تاریخ انتشار
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۴:۲۸
کد مطلب : ۴۹۵۳۵۲
توپخانهای علیه ظریف؛
مجلس علیه ظریف
۰
کبنا ؛در این روزها گویی میدان رزمی ترسیم شده که از یک سو کفنپوشان بهعنوان مردمان عادی معترض در خیابانهای تهران به نمایشی سیاسی دعوت میشوند؛ از سویی دیگر برخی نمایندگان نزدیک به سعید جلیلی و عضو جریان پایداری تریبون مجلس را به تسویهحساب سیاسی تبدیل کرده و برخی از امامان جمعه هم به بهانه مذاکرات احتمالی با غرب، دولت را مورد نقد قرار داده و هرگونه مذاکره را ممنوع اعلام میکنند.
به گزارش کبنا، دراینمیان صداوسیما هم در مخالفت با مذاکرات احتمالی با آمریکا و پیوستن ایران به گروه افایتیاف دست به تولید شده و با هر ترفند رسانهای که شده، سعی در مجابکردن افکار عمومی بابت تقبیح تلاش دولت برای آغاز مذاکرات رفع تحریمها دارد. تلاش برای دوقطبیسازی از سوی برخی جریانهای سیاسی از این عیانتر نمیشود و همچنین تلاش برای مذاکراتی که در دولت سیزدهم دستاورد بود، در دولت چهاردهم تقبیح میشود.
دراینبین حضور مکرر کفنپوشان در خیابانهای تهران، یادآور تصاویری از حضور گروههای موسوم به گروه فشار در دهه 80 است؛ هرچند اصولگرایان هم دیگر این تجمعات رادیکالها را گردن نمیگیرند و خود منتقد اینگونه تندرویها هستند اما حرکت نمایشی رادیکالها با فراخوان گسترده و البته استقبال محدود «اما رو به افزایش در مقایسه با گذشته» برای چندمین بار است برای اعتراض به برنامههای دولت ازجمله تعلیق ابلاغ قانون حجاب و فعالیت محمدجواد ظریف در دولت برگزار شده و هر بار هم شعارها تندتر از قبل با دامنهای فراگیرتر از گذشته، تعداد بیشتری از مسئولان عالیرتبه را در بر گرفته است، تا جایی که این تجمعکنندگان گفتند: «اگر تا ۱۲ بهمن لایحه حجاب تصویب شد که شد، وگرنه از قالیباف بهعنوان مفسد فیالارض شکایت خواهیم کرد و محاکمه خواهد شد».
تجمعاتی که به نظر میرسد با خیالی آسوده و بدون نگرانی برگزار میشوند و حتی شعارهای تندشان هم ظاهرا موجب تذکری رسمی نمیشود.
در چند هفته اخیر، تجمعات کفنپوشان و اعتراضات رادیکالها به دولت و بهویژه محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. درحالیکه عصر شنبه شاهد تجمعی اندک از معترضان کفنپوش در پاستور بودیم، دیروز هم صحن علنی مجلس به محلی برای حملات پیاپی به محمدجواد ظریف تبدیل شد؛ حملاتی از سوی نزدیکان سعید جلیلی در بهارستان که از زمان شروع به کار دولت چهاردهم کلید خورده و به شکلی مداوم تکرار شده است. هرچند واکنشها به اعتراضات کفنپوشان و حملات به ظریف متفاوت بوده است. غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده ادوار مجلس، درباره اظهارات اخیر ظریف و تجمع کفنپوشان اظهار کرد که این تجمعات غیرقانونی است و باید بر نحوه تأمین بودجه این تجمعات نظارت شود. همچنین روزنامه جوان در یادداشتی با عنوان «ظریف، جنجال عملکرد، جنجال جایگاه» به انتقادات درباره حضور ظریف در دولت و در جایگاه معاون راهبردی رئیسجمهور پرداخته است.
نمیتوان آزادی بیان را از کسی سلب کرد
علی مطهری هم در واکنشی متفاوت به ایرنا گفته است: به هر حال نمیتوان آزادی بیان را از کسی سلب کرد و این یک پدیده مثبت است که افراد و گروهها بتوانند شعار بدهند و حرفهایشان را بزنند. البته مخالفان این گروه نیز باید این فرصت را داشته باشند که بتوانند پاسخ دهند.
نایبرئیس مجلس دهم تأکید کرد: ممکن است برخی از نظرات و اظهارات مطرحشده در تجمع دیروز تند باشند، اما به هر حال این افراد هم بخشی از جامعه ما هستند و باید از آزادی بیان برخوردار باشند. به نظر من هیچ اشکالی ندارد. در مقابل، کسانی که با نظرات این افراد مخالف هستند، هم باید فرصت داشته باشند تا پاسخ دهند. به اعتقاد من، سرکوبکردن نظرات و دیدگاه افراد، راهحل درستی نیست.
این افراد اصلا اعتقادی به حل مشکلات کشور ندارند
محمود واعظی هم با غیرقانونی دانستن چنین تجمعاتی، با تأکید بر اینکه اگر کسی منطق و استدلال قوی برای نظرات و عقایدش داشته باشد، در کف خیابان به این حربهها و تنشآفرینیها متوسل نمیشود، گفت: این افراد و گروهها اگر با چیزی مخالف هستند، بهتر است از مسیر قانونی مانند استفاده از رأی مردم در انتخابات یا بیان نظرات خود در تریبونهای رسمی مانند صداوسیما و رسانههای جمعی هدف و خواسته خود را به صورت قانونی، منطقی و محترمانه پیگیری کنند. واعظی تأکید کرد: البته معتقدم این افراد اصلا اعتقادی به حل مشکلات کشور ندارند و از گذشته هم با تندروی و رفتارهای خشونتآمیز در کف خیابان و برگزاری تجمعات غیرقانونی مانع میشدند که مشکلات کشور از طریق گفتوگو و مذاکره حلوفصل شود و سوابق اینگونه رفتارها و اعتراضات خیابانی کفنپوشانه مسبوق به سابقه است.
عباس سلیمینمین، فعال اصولگرا، هم در مخالفت با این تجمعات و اعتراضها نوشت: «باید دستاندرکاران محترم تمهیداتی برای پیشگیری از برگزاری این تجمعات غیرقانونی بیندیشند ولی فراموش نکنیم اینها از خدا میخواهند که دو نفرشان دستگیر شوند، پس بهتر است به این مطالبه دامن نزنیم که وزارت کشور آنها را دستگیر کند. دو نفر آمدهاند و شعاری دادهاند و رفتهاند».
