تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۵۸
کد مطلب : ۴۹۳۰۹۷
 خالق ایل احساس همسفر باد پاییز شد

پیام تسلیت مسئولان و شخصیت‌ها در پی درگذشت فریدون داوری شاعر معروف کهگیلویه و بویراحمد

۱
۰
پیام تسلیت مسئولان و شخصیت‌ها در پی درگذشت فریدون داوری شاعر معروف کهگیلویه و بویراحمد
کبنا ؛
مسئولان کشوری و استانی و شخصیت‌های مختلف با صدور پیام‌های جداگانه‌ای درگذشت فریدون داوری پژوهشگر، شاعر آئینی و انقلابی را تسلیت گفتند.
به گزارش کبنا، این پیام‌ها به شرح زیر است.

فریدون داوری شاعر برجسته کهگیلویه و بویراحمد


پیام تسلیت استاندار اسبق استان‌های لرستان و کهگیلویه و بویراحمد در پی درگذشت استاد فریدون داوری
«انالله و انالیه راجعون»
با نهایت تأسف و تاثر فراوان، درگذشت شاعر نامدار و پژوهشگر برجسته‌ی ادبیات قوم لر، استاد حاج فریدون داوری را که پس از طی دوره‌ی طولانی بیماری به دیدار معبود شتافت، به حضور اهالی فرهنگ و هنر و مردمان سخت کوش و فرهنگ دوست حوزه زاگرس، خصوصاً مردم شریف استان کهگیلویه وبویراحمد و خانواده محترم‌ایشان و همه منسوبین تسلیت عرض می‌نمایم.
یاد و خاطره آن فقید سعید در اذهان قوم لر زنده خواهد ماند و اشعار نغز آن استاد جریان ساز حوزه ادبیات و شعر لری بر تارک تاریخ زاگرس ماندگار خواهد بود.
روحشان شاد و یادشان گرامی باد.
سید موسی خادمی

استاندار اسبق استان‌های لرستان و کهگیلویه و بویراحمد
دبیر هیأت دولت جمهوری اسلامی ایران​​​​​​​ با صدور پیام درگذشت فریدون داوری را تسلیت گفت.
درگذشت شاعر پرآوازه، دوست و برادر ارزشمند جناب اقای فریدون داوری، موجب تأثر و تألم فراوان گردید.
اینجانب این ضایعه دردناک را به خانواده گرامی، دوستان، همکاران و دوستداران‌ایشان تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال برای آن فقید سعید، رحمت و مغفرت واسعه الهی و برای بازماندگان، صبر و شکیبایی مسألت دارم.
بی شک یاد و خاطره استاد داوری که از جمله نماد‌های هویت فرهنگی و ادبیات کهگیلویه بزرگ بودند، در قلب‌ها و ذهن‌ها جاودان خواهد ماند.
روحش شاد، یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.
سیدکامل تقوی نژاد
دبیر هیأت دولت جمهوری اسلامی ایران

پیام تسلیت معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران به شرح زیر است.
و بشّر الصّابرین الّذین اذا اصابتهم مصیبه قالو انّالله و انّا الیه راجعون.
دیدیم جهانی ز غم مرگ تو نالید/چون راحت ابنای بشر بود مرامت
نوشتن پیام تسلیت برای آن ذهن پویا و استاد خلاقِ کرامت و کلمه، سنگین است مثل سنگینی برف بر‌شانه‌ی ساقه‌های خشک، تلخ است مثل خبرِ خشکیدنِ چشمه را به ریشه رساندن، اما چه جای گریز است وقتی جرس فریاد می‌دارد که بربندید محمل‌ها.
کاش گریزی بود از این سرنوشت ناگزیر و مرور داغِ عزیزانی چون مرحوم حاج فریدون داوری که به قول فردوسی بزرگ با داد و دهش به مرتبه‌ی فریدونی رسیده‌اند.
با دلی پر از غم این مصیبت اندوهبار را به ایل و تبارمان، خانواده‌ی داغدار آن مرحوم‌، یاران و دوست‌داران، اهل قلم، تمامی بزرگان، فرهیختگان، جوانان و همه‌ی کسانی که دلشان برای فرهنگ و اقتدار و افتخار این خطه می‌تپد و سال‌ها همنشینِ خلوص و خوبی آن عزیز سفرکرده بوده‌اند، تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال براى آن مرحوم غفران واسعه الهى و براى بازماندگان صبر و اجر عظیم، مسالت می‌نمایم. باشد که روزی کلمات روشن او از تیرگی‌های فزاینده‌ی این جهان تاریک بزداید. روحش شاد و یادش گرامی باد.
محمدرضا سیاهپور
معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران
یکم آذرماه هزار و چهارصد و سه خورشیدی
 
