تاریخ انتشار
شنبه ۷ دی ۱۳۹۸ ساعت ۰۱:۵۴
کد مطلب : ۴۱۵۹۶۳
شرایط اصلاح‌طلبان برای ارائه لیست؛

اگر رأی کافی داشتید عارف را مجبور به انصراف نمی‌کردید

۰
اگر رأی کافی داشتید عارف را مجبور به انصراف نمی‌کردید
کبنا ؛معاون «شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان» ضمن مظلوم‌نمایی مدعی شد لیست دادن اصلاح‌طلبان در انتخابات، منوط به این است که کاندیدا داشته باشند.
عبدالواحد موسوی لاری در نشست شورای متبوع خود با رابطان استانی گفت: ما امروز با یک پیش‌فرض در انتخابات شرکت می‌کنیم، به اعتبار این که اصلاح‌طلبان اکثریت جامعه را نمایندگی می‌کنند و اکثریت جامعه خواستار تغییر و اصلاح است و اگر کسانی را بخواهند این فکر و نگاه را نمایندگی کنند همین شورای عالی اصلاح‌طلبان هستند. آن چه که ما به آن می‌بالیم این است که اکثریت جامعه را نمایندگی می‌کنیم.
وی با بیان اینکه مردم در شرایط جدید از ما بسیار جلوتر رفته‌اند وخواست‌ها و مطالباتی دارند، افزود: حال چه باید کرد؟ این جمعی که اکثریت را نمایندگی می‌کند باید از انتخابات کنار بکشد؟ نتیجه‌اش این می‌شود که بدون دردسر دیگران همه چیز را می‌گیرند، چیزی عاید ما و اکثریت نمی‌شود.
موسوی لاری تصریح کرد: ما در انتخابات شرکت می‌کنیم، لیست دادن منوط به آن است که کاندیدا داشته باشیم، این حرف کاملاً مشخص است. ما می‌خواهیم حضور داشته باشیم.
این عضو هیأت رئیسه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان ادامه داد: نفس حضور دوستان برای این است که ما می‌خواهیم حضور داشته باشیم. این مشکلات هم جدید نیست از گذشته هم وجود داشته است.
وی تأکید کرد: شورای عالی نماد ائتلافی و جبهه‌ای جریان است که فقط به انتخابات محدود نمی‌شود پروسه انتخابات تمام شود باز هم کار ما ادامه دارد.
موسوی لاری خاطرنشان کرد: چند حزب وارد شورای عالی سیاست نشدند و حال خودشان باید تصمیم بگیرند که می‌خواهند باز به مسیر تک‌روی ادامه دهند یا اینکه جذب شوند.
اظهارات موسوی لاری در حالی است که بسیاری از اصلاح‌طلبان در اظهارنظرهای علنی تصریح کرده‌اند به خاطر کارنامه به این طیف طی 6 سال گذشته (دولت، مجلس و شورای شهر تهران)، مردم به نامزدهای این طیف رأی نخواهند داد.
دقیقاً به همین دلیل هم هست که آقای عارف رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس ثبت‌نام نکرد و حال آنکه اگر او رأی کافی داشت، حتماً باید در انتخابات ثبت‌نام می‌کرد. برخی خبرها حاکی از آن است که وی در اثر فشار داخلی شورا و بی‌مهری‌هایی که به وی شد، از نامزدی مجدد منصرف شده است.
از سوی دیگر باید به آقای موسوی لاری یادآور شد که طیف متبوع وی همواره نامزد کافی برای انتخابات داشته‌اند اما چون مسئولیت‌ناپذیری، جزو ردصلاحیت غالب آنها است، ادعای نداشتن نامزد کافی را به عنوان دستمایه مسئولیت‌گریزی‌های بعدی، همواره مطرح می‌کنند.حامیان FATF همان صادرکنندگان بخشنامه خودتحریمی هستند
اسناد موجود نشان می‌دهد برخلاف ادعای حامیان دوآتشه الحاق به FATF، این روند بر خودتحریمی جدی ختم می‌شود و نه رفع تحریم‌ها.
