تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۰۷
کد مطلب : ۴۱۷۶۶۹
چهل و یکمین سالگرد انقلاب اسلامی؛

روحانی: مهمترین ثمره انقلاب انتخاب است/ تضعیف جمهوری به تقویت اسلام نمی‌انجامد

۰
روحانی: مهمترین ثمره انقلاب انتخاب است/ تضعیف جمهوری به تقویت اسلام نمی‌انجامد
کبنا ؛رئیس جمهوری با یادآوری اینکه انقلاب ایران متکی بر یک انتخاب بود، تصریح کرد:مهمترین ثمره انقلاب ما همین انتخاب است.
به گزارش کبنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در سخنرانی خود در مراسم چهل‌ویکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در میدان آزادی  با یادآوری اینکه انقلاب مردم ایران  در ۴۱ سال پیش به ما نشان داد که چگونه قدرت خداوند در اراده یک ملت برزگ تجلی می‌یابد، گفت: برخلاف اینکه تبلیغ می‌کردند دوران دین سپری شده و جهان آن روز را به دو قطب شرق و غرب تقسیم کرده بودند، ملت ایران با انگیزه مذهبی و بدون اتکا به هیچ ابرقدرتی با دستی خالی دربرابر رژیمی تا دندان مسلح ایستادند و انقلاب را به پیروزی رساندند.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه انقلاب از انتخاب و انتخاب از انقلاب است، خاطر نشان کرد: مردم ما بین اسلام و کفر، حق و باطل و نظام مردمی و دیکتاتوری مسیر حق و عدل را انتخاب کردند. اگر رژیم فاسد قبل به مردم اجازه انتخابات می‌داد دیگر نیازی به انقلاب نبود؛ اگر آن رژیم مردم را آزاد می‌گذاشت تا در نوع حکومت و قانون اساسی، حکومت و قانون اساسی مورد نظر خود را برگزینند و میان استقلال و وابستگی، استقلال را انتخاب کنند و به یک انتخابات سالم آزاد ملی تن می‌داد انقلابی نمی‌شد.
روحانی تصریح کرد:‌انقلاب اسلامی ایران برای این بود که درِ انتخابات در کشور بسته شده بود؛ انسداد در و دروازه انتخابات مردم را هدایت کرد تا از مسیر یک انقلاب بزرگ این زنجیر را پاره و راه را برای انتخابات باز کند.
وی با اشاره به برخی اظهارات درباره انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: برخی فکر می‌کنند که انقلاب اسلامی ایران حادثه‌ای بود که چهل و یک سال قبل تحقق یافت و پدران، برادران و خواهران و مادران ما در آن عصر راه انقلاب را برگزیدند. این افراد از ما می‌پرسند که آیا امروز هم ناچاریم همان راه 41 سال قبل را پیروی کنیم؟ پاسخ این است که حضور و انتخاب مردم منحصر به 41 سال پیش نبوده، بلکه مردم هر روز در انتخاباتی رسمی یا غیررسمی شرکت کرده‌اند.
رئیس جمهوری گفت: در جامعه‌ای که آزادی وجود دارد، انتخابات مستمر در آن تحقق می‌یابد؛ در جامعه‌ای که مردم‌سالاری وجود دارد و این مردم هستند که تصمیم نهایی را می‌گیرند، همواره انتخابات وجود دارد.
روحانی با اشاره به سابقه برگزاری انتخابات در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با طرح این پرسش که مگر مردم ما فقط در 12 و 22 بهمن سال 57 راهی را انتخاب کردند، یادآور شد: مردم ما در دهم و یازدهم فروردین 58 به صورت رسمی در یک رفراندوم و همه پرسی عمومی که پایه و اعتنای نظام اسلامی ما است، مجددا نظام جمهوری اسلامی را برگزیدند؛ مردم بار دیگر در انتخاب خبرگان قانون اساسی به انتخاب دعوت شدند. آن‌ها همچنین برای همه پرسی قانون اساسی در سال 58 به انتخاب دعوت شدند و هر سال به انتخابات‌های مختلف دعوت می‌شوند و در هر موضوع مهمی از مردم خواسته می‌شود تا رأی خود را اعلام کنند.
