تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۴۲
کد مطلب : ۴۹۳۰۰۵
کبنا گزارش می‌دهد

فیلم و تصاویر | آغاز نشست بررسی احداث سد ماندگان و اثرات آن بر دنا و محیط‌زیست در دانشگاه یاسوج / جهان‌بین: با این وضعیت مدیرانی که داریم آینده زیست‌محیطی استان را روشن نمی‌بینم / ما باید در خصوص سد ماندگان به‌صورت علمی کار کنیم / چرا نمایندگان استان ما به مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد برای انجام پژوهش درخصوص سد را نمی‌دهند؟/ خرامین: تأسف‌آور است که نماینده‌های استان ما برای رأی‌آوری‌ وزیر نیرو لابی‌گری کرده‌اند

۳
کبنا ؛نشست دانشجویی با موضوع احداث سد ماندگان و اثر آن بر اکوسیستم دنا در سالن جلسات شهید چمران دانشگاه یاسوج برگزار شد.
به گزارش کبنا، نشست دانشجویی بررسی احداث سد ماندگان و اثر آن اکوسیستم دنا با حضور علی خرامین (عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی) عبادالله جهان بین (حقوق دان و عضو هیئت علمی دانشگاه ) و جواد هادی‌اصل (فعال زیست‌ محیطی) در سالن جلسات شهید چمران دانشگاه یاسوج برگزار شد.

