تاریخ انتشار
شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۵۰
کد مطلب : ۴۳۸۰۷۳
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در مجلس؛
آغاز جلسه علنی نوبت عصر ۳۰ مرداد ماه مجلس/ بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در دستور کار
۱
کبنا ؛جلسه علنی نوبت عصر امروز دقایقی قبل به ریاست دکتر محمد باقر قالیباف آغاز به کار کرد.
به گزارش کبنا؛ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی عصر امروز (شنبه، 30 مردادماه) به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت 14 و 6 دقیقه و با حضور 202 نفر از نمایندگان آغاز شد.
ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در دستور کار مجلس قرار دارد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از امروز به بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم می پردازند. پیش از بررسی برنامه ها و صلاحیت هر یک وزرا، کلیت برنامه دولت رییسی مورد بررسی قرار می دهد.
حسین باغگلی؛ وزارت آموزش و پرورش، عیسی زارع پور؛ وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات، حجت الاسلام والمسلمین سیداسماعیل خطیب؛ وزارت اطلاعات، سیداحسان خاندوزی؛ وزارت امور اقتصادی و دارایی، حسین امیرعبداللهیان؛ وزارت امور خارجه، بهرام عیناللهی؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حجت الله عبدالملکی؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سیدجواد ساداتی نژاد؛ وزارت جهادکشاورزی، امین حسین رحیمی؛ وزارت دادگستری، امیر سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی؛ وزارت دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح، رستم قاسمی؛ وزارت راه و شهرسازی، سیدرضا فاطمی امین؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمدعلی زلفیگل؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمد مهدی اسماعیلی؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد وحیدی؛ وزارت کشور، سیدعزت الله ضرغامی؛ وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، جواد اوجی؛ وزارت نفت، علی اکبر محرابیان؛ وزارت نیرو و سید حمید سجادی هزاوه؛ وزارت ورزش و جوانان، ۱۹ وزیری هستند که از سوی حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رییسی برای اخذ رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شدهاند.
طبق ماده ۲۰۶ آیین نامه داخلی مجلس، در شروع بحث در مورد هیأت وزیران، رئیس جمهور برنامه دولت را تشریح و ضمن معرفی وزیران از ترکیب هیأت وزیران دفاع خواهد کرد. پس از آن مجلس، بررسی برنامه دولت و ترکیب هیأت وزیران را با اظهارات پنج نفر از نمایندگان مخالف و پنج نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و هر کدام برای مدت ۱۵ دقیقه انجام خواهد داد.
بعد از پایان بررسی کلیات برنامه پیشنهادی دولت، مجلس وارد بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی میشود.
رئیس جمهور گفت: همه نسبت به سفره مردم مسئولیت دارند. بنده و قوای دیگر مسئول هستند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در آغاز دومین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم و پس از پایان نطق نمایندگان موافق و مخالف کلیات کابینه پیشنهادی، اظهار کرد: امروز اعتماد در جامعه ما آسیب دیده است و باید بازسازی شود و بازسازی این اعتماد در گرو عمل به وعدهها است. بنای من این است که به وعدههایی که دادهام عمل کنم.
وی ادامه داد: نمایندگان در مجلس هم مساعدت کنند تا دولت در عمل به وعدههایش موفق شود. کسی تصور نکند این وعدهها تنها برای دوران انتخابات بوده تا ایجاد هیجان کنیم؛ سخن ما باید بر مبنای عمل باشد.
رئیس جمهور یادآور شد: برنامه دولت سیزدهم با سی مسئله کشور مشخص است؛ برای این کار برنامه ریزی و زمان بندی شده است.
وی خاطرنشان کرد: برنامه تحولی مفصل دولت سیزدهم تا چند روز آینده در اختیار همه قرار خواهد گرفت. در مرحله اول پیشنویس است و بعد از اخذ نظرات کارشناسی عمومی و نهایی میشود. مانند سند تحولی است که در قوه قضاییه داشتیم اما گستردهتر از آن.
رئیسی گفت: این جمع هماهنگی لازم دارد. همه نسبت به سفره مردم مسئولیت دارند. بنده و قوای دیگر مسئول هستند. در تیم اقتصادی دولت هماهنگی را در کنار کار اقتصادی ایجاد کردیم که ناهماهنگی و چندآهنگی که در تیمهای اقتصادی است، صورت نگیرد.
