تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۳۷
کد مطلب : ۴۲۶۶۴۷
وقتی بازیگران الگوی جوانان هم میشوند!
آرایش غلیظ و لاک قرمز شرط بازی در فیلمهای سینمایی/ پیشنهاد کار بیشتر با گرفتن طلاق/ مسئولان فرهنگی خواب هستند یا بیدار؟
۰
کبنا ؛در گذشته معیار و ملاک انتخاب یک بازیگر استعداد و توانایی او برای بازی در آن نقش بود، اما متأسفانه طی سالهای گذشته این شیوه و رویه انتخاب و ورود با کمی تغییر جای خود را به معیارهایی غلط و اشتباه داده است.
سینما به طور کلی برای بقای خود به بازیگران مستعد و توانا با ویژگیهای خاص و قدرت خلاقیت بالا نیاز داشته است. در گذشته معیار انتخاب یک بازیگر استعداد و توانایی او برای بازی در آن نقش بود اما متأسفانه طی سالهای گذشته این شیوه و رویه انتخاب و ورود با کمی تغییر جای خود را به معیارهایی غلط و اشتباه داده است.
انتخاب بازیگران به عرصه سینما از سوی کارگردانان و تهیهکنندگان در چند سال اخیر با ظهور شبکه های مجازی همواره مورد بحث و انتقاد بسیاری از بازیگران با تجربه و مستعد سینما بوده است.
به طوری که این شیوه باعث ناراحتی بسیاری از بازیگران با استعداد سینما شده است و به گفته بسیاری از آنان شرکت در مهمانیهای شبانه، پوششهای غیر متعارف، آرایش غلیظ و فعالیت در صفحات مجازی و تعداد فالوور بالا همگی معیارهای جدید برای بازی در یک نقش سینمایی است.
در ادامه گفتوگو چند تن از بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون با خبرگزاریها در مورد پشت پرده انتخاب بازیگران در سینمای ایران را بخوانید:
مریم کاویانی: اکثر فالوورهای میلیونی بازیگران، تقلبی هستند
مریم کاویانی بازیگر سینما و تلویزیون درباره انتخاب بازیگران بر اساس تعداد طرفداران صفحات مجازی گفت: این روزها خبرهای زیادی در مورد انتخاب بازیگر بر اساس ملاکهای همچون فالوور و مخاطب مجازی میشنوم و همواره یکی از منتقدین جدی این قضیه هستم زیرا شاید بازیگری آن چنان در فضای مجازی فعالیت نداشته باشد و ترجیح دهد از هیاهوی این صفحات دور باشد اما توانایی بازی بالایی داشته باشد.
وی در همین راستا افزود: من از این نوع برخورد تهیهکنندگان و فیلمسازان با بازیگران خوب سینما بسیار ناراحت میشوم. این انتخابها در صورتی از سوی برخی فیلمسازان و تهیهکنندگان صورت میگیرد که اکثر طرفداران مجازی این بازیگران تقلبی هستند و این اعداد و ارقام خریداری شده است.
بازیگر فیلم "رسوایی" با گلایه از انتخاب بازیگران براساس تعداد فالوور اینستاگرام تصریح کرد: من به صورت مستقیم با این قضیه برخورد نکردهام اما به عینه دیدهام که بسیاری از دفاتر سینمایی بر این اساس بازیگر انتخاب میکنند. وی ادامه داد: بدون شک فعالیت در فضای مجازی تاثیراتی در جذب مخاطب خواهد داشت ولی اینکه ملاک انتخاب بازیگران به جای توانایی و خلاقیت آنها به تعداد فالوور اینستاگرام باشد به هیچ وجه قابل دفاع نیست.
کاویانی درباره حاشیهسازی عمدی برخی از بازیگران برای خود در فضای مجازی خاطرنشان کرد: این قضیه در همه جای دنیا وجود دارد و برخی بازیگران بعد از فاصله گرفتن از فضای بازیگری با ایجاد یک حاشیه دوباره به صدر اخبار بر می گردند. از نظر من این یک شگرد و راهکار است و برخی مواقع شاید برای برخی مثبت هم باشد اما در واقع این راهی نیست که من انتخاب کنم.
فریده دریامج: برخی هنرمندان به عمد خود را درگیر حاشیه می کنند
کارگردانی که بخواهد بازیگران خود را بر اساس چنین معیارهایی انتخاب کند از نظر من کارگردان ناآگاهی است. بازیگر باید براساس نوع چهره، بازی و توانایی اش برای نقش انتخاب شود نه اینکه چه تعداد لایک و کامنت از اینستاگرام دریافت میکند. باید به حال چنین کارگردانی تاسف خورد.
وی با اشاره به حضور خود در فضای مجازی تاکید کرد: من هم در فضای مجازی صفحه دارم چون معتقدم که باید به روز بود اما این را هم بگویم که در این فضا هر مطلبی را دنبال یا منتشر نمیکنم تا به هر قیمتی جذب مخاطب کنم.
