تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۳
کد مطلب : ۴۰۰۸۴۳
کبنا گزارش می‌دهد

قوت غالب مردم استان گرفتار بازی‌های سازمان اقتصادی کوثر/کارخانه آرد و نشاسته و گلوکز کوثر معضل بزرگ حوزه آرد و نان استان

۰
قوت غالب مردم استان گرفتار بازی‌های سازمان اقتصادی کوثر/کارخانه آرد و نشاسته و گلوکز کوثر معضل بزرگ حوزه آرد و نان استان
کبنا ؛درست در ورودی شهر یاسوج از سمت اکبرآباد جنب کارخانه قند یاسوج، کارخانه آرد و نشاسته کوثر وابسته به سازمان اقتصادی کوثر قرار گرفته است کارخانه ای که در بدو تاسیس آن حدود یک دهه قبل قرار بود که آرد به عنوان مواد اولیه برای واحدهای دیگر صنعتی سازمان اقتصادی کوثر یعنی نشاسته و گلوگز تولید کند اما چند سال بعد از آن ورق برگشت و این کارخانه، تولید کننده بخشی از آرد استان شد تا همچون خودش که در طول 17 سال فعالیتش در حاشیه بوده، بحث آرد و نان را در استان کهگیلویه و بویراحمد به چالش و البته به حاشیه بکشد. واقعیت این است که سازمان اقتصادی کوثر به بسیاری از تعهداتش در استان کهگیلویه و بویراحمد عمل نکرده است، زمین مرکز شهر یاسوج، معدن فسفات چرام، ایجاد واحد مرغداری صنعتی و کارخانه آرد و نشاسته گل سر سبد تعهدات این سازمان است که روی زمین مانده است. تعهداتی که برای بخشی از آن اصلاً سنگ روی سنگ نگذاشت، مرکز شهر یاسوج را حصار کشید و خاکبرداری کرد و رها کرد و کارخانه آرد و نشاسته‌اش که دیگر قوز بالای قوز شده است برای این مردم. اصلاً کارخانه آرد و نشاسته قرار نبود جز اشتغال، رابطه ای با مردم این استان داشته باشد اما ناز و اداهای سازمان اقتصادی کوثر سبب شد که در اواخر دولت دهم در اقدامی عجیب و غریب توسط استاندار وقت بخشی از تولید آرد استان به این کارخانه اختصاص پیدا کند و عجیب تر اینکه سهمیه بالایی هم برای آن در نظر گرفتند تا با ورشکست کردن بخش خصوصی هم شده، چراغ این کارخانه شبه دولتی را روشن نگاه دارند. اما از آن زمان تاکنون نه کارخانه کوثر درست و حسابی پای تعهداتش ایستاده و نه حتی بخش‌های دیگرش مانند تولید نشاسته را راه انداخته که از قبل آن اشتغالی برای مردم این استان ایجاد شود و نه دست از سهمیه ای کشیده که مفت و مجانی مسئولان استان تقدیمش کردند. بارها کارخانه آرد و نشاسته کوثر تعطیل شد و حتی چند باری به مزایده گذاشته شد تا به فروش برود اما هیچگاه نه مسئله فروش تحقق یافت و نه نسخه ای برای این بیمار لبِ پل بشار پیچیده شد، به طوریکه حالا کیفیت نان استان را تحت الشعاع خودش قرار داده و با تعطیل شدنش در مواقع حساس و تعطیلات هیچ بعید نیست که از مسئله نان در استان یک بحران بسازد.
کارخانه کوثر، معضل بزرگ آرد استان
رئیس اتحادیه نانواداران مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد کارخانه آرد و نشاسته کوثر را معضل بزرگ آرد و نان استان می‌داند و می‌گوید: این‌ها پشتوانه مالی ندارند، منتظر می‌شوند که پول آرد از طرف نانوادار واریز شود، بعد گندم می‌خرند و فوراً آن را تبدیل به آرد می‌کنند و در حالی که آرد باید حداقل 72 ساعت در انبار کارخانه بماند را بلافاصله پس ازتولید به نانوا می‌دهند.