وی با بیان اینکه کدام 22 بهمن است که مردم در آن شرکت نکرده‌اند، اظهار کرد: مردم آزادند تا در روز 22 بهمن به خیابان‌ها بیایند و انقلاب خود را تأیید و با امام (ره) و رهبری بار دیگر بیعت کنند یا اینکه در خانه بمانند اما مردم هر سال انقلاب را انتخاب، راهپیمایی و حضور در صحنه را انتخاب کرده‌اند.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه مسیر ما مسیر انتخابات است و انقلاب ما بر مبنای انتخاب بزرگ یک ملت در 41 سال پیش و در انتخابات‌های بعدی بوجود آمد و تکامل یافت‌، خاطر نشان کرد: روشن است که ما در تمام مقاطع از روز نخست با دشمنان قسم‌خورده و سرسختی مواجه بودیم و تأثیر انقلاب اسلامی ایران فقط در داخل کشور نبود بلکه بر منطقه و جهان تأثیرگذار بود. انقلاب اسلامی ایران بر مسلمانان و آزادیخواهان تأثیرگذار بود و طبیعی است که برای قدرتی چون آمریکا تحمل انقلاب اسلامی و پیروزی یک ملت بزرگ و بیرون راندن ابرقدرت آمریکا از این سرزمین غیرقابل تحمل باشد.
روحانی ادامه داد: طبیعی است که از 41 سال قبل هر شب آمریکایی‌ها خواب بازگشت به این سرزمین را ببیند. آن‌ها به خوبی از اهمیت ایران باخبرند و نقش ایران در منطقه را به خوبی می‌دانند و می‌دانند که ایران یکی از بالاترین قدرت‌ها و به معنایی دیگر بالاترین قدرت منطقه حساس خاورمیانه است و به همین دلیل نیز از روز نخست دشمن سرسخت ملت و انقلاب اسلامی ایران، آمریکا و صهیونیسم بود.
وی گفت: ایراد آمریکا به انتخاب ما است؛ آن‌ها می‌گویند چرا مردم انتخاب کردند. سخن آمریکا این است که مردم حق انتخاب نداشتند و نظام شاهنشاهی را آن‌ها تأیید کرده بودند و این آن‌ها بودند که می‌خواستند این نظام در ایران باقی بماند. بنابراین دعوای ما با آمریکا دعوای انتخاب است؛ ما می‌گوییم ملت ایران در همه موضوعات و مسائل مهم حق انتخاب دارند و دشمنان ما می‌گویند شما حق انتخاب ندارید.
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: آمریکا به ما می‌گوید که باید به گذشته و 41 سال قبل برگردید و سخن مردم ما این است که ما به عقب برنمی‌گردیم و راه و مسیرمان برای پیشرفت و تعالی کشور است. دشمنی و کینه‌توزی دشمنان در طول 41 سال گذشته به شکل‌های مختلف ظهور و بروز یافته است اما راه انقلاب ما همان راه روز اول است.
به گزارش ایسنا، روحانی در ادامه صحبت‌های خود از جوانان، دانشگاهیان و محققان خواست که بار دیگر سخنرانی امام (ره) در روز 12 بهمن سال 57 در بهشت زهرا (س) را بخوانند و در آن دقت کنند.
وی تصریح کرد: آنچه امام خمینی (ره) در روز نخست انقلاب به مردم گفت تا روز آخر پای آن کلام ایستاد؛ امام با مردم صادقانه رفتار و به وعده هایش عمل کرد؛ ایشان تا پایان عمر بربرکت خود به آنچه که در روز 12 بهمن در بهشت زهرا (س) گفت، عمل کرد؛ امام (ره) در بهشت زهرا (س) به مردم گفت که سرنوشت مردم دست خود آن‌ها است و آن‌ها بر سرنوشت خود مسلط هستند؛ در آن روز امام به مردم گفت که مجلس و دولت باید قانونی باشند و اعتنای نظام باید بر مبنای قانون باشد؛ در آن روز امام (ره) به مردم گفت که به دنبال استقلال فرهنگی و سیاسی در کشور هستیم. ایشان در آن روز به مردم گفتند که با مظاهر تمدن و تجدد مخالف نیستیم بلکه با فحشا و فساد مخالفیم و ایشان گفت که به دلیل خواست مردم و اینکه مردم من را قبول دارند دولت تعیین می‌کنم.