هرچند جنجال رادیکالها بهویژه در مجلس در برخی موارد در حد یک اعتراض باقی مانده اما گاهی هم شاهد همراهی رئیس مجلس با این اقلیت پرسروصدا بودهایم که باعث نقد جدی به قالیباف هم بوده. برای نمونه دیروز که بهارستان به میدان جنگی میمانست که حملات بیامان نمایندگان نزدیک به سعید جلیلی به محمدجواد ظریف قطع نمیشد، رئیس مجلس هم با انتقاد تلویحی از اظهارات ظریف درباره سعید جلیلی در جریان مصاحبه با فرید زکریا گفت: افرادی که به نحوی کارگزار نظام محسوب میشوند، باید در اظهارنظرهای خود دقت کنند تا پیامی که به دشمن منتقل میشود، منافع ملی را به خطر نیندازد.
چارچوب مواضع سیاست خارجی ایران را سیاستهای رهبر حکیم انقلاب تعیین میکنند
او تأکید کرد: طرح مسائل و اختلافات داخلی در محیطهای بینالمللی تضعیف یکپارچگی ملت ایران در برابر دشمنان خارجی محسوب میشود و برداشت موضع ضعف از نظام مقتدر ایران باعث خطای محاسباتی رئیسجمهور جدید آمریکا و افزایش فشارهای اقتصادی بیشتر بر کشور میشود.
قالیباف همچنین در مخالفت با مذاکرات آتی، متذکر شد: همانگونه که انتخاب همین رویه در دوره قبل نهتنها هیچ گشایشی در پی نداشت، بلکه منجر به خروج آمریکا از برجام و ترور شخصیت عزیز ملی ما شهید سلیمانی شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در نهایت از لغو تحریمها حمایت ضمنی کرد و گفت: هرچند همگان میدانند که مواضع جمهوری اسلامی ایران در موضع سیاست خارجی در چارچوب سیاستهایی که رهبر حکیم انقلاب تعیین میکنند، از طرف وزارت امور خارجه اعلام میشود و پیگیری میشود و مسئولیت نهایی برعهده وزیر محترم امور خارجه است و او نیز مکلف است درباره عملکرد خود با رعایت قانون اقدام راهبردی که انتفاع اقتصادی و لغو عملی تحریمها را تضمین کرده است، به مجلس و مردم پاسخگو باشد.
اف بر اینهمه غربگدایی و آمریکاپرستی
احمد راستینه، دیگر نماینده نزدیک به سعید جلیلی و جریان رادیکال مجلس، در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند بنده شرمنده جوانان بیکارم و امروز هم از بیعملگی مسئولان در اعتماد به فعالان اقتصادی داخل و رفع مشکلات آنها اظهار شرمندگی کردند. این شرمندگی هم در دورانی مطرح میشود که جریانی این بار دلخوش به رفتن بایدن و آمدن ترامپ قاتل است. آن روز تولید داخل، آبگوشت بزباش بود و امروز ترامپ قاتل، فرصت نجات و صلح است. اف بر اینهمه غربگدایی و آمریکاپرستی.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در نقد سخنان ظریف درباره سعید جلیلی اظهار کرد: تأیید بیعفتی و برهنگی در کلام ظریف و انتصاب آن به رهبر نظام و طرح جنگ در صورت رأینیاوردن پزشکیان، جز خیانت به ملت و نشانهگرفتن انسجام ملی چیست؟
راستینه ادامه داد: آقای اژهای! ریاست قوه قضائیه، مجلس درخواست ابطال حکم ظریف را خواسته است. آیا آقای ظریف مصونیت آهنین دارد؟ فراتر از هر مصلحتی اجرای قانون است.
او متذکر شد: آقای پزشکیان! یادمان هست که در انتخابات بر اجرای قانون اصرار داشتید. ۱۳۰ نماینده مجلس راهکارهای اقتصادی اجرای قانون برنامه هفتم را به شما ارائه دادند که نهتنها به آن توجه نشد، بلکه با سیاستهای بانک جهانی همراه شدید و ارز ظرف سه ماه ۴۰ هزار تومان افزایش یافت و مردم مظلوم معیشتشان تنگتر شد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چرا اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را پیگیری نمیکنید؟ چرا سرنوشت ملت را به بازار قاچاق و سوداگری ارز و طلا سپردهاید؟
شعار وفاق، نفاقآلود است
علی خضریان دیگر نماینده عضو جریان پایداری و از نزدیکان سعید جلیلی در مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، گفت: من در ابتدا جا دارد یک تشکر ویژه از جناب آقای دکتر ظریف کنم که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کرد. اگر قرار بود ما مدتها تلاش میکردیم تا نفاق وفاق را علنی میکردیم، به اندازه آقای دکتر ظریف نمیتوانستیم این کار را کنیم.
او بیان کرد: حتما از ظریف باید تشکر کرد که آن چیزی را که در کف میدان دارد برای نیروهای انقلاب رقم میخورد به نام وفاق و بچههای انقلاب را در کشور و در مسئولیتها سر میبرند، نشان داد. هرچقدر ما میخواستیم فریاد بزنیم، به این اندازه نمیتوانستیم این موضوع را نشان دهیم. الحمدالله آقای ظریف این نهان نفاقآلود شعار وفاق را در مجامع جهانی نشان داد و فریاد زد.
نزدیک به ۴۰ روز است کمیسیون امنیت ملی به شما نامه زده
محمد منان رئیسی، نماینده قم، هم در راستای سخنان همفکرانش در بهارستان تعلیق ابلاغ قانون حجاب را بهانه حمله به سران قوا قرار داد و در تذکری گفت: خطاب من به سران قواست که میدانم همگی یا از بستگان درجهیک یا درجهدو در خانواده خود شهید تقدیم انقلاب کردند؛ بزرگواران! از ما هیچی، از امت حزبالله هم هیچی، از شهدای خانوادههای خودتان به خاطر این وضعیت حجاب خجالت نمیکشید؟ این وضعی است که برای ما شما درست کردید؟ به گزارش انتخاب، رئیس ستاد جلیلی در انتخابات ریاستجمهوری اخیر افزود: آقای اژهای! دو ماه قبل پیش شما آمدم و گفتم وضعیت آقای ظریف را جمع کنید، گفتی وظیفه من نیست، مجلس ورود کند. نزدیک به ۴۰ روز است کمیسیون امنیت ملی به شما نامه زده، با رئیس قوه مقننه صحبت میکنیم میگوید قوه قضائیه، به قوه قضائیه میگوییم میگوید قوه مقننه!
رئیسی در ادامه حملاتش به ظریف مدعی شد: قانون رسمی مملکت دارد نقض میشود. آقای غیرقانونی در اجلاس خارج از کشور وقیحانه حکم مسلم خدا را به سخره گرفته و میگوید در خیابانهای تهران زنان برهنه دارند راه میروند، این مسیر درست است. تو غلط کردی که گفتی مسیر درست است، تو کی هستی که بگویی این مسیر درست است؟ بیجا کردی!