وی در ارتباط با موضوع بانکها گفت: موضوع بانکها مسئله محوری است. با همکاری مجلس محترم و کمیسیون اقتصادی با همراهی تیم اقتصادی و بانک مرکزی به نتیجهای میرسیم و به اقدام و عمل میرسانیم. حتماً نظام بانکی را اصلاح میکنیم. بانک مرکزی از حالت توصیه کننده باید خارج شود و پیگیری جدی در نظارت داشته باشد. این از ضرورتهاست که پیگیری میکنیم.
وی گفت: می دانید در صندوقهای بازنشستگی چه خبر است. از جمله موضوعات بزرگی است که هم برنامه و هم اقدام و اجرایش همراهی دولت و مجلس و صاحب نظران را میطلبد و ما مورد استفاده قرار میدهیم.
رئیسی گفت: شاخصهای اقتصادی حتماً نیازمند اصلاح است. بعد از اصلاح و راستی آزمایی میتواند مورد استفاده دولت، مجلس و مراکز پژوهشی قرار بگیرد.
وی در ارتباط با عدم حضور بانوان در کابینه گفت: دولت حتماً به ظرفیت بانوان توجه کرده و میکند. بانوان که نقش آفرینی آنها در دولت میتواند کار ساز باشد امری است که از آن غفلت نمیکنیم و خلاصه به کابینه و دولت نمیشود، در جای جای کشور از ظرفیت فرهیختگی، علمی و اثرگذاری بانوان استفاده میشود.
رئیس جمهور گفت: باید از همه ظرفیتهای کشور استفاده کنیم. ظرفیتهای بسیار ارزشمندی وجود دارد. ما مسئولیت داریم نسبت به خانوادههای سنی و شیعه. چه فرق میکند جوان برومند تحصیل کرده ما در گوشهای از کشور بیکار است برای کدام قوم و مذهب است. ما نسبت به همه آنها مسئول هستیم. چه کسانی که رأی دادند و چه کسانی که رأی ندادند. حتی نسبت به ایرانیان خارج از کشور هم مسئولیت داریم. مسائل فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، حقوق اساسی و احوال شخصیه شان به ما همانند ایرانیان داخل ایران مربوط است و مسئولیت داریم. وزارت خارجه باید تدابیری در این راستا بیاندیشد.
رئیسی درباره سامانه معرفی مدیران به دولت اظهار کرد: برخی اسامی مثل زلفی پور، عبدالملکی و عیناللهی ۵۰ تا ۶۰ بار برای سمتهای مختلف مطرح شده بودند. در مورد آقای عیناللهی باید بگویم که به انقلاب و امام و ارزشها دلدادگی دارد و جامعه پزشکی از شخصیت علمی و اجرایی او دفاع کرده است. او مورد تأیید جامعه پزشکی و پرستاری است؛ برخی از همکاران ما هم از خانوادههای ایثارگران و شهدا هستند و این برای دولت افتخاری است.
وی درباره برنامههای دولت خاطرنشان کرد: این برنامهها هم کیفی است و هم به لحاظ کمی قابل پایش است. متولی و زمانبندی اجرای این برنامهها مشخص شده است و خود نمایندگان میتوانند اجرای آن را مطالبهگری کنند. در این برنامهها به مسائل ملی و فرابخشی اشاره شده است.
رئیس جمهور درباره اجرای قانون اعلام اموال و دارایی مسئولان خاطرنشان کرد: در مجلس شورای اسلامی قانون تصویب شد اما اجرایی نشد. ما در قوه قضاییه آییننامه این قانون را تهیه کردیم البته اشکالی گرفته شد که برخی مواد قانونی ابهام دارد ولی من تاکید داشتم نباید به خاطر ابهام در برخی مواد قانون، کل قانون اجرا نشود. من از رئیس مجلس شورای اسلامی میخواهم ابهامات این قانون رفع شود. در انتخابات هم من داراییهای خود را اعلام کردم و نمایندگان هم میتوانند به آن سوابق مراجعه کنند در قوه قضاییه هم اولین نفری بودم که این قانون را اجرایی کردم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه شفاف سازی از برنامههای دولت است، خاطرنشان کرد: مسائل امنیتی را نمیتوان مطرح کرد اما مسائل اقتصادی باید پشت ویترین قرار گیرد. من به شفافسازی اعتقاد دارم و آن را اعلام میکنم. سامانه جامع که شامل بخشهای مختلف از جمله بنادر، گمرکات، سازمان مالیات وسیستم بانکی میشود اگر فعال شود، شفافیت هم فراهم میشود. ما این اقدام را در دولت پیگیری میکنیم.