روحانی تأکید کرد: آنچه امام خمینی (ره) در 12 بهمن 57 گفت، روز آخر زندگی‌شان نیز همان سخنان را گفت؛ راه امام (ره) راهی پیوسته و بدون انحراف بود و مردم این صداقت را از کلام و عمل ایشان مشاهده کردند. آنچه به انقلاب ما استحکام بخشیده، حضور و رأی مردم است. باید به هر چه که مردم از ما می‌خواهند عمل کنیم.
روحانی با قدردانی از تلاش‌های نیروهای مسلح برای افزایش قدرت نظامی ایران، گفت: من از همه نیروهای مسلح تشکر می کنم.‌ آن روز که در بدرقه شهید قاسم سلیمانی مردم به میدان آمدند و از نیروهای مسلح انتقام خواستند، نیروهای مسلح خواست مردم را عملی کردند و اینکه عین الاسد بمباران شد یعنی خواسته مردم عملی شد. آن روز که هواپیمایی آسمان ما را نیلی کرد و دل رهبر و همه مردم ما را خون کرد مردم ما از نیروهای مسلح عذرخواهی خواستند و آنان عذرخواهی کردند.
وی با اشاره به تفکر وحدت در اندیشه امام راحل اظهار کرد: این همه باهمی که امام می‌گفت یک استراتژی مهم بود. هروقت همه باهم بودیم آمریکا شکست خورده و شکوفایی در کشور اتفاق افتاده است. پس نگذاریم عده ای بگویند این جناح و آن جناح همه باید باهم از انقلاب دفاع کنیم این انقلاب مال همه است. مال جناح یا افراد خاصی نیست. در روز پیروزی انقلاب همه مردم همه مذاهب و همه اقوام احساس پیروزی کردند و اگر هروقت اقدامی کنیم که همه را خوشحال کردیم کار ما انقلابی است. هر وقت ده میلیون را خوشحال، ده میلیون را ناراحت و ده میلیون را نگران کردیم آن وقت باید ببینیم کجای کارمان  بازنگری لازم دارد.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه سردار سلیمانی در شرایطی ترور شد که برای مذاکره به عراق رفته بود، گفت: شهید سلیمانی کسی بود که در میدان جنگ سردار بود و در میدان دیپلماسی یک دیپلمات برجسته بود. امریکا و اسرائیل دروغ می‌گویند. شهید سلیمانی به دنبال ثبات و صلح در منطقه بود نه جنگ و ناامنی. او به دنبال ایجاد یک صلح پایدار در منطقه بود و برای همین به نبرد با داعش و تکفیری‌ها می‌رفت.
روحانی با بیان اینکه نیروی مسلح قوی است که کشور ما را در صلح قرار می‌دهد، تاکید کرد: من قدردان نیروهای مسلح هستم، امروز قدرت نظامی ما  از روزها و سال‌های قبل بهتر و بیشتر شده است. اینکه ما به خودکفایی رسیدیم و صنعت نظامی ما توسط خودمان پیش می‌رود بدون اینکه دستی به سوی خارج دراز کنیم به معنای توانمندی علمی و قدرت نظامی ملت ایران است.
وی با اشاره به برخی برداشت‌ها از مفهوم جمهوریت در کشور، تصریح کرد: ممکن است برخی فکر کنند یا جمهوری یا اسلامی. این غلط است. ممکن است برخی فکر کنند ما جمهوری را تضعیف کنیم تا اسلام تقویت شود اما با همه احترام می گویم که اشتباه می کنید دوستان. تضعیف جمهوری به تقویت اسلام نمی‌انجامد. ما در برخی مواقع نباید به دنبال این یا آن انتخاب کردن باشیم. امام به ما آموخت پیشرفت در کنار عدالت است و جمهوری در کنار اسلام.
رئیس‌جمهوری با اشار به تحریم‌های آمریکا گفت: آمریکا در دو سال گذشته که اینهمه فشار بر مردم ما وارد کرده و همه واردات و صادرات ما و نیازمندیهایمان را هدف قرار داده تا مردم ما صبرشان تمام شود آیا نتیجه لازم را گرفته؟ آنان جایگاه و عظمت ملت ایران را درک نکردند. آنان فکر می‌کنند با ۴۱ سال تمدن مواجه هستند در حالی که تمدن ایران و ایران چندهزار ساله است. آمریکا تنها با دولتمردان ایرانی مواجه نیست آنان با هشتاد میلیون نفر مواجه هستند و در آنجا که حرف از انقلاب و ایران است همه یکصدا هستند. این موضوع را در مراسم عظیم تشییع پیکر شهید سلیمانی دیدیم که همه یکصدا بودند.