قوهقضائیه؛ نامهای دریافت نکردیم
البته بعد از اینکه خبری در فضای مجازی از نامه ۱۵۴ نماینده مجلس با موضوع «درخواست اجرای بدون تبعیض قانون نحوه انتصاب اشخاص حساس درباره همه مصادیق آن» خطاب به رئیس قوه قضائیه منتشر شد.، قوه قضائیه دراینباره اعلام کرد: «تاکنون هیچ نامهای اعم از نامه دستنویس و یا نامه دیگری از مبادی رسمی مجلس به قوه قضائیه واصل نشده است. همچنین در خبرهای منتشرشده در فضای مجازی تا این لحظه مشخص نیست امضاکنندگان نامه خطاب به رئیس قوه قضائیه چه کسانی هستند».
اگر بهجای حضرتعالی، آقای محسنی اژهای آنجا نشسته بود، من تذکرم را بهتر میدادم
وقتی همه چهرههای تندرو در حمله به دولت و ظریف صف شده باشند، مگر میشود رسایی سکوت کند؟ بنابراین حمید رسایی، چهره شاخص جریان پایداری در مجلس، هم برای حمله به ظریف پشت تریبون رفت و گفت: تمام توان دولت بهجای حل مسائل اقتصادی و معیشتی این شده که ظریف را در یک جایگاه غیرقانونی نگه دارد! او افزود: تذکر من ماده ۲۲ بند ۱۱ و مربوط به جلسه و شأن مجلس است، من چارهای ندارم جای دیگری نمیشود این تذکر را داد. اگر بهجای حضرتعالی، آقای محسنیاژهای آنجا نشسته بود من تذکرم را بهتر میدادم. رسایی افزود: ما از وزیر خارجه سؤال کردیم، میگوید دست من هم نیست! تکلیف چیست؟
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به تذکر این نماینده تهران، از معاونت نظارت مجلس خواست موضوع را پیگیری کند و دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی نیز به این موضوع رسیدگی کنند.
دولت کسی را ظریفانه این طرف آن طرف میفرستد
علیرضا سلیمی، نماینده تهران و عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی، در همین راستا گفت: دولت دست رو دست گذاشته بهجای اینکه آییننامههای برنامه هفتم توسعه را تصویب کند، دنبال این است که کسی را ظریفانه این طرف آن طرف بفرستد و برخلاف مصالح ملی در به اصطلاح مجامع بینالمللی شروع به صحبتکردن بکند. او افزود: من خواهش میکنم دولت بهجای این کارها، حاشیهسازی را کنار بگذارد و به اصل کار مردم بچسبد.
همه این حملات درحالی است که وبسایت حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در خبر بازدید رئیسجمهوری و اعضای کابینه از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت»، سمت ظریف را که همراه پزشکیان بود، «معاون راهبردی رئیسجمهور» قید کرده است؛ بنابراین نباید مرعوب این حملات شد. بهویژه همه آنچه دیروز از تریبون رسمی مجلس پخش شد، صدای همان اقلیت رادیکال مخالف دولت بود که هنوز زخم شکست در انتخابات را با خود دارد. بنابراین دولت باید در راستای تحقق منافع ملی در مقابل طرفداران طرح خو تحریمی و قطع ارتباط با دنیا بایستد که برخی از این افراد دل در گرو منافع کاسبان تحریم دارند و با رفع تحریمها منافع شخصیشان به خطر خواهد افتاد.
نماینده مردم تهران در صحن علنی مجلس از ظریف تشکر کرد که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کرد و نشان داد که نیروهای انقلاب را در کشور در مسئولیتها سر میبرند.
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی یکشنبه -هفتم بهمن ماه- به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این جلسه حمید رسایی، نماینده مردم تهران و عضور جبهه پایداری، با تاکید بر لزوم توجه قوه قضائیه به مطالبات مجلس و اجرای قوانین، از انتصابات غیرقانونی در دولت انتقاد کرد و گفت که تمام توان دولت بهجای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم، صرف نگهداشتن فردی در جایگاهی غیرقانونی شده است.
رسایی با استناد به ماده 22 آیین نامه داخلی مجلس، خواستار ورود قوه قضائیه به موضوع انتصابات غیرقانونی شد و افزود: دولت نه تنها فردی را در جایگاهی غیرقانونی نگه داشته، بلکه او را به سفرهای خارجی نیز اعزام کرده است. در این سفرها، مواضع عجیبی اتخاذ شده که برای مجلس شفاف نیست؛ به عنوان مثال، در نشست داووس، وزیر اسبق امور خارجه با 6 اندیشکده دیدار کرده، اما محتوای این جلسات و هویت شرکتکنندگان برای مجلس مشخص نیست.
او ادامه داد: چرا رئیس قوه قضائیه دستور نمیدهد تا قانون نحوه انتصاب اجرا شود؟ اگر این موضوع در اختیار وزیر باشد، ما با استیضاح وزیر موضوع را مشخص میکنیم، اما در این مورد قوه قضائیه باید ورود کند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به تذکر نماینده تهران، از معاونت نظارت مجلس خواست تا موضوع را پیگیری کند و دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی نیز به این موضوع رسیدگی کنند.
افرادی که کارگزار نظام هستند مراقب حرفهای خود باشند
البته این نخستین باری نبود که در جلسه امروز مجلس به ظریف اشاره شد. قالیباف نیز امروز در نطق پیش از دستور خود گفت: با شروع به کار دولت جدید در ایالات متحده، مواضع متفاوتی از سوی طیفهای مختلف با گرایشهای فکری متنوع ابراز میشود، در عین حالی که تنوع دیدگاهها در نظام مردمسالار جمهوری اسلامی نشئت از قوت این نظام دارد. اما افرادی که به نحوی کارگزار نظام محسوب میشوند باید در اظهارنظرهای خود دقت کنند تا پیامی که به دشمن منتقل میشود، منافع ملی را به خطر نیندازد.
او تاکید کرد: طرح مسائل و اختلافات داخلی در محیطهای بینالمللی تضعیف یکپارچگی ملت ایران در برابر دشمنان خارجی محسوب میشود و برداشت موضع ضعف از نظام مقتدر ایران باعث خطای محاسباتی رئیسجمهوری جدید آمریکا و افزایش فشارهای اقتصادی بیشتر بر کشور میشود.
در همین حال، علی خضریان، نماینده مردم تهران در صحن علنی مجلس گفت: جا دارد یک تشکر ویژه از جناب آقای دکتر ظریف بکنم که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کردند؛ اگر قرار بود ما مدتها تلاش میکردیم تا نفاق وفاق را علنی میکردیم به اندازه آقای دکتر ظریف نمیتوانستیم این کار را بکنیم.
او افزود: حتما حتما از ایشان باید تشکر کرد که نشان دادن چیزی که در کف میدان دارد، برای نیروهای انقلاب رقم میخورد و به نام وفاق، بچههای انقلاب را در کشور در مسئولیتها سر میبرند؛ هر چقدر ما میخواستیم فریاد بزنیم الحمدالله آقای ظریف این نهان نفاقآلود شعار وفاق را در مجامع جهانی فریاد زدند.