رئیسی در ادامه با اشاره به برنامههای دولت برای حفظ منابع طبیعی اظهار کرد: شما نمایندگان شاهد اقدامات من در زمینه حفظ محیط زیست در قوه قضاییه بودهاید اما امروز وظیفه ما سنگینتر است. حفظ محیط زیست و ذخائر طبیعی از برنامههای جدی دولت است.
رئیسی گفت: کنترل کرونا اولویت ما است. تولید واکسن داخلی اولویت ماست، اما در کنارش واکسن هم وارد میکنیم. نه به صورت هفتگی بلکه به صورت روزانه واکسیناسیون مردم را پیگیری میکنیم و امید داریم تا رسیدن فصل سرما تمام مردم را واکسینه کنیم.
وی گفت: مسئله مناطق محروم در اولویت است، حتماً برایش برنامه داریم و بر آن تاکید دارم.
رئیس جمهور ادامه داد: ساختارهای موازی جزو موضوع تشکیلات است که به صورت محوری پیگیری میکنیم. مثل مسئله کارمندان دولت است. ما عدالت در پرداخت برایمان مهم است. اگر حقوق یک قشر اصلاح میشود باید برای دیگران هم اصلاح شود. اگر به یک قشر توجه میشود باید به همه اقشار توجه شود. متناسب سازی حقوق دریافتی یکی از جلوههای عدالت است. ما آمادگی داریم اگر کار کارشناسی شده باشد در میدان اجرا کننده باشیم. باکی نداریم. اجرای عدالت سختیهایی دارد.
وی گفت: آن چیزی که برای ما مهم است عدالت و رضایت مردم است. مردم حق دارند و ما باید وظیفه خود را انجام دهیم.
رئیس جمهور گفت: اصل اینکه تمرکز زدایی شود درست است، اما باید کار کارشناسی شود. حتماً میتوانیم در این رابطه از همکاری و احساس مسئولیت فرمانداران و استانداران استفاده کنیم تا در ستاد کارهای ستادی صورت بگیرد.
وی گفت: نکته دیگری که باید عرض کنم این است که ما تعامل با همه کشورهای دنیا را جزو سیاست خارجی می دانیم، بویژه زمینه دیپلماسی اقتصادی.
وی توضیحاتی درباره ضرورت دیپلماسی اقتصادی ارائه داد و گفت: باید ظرفیت غیر فعال را فعال کنیم. ۴۰ درصد ظرفیت اقتصادی ما غیر فعال است. باید فعال کنیم. اینها کارهای قابل اقدام و عمل است. ما بهترین هیئتها را برای مشورت دولت مجلس می دانیم، چون مجلس مجموعهای از نخبگان است.
رئیسی گفت: نسبت به مسئله معرفی وزرای پیشنهادی و کسانی که وضعیتشان را بررسی کردیم من صبح روش را توضیح دادم که چگونه به نیروهای کارآمد انقلابی رسیدیم.
رییسی با بیان اینکه مردم امید دارند که دولت مشکلات را حل کند، گفت: برای افزایش امید مردم، باید به گونهای عمل کنیم که مردم احساس کنند به آنچه گفتهایم پایبند هستیم. همه مردم عرب، لر، ترک، فارس، ترکمن و همه اقشار جامعه بدانند دولت صادق القول است و به آنچه گفته جامه عمل میپوشاند. البته برخی اقدامات زمان بر است ولی برخی اقدامات زودهنگام باید انجام شود تا مردم نتیجه آن را احساس کنند.