روحانی ادامه داد: آمریکا دولتی می‌خواهد که پشیمان شده باشد و بار مسئولیت را کنار گذاشته باشد، ملتی می‌خواهد که تسلیم باشد، کشوری می‌خواهد که غارت شده باشد اما من از شما می‌پرسم آیا امروز مردم در نیازهای ضروری، بهداشت و آموزش شان با آنچه که امریکا مدنظر داشت مواجه شدند؟ آمریکا می‌گفت اگر سه ماه تحریم را ادامه دهیم مردم در آب و برق و گاز خود دچار مشکل می‌شوند و نیازهای ضروری و بهداشتی و دارویی‌شان برطرف نمی‌َشود. ما روزهای سختی را پشت سر گذاشتیم و دو سال تحریم کامل بودیم اما امروز مردم می بینند که ما در بسیاری از مواد غذایی خودکفا شده ایم و در بخش صنعت نیز دستاوردهای جدیدی داشته ایم.
وی تاکید کرد: آمریکا اشتباه کرده و نفهمیده کشاورزان و صنعتگران ایرانی در کنار هم ایستاده اند و کشور را پیش می برند. آنان فکر کردند اگر بنزین ما را تحریم کنند ملت برای آن صف می‌کشد اما امروز میزان تولید بنزین ما از ۶ سال پیش دو برابر شده است. آنهایی که می گویند ما نمی توانیم در برابر آمریکا پیشرفت کنیم اشتباه می کنند.
رئیس‌جمهوری افزود: در زمان پیروزی انقلاب مقدار تولید گاز کشورمان ۱۱۰ میلیون متر مکعب در روز بود در روزی که دولت یازدهم آمد ۶۲۵ میلیون متر مکعب بود و در پایان سال تولید گاز به ۱۰۰۰ میلیون متر مکعب خواهد رسید. این بزرگترین افتخار برای صنعت ماست. آمریکا خطا کرده اشتباه کرده که فکر کرده اگر در تحریم قرار گیریم عقب نشینی می کنیم. امروز ۹۷ درصد داروی مورد نیاز ما در داخل تولید می شود و فقط ۳ درصد به خارج نیاز داریم که اگر تلاش کنیم در آن زمینه هم خودکفا می‌ شویم.
روحانی تاکید کرد: امروز ما گردشگر درمانی و سلامت داریم که از کشورهای همسایه برای عمل جراحی می آیند. تمام تخت های بیمارستانی از۸۰هزارتخت به ۲۶ هزار تخت دیگر افزایش دادیم و ۴۵ هزار تخت را هم بازسازی کردیم. اگر برخی از همین کشورهای اطراف یک‌ماه نفت شان تحریم شود حقوق کارمندانشان را هم نمی‌توانند بدهند. مردم ما اما بازوهایشان را قوی کردند.
رئیس جمهوری با اشاره به افزایش آمار اشتغالزایی در دولت یازدهم و دوازدهم خاطرنشان کرد: آمار نشان می‌دهد که با وجود همه فشارها و تحریم‌ها مسیر ما مسیر درستی بوده و ملت ما مقاومت و ایستادگی کرده‌اند و امروز در تمام زمینه‌ها موفقیت‌های بزرگی را به دست آورده‌ایم.
وی همچنین با مقایسه وضعیت امروز راه آهن کشور با دوران پیش از انقلاب اسلامی گفت: ابتدای انقلاب 4500 کیلومتر راه آهن در کل کشور وجود داشت اما فقط در دولت تدبیر و امید 1200 کیلومتر راه آهن اضافه شده و حدود 1000 کیلومتر دیگر نیز تا پایان دولت دوازدهم اضافه خواهد شد.
روحانی با اشاره به وضعیت آزادراه تهران – شمال گفت: به وزارت راه دستور می‌دهم که از فردا در جاده عظیم تهران – شمال که تکمیل شده است رفت و آمد آزمایشی را برقرار کند و جاده را به روی مردم باز کند و ان‌شاءالله اوایل اسفند این جاده مهم که از افتخارات مهندسی ایران است افتتاح خواهد شد. در این پروژه که ارزش آن 10 هزار میلیارد تومان است کار عظیمی انجام شده است.
