رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد پاسخ میدهد
نتیجه سفر دور دوم رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در حوزه کشاورزی چه بود؟
4 مرداد 1402 ساعت 10:28
تقویت زیر ساختهای بخش کشاورزی به عنوان یکی از محورهای اساسی توسعه استانهای مختلف از جمله کهگیلویه و بویراحمد در دولت تاکنون به خوبی مد نظر قرار گرفته و مصداق آن اختصاص یک سوم مصوبات اقتصادی سفر اخیر دولت به حوزه کشاورزی این استان است.
تقویت زیر ساختهای بخش کشاورزی به عنوان یکی از محورهای اساسی توسعه استانهای مختلف از جمله کهگیلویه و بویراحمد در دولت تاکنون به خوبی مد نظر قرار گرفته و مصداق آن اختصاص یک سوم مصوبات اقتصادی سفر اخیر دولت به حوزه کشاورزی این استان است.
به گزارش کبنا، سالیانه حدود یک میلیون تن محصول کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازارهای مصرف میشود، این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.
نبود زیرساخت صنایع تکمیلی و تبدیلی برای کشت و زرع و کم و کاستیهای موجود در زنجیرههای تولید بخش کشاورزی هر ساله سبب متضرر شدن کشاورزان این استان میشود اما در مدت این دو سال اخیر در دولت سیزدهم توسعه و تقویت صنایع تبدیلی در استان رونق گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد معتقد است که کشاورزی یکی از مهمترین زیرساختهای اقتصادی استان است و تلاش شد در سفر دوم رئیس جمهور بتوانیم اعتبارات خوبی برای توسعه زیرساختهای این بخش جذب شود.
در سفر ۲۶ و ۲۷ تیرماه امسال هیأت دولت به استان، چهار معاون وزیر جهاد کشاورزی از جمله معاون آب و خاک، معاون غله، معاون بازرگان دولتی و معاون دام وزارت جهاد کشاورزی در استان حضور پیدا کردند و مسائل و مشکلات استان در حیطه کشاورزی بررسی شد.
سید علی معتمدی پور افزود: قبل از سفر بر روی پروژههای اقتصادی و سرمایهگذاری، پروژههای عمرانی و اعتبارات تملک و دارایی، موانع، مشکلات و پیشنهادات تمرکز کردیم و خوشبختانه گامهای خوبی در این سفر برداشته شده است به گونهای که یک سوم مصوبات پروژههای اقتصادی سفر دولت به کهگیلویه و بویراحمد در بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: در بخش اقتصادی از مجموع ۴۵۰ هزار میلیارد ریال، ۲۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبارات پیشنهادی مربوط به پروژههای جهاد کشاورزی بود که در مصوبه نهایی نزدیک به ۱۹۰ هزار میلیارد ریال برای پروژههای جهاد کشاورزی تصویب شد که یک سوم کل پیشنهادات استان بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: در این سفر هفت کارخانه در حوزه خوراک دام، طیور و آبزیان کلنگ زنی و وارد فاز اجرایی شدهاند، البته بخشی از این پروژهها به خاطر استقبال خوب سرمایهگذاران با اعتبار سرمایهگذار پیشرفت فیزیکی دارند و در این سفر تسهیلات مورد نیاز این پروژهها تصویب شد.
معتمدی پور عنوان کرد: کهگیلویه و بویراحمد ۲۱ هزار تن تولید ماهی در طرحهای شیلات استان دارد اما تاکنون یک گرم تولید خوراک آبزیان و خوراک دام نداشته است و موجبات دلسردی تولیدکنندگان را فراهم آورده بود.
وی اضافه کرد: در سفر اخیر هیأت دولت به استان طرحهای پرورش ماهی در قفس در پشت سدهای استان پیشنهاد داده شده که سرمایهگذار هلدینگ اوقاف این طرح را در پشت یکی از سدهای استان آغاز کرده است.
معتمدی پور بیان کرد: در بهترین شرایط استان نمیتواند بیش از ۶۰ درصد مرغ و گوشت سفید استان را تأمین کند و هر ساله دغدغه تأمین مرغ مورد نیاز استان وجود دارد و با کمبودهایی هم روبرو هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: سیاست دولت راهاندازی زنجیره تولید گوشت مرغ است، لذا ۲ زنجیره بزرگ مرغ در استان شروع شده که پیشرفت زنجیره در گچساران و باشت بیشتر از ۶۰ درصد است که حلقههای مرغ مادر، کارخانه خوراک و کشتارگاه به نتیجه رسیدهاند.
