تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۲۱:۰۵
کد مطلب : ۴۰۸۴۶۰
با حضور فرماندار برگزار شد

نشست بررسی کوچ عشایر گچساران/ اختلاف نظر مسئولان و نمایندگان عشایر بر سر زمان کوچ به مناطق ییلاقی+تصاویر

۰
کبنا ؛نشست بررسی کوچ عشایر با حضور فرماندار گچساران، فرمانده سپاه ناحیه گچساران، اعضای شورای عشایر، رئیس اداره امور عشایر گچساران و جمعی از مدیران ادارات در سالن اجتماعات فرمانداری گچساران برگزار شد.
به گزارش کبنا نیوز: رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران در این نشست اظهار داشت: از کوچ آن دسته از عشایر این شهرستان که زودتر از زمان اعلام شده به مناطق ییلاقی حرکت کنند جلوگیری خواهد شد.
فرهام جلیلی افزود: زمان کوچ عشایر گچساران به مناطق ییلاقی از 15 اردیبهشت به بعد تعیین شده است.
جلیلی گفت: ورود دامهای عشایری بومی و غیربومی قبل از 15 اردیبهشت به مناطق ییلاقی ممنوع است و در صورت مشاهده با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد
وی بیان کرد: جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر گچساران برای کاهش تخریب مراتع است.
جلیلی گفت: سه اکیپ در گلوگاه های کوچ عشایر گچساران مستقر و از عبور زود هنگام عشایر کوچرو این شهرستان جلوگیری می کنند و برای متخلفان نیز پرونده قضایی تشکیل می شود.
وی کوچ زودهنگام عشایر را تهدید جدی برای عرصه های منابع طبیعی دانست و عنوان کرد: جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر گچساران به مناطق ییلاقی همکاری دستگاه های مختلف اجرایی این شهرستان را می طلبد.
جلیلی افزود: کنترل کوچ عشایر شهرستان گچساران و اعمال محدودیت زمانی در این زمینه به نفع آنان است.
وی بیان کرد: 305 هزار و 342 هکتار مرتع در این شهرستان وجود دارد که سالانه در هر هکتار از این مراتع 100 کیلو گرم علوفه تولید می‌شود.
رئیس امور عشایر گچساران گفت: یک هزار و 869 خانوار عشایری با جمعیتی بیش از 10 هزار نفر در مناطق عشایری دریلا، آبگندی و کلاغ نشین، پاکوه، لیشتر،دشت گز و....  سکونت دارند.
قربان کرمی افزود: 400 کیلومتر ایل راه در سه مسیر کوچ این شهرستان وجود دارد که از این میزان 100 کیلومتر آن دارای موانع است.
وی گفت: این ایل راه ها از سوی منابع طبیعی به مردم واگذار شده و به همین دلیل عشایر در زمان کوچ با مشکلات متعددی مواجه هستند.
کرمی به پیامدهای تصرف ایل راه ها برای کوچ عشایر اشاره کرد و گفت: عشایر در تنگی ایل راه مجبورند از جاده های ماشینی عبور کنند که این امر منجر به تلف شدن دام آنها می شود.
مناطق قشلاقی شهرستان گچساران سالانه محل استقرار و سکونت حدود دو هزار خانوار عشایر کوچرو از مناطق سردسیری استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان است.
این قشر مولد سالانه دو هزار و 700 تن گوشت قرمز،6 هزار و 480 تن انواع فرآورده‌های لبنی، 150 تن پشم و 25 تن گوشت سفید تولید می‌کنند.
 گچساران دارای دو ایل بزرگ کوچرو، قشقایی و بویراحمد می باشد.
گفتنی است: در این نشست اعضای شورای عشایر حاضر در جلسه در خصوص زمان کوچ عشایر به مناطق ییلاقی با مسئولان اختلاف نظر داشتند و عنوان کردند: بعلت پاره ای از مشکلات زمان کوچ باید زودترانجام گیرد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

گچساران
Iran, Islamic Republic of
. طوری عکس گرفته انگار مدیرکل امور عشایر هست .
پاسخ ایران به اسرائیل چه خواهد بود؟

پاسخ ایران به اسرائیل چه خواهد بود؟

دیپلماسی، درواقع پشتیبانی کننده اقدام نظامی است و اقدام نظامی هم پشتیبانی کننده دیپلماسی ...
تحلیل نیویورک تایمز درباره حمله اسرائیل به ایران

تحلیل نیویورک تایمز درباره حمله اسرائیل به ایران

اسرائیل با آسیب رساندن به پدافند هوایی و سیستم راداری ایران، حمله جنگنده‌های خود به ایران ...
اسامی شهدای حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان

اسامی شهدای حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان

اسامی تعدادی از شهدای حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان منتشر شده است.
1