پیام تسلیت مشاور فرهنگی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به شرح زیر است.
پیامبر صلی الله علیه و آله: ـ لَمّا سُئِلَ عَنِ الشُّعَراءِ
قال اِنَّ الْمُؤْمِنَ مُجاهِدٌ بِسَیْفِهِ وَ لِسانِهِ، وَ الَّذى نَفْسى بِیَدِهِ لَكَأَ نَّما یَنْضَحونَهُمْ بِالنَّبْلِ
چون درباره شاعران از‌ایشان سؤال شد، فرمودند: مؤمن با شمشیر و زبان خود، جهاد مى كند. سوگند به آن كه جانم در دست اوست، شاعران مؤمن با شعر گفتنشان، مثل آن است كه دشمن را تیرباران مى كنند.
با کمال تأسف و تاثر و اندوهی عمیق خبر درگذشت شاعر نام آشنا، ادیب و‌اندیشمند معاصر استان و کشور استاد حاج فریدون داوری که به حق از مفاخر ادبی بودند را دریافت نمودیم،
شخصیتی که مردم استان کهگیلویه و بویراحمد مفتخر بودند تا ده‌ها سال از عمر پر برکت این شاعر و ادیب فرزانه، وی را در آغوش گرم و پر مهر خود داشته باشند
استاد فریدون داوری از شاعران غزل سرایی است که نام و یادش بر تارک ادبی تاریخ معاصر ما می‌درخشد و آثار
تحقیقی و ادبی‌ایشان چراغ راه همه آن‌هایی است که دل در گرو تعالی ادبیات لری و فارسی این خاک پاک دارند.
استاد داوری، زنده نامی از خطه ادب پرور و هنر دوست کهگیلویه بزرگ که غزل‌های فاخر و ادبیات زیبا و ماندگارش جایگاهی رفیع در صحیفه‌ی ادبی استان وایران عزیز دارد و نغمه‌های غنابخش آن استاد سخن به فرهنگ و ادب از یاد فراموش شدنی نیست.
بی شک فقدان این شاعر پرآوازه و‌اندیشمند فرزانه که از مفاخر ادبی کشور بود ثلمه‌ای است که به سختی می‌توان آن را پر نمود.
یاد و خاطره‌ ایشان همیشه در دل‌های جامعه نخبگانی و مردم دیارمان ماندگار خواهد ماند
لذا لازم می‌دانم مراتب تسلیت و تعزیت خود را به اهل هنر و ادب و به دوستان و ارادتمندان‌ایشان و به مردم شریف استان کهگیلویه و بویراحمد بویژه بیت معظم‌ایشان تقدیم نموده و از خداوند متعال برای وی مغفرت و رحمت و برای بازماندگان صبر و اجر در این مصیبت را آرزو می‌نمایم.
سید اقبال راستگوئی
مشاور فرهنگی و اجتماعی استاندار

