تاریخ انتشار
پنجشنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۴۸
کد مطلب : ۴۹۰۸۰۸
یادداشت؛

دنا؛ اولین چالش ناخواسته رحمانی استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد / «دنا» درد مشترک کهگیلویه و بویراحمد و پادنا  

۷
۰
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
دنا؛ اولین چالش ناخواسته رحمانی استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد / «دنا» درد مشترک کهگیلویه و بویراحمد و پادنا  
کبنا ؛ استانداری دولت وفاق ملی در کهگیلویه و بویراحمد در نهایت و بر خلاف تمام گزینه‌ها به یک نیروی اجرایی خوش‌سابقه، توسعه‌گرا و توانمند ملی رسید.
 یدالله رحمانی با کوله باری از تجربه و سابقه مدیریت در اکثر نقاط کشور با حکم وزیر کشور و تصویب هیئت دولت به‌عنوان اولین استاندار منصوبی دولت چهاردهم از هفته آینده کار رسمی  خود را آغاز خواهد کرد.
در سوی مقابل کهگیلویه و بویراحمد با انباشتی از مشکلات و تنگناها دست‌به‌گریبان است. تبیین الگوی توسعه و برنامه‌ریزی در این مسیر مسئله اهم این استان  دارای منابع و ظرفیت است.
در تمام طول سال‌های گذشته مدام مدیریت علمی و توسعه‌گرایانه به‌عنوان ضرورت این استان مطرح بوده است. مطلب نافی برخی تلاش‌ها و دغدغه‌ها در طول سالیان گذشته نیست؛ ولی یقیناً مخاطبان نیز با  نگارنده هم‌عقیده‌اند  که کارهای مانده و مهم بسیاری باقی‌مانده است.
آب، منابع طبیعی، محیط‌زیست، گردشگری و... از جمله منابع و ظرفیت‌های مهم و قابل‌برنامه‌ریزی در جهت توسعه و جذب سرمایه‌گذاری در استان هستند که البته هر کدام با انبوهی از مشکلات و تهدیدات در مواجهه قرار دارند.
اما در این مقطع بی شک «نگرانی عمومی از بابت اتفاقات پیش‌آمده برای دنا» در رأس دغدغه‌ها و مطالبات مردم است.
طبیعی است برخی از اتفاقات و تصمیمات درون کشور بالاتر از حکمرانی محلی در حیطه و ذیل تصمیمات حکمرانی ملی قرار می‌گیرد؛ ولی توجه به نگرانی‌های مردم پیوست اساسی هر تصمیم حکمرانی مطلوب است. هر چند باید برخی طرح‌ها و پروژه‌ها و اصرار بر انجام آنها به‌رغم هشدارهای اجتماعی و محیط زیستی را صرفاً نتیجه اعمال فشار حلقه‌های مافیایی سدسازی و انتقال آب دانست که اراده جمعی و عمومی راه‌حل مقابله با این زیاده‌خواهی‌هاست.        
دنا بخش مهم و نمادین هویتی و محیط زیستی مردم کهگیلویه و بویراحمد بوده و است و مردم این دیار نسبت به هر آن چه که ممکن است این موضوع را درگیر چالش نماید با حساسیت نگاه می‌کنند.
به همین خاطر استاندار دولت چهاردهم هر فردی به‌غیراز یدالله رحمانی نیز می‌بود چاره‌ای جز تدبیر و چاره‌اندیشی برای این چالش ناخواسته و ابتدایی نداشت. نگرانی مردم دررابطه‌با دنا دارای دو بخش است. بخش اول به مقوله هویتی بر می‌گردد که مردم این دیار دنا را بخشی از تاریخ، جغرافیا و هویت خود می‌دانند و تاریخ و اسناد و ادبیات محلی و عامه استان بر این موضوع صحه می‌گذارند.
بخش دوم به مسائل زیست‌محیطی، اقتصادی، آبی و تقسیمات کشوری بر می‌گردد. موضوعی که اساساً کل حوزه دنا از سی سخت، یاسوج، پاتاوه در کهگیلویه و بویراحمد و سمیرم، پادنا، خفر و... در استان اصفهان را با خطر حتی نابودی تهدید می‌کند. دررابطه‌با چگونگی تهدیدات اکوسیستمی دنا به‌ویژه در صورت احداث سد و یا انتقال آب کارشناسان مربوطه مفصل نوشته و  گفته‌اند؛ بنابراین در گام اول پیگیری اصولی از مجاری و کانال قانون و سلسله‌مراتب اداری لازم و ضروری است موضوعی که پیش‌ازاین کلید آن توسط فعالین مدنی و گروه‌های اجتماعی زده شده است و در آخرین مورد آیت‌الله سید نصیر حسینی امام‌جمعه محترم یاسوج و نماینده ولی‌فقیه در استان بر پیگیری آن تأکید داشت.