او چه کاره است که درباره حجاب و قوانین کشور نظر میدهد؟
همچنین محمدرضا احمدی، نماینده مردم رشت گفت: ظریف چه کاره است درباره حجاب و عفاف و جبهه مقاومت و قوانین کشور حرف بزند؟
او افزود: کسی که یک روز هم جبهه ندیده چرا باید درباره جبهه و جنگ حرف بزند و از جبهه مقاومت دفاع کند؟
احمدی ادامه داد: کسی که شانیت قلنونی و پست قانونی ندارد چرا باید درباره مجلس قوانین کشور حرف بزند؟
پزشکیان یا جلیلی؟
تجمع میکنند، راهپیمایی موتوری و خودرویی انجام میدهند، خودسر فرخوان صادر میکنند و هر جای شهر که بخواهند بدون هیچ مزاحمتی برای خود جمع میشوند و دولت و دولتمردان را مورد هتاکی، افترا و اتهام قرار میدهند؛ اما از وزارت کشور دولت پزشکیان صدایی در نمیآید. گویا تندروها نیز میدانستند که با این وزارت کشور پزشکیان خیلی راحت میتوانند منویات خود را پیش ببرند. پرسش از اسکندر مومنی در مقام وزیر کشور این است که به طور مشخص او وزیر کشور پزشکیان است یا سعید جلیلی که هرچه دلواپسان تجمع میکنند، هتاکی میکنند و مقامات کشور را زیر سوال میبرند دم فرو میبندد و هیچ واکنشی ندارد؟ هر چند که چندی پیش علی زینیوند معاون سیاسی وزیر کشور گفته بود با تجمعات بدون مجوز برخورد میکنیم اما تا کنون تمامی تجمعات تندروها بدون مجوز برگزار شده و وزارت کشور نیز کاری از پیش نبرده است. حداقل اگر نمیخواهند برخوردی صورت دهند این اجازه را به جریان مقابل و حامیان دولت نیز بدهند که آنها نیز تجمعی را سامان دهند و منویات خود را پیش ببرند تا اینگونه گفته نشود که برخورد وفاقی دولت پزشکیان فقط برای جریان مقابل است.
از تریبون مجلس!
تفاوتی نمیکند «تندرو»، دلواپس»، «خودسر» یا «آتش به اختیار» مهم این است که این جماعت از هر بستری برای تخریب استفاده میکند. نانشان نیز در دوگانهسازی و دو قطبیسازی است. بنا بر تخریب باشد هر کسی را در هر جایگاهی تخریب میکنند. چه در خیابان کفنپوش تجمع کنند و به هتاکی علیه مقامات بپردازند؛ چه از پشت تریبون مجلس به معاون رئیسجمهور توهین، حمله و اهانت کنند. اما در حال حاضر همه چیز پیرامون ظریف است. اینکه خط فقر به کجا رسیده، اینکه شرایط اقتصادی و اجتماعی چگونه است، اینکه نارضایتیهای جامعه مشهود است اصلا مهم نیست برای تندروها فقط مهم زدن ظریف است. مساله نیز کاملا مشخص است که یک تسویه حساب جریانی و جناحی دارند و میخواهند هر طور که شده ظریف را از معاونت رئیسجمهور کنار بزنند. روزگذشته دوباره از تریبون مجلس این مطلب نخنما شده و تکرار کردند و با انواع انگها تهمتها، تخریب و اهانتها خواستار برکناری او شدند. چنانکه علی خضریان نماینده پایداریچی مجلس اظهار کرد: «اگر قرار بود ما مدتها تلاش میکردیم تا نفاق وفاق را علنی میکردیم، به اندازه آقای دکتر ظریف نمیتوانستیم این کار را کنیم.» علیرضا سلیمی دیگر نماینده تندرو اظهارکرد: «دولت بهجای اجرای برنامه هفتم توسعه، دنبال این است که کسی را ظریفانه به مجامع بینالمللی بفرستد تا بر خلاف مصالح ملی صحبت کند.» حمید رسایی دیگر نماینده تندرو مجلس در حمله به ظریف ابراز کرد: «یک انتصاب غیرقانونی صورت گرفته، تمام توان دولت بهجای حل مشکلات مردم، حل مسائل اقتصادی و حل مسائل معیشتی این شده که یک نفر را در یک جایگاه غیرقانونی «نگه» دارد.» منان رئیسی نماینده تندرو قم و رئیس ستاد جلیلی در جملاتی اهانتآمیز و هتاکانه در قبال ظریف بیان داشت: «قانون رسمی مملکت دارد نقض میشود، آقای غیرقانونی در اجلاس خارج از کشور وقیحانه حکم مسلم خدا را به سخره گرفته و میگوید در خیابانهای تهران زنان برهنه دارند راه میروند این مسیر درست است. تو غلط کردی که گفتی مسیر درست است، تو کی هستی که بگویی این مسیر درست است؟ بیجا کردی!» محمدرضا احمدی نماینده تندرو رشت نیز در اظهارنظری عنوان کرد: «ظریف چکاره است درباره حجاب و عفاف و جبهه مقاومت و قوانین کشور حرف بزند؟ کسیکه یک روز هم جبهه ندیده چرا باید درباره جبهه و جنگ حرف بزند و از جبهه مقاومت دفاع کند؟ کسیکه شأنیت قانونی و پست قانونی ندارد چرا باید درباره مجلس قوانین کشور حرف بزند؟» این صحبتها و اتهامات در حالی مطرح میشود که بر خلاف گفته نمایندگان مجلس نه جایگاه ظریف غیرقانونی است و نه اینکه برداشتهایشان از ظریف درست است. آنچه ظریف در داووس گفت دقیقا 180 درجه مخالف برداشت نمایندگان تندرو مجلس بود اما اینها از آنجا که دنبال زدن ظریف هستند برداشت موردنظر خود را کرده و حکم صادر میکنند. البته از برخی نمایندگان که با حداقل ممکن رای وارد مجلس شدهاند و اکثریت ملت آنها را نماینده خود نمیدانند چنین رویکردها و اظهاراتی بعید نیست. هر چند که باید اذعان داشت که اگر مردم در انتخابات مجلس مشارکت داشتند قطعا چنین نمایندگانی به مجلس راه نمییافتند که چنین اظهاراتی هم داشته باشند. این در حالی است که پس از آنکه روز جمعه خبری در فضای مجازی از نامه ۱۵۴ نماینده مجلس با موضوع «درخواست اجرای بدون تبعیض قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس درباره همه مصادیق آن» خطاب به رئیس قوه قضائیه منتشر شد. روز گذشته قوه قضائیه در این باره اعلام کرد که «تاکنون هیچ نامهای اعم از نامه دستنویس و یا نامه دیگری از مبادی رسمی مجلس به قوه قضائیه واصل نشده است.» همچنین در خبرهای منتشر شده در فضای مجازی تا این لحظه مشخص نیست امضاکنندگان نامه خطاب به رئیس قوه قضائیه چه کسانی هستند.» از سوی دیگر نیز وبسایت حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری نیز در خبر بازدید رئیسجمهوری و اعضای کابینه از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت»، سمت ظریف را که همراه پزشکیان بود، «معاون راهبردی رئیسجمهور» قید کرده است.