در پیام تسلیت نادر منتظریان آمده است؛
«وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِیبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعونَ»
درگذشت تأسف بار و نابهنگام شاعر، پژوهشگر، ادیب و چهره ماندگار استان و کشور و خالق آثار ارزشمندی همچون «صدای سخن عشق»، «ایل احساس» و «جاویدانه‌های عشق»، زنده یاد «استاد حاج فریدون داوری» که عمری در راه اعتلای فرهنگ و هنر این مرز و بوم با نیک نامی سپری نمود موجب تأسف و تأثر فراوان شد.
هرچند اهل علم و هنر هرگز نمی‌میرند و میراث ارزشمندشان برای آیندگان به یادگار خواهد ماند لیکن غم از دست دادن این انسان متدین، فرهیخته، خوشنام و چهره شاخص فرهنگ و ادب، بسی دردناک و ضایعه‌ای حزن‌انگیز برای همه دوستان، بستگان و جمیع اصحاب فرهنگ و هنر و عموم مردم شریف استان خواهد بود اما دنیا سرای گذر است و نه جای ماندن و هر لحظه باید آماده کوچ از آن بود.
اینجانب با نهایت تاثر و تأسف قلبی، کوچ ابدی این پژوهشگر ممتاز و ستاره درخشان فرهنگ و ادبیات استان را به بستگان، اصحاب فرهنگ و هنر، عموم مردم شریف و فرهنگ دوست استان و بویژه خانواده‌های بزرگ داوری صمیمانه تسلیت عرض نموده، از خداوند منان آرزوی صبر و تحمل این غم بزرگ برای بازماندگان و علو درجات و رحمت واسعه برای آن عزیز سفر کرده مسئلت دارم. آن استاد فرهنگ و اخلاق به مخاطبان و علاقمندان خود، آیین مهرورزی و محبت آموخت، باشد که در سرای آخرت مورد مهر و رحمت پروردگار متعال قرار گیرد.
روحش شاد و نامش جاوید.
نادر منتظریان
۱/آذر/۱۴۰۳
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی، درگذشت شاعر فرهیخته، «حاج فریدون داوری» را تسلیت گفت.
به گزارش کبنا، در متن پیام سیدعباس صالحی آمده است:
انا لله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت هنرمندی گرانمایه و ایل‌مردی از تبار آیینه، غمی سترگ به جان دوستان و علاقه‌مندانش نشاند.
«حاج فریدون داوری» شاعر فرهیخته، معلم فهیم و فرهنگی مهرورز به خاطره‌ها پیوست و قوم بزرگ لُر و دنانشینان غیور را داغدار فراق خویش کرد.
این پژوهشگر فرهنگِ فولکلور و چهرۀ شناخته‌شدۀ شعر جنوب کشور، پیشاهنگِ ادبیات شفاهیِ خاصی بود که به مدد تلفیقِ احساس و‌اندیشه و کلمه، گوش جان را نوازش می‌داد و طنین صدای مهرورزانه‌اش بر دل می‌نشست؛ هنرمندی که سال‌های عمرش را به تحقیق و پژوهشِ آوا‌ها و نوا‌های این کهن‌بوم و بر گذراند و در این راه آثار ارجمندی از خود به یادگار گذاشت.
پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت فریدون داوری
فریدون داوری شاعر معروف کهگیلویه و بویراحمد
اینجانب ضمن ابراز تأثر، درگذشت این استاد هنرمند را به خانوادۀ داغدار‌ایشان، هنرمندان و هنردوستان و تمامی علاقه‌مندان آن زنده‌یاد تسلیت می‌گویم. روحش در آرامش ابدی و چراغ یادش در جوار رحمت حق پرفروغ باد. 
سید عباس صالحی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