تجربه فعالیت‌های سیاسی، سازمانی، اقتصادی، برنامه‌ریزی و... رحمانی به همراه دغدغه وی به‌عنوان عضوی از جامعه «دنا نشینان» و حضور و زندگی و مدیریت در کهگیلویه و بویراحمد سبب شده است «امیدواری» به اهتمام جدی در پیگیری این مطالبه عمومی مردم بیش‌ازپیش تشدید و تقویت گردد.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
تقلیل دادن مسایل خرد و کلان به یک موضوع ساده و پیش پا افتاده اداری ( بحث اختلاف مدیریت پادنا ) درست نیست . بهتر است رسانه های استان موضوعات کلان بخصوص زیر ساختهای توسعه آموزش ، بهداشت ، آب ، انرزِی ، صنعت ، کشاورزی ، اشتغال و اسیبهای اجتماعی را باز نمایی کنند
دقت
United Kingdom
با سلام و احترام.
ضمن عرض تبریک و آرزوی موفقیت و بهروزی برای استاندار محترم، جناب آقای رحمانی در مسئولیت های پیش رو.
به عنوان یک فرد دغدغه مند فقر و محرومیت استان کهگیلویه و بویراحمد، چند مطلب و پیشنهاد خدمتتان ارایه می نمایم. امید است مورد توجه و پیگیری جنابعالی و مسئولین محترم استانی و کشوری قرار بگیرد تا شاهد کاهش فقر و محرومیت فراوان استان بالقوه ثروتمند کهگیلویه و بویراحمد باشیم.
۱. از آنجایی که رهبر معظم انقلاب و ریاست محترم جمهوری، تاکید فراوانی بر اجرای عدالت و رفع فقر و محرومیت مناطق کم برخوردار دارند، توصیه می گردد در اولین فرصت ممکن درخواست اختصاص بخشی از ثروت فراوان این استان( بخشی از ارزش نفت و گاز صادراتی استان ) برای رفع فقر و محرومیت فراوان استان، مطرح و ارائه بگردد.
۲. از آنجایی که یارانه پنهان پرداختی به مناطق برخوردار و مرکزی کشور چندین برابر یارانه پنهان پرداختی به مناطق محرومی مانند کهگیلویه و بویراحمد می باشد، درخواست اختصاص عادلانه این نوع یارانه ها نقش مهمی در رفع فقر و محرومیت فراوان استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد داشت(به طور مثال اعتبار و هزینه اختصاص یافته جهت انتقال آب به برخی از مناطق مرکزی کشور بیش از صدها برابر کل بودجه استان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۳ می باشد).
۳. اعمال قیمت تقریبا یکسان آب، گاز، نفت و ...در نقاط مختلف کشور عملا موجب پرداخت یارانه های پنهان بیشتر به مناطق برخوردار و عدم انگیزه سرمایه گذاری در استانهایی محرومی مانند کهگیلویه و بویراحمد خواهد شد.(به طور مثال تا زمانی که قیمت های گاز و آب مصرفی در شهرک های صنعتی مناطق مرکزی و کویری با مناطق محرومی مانند کهگیلویه و بویراحمد تقریبا یکسان می باشد، هیچ سرمایه گذاری حاضر به سرمایه گذاری مناسب و کلان در مناطق محروم و دور افتاده ای مانند کهگیلویه و بویراحمد نخواهد بود. ). لازم به ذکر است که هم اکنون قیمت های همه کالاها و خدمات بصورت منطقه ای اعمال می گردند و هزینه حمل و جابجایی لحاظ می شود و لحاظ نمودن آن برای آب و حامل های انرژی مانند گاز، نفت و ...نیز به عدالت نزدیک تر خواهد بود.