رئیسی افزود: تیمی را مأمور کردم بررسی کنند اگر بودجه ۱۴۰۰ به اصلاحاتی نیاز دارد، آن را تهیه کرده و تقدیم مجلس کنند. بودجه ۱۴۰۱ هم باید بدون کسری بودجه تهیه شود. این بودجه با همکاری مجلس باید به گونهای تنظیم شود تا مشکلات به حداقل برسد. سهام عدالت و بورس هم در دستور کار دولت است. موضوع جاماندگان سهام عدالت در مجلس مطرح و ما هم آن را دنبال میکنیم، اما عزیزان مقداری باید حوصله کنند تا وزرا مشغول به کار شوند.
وی افزود: دغدغه نمایندگان مناطق مختلف مثل خوزستان، لرستان و سیستان و بلوچستان و مناطق محروم به ویژه مورد توجه دولت است. ما برنامه داریم استاندار ویژه انتخاب کنیم تا به صورت متناوب در دولت حاضر شوند.
رئیس جمهور در مورد قانون هدفمندی یارانهها نیز بیان کرد: ما باید این قانون را اجرا کنیم، مگر اینکه پیشنهادی برای اصلاح قانون وجود داشته باشد. در دولت روی این موضوع بررسی میشود و کار به صورت کارشناسی به مجلس تقدیم میشود.
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: ارائه طرح از اختیارات نمایندگان است اما من توصیه میکنم اگر این طرحها با همکاری دولت تهیه شود، هم دغدغه نمایندگان رفع میشود و هم طرح در مراحل تصویب با مشکل مواجه نمیشود. در غیر این صورت این طرحها ممکن است در مرحله تصویب بماند و دچار وقفه شود.
وی تأکید کرد: ما در دولت به همه استانها، اقوام و گویشها احترام گذاشتهایم و معتقدیم از نخبگان در استانها در دولت استفاده شود.
رئیسی با بیان اینکه نمایندگان با رأی اعتماد خود میتوانند کمک کنند تا دولت با قوت و هر چه زودتر تشکیل شود، تصریح کرد: دولت اگر با رأی بالای نمایندگان تشکیل شود، پشتوانه قویتری خواهد داشت. من از انتقادات نمایندگان ناراحت نمیشوم زیرا شما نمایندگان بهترین ناظرین و امنای مردم هستید. نکاتی که شما می گویید به اصلاح امور کمک میکند. ما شما را خیرخواه می دانیم.
به گزارش کبنا؛ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی عصر امروز (شنبه، 30 مردادماه) به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت 14 و 6 دقیقه و با حضور 202 نفر از نمایندگان آغاز شد.
ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در دستور کار مجلس قرار دارد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از امروز به بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم می پردازند. پیش از بررسی برنامه ها و صلاحیت هر یک وزرا، کلیت برنامه دولت رییسی مورد بررسی قرار می دهد.
حسین باغگلی؛ وزارت آموزش و پرورش، عیسی زارع پور؛ وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات، حجت الاسلام والمسلمین سیداسماعیل خطیب؛ وزارت اطلاعات، سیداحسان خاندوزی؛ وزارت امور اقتصادی و دارایی، حسین امیرعبداللهیان؛ وزارت امور خارجه، بهرام عیناللهی؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حجت الله عبدالملکی؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سیدجواد ساداتی نژاد؛ وزارت جهادکشاورزی، امین حسین رحیمی؛ وزارت دادگستری، امیر سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی؛ وزارت دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح، رستم قاسمی؛ وزارت راه و شهرسازی، سیدرضا فاطمی امین؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمدعلی زلفیگل؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمد مهدی اسماعیلی؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد وحیدی؛ وزارت کشور، سیدعزت الله ضرغامی؛ وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، جواد اوجی؛ وزارت نفت، علی اکبر محرابیان؛ وزارت نیرو و سید حمید سجادی هزاوه؛ وزارت ورزش و جوانان، ۱۹ وزیری هستند که از سوی حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رییسی برای اخذ رأی اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شدهاند.
طبق ماده ۲۰۶ آیین نامه داخلی مجلس، در شروع بحث در مورد هیأت وزیران، رئیس جمهور برنامه دولت را تشریح و ضمن معرفی وزیران از ترکیب هیأت وزیران دفاع خواهد کرد. پس از آن مجلس، بررسی برنامه دولت و ترکیب هیأت وزیران را با اظهارات پنج نفر از نمایندگان مخالف و پنج نفر از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و هر کدام برای مدت ۱۵ دقیقه انجام خواهد داد.