پیام تسلیت دکتر فضل الله پژواک به شرح زیر است.
إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
ایل احساسُم و بارِ، بی‌قرارم تا بِیَی
دشت جونُم سی عزیزُم، گل بکارم تا بِیَی‌
بادرود به پیشگاه دوستان صمیمی. خبر سوگ ورحلت وکوچ انسانی کم نظیر همچون استادداوری در این زمان از عمربابرکتش درخیال نمی‌گنجد، ولی دروصفش هرچند باید نیم درکی ازدرک والایش داشت، ولی به قدر وسع دانش کم وتکلیف قلم این حقیر بایدقلم تراشی کرد.
استادداوری به تعبیرشاعر:
مازنده به آنیم که آرام نگیریم
موجیم که آسودگی ما عدم ماست.
بله استادداوری زمانی آسودگی یافت که دیگر نیست.
بله واقعا باید گفت که صدف چشم من از داغ تو، گوهربار است."
رحلت انسان‌های فاضل و‌اندیشمندی چون داوری، به مثابه آتیش گرفتن کتابخانه شهراست.
داوری ازبنوش وبنوشان حضرت حافظ ومرنج ومرنجان حضرت مولانا، تاسی یافته بود.
داوری، ازحضرت سخن سعدی دریافته بود که زندگی جز راستی و رستی نیست.
داوری به یقین کشف کرده بود، که تعز من تشاءوتزل من تشاء وباهمین بُن مایه زیست.
استادداوری، ازمکاشفات خوددر عرصه زندگی پربرکتش پی برده بودکه کل کائنات یک بازاره و باید چیزی وکالایی برای عرضه داشته باشی وبیخودی نمی‌توانی نیک نام باشی، وبهمین دلیل کالایی در کائنات عرضه کردکه ارزشمندترین وخالص‌ترین کالا‌ها یعنی "شعر"بود.
چون به قول ارسطو: تمام هنرهاوقتی به اوج خودش، به خلوص خودش، به ناب بودن خودش می‌رسه، میشه"شعر".
ازمنظر فردوسی این نوع انسان‌های مثابه استادداوری، "منش وفرهنگ و رای وهنر هستند".
داوری از کتاب کوچ کوچ نیک نامانی چون کی عطاطاهری بویراحمدی، ژرفانگری کرده بود که گفته بود "نام بلند بِه ازبام بلند" وچه بلندآوازه‌ای شدی‌ای استادکم نظیرایل احساس وتبار وجغرافیای سرزمینم.
داوری به سلاحی مجهز ومزین گشت که مرز‌های محلی تا بین‌المللی رادرنوردید وآنهم سلاح "شعر، نظم ونثرفارسی" است، که روح حماسی، مذهبی، ملی، محلی، اجتماعی، فرهنگی وعرفانی ماراشور وشعوربخشیده است.
زیراوقتی اشعارش به نوای موسیقی ناب محلی مبدل گشت، زنگار ازدل همه‌ی همنوعان زدوده شد.
زیرا که اکثرعرفاوفیلسوفانی چون ابن سیناومولانا وشکسپیر اعتقادداشتندکه "موسیقی صدای خداست".
بله استادداوری باعلم به‌اندیشه گاندی پی برده بود که همزیستی وهمدیگرخواهی، "پیوندتفاوت‌ها ونادیده گرفتن کمبودهاست، و بهترین زبان را برای این مهم، شعروموسیقی یافته بود."
بله می‌گن خداخانه نداردولی تنهاجایی که خداوندخانه دارد "دل انسان آگاه ومؤمن هست. "وبلاشک خداونددر دل استادداوری جای داشت.
خداوندمیفرماید: "یَسُعُنی قَلبُ عَبدی المُومن"
"قلب انسان مؤمن جای منه."
ازمنظرشمس تبریزی انسان‌های شبیه استادداوری بیگانه خویش وآشنای همه هستند. وکرداررابه سخاوت آراسته وگفتاررابه راستی.
وازمنظرمولانااین نوع انسان‌ها مکانشان لامکان وزمانشان لازمان هست.
به قول ویلئام شکسپیر، شخص عاقل وهشیارهرکجاقدم گذارد، سعادت وآرامش همراه اوست، واستادداوری نمونه بارزاین نوع انسان بود.
استادداوری، دل مشغولی به فکرت وتن مشغولی به خدمت وچشم مشغولی به قربت خداوند داشت.
استادداوری امورکائنات را یک نوع موسیقی دانست که زندگی ماهم جزعی ازآنست که بایدیک هارمونی وهماهنگی بین تار‌های آن ایجادشود، که اوج این هنر نمایی اشعار آن، در موسیقی محلی کوروش رضوانی است.
وازمنظر مولانا استادداوری درزندگی بجز عشق ومحبت هیچ نکاشت.
بلاشک درتوصیف انسان‌هایی مثابه "استاد فریدون داوری" که مرز‌های سرزمینی را باهنرشان توسعه جهانی بخشیده‌اند، باید خردمندان، شاعران،‌اندیشمندان، خطبا، علما، نویسندگان، ملی، محلی وبین‌المللی که دایرة المعارفی از گنجینه زبان وادب نازک خیز، دلاویز، شکربیز وشررخیزپارسی دارند، قلم به وصفش برانندوبه توصیف درون مایه‌ی بلندش بنگارند، واشعار کثیری باسمفونی ورقص کلماتی پرمسما، به بلندای قاموس انسانی‌ایشان که یک عمر درراه خردوادب واندیشه وشعروفرهنگ اصیل محلی وایرانی، قلم فرسایی کرد، بسرایند. بله انسان ناب واصیلی که عظمت علم ودانش رابه قدرت حکومت ترجیح داد. انسانی که درتاریخ سرزمین ما گردن فراز ونیکنام وبلندآوازه شد.
روح بلندوملکوتی آن آسمانی وراهش پررهروباد.
اطاله کلام عبدضعیف حقیر محتاج به عنایت ملک الرحمن فضل الله پژواک شاگرد را ببخشید.
دکتر فضل الله پژواک