این بازیگر سینما ادامه داد: متاسفانه بسیاری از همکاران ما اهل خودنمایی هستند و برای خود حاشیه ایجاد میکنند تا به هر نحوی هم که شده دیده شوند و به هیچ وجه عواقب این اقدامات را در نظر نمیگیرند. آنها نمیدانند مردم بازیگران را براساس سادگی و صداقت دوست دارند و اینکه یک بازیگر با متهم کردن خودش بخواهد بر سر زبانها بیافتد اشتباه محض است.
دریامج با اشاره به دوری همیشگی خود از هیاهوی رسانهای خاطرنشان کرد: خوشبختانه من اهل هیاهو و این جور کارها نیستم. مهمترین چیز برای من آرامش خودم و خانوادهام است و حاضر نیستم برای چهار نفر فالوور بیشتر این آرامش را از بین ببرم.
مرجانه گلچین: بازیگر برای داشتن نقش باید به مهمانی شبانه برود
متاسفانه حرف زدن درباره بازیگری مثل تف سر بالا است، اما باور کنید سیستم سالمی در بازیگری نداریم، یعنی چه که یک بازیگر برای داشتن نقش صرفا باید به مهمانی شبانه برود، اگر آنجا بود نقش به وی میرسد و اگر نه باید سالها خانه نشین شود، چطور اسم این وضعیت را بگذاریم سینما، هیچکس از پول بدش نمی آید اما من حاضر نیستم در این فیلمها بازی کنم.
بازیگر فیلم سینمایی «شب بیست و نهم» با اشاره به وضعیت بازیگران پیشکسوتان اضافه کرد: بازیگران پیشکسوت ما همه یا درگذشتهاند و یا در خانه و در بستر بیماری هستند، شما اگر به یک تابلو نقاشی پاییزی هم نگاه کنید به عینه میبینید که هزار نوع رنگ زرد و قرمز وجود دارد، مگر می شود در تعداد زیادی فیلم فقط یک عده محدود فیلم بازی کنند.
وی با اشاره به عدم احترام به بازیگران پیشکسوت اظهار کرد: باور کنید هیچ احترامی برای بازیگران پیشکسوت قائل نمی شوند، در کوچکترین مورد با یک سرویس چندین بازیگر خوب را سوار می کنند و در شرایطی سخت به فیلمبرداری می رسانند، حال باید دید بازیگران پرمدعای امروزی هم حاضرند با چند نفر در یک سرویس قرار بگیرند؟
شاید ما از نسلی هستیم که ناز کردن بلد نیستیم، نسلی نیستیم که غذای سر فیلمبرداری اش حتما باید از فلان رستوران درجه یک برسد، ما عادت کردیم که بازیگری عشق می خواهد و به هیچ عنوان کار سهل و آسانی نیست، اما متاسفانه این نگاه به هیچ وجه در سینمای تجملاتی امروز دیده نمی شود.
بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر اضافه کرد: ما از نسل بازیگرانی هستیم که اگر ساعت شش صبح آفیش میشوم، ساعت پنج و نیم سر صحنه هستم اما بازیگران امروز اگر دیر نرسند به قول معروف کلاس کاری خود را از دست دادهاند، من این مناسبات را نمی فهمم، اما خوشحالم که مردم در نهایت بهترین هایشان را انتخاب می کنند، زمان نشان میدهد که این شبه بازیگران پرمدعا چند سال به یاد مردم میمانند. من مزدم را از مردم میگیرم اما هر چیزی حساب و کتابی دارد، متاسفانه به یک بازیگر جوان آن قدر اعتبار کاذب میدهند که جواب سلام ما را هم نمیدهد. احترام به بزرگتر در میان نسل جوان کلا فراموش شده است.
وی با اشاره به برگزاری جشن های سینمایی اضافه کرد: من پایم را در هیچ جشنی نمی گذارم، به هیچ وجه نمیتوانم خط کشی های امروزی را قبول کنم، من از بازیگران تازه کار می پرسم که این نگاه از بالا را چه کسی به شما داده است، انسانیتتان کجا رفته است؟. البته گاها حق دارند، مگر می شود در یک جشن سینمایی و تلویزیونی هر سال یک عده خاص کاندید شوند؟
گلچین با نقد جشن حافظ خاطرنشان کرد: این گونه جشنها باعث شده تا همکاران جلوی یکدیگر بایستند، مگر می شود هر سال چند بازیگر خاص کاندید جایزه شوند، از نظر من امثال همین جشنها برای برخی اعتماد به نفس کاذب ایجاد می کنند، هر سال به آنها جایزه میدهد و باعث می شوند هر بازیگر تازه کاری احساس کند که بر قله بازیگری ایستاده است. این روش از نظر من به نابودی ختم می شود و متاسفانه هیچ فردی هم نمی خواهد جلوی آن بایستد.
