت داده و آنها را مقصر می‌داند. شاید جاودان‌خرد به‌طور مستقیم به این موضوع اشاره نکرده باشد، اما وقتی راه برون‌رفت از این مشکل را فرهنگ‌سازی عنوان می‌کند، یعنی شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی فرهنگ مصرف ندارند و این افراد باید اصلاح شوند؛ می‌بینیم که جاودان‌خرد به همین راحتی کم‌کاری خود را گردن مردم می‌اندازد. در حالی که باید از او پرسید محیط زیست به عنوان یک سازمان متولی در این زمینه چه کرده است.
آتش‌سوزی‌های گاه و بی‌گاه، آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار و وسایل نقلیه موتوری، واحدهای تولیدی و صنعتی، آلودگی آب ناشی از زباله‌ها، فاضلاب‌ها و پساب مناطق کشاورزی و صنعتی فعالیت‌های گردشگری و مصرف سموم شیمیایی، وجود واحدهای سنگ‌شکن در حاشیه رودخانه و ... برخی از مهمترین مشکلات حوزه محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد است. حل این مسائل نیازمند مدیریت تعاملی محیط زیست با گروه‌های مردم‌نهاد است، اما با مدیریت جاودان‌خرد که تاکنون کمترین تعاملی از سوی او دیده نشده است، انتظار وجود چنین ارتباطی دور از ذهن است.
در این مدت، کمترین تجهیزاتی نیز با تلاش جاودان‌خرد وارد استان نشده است، معدود تجهیزاتِ اضافه‌شده نیز از سوی خود سازمان محیط زیست بوده است.
ضعف مدیریتی جاودان‌خرد تا جایی است که گفته می‌شود در خود اداره‌کل، هر کسی تبدیل به یک مدیر شده است. گرفتاری در آفت روزمرگی در اداره‌کل محیط زیست به حدی است که گویی وظیفه مدیرکل تنها این است که صبح را به ظهر برساند.   
با این وضعیت انگار مدیریت حفاظت از محیط زیست برای جاودان خرد، فی‌نفسه مسأله مهمی نیست؛ بلکه سکوی پرتابی است که می‌تواند او را به اخذ یک کرسی در دانشگاه هدایت کند.
ناکارآمدی در این اداره به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد در معادلات مهم محیط زیستی در استان جایگاه چندان در خوری ندارد؛ در حالی که مناقشات بسیاری بر سر آبگیری سد چمشیر و احداث سد تنگ سرخ وجود دارد، کمترین اظهار نظر اثرگذاری از سوی این اداره‌کل دیده نشده است.
در بخش‌های بعدی چالش‌های زیست‌محیطی کهگیلویه و بویراحمد و ناکارآمدی‌های اداره‌کل محیط زیست استان به تفصیل و با جرئیات بیشتر بررسی خواهد شد.
کبنانیوز آمادگی درج جوابیه مسئولین محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد را دارد.


کد مطلب: 456212

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/456212/بخش-اول-اداره-کل-محیط-زیست-کهگیلویه-بویراحمد-کجای-معادلات-قرار

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1