وی ادامه داد: در شهرستان بهمئی نیز زنجیره یک میلیون قطعهای مرغ راهاندازی شده که بخشی از آن در بهمئی و بخشی از آن در مرز با استان خوزستان است و در حال حاضر بیش از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
معتمدی پور گفت: بنابراین ششمین زنجیره بزرگ طیور کشور در بهمئی در حال راهاندازی است که با بهرهبرداری آن نیاز مرغ استان برطرف خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در سفر دور دوم رئیس جمهور به استان، ۶ طرح به عنوان طرحهای پیشران اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد توسط استاندار بصورت تفاهم نامه امضا شد که پنج طرح از این تعداد مربوط به بخش کشاورزی است.
وی تأکید کرد: حدود پنج هزار میلیارد تومان قرارداد با سرمایهگذاران امضا شده است و بدون تردید اجرای این طرحها سبب تحول چشمگیری در حوزه کشاورزی و به تبع بخش اقتصادی استان خواهد شد.
معتمدی پور عنوان کرد: چنانچه حداقل ۵۰ درصد این طرحها هم اجرایی شوند شاهد تغییر تحول بسیار در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی استان خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در سالهای گذشته ظرفیت سردخانه و صنایع تبدیلی در استان تنها حدود ۱۰ هزار تن بود.
وی ابراز کرد: هم اینک ۳۲ هزار تن ظرفیت سردخانهای جدید به استان در حال اضافه شدن است و برای نگهداری میوهها در حال انجام است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: ۲ برابر بعد از انقلاب در این دولت در حوزه سردخانههای استان سرمایهگذاری شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح آمایش صنایع تبدیلی و تکمیلی استان طراحی شده، مشخص کردیم که در استان چه صنایعی نیاز هستند و در چه جاهایی، برای اینکه تسهیلات و اعتبارات هدر نروند.
معتمدی پور گفت: کارخانههای دیگری مثل کارخانه تولید رب گوجه فرنگی، کارخانه پودر میوه و اسانس نیز در سفر رئیس جمهور مطرح شده است.
معتمدی پور در خصوص کارخانه قند یاسوج، گفت: با احیای این کارخانه کشت قراردادی چغندر در استان نهادینه میشود که یک تحول بنیادین در بخش کشاورزی محسوب میشود.
اجرای سد خاکی ایلی آباد بهمئی، تأمین آب اراضی دشت بن لنده، سد خاکی کوهبرد کهگیلویه، ایستگاه پمپاژ سمرون و احمدغریب دنا، طرح بن زرد دنا از جمله طرحهای مهم مصوب سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد بشمار میرود.
معتمدی پور گفت: قبل از دولت سیزدهم، این پنج پروژه کلان مجموعا کمتر از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند اما در این دولت برای این پروژهها بیش از ۷۰ میلیارد تومان اعتبار گرفته شد و پیشرفت آنها تا ۷۰ درصد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: سد خاکی کوهبرد کهگیلویه و ایلی آباد بهئی که از سال ۸۹ وارد فاز اجرایی شدند، اکنون با وجود نواقص کوچکی که دارند، هر ۲ سد را آبگیری شدهاند و برای اولین بار است که سد خاکی توسط سازمان جهاد کشاورزی آبگیری میشود.
در حال حاضر نیز کشور در یک جنگ نابرابر اقتصادی قرار دارد و حوزه جهاد کشاورزی برای تأمین نیاز مردم به عنوان یک مؤلفه مهم در وسط میدان حضور دارد.
ایرنا در پایان نوشت: در حوزه تولید و کشاورزی باید با بصیرت دینی کار کرد و جهاد کشاورزی همانگونه که در دوران جنگ و جهاد خدمت بیمنت به مردم داشت امروز نیز در جنگ اقتصادی و بخش تولید با کار و تلاش بیوقفه و شبانهروزی در خدمت بیمنت به مردم گام بر میدارد.
کد مطلب: 465193