شهین تسلیمی: مجبورمان میکنند در آثار سینمایی لاک بزنیم و آرایش کنیم
در سینما به ما میگویند لاک بزنید، موی خود را بیرون بریزید، مجبورمان میکنند آرایش غلیظ انجام بدهیم، منتها شخصا به هیچ وجه از این رفتار خوشم نیامده و تا جایی که ممکن است جلوی آن میایستم.
وی در همین رابطه تاکید کرد: به شخصه وقتی وضعیت حجاب بازیگران زن در سینما را میبینم به خودم میگویم چرا چنین وضعیت و حجابی باید وجود داشته باشد. باور کنید وضعیت حجاب بازیگران ما دست کمی از بی حجابی بازیگران هالیوودی ندارد.
بازیگر سریال «آچمز» با اشاره به افسارگسیختگی وضعیت حجاب در سینما و شبکه نمایش خانگی افزود: من نمیدانم مسئولیت کنترل وضعیت حجاب در این آثار با چه کسی است و این ناهنجاری تا کجا پیش خواهد رفت، خوشبختانه در تلویزیون اینطور نیست و حجاب افراد کاملا رعایت میشود. شاید به دلیل مخاطب کم سینما نظارتی روی این قضیه نیست، اما در هر صورت به نظر من وضعیت فعلی فرق چندانی با فیلم فارسیها ندارد.
وی ادامه داد: از نظر من وضعیت حجاب در سینما و شبکه نمایش خانگی درست نیست و به قول معروف شورش را آوردهاند. متاسفانه انگار شبکههای ماهوارهای الگوی لباس پوشیدن و حجاب و آرایش بازیگران زن سینمای ما شدهاند. این وضعیت در شبکه نمایش خانگی بسیار بدتر است. ما چطور میتوانیم در جامعه کسی را به حجاب و پوشش دعوت کنیم وقتی در فیلمها و سریالهای شبکه نمایش خانگی همان بدحجابی عادی جلوه داده میشود؟
بازیگر فیلم «دایره زنگی» الگو بودن بازیگران را اشتباه خواند و تصریح کرد: برخی میگویند بازیگران الگوی جوانان جامعه هستند، از نظر من این اتفاق کاملا غلط است، الگوی جامعه نباید بازیگران باشند. بازیگران بعضا در هر کاری بازی میکنند و گاها در هر تبلیغی حاضر میشوند، چند روز پیش از من خواستند برای یک شرکت املاک خارجی با مبلغی چشمگیر تبلیغ کنم، من این پیشنهاد را رد کردم، چرا که به خودم میگویم چرا باید مردم کشورم را برای خروج تشویق کنم. این اتفاق توهین به مملکت خودم است، منتها این اتفاق در همه بازیگران صدق نمیکند و خیلیها از این تبلیغات انجام میدهند، به همین خاطر میگویم بازیگر نباید الگوی جامعه باشد.
وی با اشاره به تغییر جهت تهیه کنندگان و کارگردانان در شبکه نمایش خانگی اظهار کرد: بسیاری از تهیه کنندگان و کارگردانان در تلویزیون یک نوع از حجاب را برای آثارشان در نظر میگیرند و در شبکه نمایش خانگی نوعی کاملا متفاوت، از نظر من مشکل آنجاست که به آنها اجازه داده میشود که در شبکه نمایش خانگی بازیگرانشان را با هر پوششی جلوی دوربین بفرستند. از نظر من این کارگردانان باید بدانند که هر قدر هم آزادی بهشان داده شود، ساکن کشوری اسلامی هستند و باید خودشان رعایت کنند.
تسلیمی افزود: از نظر من نباید به سینما و شبکه نمایش خانگی تا این حد آزادی داده شود، من به بسیاری از کشورهای خارجی سفر کردهام، باور کنید میزان آرایشی که بازیگران زن داخلی انجام میدهند را در هیچ کجای دنیا نمیبینید.
فلور نظری: بازیگران زن وقتی طلاق میگیرند، پیشنهادات کاری برایشان فوران میکند
«فلور نظری» بازیگر سینما و تلویزیون، در گفتوگویی ویدئویی، با تأیید به اینکه «وقتی بازیگران زن ازدواج میکنند، پیشنهاد کار به آنها در سینما کم میشود»، گفت: «متأسفانه برعکس آن هم واقعیت دارد و بازیگران زن وقتی طلاق میگیرند، پیشنهادات کاری فوران میکند.»
وی تصریح کرد: «عدهای که مدام کار میکنند، یک باند هستند.»
مرجان محتشم: روابط نامشروع نداشتم، حذف شدم
مرجان محتشم بازیگر سینما و تلویزیون، درباره ابزار ماندگاری یک بازیگر در عرصه سینما اظهار داشت: کسانی در سینمای ایران قدرت کاذب بدست آوردند که لیاقت ماندن در این عرصه را نداشتند و برخی که مردم دوستشان دارند از صحنه حذف می شوند در واقع یکسری قربانی ماندگاری گروه دیگر می شوند.