دکتر علی خرامین عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه سد ماندگان کوچک‌ترین مجوز قانونی ندارد، اظهار کرد: این سد باید مجوزهای محیط زیستی، اجتماعی، فرهنگی و برنامه‌وبودجه داشته باشد. برای ساخت این سد تمام قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته‌اند.
دکتر خرامین گفت: نمایندگان استان اصفهان اعلام می‌کنند ما با وزرای دولت چهاردهم نشسته‌ایم، با این تعهد که سد ماندگان را اجرا کنند. اولین امضاکننده طرح الحاق دنای شمالی وزیر نیرو آقای علی‌آبادی هستند. تأسف‌آور است که برخی از نماینده‌های استان ما برای رأی‌آوری ایشان لابی‌گری کرده‌اند که رأی بیاورند.
تمام کارشناسان می‌گویند این سد احداث شود دنا نابود می‌شود، سد شاه قاسم، سد تنگ سرخ، سد خرسان، پتروشیمی لردگان که عوارض آن از سد بدتر است، و سد ماندگان، دیگر چیزی از دنای شمالی و جنوبی نمی‌ماند.
 سد کوثر را به خوزستان داده‌اند، سد چم شیر را به بوشهر داده‌اند، این بخش را هم به استان‌های مرکزی می‌دهند.
چند روز پیش استان خوزستان با طرح ماهی در یکی از رودخانه‌های استان مخالفت کرد و این طرح تعطیل شد، یعنی ما حق نداریم در استان خودمان طرح ماهی بزنیم؟
اگر کارشناسان گفتند این سد ضرری ندارد، ما دستشان را می‌بوسیم. محیط‌زیست کارشناسانش را بفرستد اگر ضرر دارد، تعطیلش کنید، اگر ضرر ندارد هر جا خواستید ما را دار بزنید.
دکتر عبادالله جهان‌بین حقوق‌دان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه‌ گفت: خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمی‌دهد مگر اینکه آن قوم خودش سرنوشتش را تغییر بدهد.
فیلم و تصاویر | آغاز نشست بررسی احداث سد ماندگان و اثرات آن بر دنا و محیط‌زیست در دانشگاه یاسوج / جهان‌بین: با این وضعیت مدیرانی که داریم آینده زیست‌محیطی استان را روشن نمی‌بینم / ما باید در خصوص سد ماندگان به‌صورت علمی کار کنیم / چرا نمایندگان استان ما به مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد برای انجام پژوهش درخصوص سد را نمی‌دهند؟/ خرامین: تأسف‌آور است که نماینده‌های استان ما برای رأی‌آوری‌ وزیر نیرو لابی‌گری کرده‌اند
جهان‌بین با بیان اینکه همه ما در قبال محیط‌زیست مسئولیت داریم و باید به آیندگان پاسخگو باشیم، بیان کرد: نسل‌های گذشته محیط‌زیست را حراست کرده‌اند، و به ما داده‌اند، ما هم باید از آن‌ها حراست کنیم و مطالبه‌گری کنیم.
وی افزود: هر کجا باشیم نسبت به محیط‌زیست هم مسئولیت داریم و هم حقوق داریم، بعد مسافت اثرگذار است؛ ولی صورت‌مسئله را پاک نمی‌کند.
جهان‌بین بیان کرد: سدسازی‌ها در استان ما به چند دهه قبل برمی‌گردد، در اصول مختلف ۴۵، ۴۸، ۵۰ قانون اساسی به مالکیت عمومی محیط‌زیست اشاره کرده و در راستای مصالح عمومی جامعه باید سیاست‌گذاری انجام بگیرد.
این استاد دانشگاه افزود: این نشست نباید رها شود و باید مطالبه‌گری دانشجویان ادامه داشته باشد، وارد دوره‌ای شده‌ایم که محیط‌زیست و حمایت از حقوق تبدیل به چالش عمده‌ای شده است، هر چقدر که تکنولوژی‌های بیشتری بیایند، چالش‌ها نیز بیشتر می‌شوند.
وی گفت: باید دنا را از وضعیت هویتی بیرون بیاوریم و آن را فراملی کنیم، فعال محیط‌زیست و مطالبه‌گری که در خراسان و آذربایجان و سایر شهرهای کشور باید همگام باشند و احساس مسئولیت کنند.
جهان‌بین اظهار کرد: مسئولان ما دو دهه قبل نشستند و در جلساتی اجازه مطالعات سدها را دادند، باید این مسئولان پاسخگو باشند، و همین‌الان نیز با حفظ چارچوب‌ها باید مسئولان از جمله استاندار پاسخگو باشند.
وی گفت: پرچم مطالبه‌گری باید در دست تشکل‌های دانشجویی باشد، و بحث محیط‌زیست نباید خاموش شود. این تشکل‌ها می‌توانند کارگروه محیط‌زیست داشته باشند.
منابع از استان ما است، مصارف برای استان‌های دیگر است، در سد آبریز که تمام منابع و منافع برای استان ما بود، به‌صورت علمی عمل کردند، اردیبهشت ۱۴۰۲ مرکز پژوهش‌های مجلس یک طرح پژوهشی منتشر کرد که زیر آب سد آبریز را زد و همه را اقناع کردند که سد آبریز تعطیل شود، درحالی‌که این سد ضرری برای محیط‌زیست و رودخانه مارون ایجاد نمی‌کرد.
وی افزود: ما باید در خصوص سد ماندگان به‌صورت علمی کار کنیم. چرا نمایندگان استان ما به مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد برای انجام پژوهش در خصوص سد را نمی‌دهند؟
جهان‌بین گفت: متأسفانه در خصوص سد آبریز آماری که مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرد از اطلاعات سال ۹۵ بود، درحالی‌که سال ۱۴۰۲ منطقه سد آبریز جزء مناطق پر بارش کشور بوده است، این پژوهش و گزارش مدیریت شده بود.
با این وضعیت مدیرانی که داریم آینده زیست‌محیطی استان را روشن نمی‌بینم، همه چشم طمع دارند، و کوتاهی ما بابت این طبیعتی که داریم، در مقابل نسل‌های آینده ما را شرمنده خواهد کرد.
خبر در حال تکمیل است
 
نام شما

آدرس ايميل شما

ماموریت سخت آقای دبیرکل؛ گروسی در تهران به دنبال چیست؟

ماموریت سخت آقای دبیرکل؛ گروسی در تهران به دنبال چیست؟

«رافائل گروسی مدتی قبل در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس به صراحت این نکته را مطرح کرد ...
خشونت خانگی؛ باید سکوت زنان شکسته شود

خشونت خانگی؛ باید سکوت زنان شکسته شود

خشونت علیه زنان مشکلی عمومی و فراگیر است. سکوت زنان و بردباری آنها در برابر خشونت نه ...
ترامپ و مسئله ایران

ترامپ و مسئله ایران

سابقه دولت ترامپ نشان‌دهنده رویکردی تهاجمی و حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل است؛ اما تحولات ...
1