به گزارش کبنا، دراینمیان صداوسیما هم در مخالفت با مذاکرات احتمالی با آمریکا و پیوستن ایران به گروه افایتیاف دست به تولید شده و با هر ترفند رسانهای که شده، سعی در مجابکردن افکار عمومی بابت تقبیح تلاش دولت برای آغاز مذاکرات رفع تحریمها دارد. تلاش برای دوقطبیسازی از سوی برخی جریانهای سیاسی از این عیانتر نمیشود و همچنین تلاش برای مذاکراتی که در دولت سیزدهم دستاورد بود، در دولت چهاردهم تقبیح میشود.
دراینبین حضور مکرر کفنپوشان در خیابانهای تهران، یادآور تصاویری از حضور گروههای موسوم به گروه فشار در دهه 80 است؛ هرچند اصولگرایان هم دیگر این تجمعات رادیکالها را گردن نمیگیرند و خود منتقد اینگونه تندرویها هستند اما حرکت نمایشی رادیکالها با فراخوان گسترده و البته استقبال محدود «اما رو به افزایش در مقایسه با گذشته» برای چندمین بار است برای اعتراض به برنامههای دولت ازجمله تعلیق ابلاغ قانون حجاب و فعالیت محمدجواد ظریف در دولت برگزار شده و هر بار هم شعارها تندتر از قبل با دامنهای فراگیرتر از گذشته، تعداد بیشتری از مسئولان عالیرتبه را در بر گرفته است، تا جایی که این تجمعکنندگان گفتند: «اگر تا ۱۲ بهمن لایحه حجاب تصویب شد که شد، وگرنه از قالیباف بهعنوان مفسد فیالارض شکایت خواهیم کرد و محاکمه خواهد شد».
تجمعاتی که به نظر میرسد با خیالی آسوده و بدون نگرانی برگزار میشوند و حتی شعارهای تندشان هم ظاهرا موجب تذکری رسمی نمیشود.
در چند هفته اخیر، تجمعات کفنپوشان و اعتراضات رادیکالها به دولت و بهویژه محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. درحالیکه عصر شنبه شاهد تجمعی اندک از معترضان کفنپوش در پاستور بودیم، دیروز هم صحن علنی مجلس به محلی برای حملات پیاپی به محمدجواد ظریف تبدیل شد؛ حملاتی از سوی نزدیکان سعید جلیلی در بهارستان که از زمان شروع به کار دولت چهاردهم کلید خورده و به شکلی مداوم تکرار شده است. هرچند واکنشها به اعتراضات کفنپوشان و حملات به ظریف متفاوت بوده است. غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده ادوار مجلس، درباره اظهارات اخیر ظریف و تجمع کفنپوشان اظهار کرد که این تجمعات غیرقانونی است و باید بر نحوه تأمین بودجه این تجمعات نظارت شود. همچنین روزنامه جوان در یادداشتی با عنوان «ظریف، جنجال عملکرد، جنجال جایگاه» به انتقادات درباره حضور ظریف در دولت و در جایگاه معاون راهبردی رئیسجمهور پرداخته است.
نمیتوان آزادی بیان را از کسی سلب کرد
علی مطهری هم در واکنشی متفاوت به ایرنا گفته است: به هر حال نمیتوان آزادی بیان را از کسی سلب کرد و این یک پدیده مثبت است که افراد و گروهها بتوانند شعار بدهند و حرفهایشان را بزنند. البته مخالفان این گروه نیز باید این فرصت را داشته باشند که بتوانند پاسخ دهند.
نایبرئیس مجلس دهم تأکید کرد: ممکن است برخی از نظرات و اظهارات مطرحشده در تجمع دیروز تند باشند، اما به هر حال این افراد هم بخشی از جامعه ما هستند و باید از آزادی بیان برخوردار باشند. به نظر من هیچ اشکالی ندارد. در مقابل، کسانی که با نظرات این افراد مخالف هستند، هم باید فرصت داشته باشند تا پاسخ دهند. به اعتقاد من، سرکوبکردن نظرات و دیدگاه افراد، راهحل درستی نیست.
این افراد اصلا اعتقادی به حل مشکلات کشور ندارند
محمود واعظی هم با غیرقانونی دانستن چنین تجمعاتی، با تأکید بر اینکه اگر کسی منطق و استدلال قوی برای نظرات و عقایدش داشته باشد، در کف خیابان به این حربهها و تنشآفرینیها متوسل نمیشود، گفت: این افراد و گروهها اگر با چیزی مخالف هستند، بهتر است از مسیر قانونی مانند استفاده از رأی مردم در انتخابات یا بیان نظرات خود در تریبونهای رسمی مانند صداوسیما و رسانههای جمعی هدف و خواسته خود را به صورت قانونی، منطقی و محترمانه پیگیری کنند. واعظی تأکید کرد: البته معتقدم این افراد اصلا اعتقادی به حل مشکلات کشور ندارند و از گذشته هم با تندروی و رفتارهای خشونتآمیز در کف خیابان و برگزاری تجمعات غیرقانونی مانع میشدند که مشکلات کشور از طریق گفتوگو و مذاکره حلوفصل شود و سوابق اینگونه رفتارها و اعتراضات خیابانی کفنپوشانه مسبوق به سابقه است.
عباس سلیمینمین، فعال اصولگرا، هم در مخالفت با این تجمعات و اعتراضها نوشت: «باید دستاندرکاران محترم تمهیداتی برای پیشگیری از برگزاری این تجمعات غیرقانونی بیندیشند ولی فراموش نکنیم اینها از خدا میخواهند که دو نفرشان دستگیر شوند، پس بهتر است به این مطالبه دامن نزنیم که وزارت کشور آنها را دستگیر کند. دو نفر آمدهاند و شعاری دادهاند و رفتهاند».
هرچند جنجال رادیکالها بهویژه در مجلس در برخی موارد در حد یک اعتراض باقی مانده اما گاهی هم شاهد همراهی رئیس مجلس با این اقلیت پرسروصدا بودهایم که باعث نقد جدی به قالیباف هم بوده. برای نمونه دیروز که بهارستان به میدان جنگی میمانست که حملات بیامان نمایندگان نزدیک به سعید جلیلی به محمدجواد ظریف قطع نمیشد، رئیس مجلس هم با انتقاد تلویحی از اظهارات ظریف درباره سعید جلیلی در جریان مصاحبه با فرید زکریا گفت: افرادی که به نحوی کارگزار نظام محسوب میشوند، باید در اظهارنظرهای خود دقت کنند تا پیامی که به دشمن منتقل میشود، منافع ملی را به خطر نیندازد.