اخیراً در پی تصمیم‌گیری محفلی افراطیون مدعی اصلاحات و اعتدال، مانور رسانه‌ای درباره اهمیت الحاق به FATF و تصویب لوایح مربوط به آن مجدداً شدت گرفت. در حالی که وعده‌های شش ساله این طیف به مردم درباره لغو تحریم‌ها و رونق اقتصادی کاملاً برعکس از آب درآمده، در جنجال اخیر رسانه‌ای ادعا شد معیشت مردم وابسته به FATF است و به واسطه تمکین به این کارگروه است که تحریم‌ها برداشته می‌شود. فلاحت‌پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که از ترس نارضایتی مردم حوزه انتخابیه، در انتخابات آتی ثبت‌نام نکرده، در این زمینه مانند سخنگوی دولت و رئيس دفتر رئیس‌جمهور و برخی دیگر از نمایندگان مجلس مدعی شده تعلل در پیوستن به FATF، تاکنون به نفع دشمنان تمام شده است.
این طیف البته توضیح نمی‌دهند که چرا اجرای 39 خواسته از مجموع 41 خواسته FATF (بردسیل، اکشن‌پلن مخفیانه امضاء شده در سال 95) موجب نشد، کمترین اتفاقی در حوزه لغو تحریم‌ها رخ بدهد بلکه تحریم‌ها تشدید هم شده است.
اما ادعای مقابله با تحریم‌ها در روند همکاری با FATF در حالی مطرح می‌شود که دست‌اندرکاران این موضوع اتفاقاً در چند سال اخیر دست به خودتحریمی در حوزه بانکی زده‌اند. به‌عنوان نمونه، در بخشنامه «اداره کل مبارزه با پولشویی» در سال 96، از بانک‌ها خواسته شد از همکاری با اشخاص و نهادهایی که در فهرست تحریم‌های سازمان ملل، اتحادیه اروپا، و وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا» قرار دهند، خودداری کنند!! در واقع صادرکنندگان بخشنامه نه به عنوان طرف ایرانی، بلکه به عنوان مستخدم کارگزار آمریکا عمل کردند. متأسفانه این بخشنامه در مقاطعی از سوی بانک‌های مسکن و ملت و کشاورزی و... اجرایی شد.
گفتنی است مقامات و نهادهای بسیاری در لیست‌های تحریمی دشمن قرار دارند که از آن جمله، سپاه‌پاسداران در کنار وزارت اطلاعات، وزارت دفاع، قوه قضائیه، صداوسیما، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و... می‌باشد؛ یعنی همه ارکان اقتدار کشور در برابر دشمنان.
با خیانت انجام گرفته در خرداد سال 96، ادعای بعدی مبنی بر اینکه خواسته‌های FATF را با «حق شرط» و به شکل مشروط اجرا می‌کنیم، پذیرفتنی نیست.
در همین حال، حامیان دوآتشه FATF وقتی از دفاع منطقی و استدلال درست در می‌مانند، به دروغ ادعا می‌کنند روند الحاق به FATF و پذیرش ملحقات آن، از دولت احمدی‌نژاد و در دوره سعید جلیلی (دبیر وقت شورای عالی امنیت) آغاز شده است. اما این ادعا هم دروغ است.
آنچه در مکاتبات سعید جلیلی با دولت وقت و شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت دهم با مجلس درخواست شده، تدوین سازوکارهای مستقل داخلی در زمینه مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم بوده تا بهانه از دشمن گرفته شود و نه کاری که در دولت فعلی به عنوان اجرای دیکته‌های FATF و وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا در حال انجام است.
به عنوان مثال در نامه شمس‌الدین حسینی در سال 90 که به همراه لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم به رئیس‌مجلس ارسال شده، تصریح گردیده که این اقدام برای تدوین قانون مستقل داخلی و برای مقابله با فشارهای تبلیغاتی خارجی است. این اقدام چگونه قابل مقایسه با لایحه الحاق به کنوانسیون CFT است؟!زیباکلام: مردم در انتخابات مجلس به اصلاح‌طلبان رای نمی‌دهند
حتی اگر چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان هم تایید صلاحیت شوند، آنها هیچ شانسی برای کسب رای مردم و پیروزی ندارند.