پیام تسلیت مهدی روشنفکر به شرح زیر است.
غیر از هُنر که تاج سر آفرینش است
دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست!
ایران زمین؛ از دیرباز تاکنون گهواره‌ی پرورش مردانی بزرگ بوده است؛ که تاریخ به نیکی از آنان یاد خواهد کرد.
با اندوه فراوان، کوچِ هُنرمند پر آوازه، شاعر ایل و احساس، حاج فریدون داوری به سرای ابدی را، محضر خانواده، دوستان، ارادتمندان، هنرمندان، شاعران و مردم نیک سرشت کهگیلویه و بویراحمد، تسلیت عرض می‌نمایم!
بدون شک؛ خدمات ارزشمند زنده یاد داوری در راه اعتلای فرهنگ و زبان قوم لر، فراموش نخواهد شد.
زبان ساده و ایلیاتی، چهره‌ی خندانِ توام با تواضع و مردمداری، آگاهی دقیق از تاریخ و رسوم کهنه‌ی مردم این دیار، از خصائص ممتاز آن انسان فرهیخته بود.
سرایشِ چندین دفتر شعر در حوزه‌های شعر غنایی، حماسی و آیینی، تحقیق و پژوهش در ادبیات قوم اصیل لر، حاصل چند دهه تلاش‌ایشان در پاسداشت این فرهنگ بوده است!
باور عمیق به فرهنگ انتظار و سرودن غزلی زیبا با مطلع "روزی که موقش وابو، صاحِب زَمون اِیایِه" نوستالوژی زیبایی که تا همیشه در ذهن دوستداران، جاودانه خواهد بود.
اینجانب ضمن تسلیت مجدد و ابراز همدردی با بازماندگان، رحمت و آمرزش برای آن عزیز سفر کرده، از درگاه خداوند رحمان، طلب می‌نمایم.
رحمت و رضوان خداوند بر روح پاکش باد.
مهدی روشنفکر

پیام استاندار کهگیلویه و بویراحمد بدین شرح است.
انا لله و انا الیه راجعون
خبر ناگوار فقدان معلمی نام آشنا، ادیبی سخنور استاد فریدون داوری مایه تألم فراوان گردید.
استاد داوری یکی از چهره‌های شاخص ادبیات و شعر استان بودندکه نه تنها هنر را پل ارتباطی میان نسل‌ها و فرهنگ‌ها میدانستند بلکه با‌ایمان قلبی به تأثیر‌گذاری و ماندگاری آثار هنری، در طول حیاتش تمامی وجود خویش را جهت پیوند ناگسستنی فرهنگ غنی عشایر، تمدن ایرانی و اعتقادات اسلامی در قالب شعر عرضه نمود. و امروز خالق ایل احساس، طبیب دردها‌ی شاعرانه، و فرزند آریو‌برزن از میان ما پر کشید.
اینجانب درگذشت شاعر ومعلم خوشنام را به محضر خانواده محترم وداغدار‌ایشان و تمامی مردم به ویژه اهالی فرهنگ وهنر استان کهگیلویه وبویر احمد تسلیت عرض نموده واز خداوند سبحان علو درجات را برای آن مرحوم و صبر جزیل و طول عمر با عزت رابرای بازماندگان مسئلت دارم.
یداله رحمانی
استاندار کهگیلویه وبویراحمد
پیام تسلیت فرماندار بویراحمد به شرح زیر است.
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه الراجعون
خبر رحلت جانسوز استاد فرزانه‌ی فرهنگ و ادب و هنر، حاج فریدون داوری، شاعر برجسته کشور، برای همه کسانی که با آن سخنور‌اندیشمند، اندک آشنایی داشتند بسی اندوهبار و تأسف دار است. اگرچه اصحاب قلم و سخن، استاد کم نظیری را از دست دادند، اما نکته‌های دلنشین و آثار فاخر هنری و ادبی‌ایشان، اینک تابلویی بزرگ از آن فرزانه غزلخوان و آغازگر غزل، شروه وطنز‌های محلی و احیاگر آداب، رسوم و حماسه‌های آیینی تمدن ایلیاتی زاگرس را در خاطره‌ها ترسیم کرده و به یادگار گذاشته است
این جانب که سال‌ها افتخار آشنایی و شاگردی آن معلم پاکباخته تعلیم و تعلم را داشتم، با تأسفی عمیق این ضایعه جبران ناپذیر را به جامعه علمی، ادبی و هنری، دانشگاهی، شاگردان و الخصوص خانواده و فرزندان تسلیت عرض می‌کنم و اکنون که ایل احساس آن عاشق بی‌قرار در خیمه فاطمیه آرام گرفته است، از طبیب درد‌های همیشگی او خداوند متعال، شادی روحش را خواهان و خواستاریم.
شهرام مهدوی مطلق
فرماندار بویراحمد

سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی درگذشت فریدون داوری شاعر فرهیخته و انقلابی کشور پیامی تسلیتی صادر کرد.
به گزارش کبنا، متن پیام وزیر به شرح زیر است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
«انا لله و انا الیه راجعون»
بیو طبیب دردلم دوباره تو گروهتمه
تونه تحمل ایکنم دل و گرو گروهتمه
مو خار خشك كنگرم، كه باد ایا و ایبرم
برف پاییز اومه وه ریم، جونمه وه لو گرهتمه
درگذشت استاد حاج فریدون داوری شاعر برجسته آئینی خطه زاگرس را که دو دهه آخر عمرشان را با درد و رنج بیماری سپری نمودند، موجب تألم و تاثر شدید همه علاقه‌مندان به شعر و ادب و دوستداران‌ایشان به ویژه در خطه جنوب کشور و استان‌های کهگیلویه بویراحمد، فارس، بوشهر، خوزستان و چهارمحال بختیاری شد.
بی شک شعر و ادبیات آئینی جنوب کشور و خاصه در کهگیلویه و بویراحمد، مرهون تلاش‌های این دانش آموخته ادبیات فارسی و فرهنگ اصیل عشایری است.
اینجانب فقدان این معلم ادبیات و شاعر فرهیخته، مردمی و انقلابی را که آثارش گواه بر دلبستگی عمیق‌ایشان به ائمه اطهار، انقلاب اسلامی، شهدا و ولایت فقیه است، به خانواده محترم‌ایشان و اصحاب شعر و ادب و هنر تسلیت و تعزیت عرض کرده و از درگاه خداوند سبحان برای روح آن شاعر وارسته همنشینی با اولیاء الله را مسئلت می‌نمایم.
سید ستار هاشمی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در پی درگذشت فریدون داوری پیام تسلیتی صادر کرد.
به گزارش کبنا، این پیام به شرح زیر است.
غیر از هنر که تاج سر آفرینش است / دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست
زنده‌نام «فریدون داوری» از میان ما پرکشید و «قالب خاکی سوی خاکی فکند/ جان خرد سوی سماوات برد" تا مردمی سرشار از احساس ایلی در غم فقدان خالق «ایل احساس» سوگوار شوند.
بی‌گمان «داوری» جزء شاعران تاریخ ساز و جریان ساز در حوزه شعر و ادب و در حوزه شعر لری، یک شاعر مؤسس بود و توانست با حمایت و پشتیبانی از جریان شعر در استان کهگیلویه و بویراحمد، به رغم همه ناملایمتی‌ها بنایی را در شعر لری بنیاد نهد که در دو دهه اخیر علاقه‌مندان به این حوزه را از برکات خویش متنعم ساخته است.
شعر فریدون داوری، آیینه تمام نمای انسانِ اصیلِ ایل است که به دلیل محدود شدن در شهر، به غم غربت گرفتار آمده است. داوری در توصیفی بی‌همتا، غربت انسان اصیل ایل را به تصویر می‌کشد و او را چونان خار خشک کنگری توصیف می‌کند که باد او را به این سو و آن سو می‌کشاند:
«مو خار خشک کنگرم که باد ایا و ایبرم»
اینک که “داوری” آن شاعر چیره دست و توانای دیارمان از میان ما رخت بربسته، میراث او در شعر و هنر، علاقه‌مندان و مشتاقان شعر و هنر لری را الهام بخش و رهنمون خواهد شد.
اینجانب این فقدان عظیم را به خانواده و اقارب‌ ایشان به ویژه همسر و فرزندان گرامی‌اش و نیز به تمامی هنردوستان و علاقه‌مندان به شعر بالاخص شعر لری تسلیت عرض نموده و علو درجات آن هنرمند فرهیخته را از خداوند منان مسألت دارم.
سیدضیاء هاشمی
معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در پی درگذشت فریدون داوری پیام تسلیتی صادر کرد.
به گزارش کبنا، این پیام به شرح زیر است.
غیر از هنر که تاج سر آفرینش است / دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست
زنده‌نام «فریدون داوری» از میان ما پرکشید و «قالب خاکی سوی خاکی فکند/ جان خرد سوی سماوات برد" تا مردمی سرشار از احساس ایلی در غم فقدان خالق «ایل احساس» سوگوار شوند.
بی‌گمان «داوری» جزء شاعران تاریخ ساز و جریان ساز در حوزه شعر و ادب و در حوزه شعر لری، یک شاعر مؤسس بود و توانست با حمایت و پشتیبانی از جریان شعر در استان کهگیلویه و بویراحمد، به رغم همه ناملایمتی‌ها بنایی را در شعر لری بنیاد نهد که در دو دهه اخیر علاقه‌مندان به این حوزه را از برکات خویش متنعم ساخته است.
شعر فریدون داوری، آیینه تمام نمای انسانِ اصیلِ ایل است که به دلیل محدود شدن در شهر، به غم غربت گرفتار آمده است. داوری در توصیفی بی‌همتا، غربت انسان اصیل ایل را به تصویر می‌کشد و او را چونان خار خشک کنگری توصیف می‌کند که باد او را به این سو و آن سو می‌کشاند:
«مو خار خشک کنگرم که باد ایا و ایبرم»
اینک که “داوری” آن شاعر چیره دست و توانای دیارمان از میان ما رخت بربسته، میراث او در شعر و هنر، علاقه‌مندان و مشتاقان شعر و هنر لری را الهام بخش و رهنمون خواهد شد.
پیام تسلیت معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور در پی درگذشت فریدون داوری
فریدون داوری شاعر و پژوهشگر استان کهگیلویه و بویراحمد
اینجانب این فقدان عظیم را به خانواده و اقارب‌ ایشان به ویژه همسر و فرزندان گرامی‌اش و نیز به تمامی هنردوستان و علاقه‌مندان به شعر بالاخص شعر لری تسلیت عرض نموده و علو درجات آن هنرمند فرهیخته را از خداوند منان مسألت دارم.
سیدضیاء هاشمی
معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور

پیام تسلیت خانواده شهید سردار هرمزپور برای فریدون داوری صادر شد.
فریدون داوری قصیده سرای ایل، اینبار قصیده هجران سرود و «با صدای پای اسبان خو گرفت و انس با رقصیدن آهو گرفت» و دست در دست پرستوی‌های غزلخوان، پا در مسیر مهتاب نهاد و از آفتاب گذشت و «لابه لای بید مجنون تاب خورد» و عروج کرد و دیوار به دیوار فرشته‌ها شد تا مخاطب شعر‌هایش فقط خدا باشد.
شاعر «بلوط‌های ریشه در خاک »، دیگر در فرش غزل نمی‌گوید اما خوشا به احوال آسمان و اهالی کبریا که می‌همان سرود‌های او می‌شوند و به اهل زمین فخر می‌فروشند.
او که «با طنین نی لبک‌های شبانی » عمری برای ایل، شعر زندگانی میسرود اینک سر در آستان «کعبه دل » نهاده و سال‌های سال « ایل احساس ما برای آمدنش بیقراری خواهد کرد »
راوی " لاله‌های نو رسته و گلدسته‌های پرپر شده دشت هامون" عاقبت می‌همان شهیدانی شد که از « دجله و اروند تا کارون »مردانگی را به خط خون نوشتند.
لالایی گوی کودکان خوابیده در درون سیاه چادر‌های ایل، رهسپار بیکران‌ها شد تا زنان روستا بر روی نقش قالی‌هایشان اسم زیبای فریدون داوری را بنگارند. او« طبیب درد تب گرفته‌ها » بود اما تب فراقش را هیچ طبیبی علاج نخواهد کرد. فقط او می‌توانست در یک شعر هم از آریوبرزن و دنا و برنو و طبل و تار و ساز و آهوان و بلوط‌ها بگوید و هم داستان سرای شهیدانی باشد که در کربلای ایران غنودند و به می‌همانی خدا رفتند. نگاه نافذ و نفس پر مهرش را از خاطر نبرده‌ام آنگاه که بازخورد چند تا از نوشته‌هایم را سخاوتمندانه در اختیارم نهاد و مرا تشویق به نوشتن کرد. وقتی ماد بزرگم چشم از دنیا فروبسته بود از او خواهش کردم شعری برای نوشتن بر روی مزارش برایم بسراید و او سرود و ما روی مزار مادربزرگ نوشتیم:
شهیدی راست قامت پروریدی
یقیناً در قیامت رو سفیدی
پس از سی سال آه و ماتم و اشک
به فرزند شهید خود رسیدی.
بدرود استاد داوری عزیز...
* نکاتی که با گیومه مشخص شده‌اند اشعار استاد داوری هستند.
از طرف خانواده سردار شهید جواد هرمزپور