چارچوب مواضع سیاست خارجی ایران را سیاستهای رهبر حکیم انقلاب تعیین میکنند
او تأکید کرد: طرح مسائل و اختلافات داخلی در محیطهای بینالمللی تضعیف یکپارچگی ملت ایران در برابر دشمنان خارجی محسوب میشود و برداشت موضع ضعف از نظام مقتدر ایران باعث خطای محاسباتی رئیسجمهور جدید آمریکا و افزایش فشارهای اقتصادی بیشتر بر کشور میشود.
قالیباف همچنین در مخالفت با مذاکرات آتی، متذکر شد: همانگونه که انتخاب همین رویه در دوره قبل نهتنها هیچ گشایشی در پی نداشت، بلکه منجر به خروج آمریکا از برجام و ترور شخصیت عزیز ملی ما شهید سلیمانی شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در نهایت از لغو تحریمها حمایت ضمنی کرد و گفت: هرچند همگان میدانند که مواضع جمهوری اسلامی ایران در موضع سیاست خارجی در چارچوب سیاستهایی که رهبر حکیم انقلاب تعیین میکنند، از طرف وزارت امور خارجه اعلام میشود و پیگیری میشود و مسئولیت نهایی برعهده وزیر محترم امور خارجه است و او نیز مکلف است درباره عملکرد خود با رعایت قانون اقدام راهبردی که انتفاع اقتصادی و لغو عملی تحریمها را تضمین کرده است، به مجلس و مردم پاسخگو باشد.
اف بر اینهمه غربگدایی و آمریکاپرستی
احمد راستینه، دیگر نماینده نزدیک به سعید جلیلی و جریان رادیکال مجلس، در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند بنده شرمنده جوانان بیکارم و امروز هم از بیعملگی مسئولان در اعتماد به فعالان اقتصادی داخل و رفع مشکلات آنها اظهار شرمندگی کردند. این شرمندگی هم در دورانی مطرح میشود که جریانی این بار دلخوش به رفتن بایدن و آمدن ترامپ قاتل است. آن روز تولید داخل، آبگوشت بزباش بود و امروز ترامپ قاتل، فرصت نجات و صلح است. اف بر اینهمه غربگدایی و آمریکاپرستی.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در نقد سخنان ظریف درباره سعید جلیلی اظهار کرد: تأیید بیعفتی و برهنگی در کلام ظریف و انتصاب آن به رهبر نظام و طرح جنگ در صورت رأینیاوردن پزشکیان، جز خیانت به ملت و نشانهگرفتن انسجام ملی چیست؟
راستینه ادامه داد: آقای اژهای! ریاست قوه قضائیه، مجلس درخواست ابطال حکم ظریف را خواسته است. آیا آقای ظریف مصونیت آهنین دارد؟ فراتر از هر مصلحتی اجرای قانون است.
او متذکر شد: آقای پزشکیان! یادمان هست که در انتخابات بر اجرای قانون اصرار داشتید. ۱۳۰ نماینده مجلس راهکارهای اقتصادی اجرای قانون برنامه هفتم را به شما ارائه دادند که نهتنها به آن توجه نشد، بلکه با سیاستهای بانک جهانی همراه شدید و ارز ظرف سه ماه ۴۰ هزار تومان افزایش یافت و مردم مظلوم معیشتشان تنگتر شد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چرا اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را پیگیری نمیکنید؟ چرا سرنوشت ملت را به بازار قاچاق و سوداگری ارز و طلا سپردهاید؟
شعار وفاق، نفاقآلود است
علی خضریان دیگر نماینده عضو جریان پایداری و از نزدیکان سعید جلیلی در مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، گفت: من در ابتدا جا دارد یک تشکر ویژه از جناب آقای دکتر ظریف کنم که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کرد. اگر قرار بود ما مدتها تلاش میکردیم تا نفاق وفاق را علنی میکردیم، به اندازه آقای دکتر ظریف نمیتوانستیم این کار را کنیم.
او بیان کرد: حتما از ظریف باید تشکر کرد که آن چیزی را که در کف میدان دارد برای نیروهای انقلاب رقم میخورد به نام وفاق و بچههای انقلاب را در کشور و در مسئولیتها سر میبرند، نشان داد. هرچقدر ما میخواستیم فریاد بزنیم، به این اندازه نمیتوانستیم این موضوع را نشان دهیم. الحمدالله آقای ظریف این نهان نفاقآلود شعار وفاق را در مجامع جهانی نشان داد و فریاد زد.
نزدیک به ۴۰ روز است کمیسیون امنیت ملی به شما نامه زده
محمد منان رئیسی، نماینده قم، هم در راستای سخنان همفکرانش در بهارستان تعلیق ابلاغ قانون حجاب را بهانه حمله به سران قوا قرار داد و در تذکری گفت: خطاب من به سران قواست که میدانم همگی یا از بستگان درجهیک یا درجهدو در خانواده خود شهید تقدیم انقلاب کردند؛ بزرگواران! از ما هیچی، از امت حزبالله هم هیچی، از شهدای خانوادههای خودتان به خاطر این وضعیت حجاب خجالت نمیکشید؟ این وضعی است که برای ما شما درست کردید؟ به گزارش انتخاب، رئیس ستاد جلیلی در انتخابات ریاستجمهوری اخیر افزود: آقای اژهای! دو ماه قبل پیش شما آمدم و گفتم وضعیت آقای ظریف را جمع کنید، گفتی وظیفه من نیست، مجلس ورود کند. نزدیک به ۴۰ روز است کمیسیون امنیت ملی به شما نامه زده، با رئیس قوه مقننه صحبت میکنیم میگوید قوه قضائیه، به قوه قضائیه میگوییم میگوید قوه مقننه!
رئیسی در ادامه حملاتش به ظریف مدعی شد: قانون رسمی مملکت دارد نقض میشود. آقای غیرقانونی در اجلاس خارج از کشور وقیحانه حکم مسلم خدا را به سخره گرفته و میگوید در خیابانهای تهران زنان برهنه دارند راه میروند، این مسیر درست است. تو غلط کردی که گفتی مسیر درست است، تو کی هستی که بگویی این مسیر درست است؟ بیجا کردی!
قوهقضائیه؛ نامهای دریافت نکردیم
البته بعد از اینکه خبری در فضای مجازی از نامه ۱۵۴ نماینده مجلس با موضوع «درخواست اجرای بدون تبعیض قانون نحوه انتصاب اشخاص حساس درباره همه مصادیق آن» خطاب به رئیس قوه قضائیه منتشر شد.، قوه قضائیه دراینباره اعلام کرد: «تاکنون هیچ نامهای اعم از نامه دستنویس و یا نامه دیگری از مبادی رسمی مجلس به قوه قضائیه واصل نشده است. همچنین در خبرهای منتشرشده در فضای مجازی تا این لحظه مشخص نیست امضاکنندگان نامه خطاب به رئیس قوه قضائیه چه کسانی هستند».