 اسماعیل رحمانی به تعطیل شدن گاه و بیگاه این کارخانه اشاره می‌کند و می‌افزاید: این آقایان آرد بی کیفیت که خواب کافی ندارد را به نانوا می‌دهند و همین آرد بی کیفیت است که موجب تولید نان بی کیفیت در استان می‌شود و متاسفانه ما هر چه فریاد می‌زنیم، فریادرسی نداریم.
 او می‌گوید که چون نانوادار حق انتخاب خرید آرد از هر کارخانه ای ندارد و بخشی از سهمیه گندم را به این کارخانه اختصاص داده‌اند و نانوادار هم مجبور است که این آرد بی کیفیت را بخرد و طبیعتاً نان بی کیفیت تولید و عرضه می‌شود و سر آخر هم مسئولان استان دیواری کوتاه تر از دیوار نانوادار پیدا نمی‌کنند که مشکل کیفیت نان را به گردنش بیاندازند.
 رئیس اتحادیه نانواداران مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح می‌کند: این کارخانه قرار بود سه ماه آرد تولید کند و تولید اصلیش نشاسته و گلوکز باشد، اما روند تولید آرد را ادامه دادند، اما کارخانه هر چند وقت یکبار تعطیل می‌شود و هرچند سال یکبار هم هیات مدیره آن تغییر می‌کند. رحمانی از مدیران استان می‌خواهد که به داد مردم برسند و یکبار برای همیشه تکلیف این کارخانه را در مقابل قوت غالب مردم مشخص کنند.
  ما هم نگرانیم!!!
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از بررسی وضعیت این کارخانه در آینده ای نزدیک خبر می‌دهد و می‌گوید: ما خیلی به مدیران این کارخانه کمک کردیم تا آن را راه اندازی کنند.
 سال 92 – 91 به آن‌ها کمک کردیم تا بخش آرد را فعال کنند و قرار شد بعد از آن بخش نشاسته را هم فعال کنند اما یک مقداری در حوزه بازسازی و بهسازی کار کردند و متاسفانه فعال نشد.
داریوش دیودیده با اشاره به اینکه هرچند مدت یکبار به دنبال فروش کارخانه هستند افزود: سال گذشته به علت مشکلاتی که این کارخانه داشت مجبور شدیم مقدار اندکی از سهمیه آن را کم کنیم اما حالا قصد داریم که تصمیمی جدی درباره این کارخانه بگیریم.
وی وعده داد که به زودی به همراه برخی از مسئولان بازدیدی از این کارخانه خواهد داشت تا درباره آن تصمیماتی اتخاذ کند و با بیان اینکه ما هم از وضعیت این کارخانه نگرانیم، خاطرنشان کرد: سازمان اقتصادی کوثر بحث همکاری در فسفات را پیش کشیدند اما کاری نکردند، قرار شد در زمینه مرغ در استان فعالیت کنند که کارشان به نتیجه نرسید، در زمین تامین اجتماعی در مرکز شهر یاسوج قرار بود فعالیت‌های انجام دهند که انجام ندادند و وضعیت کارخانه آردشان هم که اینطور است.
حالا یک استان بازیچه طرح‌های نیمه تمام سازمان اقتصادی کوثر شده است، طرح‌هایی که قرار بود چند ماهه آماده و تحویل شوند، چند سال است که روی زمین مانده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها همین کارخانه آرد و نشاسته ای است که از اهداف از پیش تعیین شده‌اش بسیار منحرف شده و قوت غالب مردم را به بازی گرفته است و حالا براساس گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت باید منتظر تصمیم‌های مسئولان ارشد استان ماند که آیا امتیاز دادن به سازمان اقتصادی کوثر به اتمام می‌رسد و یا همچنان این مسئولان هستند که به وعده‌های قشنگ و روی زمین مانده سازمان اعتماد می‌کنند.
 ------------------------------
گزارش از پیمان فرامرزی
 
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1