کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

«چرخش نخبگان» در عین «مدیریت تکراری‌ها» اجتماع نقیضین است

دانشگاه علوم پزشکی یاسوج محلی برای جولان تکراری‌ها

14 مهر 1403 ساعت 9:46

در حالی که هنوز خاطره حواشی متعدد دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در دوران ریاست پرویز یزدانپناه از خاطره شهروندان پاک نشده، باز هم نام او به‌عنوان گزینه ریاست مطرح شده تا دانشگاه را وارد دوره دیگری از حاشیه‌سازی‌ها کند.


در حالی که هنوز خاطره حواشی متعدد دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در دوران ریاست پرویز یزدانپناه از خاطره شهروندان پاک نشده، باز هم نام او به‌عنوان گزینه ریاست مطرح شده تا دانشگاه را وارد دوره دیگری از حاشیه‌سازی‌ها کند.
به گزارش کبنا، شیوه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد همواره محل بحث و نزاع بوده است. در سال‌های اخیر به‌ویژه از دوره ریاست پرویز یزدانپناه به این‌سو این دانشگاه به دلیل حواشی متعددی در مرکز افکار عمومی قرار داشته است. پس از یزدانپناه، محمد غلام‌نژاد با شعار بازگشت دانشگاه به دوران آرامش، ریاست این دانشگاه را بر عهده گرفت، اما طول عمر ریاست او به یک سال هم نکشید که او هم به دلیل حواشی متعددی که داشت و به‌ویژه انتشار یک فایل صوتی منتسب به او که در نقد سعید جاودان‌سیرت در آن حرف‌هایی زده شده بود، برکنار شد.
جالب این‌جاست که پس از غلام‌نژاد ریاست دانشگاه به سعید جاودان‌سیرت رسید، همان فردی که مورد انتقاد غلام‌نژاد بود. جاودان‌سیرت در دوران شیوع ویروس کرونا ریاست بیمارستان شهید جلیل را بر عهده داشت و لقب فرمانده مبارزه با کرونا به او داده شده بود. هر چند شاخص‌های سلامت، بهداشت و درمان در دوره جاودان‌سیرت رشد داشت، اما عملکرد او نیز همواره زیر ذره‌بین و مورد نقد افکار عمومی قرار داشت.
حالا که دولت سیزدهم تغییر کرده و رئیس جمهوری جدید با گفتمانی متفاوت ریاست دولت را بر عهده گرفته، باز هم گزینه‌هایی تکراری برای ریاست این دانشگاه مطرح شده‌اند. یکی از این گزینه‌ها که این روزها نامش در محافل سیاسی برده می‌شود، ریاست پرویز یزدانپناه پرحاشیه بود. همان فردی که پس از عزل از ریاست، بیانیه‌ای همراه با خشم و غضب منتشر کرد تا خود را از تمام ناکارآمدی‌ها که در دوران او در دانشگاه وجود داشت تبرئه کند.
یزدانپناه که از عزل خود بسیار خشمگین شده بود در بیانیه‌اش به‌گونه‌ای قلم زده بود که گویا همه به‌جز او در به‌وجود آمدن آن وضعیت مقصر بوده‌اند. او نوشته بود در بستر بیماری است و باید اجازه داده می‌شد از بیمارستان ترخیص می‌شد و سپس برکنارش می‌کردند. اما دقیقا یک روز پیش از آن، یزدانپناه معاون جدید فناوری و تحقیقات دانشگاه را منصوب کرده بود. او که همواره عملکرد قومیتی و نگاه سیاسی‌اش مورد انتقاد بود، پس از اخراج تعداد زیادی از نیروهای بیمارستان شهید جلیل به بهانه غیرقانونی بودن، بیمارستان را پر از نیروهای قومی کرده بود.
دانشگاه علوم پزشکی در دوره ریاست یزدانپناه آنچنان غرق در حواشی بود که اغلب وظیفه سازمانی این دانشگاه به فراموشی سپرده شده بود. بکارگیری‌های کیلویی، عملکرد نامطلوب در کنترل کرونا، حواشی متعدد، جولان سیاسیون در  امور دانشگاه و ... در دوران یزدانپناه حتی موجب انتقاد نماینده ولی فقیه به او نیز شده بود.