رئیس جمهوری در ادامه سخنانش با اشاره به اقدام آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی ادامه داد: طی شش ماه دوم سال جاری 33 هزار طرح و پروژه عمرانی افتتاح کردیم و افتتاح خواهیم کرد؛ ما دست روی دست نگذاشته‌ایم و دولتمان ورشکسته و ملت‌مان تسلیم شده نیست؛ آمریکا باید بفهمد که اشتباه کرده و بزرگترین خطاها را مرتکب شده است و در کشور همسایه ما، مهمان عراق و فرمانده ما را علی رغم همه قوانین بین‌المللی ترور کرده و به شهادت رسانده و بزرگترین جنایت را انجام داده است. آمریکا خاک مردم فلسطین و سوریه را علی رغم همه قطعنامه‌های بین‌المللی به اسرائیل هدیه کرده است و مردم روز به روز آگاهتر می‌شوند که راه آمریکا به ضرر ملت جهان اسلام، منطقه و ایران است و حتی کار کاخ سفید به ضرر مردم آمریکا نیز است.
روحانی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به ایستادگی پیامبران در برابر فشار و ستم و توکل آنها به خدای متعال، گفت: در سایه تحریم و فشار مردم ما آزار می‌بینند و اذیت می‌شوند و به آنها فشار وارد می‌شود اما در عین حال آنها کاملا آگاه هستند که می‌توانیم از این فشار عبور کنیم؛ همانطور که آنها در ماه‌های اخیر دیده‌اند در تمام شاخص‌های اقتصادی روندی صحیح و مثبت طی کرده‌ایم، این به آن معناست که ما قدرت داریم و می‌توانیم در برابر فشار آمریکا به پیروزی برسیم. ما در برابر تمام آزارها و اذیت‌ها می‌ایستیم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز 2 اسفند تصریح کرد: انتخابات 2 اسفند انتخاباتی در میان همه انتخابات‌ها است؛ انقلاب ما در سایه انتخاب درست ملت به پیروزی رسید و برای آن بود که راه انتخاب به روی ما باز باشد. یکی از بالاترین ارزش‌های ملی و دینی ما انتخاب و قدرت انتخاب و برگزیدن راهی بهتر در میان راه‌های مختلف است.
رئیس جمهوری ادامه داد: انتخاب یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است. حال ممکن است در این انتخابات گله و انتقادی داشته باشیم. این اشکالی ندارد چرا که انتقاد آزاد است انتقاد باشد، منتقد باشیم اما انفعال نباشد و منفعل نباشیم.
روحانی تصریح کرد: به خاطر این کار یا آن کار نباید با صندوق رای قهر کنیم. چرا که انتخابات و صندوق رای منجی ما است و در دهه پنجم انقلاب که یکسال از آن گذشته است باید شاهد انجام خیلی از اصلاحات در کشور باشیم و نظام جمهوری اسلامی ما باید در سایه رای و حضور مردم نوسازی، سالمتر و شکوفاتر شود. نباید با صندوق رای و انتخابات قهر کنیم. بلکه به هر صورتی که هست باید پای صندوق انتخابات برویم. امام ما را به انتخابات دعوت کرد تا صندوق رای را رها نکنیم. همچنین رهبری معظم انقلاب در هر انتخاباتی تاکید کرد که در انتخابات حضور پیدا کنیم. انتخابات غیر از عظمت و امنیت ملی و همچنین ایستادگی در برابر دشمن هدف مهم و ارزشمندی دارد و آن تقویت نهاد انتخابات است.
وی اظهار کرد: مثل امروز که مردم به صحنه آمدند و افتخارآفرینی کردند، باید دوم اسفند نیز پای صندوق رای برویم و بار دیگر افتخار بیافرینیم و به همه دشمنان خود اعلام کنیم که راه و مسیر مردم ما، آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهد بود و ما در برابر آنها تسلیم نمی‌شویم بلکه آنها را وادار می‌کنیم که روزی در برابر ملت ایران تسلیم شوند و سر فرود آورند. (ایسنا)
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1