۴. از آنجایی که یکی از مهمترین سرمایه های این استان که ارزش آن متاسفانه در دوره های مختلف توسط مسئولین محترم استان مورد غفلت واقع شده و استان های دیگر برای استفاده از آن رقابت می نمایند و حتی برای تصاحب آن حاضرند زیست کره دنا و طبیعت منحصر به فرد آن تخریب گردد، منابع آبی استان می باشد، پس لازم و ضروری است که مشابه برخی استان ها مانند یزد، در اولین فرصت ممکن بازار خرید و فروش آب غیر شرب در سطح استان ایجاد تا با احداث سدهای انحرافی با ارتفاع اندک، ضمن بهره برداری جوامع محلی، آب غیر شرب و مازاد بر نیاز مزارع و باغ های استان را به استان ها و صنایع مورد نیاز دیگر مناطق ارایه تا مردم محروم این استان نیز از منافع آن برخوردار بگردند(البته امکان مشارکت مردم استان در سود کشاورزی و صنایع دیگر استانهای برخوردار نیز وجود دارد (این مورد به عدالت نزدیک تر می باشد)) .
۵. از آنجایی که یکی از مهمترین ثروت های کشور عزیزمان ایران، طبیعت زیبا و منحصر به فرد این استان و درختان سر به فلک کشیده بلوط آن می باشد و احداث سد خرسان ۳ با ارتفاعی حدود ۱۹۰ متر، زمینه از بین رفتن بیش از ۱۲۵۰۰۰ درخت بلوط صدها ساله و ... را فراهم می نماید. باید قبل از احداث این سد و از بین رفتن بیت المال و منابع و محیط زیست کشور، با پیگیری های مناسب زمینه لغو احداث آن یا حداقل کاهش ارتفاع آن فراهم بگردد( چه ایرادی دارد که به جای یک سد بیش از ۱۹۰ متری که خسارات فراوان و جبران ناپذیری به دنبال دارد در تنگه های استان ۱۰ سد کوچک با ارتفاع ۲۰ الی ۳۰ متری احداث گردد تا جوامع محلی و محرومی مانند کهگیلویه و بویراحمد نیز از منافع آن برخوردار بگردند و آب آخرین سد کوچک و نزدیک مناطق مرزی استان به دیگر استانها انتقال یابد؟)
۶. از آنجایی که بخش زیادی از پیشرفت و توسعه مناطق برخوردار کشور ناشی از درآمدهای نفتی و گازی کشور از مناطقی مانند کهگیلویه و بویراحمد بوده است و امروزه به دلیل تحریم های ظالمانه غرب امکان صادرات و بهره مندی استان های محروم وجود ندارد، لازم و ضروری است که استان های برخوردار نیز هم اکنون نقش خود را در کاهش فقر و محرومیت این استان به خوبی ایفا و بخشی از درآمدهای اختصاصی خود را برای کاهش فقر این مناطق بکار بگیرند.
۷. با توجه به آنکه برخی از مناطق مرکزی برای آب مورد نیاز صنعت و گردشگری خویش، برخلاف قوانین و مقررات موجود به دنبال انتقال آب غیر شرب بین حوزه ای منطقه دنا و پادنا می باشند و احداث سد با ارتفاع زیاد و حتی متوسط تخریب و از بین رفتن دیار دنا را در پی خواهد داشت، لازم و ضروری است که با پیگیری های مناسب و موثر از احداث این نوع سدها جلوگیری نمود. یادمان باشد که برای انتقال آب به مناطق کویری و مرکزی لزوما نیازی به احداث سد نیست و با بندهای انحرافی با ارتفاع ۱۰ الی ۱۵ متر ، اجرای چنین تصمیماتی نیز امکان پذیر خواهد بود.
۸. وقتی بخش قابل توجهی از آب مصرفی ضرب و کشاورزی استانهای هم جوار از استان محروم کهگیلویه و بویراحمد تامین می شود، شایسته نیست که در استخدام سازمان ها و شرکت هایشان، آنها را غیر بومی در نظر بگیریم یا فقط برای چیدن محصولات از مردم محروم آن استفاده نماییم. عادلانه و منصفانه آن است که این مردم عزیز و محروم نیز در سود صنایع و کشاورزی استانهای بهره مند از آب، شریک باشند.(حداقل می توان مردم محروم استان را سهام دار بخش اندکی از آب، گاز و نفت موجود در استان نمود تا محرومیت شان کاهش یابد.)
به امید موفقیت و بهروزی برای جنابعالی و تمام مسئولین عدالت طلب کشور عزیزمان ایران. دقت
Iran, Islamic Republic of
یعنی چه خودت می دونی چی گفتی ،همه این رو می دونن
بویراحمد
Iran, Islamic Republic of
