یادداشت ارسالی؛
دستان خالی نماینده بویراحمد، دنا و مارگون در معادلات دانشگاههای علوم پزشکی و یاسوج / بهرامی بازی قدرت را واگذار میکند یا استراتژی جدیدی در پیش میگیرد؟
12 دی 1403 ساعت 17:34
باید دید بهرامی در آینده چه استراتژیای در پیش میگیرد؛ آیا او به تدریج بازی را میگذار میکند یا استراتژی جدیدی برای بازگشت به قدرت انتخاب میکند؟
یکی از مخاطبان کبنانیوز با ارسال یادداشتی به این پایگاه خبری، به بررسی عملکرد نماینده بویراحمد، دنا و مارگون در حوزه دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه دو دانشگاه علوم پزشکی و یاسوج پرداخته است؛ این یادداشت را در ادامه میتوانید بخوانید.
نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی از مهمترین افراد تأثیرگذار در نظام اداری استان هستند. اگر در اغلب استانهای کشور، بدنه مدیریتی پس از تغییر دولت تغییر میکند، در کهگیلویه و بویراحمد، پس از انتخابات مجلس و تغییر نمایندگان، مناصب دولتی نیز تغییر میکنند. در انتخابات اخیر مجلس، پس از چند ماه دولت نیز تغییر کرد؛ بنابراین تغییر دولت و مجلس همزمان با هم صورت گرفت.
در کهگیلویه و بویراحمد به درست یا غلط، از گذشته تاکنون وضعیت به این صورت بوده که نمایندگان هر یک، دستگاهها و اداراتی را سهم خود میدانند و بیشتر در آن محدوده اعمال قدرت و نظارت میکنند. به این صورت که مثلاً گفته میشود دانشگاهها توسط نماینده بویراحمد، فلان دستگاهها توسط نماینده کهگیلویه و در نهایت سایر مناصب توسط نماینده گچساران نظارت میشوند. روشن است که این پدیده رویه نامیمونی است که در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، اما به هر حال این رسمی است که سالها در این استان دیده میشود و نمایندگان نیز در مورد آن با یکدیگر کنار آمدهاند.
گفته میشود دانشگاهها ممعولاً به نماینده بویراحمد، دنا و مارگون میرسد. روزهای نخست پیروزی محمد بهرامی نماینده این حوزه انتخابیه، گفته میشد او با رئیس دانشگاه علوم پزشکی میانه خوبی ندارد؛ بنابراین به نظر میرسید باید در زمان کوتاهی رئیس دانشگاه تغییر میکرد. اما گویا بهرامی و جاودانسیرت با هم به تفاهم میرسند. برخی این تفاهم را به مناسبات طایفهای نسبت میدهند. اما گفته میشود پس از این تفاهم، معادلات در دانشگاه علوم پزشکی آنگونه که بهرامی انتظار داشت پیش نرفت.
مرکز ثقل دانشگاه علوم پزشکی را معاونت توسعه در نظر میگیرند (اینکه معاون توسعه کنونی دانشگاه شایستگی لازم را دارد یا نه، مسأله این یادداشت نیست). این معاونت همراه با مدیریت منابع انسانی و مدیریت اعتبارات به افرادی سپرده شده که از نزدیکان نماینده گچساران و باشت محسوب میشوند. در واقع در حالی که گفته میشد قرار است محمد بهرامی در این دانشگاه نقش داشته باشد، تاکنون نماینده گچساران دست بالا را در دانشگاه داشته است. علیرغم اینکه در مورد معاونت درمان، بحث بالا گرفت، اما باز هم این معاونت به نزدیکان بهرامی نرسید.
در عوض نیروهای نزدیک به نماینده بویراحمد تاکنون نتوانستهاند نقشی در مناصب مدیریتی دانشگاه داشته باشند. معاون بهداشتی که برخی او را به بهرامی نسبت میدهند، نه به دلیل نزدیکی به بهرامی، بلکه به دلیل سابقهای که داشته به این معاونت رسیده است. بنابراین نمیتوان او را به نماینده بویراحمد نسبت داد. از طرف دیگر، برخی معاونت غذا و دارو را به بهرامی نسبت میدهند که شواهد و تجربه کاری این معاون نیز نشان میدهد او نه به واسطه نزدیکی به نماینده بلکه به دلیل همان سابقه و تجربهاش به این جایگاه دست یافته است؛ به گونهای که در نبود بهرامی نیز رسیدن به او به معاونت غذا و دارو دور از انتظار نبود.
در حالی که گفته میشود دانشگاه علوم پزشکی به نام نماینده بویراحمد است، اما حالا دیده میشود صرفاً همان نام به محمد بهرامی رسیده و دستان او در معادلات این دانشگاه خالی است. در سفر اخیر معاون توسعه وزیر بهداشت نیز این موضوع مشاهده شد؛ به گونهای که بهرامی حتی در آن نشست حاضر نیز نشد. عملاً این سفر برای حوزه بویراحمد، دنا و مارگون دستاوردی نداشت. منتقدان میگویند رئیس دانشگاه علوم پزشکی از کوپن نماینده بویراحمد استفاده میکند، اما فعالیتهایش را در راستای نماینده گچساران و باشت انجام میدهد.
این در حالی است که مهدی روشنفکر نماینده سابق بویراحمد، دنا و مارگون علیرغم اینکه نتوانست نفوذ چندانی بر جاودانسیرت و محمد غلامنژاد داشته باشد، نقش بسیار پررنگی در دوره ریاست پرویز یزدانپناه در دانشگاه علوم پزشکی داشت. روشنفکر در همان سال نخست حضورش در مجلس، با یزدانپناه ارتباط حسنهای گرفت؛ به صورتی که گفته میشد بسیاری از انتصابات و استخدامها با نظر مثبت او انجام شده است. در مقایسه بهرامی و روشنفکر میتوان گفت عملکرد روشنفکر در این میان بسیار قابل توجهتر از بهرامی بوده است.
این عملکرد بهرامی در مورد دانشگاه یاسوج نیز مصداق دارد؛ در حالی که گفته میشد بهرامی به دلیل آنکه فردی برآمده از بدنه دانشگاهی است، بنابراین دست بالا را در دانشگاه یاسوج دارد، اما همچنان او نتوانسته نقشی در این دانشگاه ایفا کند. همچنان رئیس قبلی که مخالف دولت چهاردهم بود بر سر کار است و یکی از مهمترین معاونتهای این دانشگاه سهم نماینده اسبق بویراحمد شده است. بدنه اصلاحطلب، اعتدالی و حامی دولت در دانشگاه از بهرامی گلایه دارند که چرا او تاکنون اقدامی در این دانشگاه انجام نداده است.
این عملکرد بهرامی تنها محدود به این دو دانشگاه نیست؛ در تغییر معاونتهای استانداری، فرمانداریها و بخشداریها، مدیران کل ادارات و ... نیز عملکرد بهرامی ظهور و بروز چندانی نداشته است. باید دید بهرامی در آینده چه استراتژیای در پیش میگیرد؛ آیا او به تدریج بازی را میگذار میکند یا استراتژی جدیدی برای بازگشت به قدرت انتخاب میکند؟
کد مطلب: 494482