اگر بهجای حضرتعالی، آقای محسنی اژهای آنجا نشسته بود، من تذکرم را بهتر میدادم
وقتی همه چهرههای تندرو در حمله به دولت و ظریف صف شده باشند، مگر میشود رسایی سکوت کند؟ بنابراین حمید رسایی، چهره شاخص جریان پایداری در مجلس، هم برای حمله به ظریف پشت تریبون رفت و گفت: تمام توان دولت بهجای حل مسائل اقتصادی و معیشتی این شده که ظریف را در یک جایگاه غیرقانونی نگه دارد! او افزود: تذکر من ماده ۲۲ بند ۱۱ و مربوط به جلسه و شأن مجلس است، من چارهای ندارم جای دیگری نمیشود این تذکر را داد. اگر بهجای حضرتعالی، آقای محسنیاژهای آنجا نشسته بود من تذکرم را بهتر میدادم. رسایی افزود: ما از وزیر خارجه سؤال کردیم، میگوید دست من هم نیست! تکلیف چیست؟
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به تذکر این نماینده تهران، از معاونت نظارت مجلس خواست موضوع را پیگیری کند و دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی نیز به این موضوع رسیدگی کنند.
دولت کسی را ظریفانه این طرف آن طرف میفرستد
علیرضا سلیمی، نماینده تهران و عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی، در همین راستا گفت: دولت دست رو دست گذاشته بهجای اینکه آییننامههای برنامه هفتم توسعه را تصویب کند، دنبال این است که کسی را ظریفانه این طرف آن طرف بفرستد و برخلاف مصالح ملی در به اصطلاح مجامع بینالمللی شروع به صحبتکردن بکند. او افزود: من خواهش میکنم دولت بهجای این کارها، حاشیهسازی را کنار بگذارد و به اصل کار مردم بچسبد.
همه این حملات درحالی است که وبسایت حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در خبر بازدید رئیسجمهوری و اعضای کابینه از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت»، سمت ظریف را که همراه پزشکیان بود، «معاون راهبردی رئیسجمهور» قید کرده است؛ بنابراین نباید مرعوب این حملات شد. بهویژه همه آنچه دیروز از تریبون رسمی مجلس پخش شد، صدای همان اقلیت رادیکال مخالف دولت بود که هنوز زخم شکست در انتخابات را با خود دارد. بنابراین دولت باید در راستای تحقق منافع ملی در مقابل طرفداران طرح خو تحریمی و قطع ارتباط با دنیا بایستد که برخی از این افراد دل در گرو منافع کاسبان تحریم دارند و با رفع تحریمها منافع شخصیشان به خطر خواهد افتاد.
نماینده مردم تهران در صحن علنی مجلس از ظریف تشکر کرد که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کرد و نشان داد که نیروهای انقلاب را در کشور در مسئولیتها سر میبرند.
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی یکشنبه -هفتم بهمن ماه- به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این جلسه حمید رسایی، نماینده مردم تهران و عضور جبهه پایداری، با تاکید بر لزوم توجه قوه قضائیه به مطالبات مجلس و اجرای قوانین، از انتصابات غیرقانونی در دولت انتقاد کرد و گفت که تمام توان دولت بهجای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم، صرف نگهداشتن فردی در جایگاهی غیرقانونی شده است.
رسایی با استناد به ماده 22 آیین نامه داخلی مجلس، خواستار ورود قوه قضائیه به موضوع انتصابات غیرقانونی شد و افزود: دولت نه تنها فردی را در جایگاهی غیرقانونی نگه داشته، بلکه او را به سفرهای خارجی نیز اعزام کرده است. در این سفرها، مواضع عجیبی اتخاذ شده که برای مجلس شفاف نیست؛ به عنوان مثال، در نشست داووس، وزیر اسبق امور خارجه با 6 اندیشکده دیدار کرده، اما محتوای این جلسات و هویت شرکتکنندگان برای مجلس مشخص نیست.
او ادامه داد: چرا رئیس قوه قضائیه دستور نمیدهد تا قانون نحوه انتصاب اجرا شود؟ اگر این موضوع در اختیار وزیر باشد، ما با استیضاح وزیر موضوع را مشخص میکنیم، اما در این مورد قوه قضائیه باید ورود کند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به تذکر نماینده تهران، از معاونت نظارت مجلس خواست تا موضوع را پیگیری کند و دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی نیز به این موضوع رسیدگی کنند.
افرادی که کارگزار نظام هستند مراقب حرفهای خود باشند
البته این نخستین باری نبود که در جلسه امروز مجلس به ظریف اشاره شد. قالیباف نیز امروز در نطق پیش از دستور خود گفت: با شروع به کار دولت جدید در ایالات متحده، مواضع متفاوتی از سوی طیفهای مختلف با گرایشهای فکری متنوع ابراز میشود، در عین حالی که تنوع دیدگاهها در نظام مردمسالار جمهوری اسلامی نشئت از قوت این نظام دارد. اما افرادی که به نحوی کارگزار نظام محسوب میشوند باید در اظهارنظرهای خود دقت کنند تا پیامی که به دشمن منتقل میشود، منافع ملی را به خطر نیندازد.
او تاکید کرد: طرح مسائل و اختلافات داخلی در محیطهای بینالمللی تضعیف یکپارچگی ملت ایران در برابر دشمنان خارجی محسوب میشود و برداشت موضع ضعف از نظام مقتدر ایران باعث خطای محاسباتی رئیسجمهوری جدید آمریکا و افزایش فشارهای اقتصادی بیشتر بر کشور میشود.
در همین حال، علی خضریان، نماینده مردم تهران در صحن علنی مجلس گفت: جا دارد یک تشکر ویژه از جناب آقای دکتر ظریف بکنم که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کردند؛ اگر قرار بود ما مدتها تلاش میکردیم تا نفاق وفاق را علنی میکردیم به اندازه آقای دکتر ظریف نمیتوانستیم این کار را بکنیم.
او افزود: حتما حتما از ایشان باید تشکر کرد که نشان دادن چیزی که در کف میدان دارد، برای نیروهای انقلاب رقم میخورد و به نام وفاق، بچههای انقلاب را در کشور در مسئولیتها سر میبرند؛ هر چقدر ما میخواستیم فریاد بزنیم الحمدالله آقای ظریف این نهان نفاقآلود شعار وفاق را در مجامع جهانی فریاد زدند.