قطعا با توجه به اینکه آقای رحمانی بچه پادنا است و فرهنگ پادنا و سی سخت از قدیم الایام یکیست و اغلب فامیل هستند درد های مشترکی با استان دارند و مشکلات استان را بهتر از هر غریبه ای می فهمد و فرهنگ کار و وجدان کاری و دست پاکی شبیه سی سختی ها هم دارند قطعا می توان روش حساب کرد و امیدوار بود انتخاب خوبی برای استانداریست
دنای سرافراز
Iran, Islamic Republic of
سلام علیکم وقت بخیر لطفا توضیح دهید که مرز استان کهگیلویه و بویراحمد و استان اصفهان در چه تاریخی خط الراس جغرافیایی کوه دنا مشخص و اعلام گردیده است نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد که در این جلسه حضور داشته اند و امضاء زده اند را معرفی فرمایید.
هویت ساکنین پادنا را مشخص کنید که از کجا آمده اند؟ با اجازه چه کسی در آنجا مستقر شده اند؟
آن طور که تحقیق شد ساکنین پادنا عشایر کازرون و فیروزآباد فارس هستند که فقط جهت چرای دام خود به پادنا می آمدند و فقط حق حضور در ماه های خرداد و تیر و مرداد را در پادنا داشتند و گرنه پادنا متعلق به عشایر بویراحمد و دنا و استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است عامل قرق و حفاظت از اکوسیستم کوه دنا باعث شد که عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد در آنجا مستقر نشوند و عشایر کازرون و فیروزآباد فارس هم از این فرصت سوء استفاده کرده و آن مناطق را ترک نکنند و ساکن و صاحب آن مناطق شوند!!!!!!!!!!!!!!!!!!! و به طور کلی پادنا جزء شهرستان آباده فارس شود!!!! حالا باید دید چه موقع پادنا از شهرستان آباده فارس منفک و به شهرستان سمیرم و استان اصفهان الحاق گردید؟!!!!! که تقسیمات کشوری استان و کشور باید پاسخگو باشند.
بنابراین در درجه اول مردم استان کهگیلویه و بویراحمد خواهان بازگشت پادنا به پدر خود دنای سرافراز و الحاق به شهرستان دنا و استان کهگیلویه و بویراحمد و تحویل عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد بخصوص عشایر بهمئی و طوایف تامرادی و جلیل از ایل بزرگ بویراحمد می باشند و در ثانی مدیریت یکپارچه حفاظت از اکوسیستم دنا توسط فرزندان خودش و نسل آریوبرزن از استان کهگیلویه و بویراحمد می باشد.والسلام نامه تمام. درود درود
اصلاح طلب
Iran, Islamic Republic of
تاجگردون به استان خیانت کرد.... دست از این نخبه کشی بر نمیداره..... واقعا برای همه استان متاسفم
عربی
Iran, Islamic Republic of
باسلام ودرود استاندار جدید استان کهگیلویه و بویراحمد جناب آقای مهندس رحمانی شخصیتی فوق العاده توانمند با مدرک تحصیلی عالیه و انسانی والامقام و توسعه گرا واز نظر مدیریت اجرائی با تخصص بالا و از نخبه های کشوری که سی سال جزو مدیریت ومدیران سطح بالا کشوری،بوده است و تنها مدیری می باشد که طی سی سال در چندین استان و از جمله تهران خدمت صادقانه نموده است و این را به جد می توانم بیان کنم که چنین شخصیتی تاکنون استانداری،نداشته ایم با آرزوی موفقیت و توفیق روزافزون
حسین شریعتمداری خطاب به پزشکیان: کفش دزد را امام جماعت نکنید

حسین شریعتمداری خطاب به پزشکیان: کفش دزد را امام جماعت نکنید

روزنامه کیهان با انتقاد از انتصابات در دولت نوشت: در کجای دنیا و در کدام فرهنگ سیاسی ...
برندگان و بازندگان تورم چه کسانی هستند؟

برندگان و بازندگان تورم چه کسانی هستند؟

یک اقتصاددان، گفت: اگر دولت واقعا بخواهد تغییر اساسی در ریل‌گذاری اقتصادی کشور انجام ...
مسئله‌شناسی قیمت‌گذاری بنزین

مسئله‌شناسی قیمت‌گذاری بنزین

می‌دانیم دو جریان فکری، در اداره امور اقتصادی جامعه پیوسته در سطح جهانی رقابت می‌کنند؛...
1