محتشم با بیان اینکه من نان موقعیتم را نخوردم افزود: من در اوج موقعیت کاری ام در مصاحبه های مکرر بیان کردم که به صورت مداوم کار نخواهم کرد، به دلیل اینکه به هر قیمتی حاضر نیستم در عرصه سینما باشم با اینکه عاشق کارم هستم.
محتشم تاکید کرد: محبوبیت بین مردم چیزی نیست که بتوان به راحتی آن را بدست آورد ولی متاسفانه برخی ستارگان به دلیل ابزار شدن و ارتباطات غیراخلاقی که باعث شرمندگی و تاسف است محبوب شدند که به اعتقاد من این محبوبیت نیست.
وی ادامه داد: چرا مرجان محتشم به عنوان یک بازیگر بدون حاشیه و کسی که اکثریت مردم از هر قشر و تیپی اعم از جامعه مذهبی و یا جامعه مدرن و … قبولش دارند و باید به خاطر اعتقاد به خدا و نپذیرفتن یکسری روابط غیراخلاقی از جامعه هنر حذف شوند و انگ مغرور بودن را بخورد؟!
محشتم افزود: من از مرجان محتشم بودن ضربه خوردم زیرا برای من پارامتر های اخلاقی مهم تر از هر موضوع دیگری است حتی به قیمت ۸ سال سکوت و مدت ها جدایی از کاری که دوستش داشته باشم و به خاطر این دل آزردگی ها حاضر به ادامه فعالیت در عرصه سینما با این وضعیت نیستم.
بازیگر سریال «پس از باران» ادامه داد: همانطور که گفتم جایی برای کسانی که بخواهند با اعتقاد به خدا در عرصه ی سینما فعالیت سالم داشته باشند نیست و متاسفانه برعکس کسانی که تن به ارتباطات نامشروع می دهند در این عرصه بالا می روند.
صبا کمالی، بازیگر سریال پس از باران هم چندی پیش گفته بود: «هفتاد درصد کسانی که در سینما کار می کنند، فاسد هستند». البته که کمالی چندی بعد با پست های اینستاگرامی اش در اهانت به اهل بیت(ع) خبر ساز شده بود.
پرستو صالحی، بازیگر سریال «زیر آسمان شهر» هم چند سال پیش از روابط کثیف موجود در سینما لب به گلایه گشوده بود.
با کمی تامل در می یابیم که سخنان مرحوم فرج الله سلحشور، کارگردان سریال تاریخی یوسف پیامبر(ص) در خصوص وجود روابط کثیف اخلاقی در سینمای ایران بی راه نبوده و این سخنان به مذاق افرادی که از این راه ارتزاق می کنند خوش نمی آید و آنها را وادار به اعتراض می نماید .
اما آزادی بیش از حد کارگردانان و تهیه کنندگان و دست باز آنها در انتخاب شخصی بازیگرنماها در فیلم هایشان و عدم نظارت از سوی وزارت ارشاد سبب دوری بازیگران با تجربه و با استعداد از سینما و فیلمهای نمایش خانگی شده است و رفته رفته بازیگرنماهایی بی استعداد با لابی و رفاقت و رابطه راهی برای ورود به سینما و فیلم های نمایش خانگی پیدا کرده اند.
این بی نظارتی در سینما و نمایش خانگی و توجه اشتباه عوامل سازنده به فروش و نگاه بیشتر فیلمشان توسط مخاطب در گیشه سینما سبب انتخاب افرادی با سلایق شخصی کارگردان و تهیه کننده شده است در صورتی که این شیوه را با نظارتی بیشتر، کمتر در قاب تلویزیون میبینیم.
این عدم توجه به سینما و فیلمهای نمایش خانگی سبب ظهور بازیگران بی استعداد و تولید فیلمهایی شده است که بدون توجه به محتوا و فقط با هدف فروش در گیشه تولید میشوند و در آن شاهد ترویج بی حجابی،پوششهای غیر متعارف و نقش هایی با آرایشهای غلیظ و لاک زده هستیم که از بسیاری از خط قرمزهای سینما کشورمان عبور کرده است.
همچنین الگو برداری غلط از بازیگران شبکه های ماهوارهای در نوع پوشش و حجاب باعث شده است که نوع پوشش اسلامی در فیلمهای سینمایی و نمایش خانگی کم رنگ شود و متأسفانه شاهد تأثیر گذاری آن در نوع رفتار و پوشش افراد در سطح جامعه باشیم.
نظارت بیشتر دستگاههای مسئول فرهنگی به تولیدات سینمایی، نمایش خانگی و نحوه درست ورود بازیگران مستعد و توانا به سینما و ترویج درست حجاب و نوع پوشش اسلامی در این فیلمها سبب حرکت قدمهای سینمای کشورمان در مسیر صحیح خود میشود.
کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم که علی رغم تاکید رهبرانقلاب به در اولویت بودن مسله فرهنگ با قوت مناسبی تشکیل نشد، باید به این دست موضوعات ورود جدی داشته باشد.
سینما به طور کلی برای بقای خود به بازیگران مستعد و توانا با ویژگیهای خاص و قدرت خلاقیت بالا نیاز داشته است. در گذشته معیار انتخاب یک بازیگر استعداد و توانایی او برای بازی در آن نقش بود اما متأسفانه طی سالهای گذشته این شیوه و رویه انتخاب و ورود با کمی تغییر جای خود را به معیارهایی غلط و اشتباه داده است.
انتخاب بازیگران به عرصه سینما از سوی کارگردانان و تهیهکنندگان در چند سال اخیر با ظهور شبکه های مجازی همواره مورد بحث و انتقاد بسیاری از بازیگران با تجربه و مستعد سینما بوده است.
به طوری که این شیوه باعث ناراحتی بسیاری از بازیگران با استعداد سینما شده است و به گفته بسیاری از آنان شرکت در مهمانیهای شبانه، پوششهای غیر متعارف، آرایش غلیظ و فعالیت در صفحات مجازی و تعداد فالوور بالا همگی معیارهای جدید برای بازی در یک نقش سینمایی است.
در ادامه گفتوگو چند تن از بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون با خبرگزاریها در مورد پشت پرده انتخاب بازیگران در سینمای ایران را بخوانید:
مریم کاویانی: اکثر فالوورهای میلیونی بازیگران، تقلبی هستند
مریم کاویانی بازیگر سینما و تلویزیون درباره انتخاب بازیگران بر اساس تعداد طرفداران صفحات مجازی گفت: این روزها خبرهای زیادی در مورد انتخاب بازیگر بر اساس ملاکهای همچون فالوور و مخاطب مجازی میشنوم و همواره یکی از منتقدین جدی این قضیه هستم زیرا شاید بازیگری آن چنان در فضای مجازی فعالیت نداشته باشد و ترجیح دهد از هیاهوی این صفحات دور باشد اما توانایی بازی بالایی داشته باشد.
وی در همین راستا افزود: من از این نوع برخورد تهیهکنندگان و فیلمسازان با بازیگران خوب سینما بسیار ناراحت میشوم. این انتخابها در صورتی از سوی برخی فیلمسازان و تهیهکنندگان صورت میگیرد که اکثر طرفداران مجازی این بازیگران تقلبی هستند و این اعداد و ارقام خریداری شده است.
بازیگر فیلم "رسوایی" با گلایه از انتخاب بازیگران براساس تعداد فالوور اینستاگرام تصریح کرد: من به صورت مستقیم با این قضیه برخورد نکردهام اما به عینه دیدهام که بسیاری از دفاتر سینمایی بر این اساس بازیگر انتخاب میکنند. وی ادامه داد: بدون شک فعالیت در فضای مجازی تاثیراتی در جذب مخاطب خواهد داشت ولی اینکه ملاک انتخاب بازیگران به جای توانایی و خلاقیت آنها به تعداد فالوور اینستاگرام باشد به هیچ وجه قابل دفاع نیست.
کاویانی درباره حاشیهسازی عمدی برخی از بازیگران برای خود در فضای مجازی خاطرنشان کرد: این قضیه در همه جای دنیا وجود دارد و برخی بازیگران بعد از فاصله گرفتن از فضای بازیگری با ایجاد یک حاشیه دوباره به صدر اخبار بر می گردند. از نظر من این یک شگرد و راهکار است و برخی مواقع شاید برای برخی مثبت هم باشد اما در واقع این راهی نیست که من انتخاب کنم.
فریده دریامج: برخی هنرمندان به عمد خود را درگیر حاشیه می کنند
کارگردانی که بخواهد بازیگران خود را بر اساس چنین معیارهایی انتخاب کند از نظر من کارگردان ناآگاهی است. بازیگر باید براساس نوع چهره، بازی و توانایی اش برای نقش انتخاب شود نه اینکه چه تعداد لایک و کامنت از اینستاگرام دریافت میکند. باید به حال چنین کارگردانی تاسف خورد.
وی با اشاره به حضور خود در فضای مجازی تاکید کرد: من هم در فضای مجازی صفحه دارم چون معتقدم که باید به روز بود اما این را هم بگویم که در این فضا هر مطلبی را دنبال یا منتشر نمیکنم تا به هر قیمتی جذب مخاطب کنم.
این بازیگر سینما ادامه داد: متاسفانه بسیاری از همکاران ما اهل خودنمایی هستند و برای خود حاشیه ایجاد میکنند تا به هر نحوی هم که شده دیده شوند و به هیچ وجه عواقب این اقدامات را در نظر نمیگیرند. آنها نمیدانند مردم بازیگران را براساس سادگی و صداقت دوست دارند و اینکه یک بازیگر با متهم کردن خودش بخواهد بر سر زبانها بیافتد اشتباه محض است.