پیام تسلیت مدیدکل فرهنگ و ارشاد کهگیلویه وبویراحمد برای استاد فریدون داوری به شرح زیر است.
شاعر سخن می‌گوید و جهان وسعت می‌گیرد. فریدون داوری خوش سخن که راوی ایل احساس بود، در آستانه درد‌ها و در آغاز برف و پاییز بدرود حیات گفت.
او که جهان را دیگرگونه دیده بود، اکنون میان خاطرات ایل نشسته و سوگوار حضور شاعرانه و ایلیاتی‌اش هستیم. فریدون داوری که سرسلسله شعر تغزلی لری بود و هم قطار واژه‌ها، همسفر ایل احساس کوچ کرد، درد کشید و شعر نوشت، تا از این پس جهان جاودانه ازاو بگوید.
اینجانب به نمایندگی ازخانواده بزرگ فرهنگ و هنر استان، مصیبت بزرگ درگذشت شاعر نامی، نویسنده نامدار، چهره ماندگار، غزل سرای ممتاز و خسرو شعر گویشی استاد فریدون داوری را به اهالی فرهنگ و هنر استان به خصوص خانواده و بستگان تسلیت عرض می‌کنم و از درگاه خداوند منان برای آن شاعر شهیر علو درجات و برای بازمانگان صبر و شکیبایی خواهانم.
امین درخشان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی
استان کهگیلویه و بویراحمد

این خبر تکمیل می شود
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
خدایش رحمت کند
ماموریت سخت آقای دبیرکل؛ گروسی در تهران به دنبال چیست؟

ماموریت سخت آقای دبیرکل؛ گروسی در تهران به دنبال چیست؟

«رافائل گروسی مدتی قبل در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس به صراحت این نکته را مطرح کرد ...
خشونت خانگی؛ باید سکوت زنان شکسته شود

خشونت خانگی؛ باید سکوت زنان شکسته شود

خشونت علیه زنان مشکلی عمومی و فراگیر است. سکوت زنان و بردباری آنها در برابر خشونت نه ...
ترامپ و مسئله ایران

ترامپ و مسئله ایران

سابقه دولت ترامپ نشان‌دهنده رویکردی تهاجمی و حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل است؛ اما تحولات ...
1