بعد از پایان بررسی کلیات برنامه پیشنهادی دولت، مجلس وارد بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی میشود.
رئیس جمهور گفت: همه نسبت به سفره مردم مسئولیت دارند. بنده و قوای دیگر مسئول هستند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در آغاز دومین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم و پس از پایان نطق نمایندگان موافق و مخالف کلیات کابینه پیشنهادی، اظهار کرد: امروز اعتماد در جامعه ما آسیب دیده است و باید بازسازی شود و بازسازی این اعتماد در گرو عمل به وعدهها است. بنای من این است که به وعدههایی که دادهام عمل کنم.
وی ادامه داد: نمایندگان در مجلس هم مساعدت کنند تا دولت در عمل به وعدههایش موفق شود. کسی تصور نکند این وعدهها تنها برای دوران انتخابات بوده تا ایجاد هیجان کنیم؛ سخن ما باید بر مبنای عمل باشد.
رئیس جمهور یادآور شد: برنامه دولت سیزدهم با سی مسئله کشور مشخص است؛ برای این کار برنامه ریزی و زمان بندی شده است.
وی خاطرنشان کرد: برنامه تحولی مفصل دولت سیزدهم تا چند روز آینده در اختیار همه قرار خواهد گرفت. در مرحله اول پیشنویس است و بعد از اخذ نظرات کارشناسی عمومی و نهایی میشود. مانند سند تحولی است که در قوه قضاییه داشتیم اما گستردهتر از آن.
رئیسی گفت: این جمع هماهنگی لازم دارد. همه نسبت به سفره مردم مسئولیت دارند. بنده و قوای دیگر مسئول هستند. در تیم اقتصادی دولت هماهنگی را در کنار کار اقتصادی ایجاد کردیم که ناهماهنگی و چندآهنگی که در تیمهای اقتصادی است، صورت نگیرد.
وی در ارتباط با موضوع بانکها گفت: موضوع بانکها مسئله محوری است. با همکاری مجلس محترم و کمیسیون اقتصادی با همراهی تیم اقتصادی و بانک مرکزی به نتیجهای میرسیم و به اقدام و عمل میرسانیم. حتماً نظام بانکی را اصلاح میکنیم. بانک مرکزی از حالت توصیه کننده باید خارج شود و پیگیری جدی در نظارت داشته باشد. این از ضرورتهاست که پیگیری میکنیم.
وی گفت: می دانید در صندوقهای بازنشستگی چه خبر است. از جمله موضوعات بزرگی است که هم برنامه و هم اقدام و اجرایش همراهی دولت و مجلس و صاحب نظران را میطلبد و ما مورد استفاده قرار میدهیم.
رئیسی گفت: شاخصهای اقتصادی حتماً نیازمند اصلاح است. بعد از اصلاح و راستی آزمایی میتواند مورد استفاده دولت، مجلس و مراکز پژوهشی قرار بگیرد.
وی در ارتباط با عدم حضور بانوان در کابینه گفت: دولت حتماً به ظرفیت بانوان توجه کرده و میکند. بانوان که نقش آفرینی آنها در دولت میتواند کار ساز باشد امری است که از آن غفلت نمیکنیم و خلاصه به کابینه و دولت نمیشود، در جای جای کشور از ظرفیت فرهیختگی، علمی و اثرگذاری بانوان استفاده میشود.
رئیس جمهور گفت: باید از همه ظرفیتهای کشور استفاده کنیم. ظرفیتهای بسیار ارزشمندی وجود دارد. ما مسئولیت داریم نسبت به خانوادههای سنی و شیعه. چه فرق میکند جوان برومند تحصیل کرده ما در گوشهای از کشور بیکار است برای کدام قوم و مذهب است. ما نسبت به همه آنها مسئول هستیم. چه کسانی که رأی دادند و چه کسانی که رأی ندادند. حتی نسبت به ایرانیان خارج از کشور هم مسئولیت داریم. مسائل فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، حقوق اساسی و احوال شخصیه شان به ما همانند ایرانیان داخل ایران مربوط است و مسئولیت داریم. وزارت خارجه باید تدابیری در این راستا بیاندیشد.