دریامج با اشاره به دوری همیشگی خود از هیاهوی رسانهای خاطرنشان کرد: خوشبختانه من اهل هیاهو و این جور کارها نیستم. مهمترین چیز برای من آرامش خودم و خانوادهام است و حاضر نیستم برای چهار نفر فالوور بیشتر این آرامش را از بین ببرم.
مرجانه گلچین: بازیگر برای داشتن نقش باید به مهمانی شبانه برود
متاسفانه حرف زدن درباره بازیگری مثل تف سر بالا است، اما باور کنید سیستم سالمی در بازیگری نداریم، یعنی چه که یک بازیگر برای داشتن نقش صرفا باید به مهمانی شبانه برود، اگر آنجا بود نقش به وی میرسد و اگر نه باید سالها خانه نشین شود، چطور اسم این وضعیت را بگذاریم سینما، هیچکس از پول بدش نمی آید اما من حاضر نیستم در این فیلمها بازی کنم.
بازیگر فیلم سینمایی «شب بیست و نهم» با اشاره به وضعیت بازیگران پیشکسوتان اضافه کرد: بازیگران پیشکسوت ما همه یا درگذشتهاند و یا در خانه و در بستر بیماری هستند، شما اگر به یک تابلو نقاشی پاییزی هم نگاه کنید به عینه میبینید که هزار نوع رنگ زرد و قرمز وجود دارد، مگر می شود در تعداد زیادی فیلم فقط یک عده محدود فیلم بازی کنند.
وی با اشاره به عدم احترام به بازیگران پیشکسوت اظهار کرد: باور کنید هیچ احترامی برای بازیگران پیشکسوت قائل نمی شوند، در کوچکترین مورد با یک سرویس چندین بازیگر خوب را سوار می کنند و در شرایطی سخت به فیلمبرداری می رسانند، حال باید دید بازیگران پرمدعای امروزی هم حاضرند با چند نفر در یک سرویس قرار بگیرند؟
شاید ما از نسلی هستیم که ناز کردن بلد نیستیم، نسلی نیستیم که غذای سر فیلمبرداری اش حتما باید از فلان رستوران درجه یک برسد، ما عادت کردیم که بازیگری عشق می خواهد و به هیچ عنوان کار سهل و آسانی نیست، اما متاسفانه این نگاه به هیچ وجه در سینمای تجملاتی امروز دیده نمی شود.
بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر اضافه کرد: ما از نسل بازیگرانی هستیم که اگر ساعت شش صبح آفیش میشوم، ساعت پنج و نیم سر صحنه هستم اما بازیگران امروز اگر دیر نرسند به قول معروف کلاس کاری خود را از دست دادهاند، من این مناسبات را نمی فهمم، اما خوشحالم که مردم در نهایت بهترین هایشان را انتخاب می کنند، زمان نشان میدهد که این شبه بازیگران پرمدعا چند سال به یاد مردم میمانند. من مزدم را از مردم میگیرم اما هر چیزی حساب و کتابی دارد، متاسفانه به یک بازیگر جوان آن قدر اعتبار کاذب میدهند که جواب سلام ما را هم نمیدهد. احترام به بزرگتر در میان نسل جوان کلا فراموش شده است.
وی با اشاره به برگزاری جشن های سینمایی اضافه کرد: من پایم را در هیچ جشنی نمی گذارم، به هیچ وجه نمیتوانم خط کشی های امروزی را قبول کنم، من از بازیگران تازه کار می پرسم که این نگاه از بالا را چه کسی به شما داده است، انسانیتتان کجا رفته است؟. البته گاها حق دارند، مگر می شود در یک جشن سینمایی و تلویزیونی هر سال یک عده خاص کاندید شوند؟
گلچین با نقد جشن حافظ خاطرنشان کرد: این گونه جشنها باعث شده تا همکاران جلوی یکدیگر بایستند، مگر می شود هر سال چند بازیگر خاص کاندید جایزه شوند، از نظر من امثال همین جشنها برای برخی اعتماد به نفس کاذب ایجاد می کنند، هر سال به آنها جایزه میدهد و باعث می شوند هر بازیگر تازه کاری احساس کند که بر قله بازیگری ایستاده است. این روش از نظر من به نابودی ختم می شود و متاسفانه هیچ فردی هم نمی خواهد جلوی آن بایستد.
شهین تسلیمی: مجبورمان میکنند در آثار سینمایی لاک بزنیم و آرایش کنیم
در سینما به ما میگویند لاک بزنید، موی خود را بیرون بریزید، مجبورمان میکنند آرایش غلیظ انجام بدهیم، منتها شخصا به هیچ وجه از این رفتار خوشم نیامده و تا جایی که ممکن است جلوی آن میایستم.