یکی از بدعت‌های عجیب یزدانپناه قصدش در نامگذاری مرکز پزشکی هسته‌ای به نام یکی از بستگان خود بود. هر چند نیک‌اقبالی متخصص چشم و استاد تمام دانشگاه و از افتخارات این استان است، اما انتخاب نام یکی از بستگان یزدانپناه برای این مرکز، علاوه بر اینکه رگه‌های قومیتی دارد، حتی می‌توانست موجب دلزدگی مردم استان و افکار عمومی از چنین شخصیت‌های بزرگی شود.
داستان مدارس غیرانتفاعی نیز حواشی متعددی برای یزدانپناه ایجاد کرد بود. حاشیه‌های ریاست او مثنوی هفتادمن است که جایی برای نام بردن از همه آن‌ها در این‌جا نیست. 
حالا که نام یزدانپناه دوباره برای ریاست این دانشگاه مطرح شده باید گفت ریاست پیشین او نیز چندان اصولی نبود. پس از حاشیه و فشارها بر ایلامی رئیس قبلی دانشگاه از سوی غلام‌محمد زارعی، یزدانپناه گزینه ریاست دانشگاه شد، اما حضور مهدی روشنفکر در جلسه معارفه و عمداً بزرگ‌نمایی کردن این حضور و استقبال یزدان‌پناه از این حضور از همان اول یزدان‌پناه را در یک مسیری دیگری قرار داد تا خیلی زود زارعی متوجه عمق اشتباه بزرگ‌خود شود. یزدان‌پناه در دوران ریاست نه تنها در موضعی بر علیه حامی اصلی خود یعنی زارعی قرار گرفت که عملاً علوم‌پزشکی را به یک ستاد انتخاباتی برای مهدی روشنفکر تبدیل کرد و بعد از انتخابات هم بیشترین همراهی و حمایت را از روشنفکر در درون دانشگاه علوم پزشکی کرد. همان موقع گفته می‌شد بخش زیادی از این همراهی و همکاری توسط برادر که اتفاقاً حکم رسمی مشاور برادر کوچکتر را دارد مدیریت می‌شد.
حتی در دوره‌ای خبرهایی جدی در مورد برکناری یزدانپناه از ریاست دانشگاه منتشر شد. اما شانس با او یار بود و شیوع ویروس کرونا به کمک او آمد. یزدانپناه از بحرانی که سراسر کشور و جهان را دربرگرفته بود استفاده کرد تا ریاستش تمدید شود.
او در دوران بحران کرونا دانشگاه را نیز وارد بحران کرد و هر ماه و گاهی هر هفته گوشه‌های جدیدی از ناکارآمدی‌اش عیان می‌شد اما چون شرایط بحرانی و اضطراری بود، او در جایگاهش ماند تا این‌که بالاخره قرعه به نام محمد غلام‌نژاد زده شد و او ریاست دانشگاه را بر عهده گرفت.
حالا که بیش از دو سال و نیم از عزل یزدانپناه گذشته، هنوز افکار عمومی وضعیت دانشگاه در زمان ریاست او را از یاد نبرده‌اند. روشن نیست چه منطق و استدلالی پشت طرح نام یزدانپناه به‌عنوان گزینه جدید ریاست دانشگاه وجود دارد. واضح است که شهروندان استان که در آن دوران خا‌طره خوشی از ریاست یزدانپناه ندارند، نمی‌خواهند یزدانپناه یا شخصی همچون او دوباره ریاست دانشگاه را بر عهده بگیرد. اما حتی اگر دوران ریاست او گل و بلبل نیز بوده باشد، نمی‌توان ریاست این دانشگاه را دوباره به او داد. چرا که از یک طرف، در جوامع مردم‌سالار گردش نخبگان باید وجود داشته باشد و از طرف دیگر شرایط سیاسی کشور و استان نیز تغییر کرده و مهدی روشنفکری دیگر وجود ندارد که از او دفاع کند. مهمتر از همه یزدانپناه نیز خود می‌داند چنانچه ریاست دانشگاه علوم پزشکی را بر عهده بگیرد، به دلیل نارضایتی‌هایی که از او وجود دارد چه کار سختی پیش رو خواهد داشت و احتمالا برای مدتی طولانی دوباره دانشگاه وارد حاشیه می‌شود.


کد مطلب: 491374

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/491374/دانشگاه-علوم-پزشکی-یاسوج-محلی-جولان-تکراری-ها

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1