رئیسی درباره سامانه معرفی مدیران به دولت اظهار کرد: برخی اسامی مثل زلفی پور، عبدالملکی و عیناللهی ۵۰ تا ۶۰ بار برای سمتهای مختلف مطرح شده بودند. در مورد آقای عیناللهی باید بگویم که به انقلاب و امام و ارزشها دلدادگی دارد و جامعه پزشکی از شخصیت علمی و اجرایی او دفاع کرده است. او مورد تأیید جامعه پزشکی و پرستاری است؛ برخی از همکاران ما هم از خانوادههای ایثارگران و شهدا هستند و این برای دولت افتخاری است.
وی درباره برنامههای دولت خاطرنشان کرد: این برنامهها هم کیفی است و هم به لحاظ کمی قابل پایش است. متولی و زمانبندی اجرای این برنامهها مشخص شده است و خود نمایندگان میتوانند اجرای آن را مطالبهگری کنند. در این برنامهها به مسائل ملی و فرابخشی اشاره شده است.
رئیس جمهور درباره اجرای قانون اعلام اموال و دارایی مسئولان خاطرنشان کرد: در مجلس شورای اسلامی قانون تصویب شد اما اجرایی نشد. ما در قوه قضاییه آییننامه این قانون را تهیه کردیم البته اشکالی گرفته شد که برخی مواد قانونی ابهام دارد ولی من تاکید داشتم نباید به خاطر ابهام در برخی مواد قانون، کل قانون اجرا نشود. من از رئیس مجلس شورای اسلامی میخواهم ابهامات این قانون رفع شود. در انتخابات هم من داراییهای خود را اعلام کردم و نمایندگان هم میتوانند به آن سوابق مراجعه کنند در قوه قضاییه هم اولین نفری بودم که این قانون را اجرایی کردم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه شفاف سازی از برنامههای دولت است، خاطرنشان کرد: مسائل امنیتی را نمیتوان مطرح کرد اما مسائل اقتصادی باید پشت ویترین قرار گیرد. من به شفافسازی اعتقاد دارم و آن را اعلام میکنم. سامانه جامع که شامل بخشهای مختلف از جمله بنادر، گمرکات، سازمان مالیات وسیستم بانکی میشود اگر فعال شود، شفافیت هم فراهم میشود. ما این اقدام را در دولت پیگیری میکنیم.
رئیسی در ادامه با اشاره به برنامههای دولت برای حفظ منابع طبیعی اظهار کرد: شما نمایندگان شاهد اقدامات من در زمینه حفظ محیط زیست در قوه قضاییه بودهاید اما امروز وظیفه ما سنگینتر است. حفظ محیط زیست و ذخائر طبیعی از برنامههای جدی دولت است.
رئیسی گفت: کنترل کرونا اولویت ما است. تولید واکسن داخلی اولویت ماست، اما در کنارش واکسن هم وارد میکنیم. نه به صورت هفتگی بلکه به صورت روزانه واکسیناسیون مردم را پیگیری میکنیم و امید داریم تا رسیدن فصل سرما تمام مردم را واکسینه کنیم.
وی گفت: مسئله مناطق محروم در اولویت است، حتماً برایش برنامه داریم و بر آن تاکید دارم.
رئیس جمهور ادامه داد: ساختارهای موازی جزو موضوع تشکیلات است که به صورت محوری پیگیری میکنیم. مثل مسئله کارمندان دولت است. ما عدالت در پرداخت برایمان مهم است. اگر حقوق یک قشر اصلاح میشود باید برای دیگران هم اصلاح شود. اگر به یک قشر توجه میشود باید به همه اقشار توجه شود. متناسب سازی حقوق دریافتی یکی از جلوههای عدالت است. ما آمادگی داریم اگر کار کارشناسی شده باشد در میدان اجرا کننده باشیم. باکی نداریم. اجرای عدالت سختیهایی دارد.
وی گفت: آن چیزی که برای ما مهم است عدالت و رضایت مردم است. مردم حق دارند و ما باید وظیفه خود را انجام دهیم.