وی در همین رابطه تاکید کرد: به شخصه وقتی وضعیت حجاب بازیگران زن در سینما را میبینم به خودم میگویم چرا چنین وضعیت و حجابی باید وجود داشته باشد. باور کنید وضعیت حجاب بازیگران ما دست کمی از بی حجابی بازیگران هالیوودی ندارد.
بازیگر سریال «آچمز» با اشاره به افسارگسیختگی وضعیت حجاب در سینما و شبکه نمایش خانگی افزود: من نمیدانم مسئولیت کنترل وضعیت حجاب در این آثار با چه کسی است و این ناهنجاری تا کجا پیش خواهد رفت، خوشبختانه در تلویزیون اینطور نیست و حجاب افراد کاملا رعایت میشود. شاید به دلیل مخاطب کم سینما نظارتی روی این قضیه نیست، اما در هر صورت به نظر من وضعیت فعلی فرق چندانی با فیلم فارسیها ندارد.
وی ادامه داد: از نظر من وضعیت حجاب در سینما و شبکه نمایش خانگی درست نیست و به قول معروف شورش را آوردهاند. متاسفانه انگار شبکههای ماهوارهای الگوی لباس پوشیدن و حجاب و آرایش بازیگران زن سینمای ما شدهاند. این وضعیت در شبکه نمایش خانگی بسیار بدتر است. ما چطور میتوانیم در جامعه کسی را به حجاب و پوشش دعوت کنیم وقتی در فیلمها و سریالهای شبکه نمایش خانگی همان بدحجابی عادی جلوه داده میشود؟
بازیگر فیلم «دایره زنگی» الگو بودن بازیگران را اشتباه خواند و تصریح کرد: برخی میگویند بازیگران الگوی جوانان جامعه هستند، از نظر من این اتفاق کاملا غلط است، الگوی جامعه نباید بازیگران باشند. بازیگران بعضا در هر کاری بازی میکنند و گاها در هر تبلیغی حاضر میشوند، چند روز پیش از من خواستند برای یک شرکت املاک خارجی با مبلغی چشمگیر تبلیغ کنم، من این پیشنهاد را رد کردم، چرا که به خودم میگویم چرا باید مردم کشورم را برای خروج تشویق کنم. این اتفاق توهین به مملکت خودم است، منتها این اتفاق در همه بازیگران صدق نمیکند و خیلیها از این تبلیغات انجام میدهند، به همین خاطر میگویم بازیگر نباید الگوی جامعه باشد.
وی با اشاره به تغییر جهت تهیه کنندگان و کارگردانان در شبکه نمایش خانگی اظهار کرد: بسیاری از تهیه کنندگان و کارگردانان در تلویزیون یک نوع از حجاب را برای آثارشان در نظر میگیرند و در شبکه نمایش خانگی نوعی کاملا متفاوت، از نظر من مشکل آنجاست که به آنها اجازه داده میشود که در شبکه نمایش خانگی بازیگرانشان را با هر پوششی جلوی دوربین بفرستند. از نظر من این کارگردانان باید بدانند که هر قدر هم آزادی بهشان داده شود، ساکن کشوری اسلامی هستند و باید خودشان رعایت کنند.
تسلیمی افزود: از نظر من نباید به سینما و شبکه نمایش خانگی تا این حد آزادی داده شود، من به بسیاری از کشورهای خارجی سفر کردهام، باور کنید میزان آرایشی که بازیگران زن داخلی انجام میدهند را در هیچ کجای دنیا نمیبینید.
فلور نظری: بازیگران زن وقتی طلاق میگیرند، پیشنهادات کاری برایشان فوران میکند
«فلور نظری» بازیگر سینما و تلویزیون، در گفتوگویی ویدئویی، با تأیید به اینکه «وقتی بازیگران زن ازدواج میکنند، پیشنهاد کار به آنها در سینما کم میشود»، گفت: «متأسفانه برعکس آن هم واقعیت دارد و بازیگران زن وقتی طلاق میگیرند، پیشنهادات کاری فوران میکند.»
وی تصریح کرد: «عدهای که مدام کار میکنند، یک باند هستند.»
مرجان محتشم: روابط نامشروع نداشتم، حذف شدم
مرجان محتشم بازیگر سینما و تلویزیون، درباره ابزار ماندگاری یک بازیگر در عرصه سینما اظهار داشت: کسانی در سینمای ایران قدرت کاذب بدست آوردند که لیاقت ماندن در این عرصه را نداشتند و برخی که مردم دوستشان دارند از صحنه حذف می شوند در واقع یکسری قربانی ماندگاری گروه دیگر می شوند.
