در کهگیلویه و بویراحمد نیروهای انسانیِ شاخص و برجستهای وجود دارند که در این پایگاه خبری به تناوب به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
کهگیلویه و بویراحمد هر چند از نظر بسیاری از شاخصهای توسعه در رده استانهای توسعهنیافته و کمبرخوردار کشور قرار دارد، اما از نظر نیروی انسانی، توسعهیافته به نظر میرسد.
به گزارش کبنا، نیروهای انسانیِ توسعهیافته بسیاری در استان و خارج از آن، مشغول به فعالیت و خدمترسانی هستند که در این پایگاه خبری به تناوب به معرفی آنها میپردازیم.
بهرام تاجگردون از سیاستمداران اصلاحطلب کهگیلویه و بویراحمدی است که سابقه دو دوره حضور در مجلس شورای اسلامی را دارد. تاجگردون در دور اول مجلس با کسب 20 هزار و 650 رأی (52/5 درصد آرای مأخوذه) و در دور سوم با کسب 42 هزار و 594 رأی (37/7 درصد آرای مأخوذه) به مجلس راه یافت. وی همچنین در انتخابات مجلس چهارم رد صلاحیت شد و در مجلس ششم با وجود پیروزی، به دلیل ابطال نتیجه انتخابات از راه یابی به مجلس بازماند. در دورههای بعد نیز صلاحیت او برای حضور در انتخابات تأیید نشد.
بهرام تاجگردون که دانشآموخته کارشناسی زیستشناسی است، هفت تیر 1360 در حادثه بمبگذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی، که دکتر بهشتی و ۷۲ نفر از یارانش به شهادت رسیدند، او نیز آنجا حضور داشت و مجروح شد. اما با این وجود کمتر در بین افکار عمومی از او یاد میشود و معدود افرادی میدانند که تاجگردون آن روز در دفتر حزب جمهوری اسلامی بوده و مجروح شده است. اصولاً در کشور، گرایشهای حزبی مانع تجلیل از برخی از افراد تأثیرگذار میشود.
بهرام تاجگردون که گرایش سیاسی اصلاحطلبی داشت، کمتر از سوی جریان اصلی و اصولگرایان مورد تجلیل قرار گرفته است. از سوی دیگر در کهگیلویه و بویراحمد که این گرایشها بسیار شدیدتر است، در پیوند با گرایشات و منافع قومی و طایفهای تأثیر سوء بیشتری دارد. از این رو است که اغلب مردم از این بخش از شخصیت تاجگردون اطلاعی ندارند.
در مورد بهرام تاجگردون آوردهاند که: بهرام تاجگردون سیاستمداری بود که سیاست را آموخته بود؛ سیاستمداری که صداقت و وفای به عهد و التزام به تکالیف دینی و انسانی و قانونی او، از ویژگیهای منحصر بهفردش بوده است. سیاستمداری که وجه دینی و اخلاقی و تعهد و پشتکارش در راه خدمت به مردم بر وجوه دیگرش برتری داشته است. سیاستمداری که هرگز آنچه که باور و اعتقاد نداشت، به آن ریا و تظاهر و توسل نمیجست. فردی بودکه متناسب با زمان خود، از آگاهی و دانش خاص برخوردار بود و بر همین اساس همواره در بیان مواضعش با صلابت برخورد میکرد. هرگز بدون تأمل و آگاهی، بدون شناخت و مطالعه به طرح و لایحهای رأی نمیداد. از صاحب نظران بنام در مجلس بود که عدم وجودش در جلسهای تخصصی، بهعنوان خلاء محسوب و محسوس میشد. وکیلی بود که برای مردم حوزه انتخابیهاش همواره منبع و منشاء عزت و اعتبار محسوب میشد.
با این حال یکی از پرسشهای اصلی امروز در استان کهگیلویه و بویراحمد این است که چرا باید چنین مفاخری به فراموشی سپرده شوند؟ چرا با وجود اثرگذاریای که بهرام تاجگردون در حوزههای مختلف در کشور و به ویژه استان کهگیلویه و بویراحمد داشته، امروزه کمتر از او یاد میشود و به طور کلی چرا باید چنین الگوهایی به فراموشی سپرده شده و برخی از سلبریتیها به عنوان الگو مورد پذیرش قرار بگیرند؟
به گفته رئیس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد، در استان محرومی مثل کهگیلویه و بویراحمد وقتی از فردی تجلیل میشود انگیزه پیدا میکند که در داخل استان بماند؛ در واقع وقتی جامعه و نهادهای رسمی و غیررسمی قدردان زحمات او باشند، انگیزه او برای خدمت دوچندان میشود. در کهگیلویه و بویراحمد چنین برنامههایی باید بیشتر از استانهای دیگر برگزار شود تا انگیزه آنها را تقویت کنیم که در استان بمانند.
همانطور که اکوانی میگوید: در فرهنگهای پیشرو، نخبگان تبدیل به نماد و نشانه شدهاند. این افراد در چنین فرهنگهایی، نوعی سرمایه فرهنگی هستند. انباشت شخصیتهایی که تبدیل به نشانه شدهاند را به راحتی میتوان در استانهای توسعهیافته کشور دید. نمونه آن هم استان فارس است. کهگیلویه و بویراحمد هم چنین ظرفیتی را دارد. با چنین کاری بخشی از فرهنگ برای آینده ثبت و ضبط میشود. یکی از روشهای حفظ نخبگان، برگزاری مراسم و تولید آثار رسانهای در مورد آنها است. وقتی الگو داشته باشیم و آنها را معرفی کنیم، جوانان از آنها الگو میگیرند.
بند ث ماده 64 قانون برنامه گفته که وظیفه همه نهادها این است که مفاخر را شناسایی و از آنها تجلیل کنند. اما در این میان دو مانع وجود دارد؛ یکی عدم همکاری دستگاهها برای معرفی نخبگان و سرآمدان حوزه خود، و دومی وجود تنگنظریها و رقابتهای شخصی، گروهی، قومی، منطقهای و جغرافیایی است.
بنابراین وجود چنین موانعی باعث میشوند که شخصیتهایی مثل بهرام تاجگردون در بین جوانان معرفی نشوند و در نهایت الگوی مرجع جوانان کهگیلویه و بویراحمدی افرادی شوند که سنخیتی با فرهنگ بومی و ملی ما ندارند.
بیشتر بخوانید:
بخش اول) شخصیتهای استان کهگیلویه و بویراحمد؛ محمدرضا سیاهپور کیست؟
بخش دوم) ملکحسینی؛ شرف کهگیلویه و بویراحمد
بخش سوم) فرزند کهگیلویه و بویراحمد در قامت وزیر بهداشت
بخش چهارم) شخصیتهای استان کهگیلویه و بویراحمد؛ سید مرتضی تقوی فرزند خلف آمیراحمد