صادق زیباکلام در گفت‌وگو با تابناک تصریح کرد: با توجه به عملکرد اصلاح‌طلبان در مجلس دهم، هیچ امیدی برای موفقیت آنها در انتخابات مجلس آینده وجود ندارد. او با بیان اینکه هیچ مشارکتی در انتخابات نخواهد داشت، گفت: با توجه به اینکه اصلاح‌طلبان بسیار مورد سرزنش و انتقاد بدنه اجتماعی‌شان هستند، حتی اگر در انتخابات رد صلاحیت نشوند و چهره‌های شاخص این جریان در انتخابات شرکت کنند هیچ امیدی به پیروزی آنها وجود ندارد.
زیباکلام خاطرنشان کرد: کارنامه ضعیف اصلاح‌طلبان در مجلس دهم در راستای تحقق مطالبات مردم و توجه به دغدغه‌های آنها بستر نامناسبی را در جهت اعتماد مجدد مردم به آنها فراهم کرده است. وی تاکید کرد: اصلاح‌طلبان در وضعیت فعلی هیچ شانسی برای کسب موفقیت در انتخابات مجلس ندارند از این رو در این زمینه و بستر بدون شک شرایط برای پیروزی رقبای دیرینه آنها یعنی اصولگرایان فراهم است. وی گفت: بدون شک مجلس آینده متعلق به نمایندگان اصولگرا است و تنها تعداد اندک‌‌شماری از اصلاح‌طلبان در قوه مقننه آینده حضور خواهند داشت که این اقلیت ناچیز به طور حتم فرصت و مجالی برای عرض اندام در مقابل رقبای خود پیدا نخواهند کرد.مکانیسم حل اختلاف در برجام به ضرر ایران تنظیم شده است
یک کارشناس حقوق بین‌الملل می‌گوید: متاسفانه مکانیسم شکایت در برجام، به ضرر ایران تنظیم شده است.
یوسف مولایی استاد دانشگاه تهران که در گذشته، نگاه نسبتاً مثبتی به برجام و توافق با آمریکا داشت، در گفت‌وگو با «دیپلماسی ایرانی» اظهار داشت: متاسفانه هیچ مرجع صالحی برای رسیدگی به دعاوی حقوقی برجامی ایران وجود ندارد. چنان‌که ذکر کردم حتی اگر درنهایت تهران بخواهد مکانیسم حل اختلاف ماده 36 برجام را فعال کند، پرونده ایران بعد از ارجاع به کمیسیون مربوطه، هیئت وزیران و هیئت مشورتی نهایتا به شورای امنیت سازمان ملل کشیده می‌شود، در آن صورت احتمالا شرایط به نفع ایران نخواهد بود. چون در آنجا مسئله تفسیر حقوقی تعلیق و یا کاهش تعهدات هسته‌ای ایران مطابق با خوانش تهران نخواهد بود. به خصوص که اکنون اقتضائات پرونده فعالیت‌های هسته‌ای ایران بعد از برداشته شدن 4 گام از کاهش تعهدات برجامی به شدت متفاوت از گذشته است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در گزارش‌های اخیر خود بر این نکته تاکید کرده است.
وی افزود: لذا به موازات این شرایط اگر ظرف 30 روز جواب قانع‌کننده از طرف ایران برای اقداماتش داده نشود، وضعیت سابق قبل از برجام برای ایران برقرار خواهد شد. البته در کنار آن اگر هر کدام از اعضای ثابت شورای امنیت سازمان ملل که عضو برجام هم به شمار می‌روند به این مسئله رای مثبت دهند مکانیسم ماشه خود به خود و به صورت اتوماتیک توسط پروسه حل اختلاف ماده 36 برجام اجرایی می‌شود. لذا دست ایران هم در مراجع و محاکم بین‌المللی چندان باز نیست.حکیمی‌پور: برخی اصلاح‌طلبان از ترس شکست ثبت‌نام نکردند
رئیس یکی از احزاب اصلاح‌طلب می‌گوید عده‌ای از اصلاح‌طلبان از ترس شکست و عدم اقبال مردم در انتخابات ثبت‌نام نکردند.
احمد حکیمی‌پور در گفت‌وگو با روزنامه آرمان اظهار داشت: اصلاح‌طلبان می‌توانند در انتخابات فعال باشند، خود را بازسازی و نقد کنند و با مطالبات مردم نزدیک باشند و همچنین به اصلاح ساختار، گفتمان و رفتار نیز بپردازند. انتخابات نیز یکی از کنش‌های جریانات سیاسی است که بر اساس آن می‌توانند خود را محک بزنند که چقدر با مردم و جامعه در پیوندند و چه میزان می‌توانند در درون جامعه مقبولیت داشته باشند.