محتشم با بیان اینکه من نان موقعیتم را نخوردم افزود: من در اوج موقعیت کاری ام در مصاحبه های مکرر بیان کردم که به صورت مداوم کار نخواهم کرد، به دلیل اینکه به هر قیمتی حاضر نیستم در عرصه سینما باشم با اینکه عاشق کارم هستم.
محتشم تاکید کرد: محبوبیت بین مردم چیزی نیست که بتوان به راحتی آن را بدست آورد ولی متاسفانه برخی ستارگان به دلیل ابزار شدن و ارتباطات غیراخلاقی که باعث شرمندگی و تاسف است محبوب شدند که به اعتقاد من این محبوبیت نیست.
وی ادامه داد: چرا مرجان محتشم به عنوان یک بازیگر بدون حاشیه و کسی که اکثریت مردم از هر قشر و تیپی اعم از جامعه مذهبی و یا جامعه مدرن و … قبولش دارند و باید به خاطر اعتقاد به خدا و نپذیرفتن یکسری روابط غیراخلاقی از جامعه هنر حذف شوند و انگ مغرور بودن را بخورد؟!
محشتم افزود: من از مرجان محتشم بودن ضربه خوردم زیرا برای من پارامتر های اخلاقی مهم تر از هر موضوع دیگری است حتی به قیمت ۸ سال سکوت و مدت ها جدایی از کاری که دوستش داشته باشم و به خاطر این دل آزردگی ها حاضر به ادامه فعالیت در عرصه سینما با این وضعیت نیستم.
بازیگر سریال «پس از باران» ادامه داد: همانطور که گفتم جایی برای کسانی که بخواهند با اعتقاد به خدا در عرصه ی سینما فعالیت سالم داشته باشند نیست و متاسفانه برعکس کسانی که تن به ارتباطات نامشروع می دهند در این عرصه بالا می روند.
صبا کمالی، بازیگر سریال پس از باران هم چندی پیش گفته بود: «هفتاد درصد کسانی که در سینما کار می کنند، فاسد هستند». البته که کمالی چندی بعد با پست های اینستاگرامی اش در اهانت به اهل بیت(ع) خبر ساز شده بود.
پرستو صالحی، بازیگر سریال «زیر آسمان شهر» هم چند سال پیش از روابط کثیف موجود در سینما لب به گلایه گشوده بود.
با کمی تامل در می یابیم که سخنان مرحوم فرج الله سلحشور، کارگردان سریال تاریخی یوسف پیامبر(ص) در خصوص وجود روابط کثیف اخلاقی در سینمای ایران بی راه نبوده و این سخنان به مذاق افرادی که از این راه ارتزاق می کنند خوش نمی آید و آنها را وادار به اعتراض می نماید .
اما آزادی بیش از حد کارگردانان و تهیه کنندگان و دست باز آنها در انتخاب شخصی بازیگرنماها در فیلم هایشان و عدم نظارت از سوی وزارت ارشاد سبب دوری بازیگران با تجربه و با استعداد از سینما و فیلمهای نمایش خانگی شده است و رفته رفته بازیگرنماهایی بی استعداد با لابی و رفاقت و رابطه راهی برای ورود به سینما و فیلم های نمایش خانگی پیدا کرده اند.
این بی نظارتی در سینما و نمایش خانگی و توجه اشتباه عوامل سازنده به فروش و نگاه بیشتر فیلمشان توسط مخاطب در گیشه سینما سبب انتخاب افرادی با سلایق شخصی کارگردان و تهیه کننده شده است در صورتی که این شیوه را با نظارتی بیشتر، کمتر در قاب تلویزیون میبینیم.
این عدم توجه به سینما و فیلمهای نمایش خانگی سبب ظهور بازیگران بی استعداد و تولید فیلمهایی شده است که بدون توجه به محتوا و فقط با هدف فروش در گیشه تولید میشوند و در آن شاهد ترویج بی حجابی،پوششهای غیر متعارف و نقش هایی با آرایشهای غلیظ و لاک زده هستیم که از بسیاری از خط قرمزهای سینما کشورمان عبور کرده است.
همچنین الگو برداری غلط از بازیگران شبکه های ماهوارهای در نوع پوشش و حجاب باعث شده است که نوع پوشش اسلامی در فیلمهای سینمایی و نمایش خانگی کم رنگ شود و متأسفانه شاهد تأثیر گذاری آن در نوع رفتار و پوشش افراد در سطح جامعه باشیم.
نظارت بیشتر دستگاههای مسئول فرهنگی به تولیدات سینمایی، نمایش خانگی و نحوه درست ورود بازیگران مستعد و توانا به سینما و ترویج درست حجاب و نوع پوشش اسلامی در این فیلمها سبب حرکت قدمهای سینمای کشورمان در مسیر صحیح خود میشود.
کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم که علی رغم تاکید رهبرانقلاب به در اولویت بودن مسله فرهنگ با قوت مناسبی تشکیل نشد، باید به این دست موضوعات ورود جدی داشته باشد.
مرجع : جهان نیوز