رئیس جمهور گفت: اصل اینکه تمرکز زدایی شود درست است، اما باید کار کارشناسی شود. حتماً میتوانیم در این رابطه از همکاری و احساس مسئولیت فرمانداران و استانداران استفاده کنیم تا در ستاد کارهای ستادی صورت بگیرد.
وی گفت: نکته دیگری که باید عرض کنم این است که ما تعامل با همه کشورهای دنیا را جزو سیاست خارجی می دانیم، بویژه زمینه دیپلماسی اقتصادی.
وی توضیحاتی درباره ضرورت دیپلماسی اقتصادی ارائه داد و گفت: باید ظرفیت غیر فعال را فعال کنیم. ۴۰ درصد ظرفیت اقتصادی ما غیر فعال است. باید فعال کنیم. اینها کارهای قابل اقدام و عمل است. ما بهترین هیئتها را برای مشورت دولت مجلس می دانیم، چون مجلس مجموعهای از نخبگان است.
رئیسی گفت: نسبت به مسئله معرفی وزرای پیشنهادی و کسانی که وضعیتشان را بررسی کردیم من صبح روش را توضیح دادم که چگونه به نیروهای کارآمد انقلابی رسیدیم.
رییسی با بیان اینکه مردم امید دارند که دولت مشکلات را حل کند، گفت: برای افزایش امید مردم، باید به گونهای عمل کنیم که مردم احساس کنند به آنچه گفتهایم پایبند هستیم. همه مردم عرب، لر، ترک، فارس، ترکمن و همه اقشار جامعه بدانند دولت صادق القول است و به آنچه گفته جامه عمل میپوشاند. البته برخی اقدامات زمان بر است ولی برخی اقدامات زودهنگام باید انجام شود تا مردم نتیجه آن را احساس کنند.
رئیسی افزود: تیمی را مأمور کردم بررسی کنند اگر بودجه ۱۴۰۰ به اصلاحاتی نیاز دارد، آن را تهیه کرده و تقدیم مجلس کنند. بودجه ۱۴۰۱ هم باید بدون کسری بودجه تهیه شود. این بودجه با همکاری مجلس باید به گونهای تنظیم شود تا مشکلات به حداقل برسد. سهام عدالت و بورس هم در دستور کار دولت است. موضوع جاماندگان سهام عدالت در مجلس مطرح و ما هم آن را دنبال میکنیم، اما عزیزان مقداری باید حوصله کنند تا وزرا مشغول به کار شوند.
وی افزود: دغدغه نمایندگان مناطق مختلف مثل خوزستان، لرستان و سیستان و بلوچستان و مناطق محروم به ویژه مورد توجه دولت است. ما برنامه داریم استاندار ویژه انتخاب کنیم تا به صورت متناوب در دولت حاضر شوند.
رئیس جمهور در مورد قانون هدفمندی یارانهها نیز بیان کرد: ما باید این قانون را اجرا کنیم، مگر اینکه پیشنهادی برای اصلاح قانون وجود داشته باشد. در دولت روی این موضوع بررسی میشود و کار به صورت کارشناسی به مجلس تقدیم میشود.
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: ارائه طرح از اختیارات نمایندگان است اما من توصیه میکنم اگر این طرحها با همکاری دولت تهیه شود، هم دغدغه نمایندگان رفع میشود و هم طرح در مراحل تصویب با مشکل مواجه نمیشود. در غیر این صورت این طرحها ممکن است در مرحله تصویب بماند و دچار وقفه شود.
وی تأکید کرد: ما در دولت به همه استانها، اقوام و گویشها احترام گذاشتهایم و معتقدیم از نخبگان در استانها در دولت استفاده شود.
رئیسی با بیان اینکه نمایندگان با رأی اعتماد خود میتوانند کمک کنند تا دولت با قوت و هر چه زودتر تشکیل شود، تصریح کرد: دولت اگر با رأی بالای نمایندگان تشکیل شود، پشتوانه قویتری خواهد داشت. من از انتقادات نمایندگان ناراحت نمیشوم زیرا شما نمایندگان بهترین ناظرین و امنای مردم هستید. نکاتی که شما می گویید به اصلاح امور کمک میکند. ما شما را خیرخواه می دانیم.