او چه کاره است که درباره حجاب و قوانین کشور نظر میدهد؟
همچنین محمدرضا احمدی، نماینده مردم رشت گفت: ظریف چه کاره است درباره حجاب و عفاف و جبهه مقاومت و قوانین کشور حرف بزند؟
او افزود: کسی که یک روز هم جبهه ندیده چرا باید درباره جبهه و جنگ حرف بزند و از جبهه مقاومت دفاع کند؟
احمدی ادامه داد: کسی که شانیت قلنونی و پست قانونی ندارد چرا باید درباره مجلس قوانین کشور حرف بزند؟
پزشکیان یا جلیلی؟
تجمع میکنند، راهپیمایی موتوری و خودرویی انجام میدهند، خودسر فرخوان صادر میکنند و هر جای شهر که بخواهند بدون هیچ مزاحمتی برای خود جمع میشوند و دولت و دولتمردان را مورد هتاکی، افترا و اتهام قرار میدهند؛ اما از وزارت کشور دولت پزشکیان صدایی در نمیآید. گویا تندروها نیز میدانستند که با این وزارت کشور پزشکیان خیلی راحت میتوانند منویات خود را پیش ببرند. پرسش از اسکندر مومنی در مقام وزیر کشور این است که به طور مشخص او وزیر کشور پزشکیان است یا سعید جلیلی که هرچه دلواپسان تجمع میکنند، هتاکی میکنند و مقامات کشور را زیر سوال میبرند دم فرو میبندد و هیچ واکنشی ندارد؟ هر چند که چندی پیش علی زینیوند معاون سیاسی وزیر کشور گفته بود با تجمعات بدون مجوز برخورد میکنیم اما تا کنون تمامی تجمعات تندروها بدون مجوز برگزار شده و وزارت کشور نیز کاری از پیش نبرده است. حداقل اگر نمیخواهند برخوردی صورت دهند این اجازه را به جریان مقابل و حامیان دولت نیز بدهند که آنها نیز تجمعی را سامان دهند و منویات خود را پیش ببرند تا اینگونه گفته نشود که برخورد وفاقی دولت پزشکیان فقط برای جریان مقابل است.
از تریبون مجلس!
تفاوتی نمیکند «تندرو»، دلواپس»، «خودسر» یا «آتش به اختیار» مهم این است که این جماعت از هر بستری برای تخریب استفاده میکند. نانشان نیز در دوگانهسازی و دو قطبیسازی است. بنا بر تخریب باشد هر کسی را در هر جایگاهی تخریب میکنند. چه در خیابان کفنپوش تجمع کنند و به هتاکی علیه مقامات بپردازند؛ چه از پشت تریبون مجلس به معاون رئیسجمهور توهین، حمله و اهانت کنند. اما در حال حاضر همه چیز پیرامون ظریف است. اینکه خط فقر به کجا رسیده، اینکه شرایط اقتصادی و اجتماعی چگونه است، اینکه نارضایتیهای جامعه مشهود است اصلا مهم نیست برای تندروها فقط مهم زدن ظریف است. مساله نیز کاملا مشخص است که یک تسویه حساب جریانی و جناحی دارند و میخواهند هر طور که شده ظریف را از معاونت رئیسجمهور کنار بزنند. روزگذشته دوباره از تریبون مجلس این مطلب نخنما شده و تکرار کردند و با انواع انگها تهمتها، تخریب و اهانتها خواستار برکناری او شدند. چنانکه علی خضریان نماینده پایداریچی مجلس اظهار کرد: «اگر قرار بود ما مدتها تلاش میکردیم تا نفاق وفاق را علنی میکردیم، به اندازه آقای دکتر ظریف نمیتوانستیم این کار را کنیم.» علیرضا سلیمی دیگر نماینده تندرو اظهارکرد: «دولت بهجای اجرای برنامه هفتم توسعه، دنبال این است که کسی را ظریفانه به مجامع بینالمللی بفرستد تا بر خلاف مصالح ملی صحبت کند.» حمید رسایی دیگر نماینده تندرو مجلس در حمله به ظریف ابراز کرد: «یک انتصاب غیرقانونی صورت گرفته، تمام توان دولت بهجای حل مشکلات مردم، حل مسائل اقتصادی و حل مسائل معیشتی این شده که یک نفر را در یک جایگاه غیرقانونی «نگه» دارد.» منان رئیسی نماینده تندرو قم و رئیس ستاد جلیلی در جملاتی اهانتآمیز و هتاکانه در قبال ظریف بیان داشت: «قانون رسمی مملکت دارد نقض میشود، آقای غیرقانونی در اجلاس خارج از کشور وقیحانه حکم مسلم خدا را به سخره گرفته و میگوید در خیابانهای تهران زنان برهنه دارند راه میروند این مسیر درست است. تو غلط کردی که گفتی مسیر درست است، تو کی هستی که بگویی این مسیر درست است؟ بیجا کردی!» محمدرضا احمدی نماینده تندرو رشت نیز در اظهارنظری عنوان کرد: «ظریف چکاره است درباره حجاب و عفاف و جبهه مقاومت و قوانین کشور حرف بزند؟ کسیکه یک روز هم جبهه ندیده چرا باید درباره جبهه و جنگ حرف بزند و از جبهه مقاومت دفاع کند؟ کسیکه شأنیت قانونی و پست قانونی ندارد چرا باید درباره مجلس قوانین کشور حرف بزند؟» این صحبتها و اتهامات در حالی مطرح میشود که بر خلاف گفته نمایندگان مجلس نه جایگاه ظریف غیرقانونی است و نه اینکه برداشتهایشان از ظریف درست است. آنچه ظریف در داووس گفت دقیقا 180 درجه مخالف برداشت نمایندگان تندرو مجلس بود اما اینها از آنجا که دنبال زدن ظریف هستند برداشت موردنظر خود را کرده و حکم صادر میکنند. البته از برخی نمایندگان که با حداقل ممکن رای وارد مجلس شدهاند و اکثریت ملت آنها را نماینده خود نمیدانند چنین رویکردها و اظهاراتی بعید نیست. هر چند که باید اذعان داشت که اگر مردم در انتخابات مجلس مشارکت داشتند قطعا چنین نمایندگانی به مجلس راه نمییافتند که چنین اظهاراتی هم داشته باشند. این در حالی است که پس از آنکه روز جمعه خبری در فضای مجازی از نامه ۱۵۴ نماینده مجلس با موضوع «درخواست اجرای بدون تبعیض قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس درباره همه مصادیق آن» خطاب به رئیس قوه قضائیه منتشر شد. روز گذشته قوه قضائیه در این باره اعلام کرد که «تاکنون هیچ نامهای اعم از نامه دستنویس و یا نامه دیگری از مبادی رسمی مجلس به قوه قضائیه واصل نشده است.» همچنین در خبرهای منتشر شده در فضای مجازی تا این لحظه مشخص نیست امضاکنندگان نامه خطاب به رئیس قوه قضائیه چه کسانی هستند.» از سوی دیگر نیز وبسایت حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری نیز در خبر بازدید رئیسجمهوری و اعضای کابینه از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت»، سمت ظریف را که همراه پزشکیان بود، «معاون راهبردی رئیسجمهور» قید کرده است.