حال رویکرد عده‌ای از دوستان از ترس اینکه شکست بخورند یا مقبولیت نداشته باشند وارد بازی انتخابات نمی‌شوند را نوعی رفتار منفعلانه می‌دانم.
وی می‌افزاید: این‌گونه نیست که حتما و لزوما باید به انتخاباتی وارد شویم که در آن صددرصد پیروز خواهیم شد و در صورت عدم پیروزی باید بی‌خیال انتخابات شده و از کنار آن بگذریم. من معتقدم اینها بهانه کسانی است که از شکست یا کم رأی آوردن می‌ترسند و این درست نیست. من فکر می‌کنم اصلاح‌طلبان باید در صحنه باشند.
حکیمی‌پور گفت: برخورد تحریمی برای کسانی است که به‌دنبال روش‌های غیراصلاح‌طلبانه‌اند. البته در دل اصلاح‌طلبان نیز هستند کسانی که چنین دیدگاه‌هایی دارند، اما این‌گونه نیست که بخواهند دیدگاه خود را به کل اصلاح‌طلبان تعمیم دهند.
او همچنین گفته است: متأسفانه اصلاح‌طلبان فرصت خوب بعد از انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و شوراها را که وقت بازسازی، برنامه‌ریزی، تحلیل واقع‌بینانه و ارزیابی و نقد روشنی داشتند، به راحتی از دست دادند و مثل همیشه  از کنار آن گذشتند و کماکان محفل‌گرایی و مناسبات غیرشفاف نمی‌گذارد که جریان اصلاح‌طلب جلو برود. در همین حال حاضر واقعا معلوم نیست قرار است چه اتفاقی رخ دهد و چه کسی چه کاری انجام دهد. باید سوال کرد شورای عالی، شورای هماهنگی، احزاب و اشخاص هر کدام چه بخشی از کار را به عهده می‌گیرند و چه کاری انجام می‌دهند؟ این سردرگمی متأسفانه نتیجه بی‌مسئولیتی و فرار از مسئولیت و پاسخگویی برخی افرادی است که وقتی همه چیز بر وفق مراد است عنان جریان اصلاحات را در دست می‌گیرند و پاسخگو نیستند و زمانی هم که اوضاع خراب است به راحتی جا خالی می‌کنند و معلوم نیست که باید آنها را کجا پیدا کرد.اصلاح‌طلبان از رأی مردم می‌ترسند چون دولت و مجلس را اجاره‌ای کردند
عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان بدون اشاره به ریزش مطلق رأی طیف متبوع خود مدعی شد اصلاح‌طلبان شاخص، به خاطر نظارت استصوابی و افتادن مجلس از چشم مردم در انتخابات، ثبت‌نام نکردند.
عبدالله ناصری از جمله کسانی است که صراحتاً گفتند دولت، رحم اجاره‌ای ماست. آنها با همین نگاه، مجلس را هم اجاره‌ای و گوش به فرمان می‌خواستند و با طیف حامیان دولت، ائتلاف اکثریت را در مجلس تشکیل داده‌اند. این طیف ضمناً به پولکی کردن فهرست‌ها پرداختند، چنان که روزنامه آفتاب یزد دو سال پیش فاش کرد دبیر کل یکی از احزاب اصلاح‌طلب از هر نامزد برای قرار گرفتن از فهرست ائتلاف امید، 2 میلیارد تومان پول خواسته است.
با وجود این واقعیت‌ها، عبدالله ناصری که مشاور خاتمی هم هست، به سایت انتخاب گفته است: «با وجود درخواست رئیس دولت اصلاحات، برخی از شخصیت‌ها حاضر به نامزد شدن نشدند و دلیل آنها نیز این بود که علاوه بر نظارت استصوابی که همواره مانعی برای حضور اصلاح‌طلبانه با وزن واقعی‌شان است، دیگر از نگاه مردم مجلس فاقد کارکرد است.»
وی افزود: «من خود نیز شاهد بودم برخی از دوستان اصلاح‌طلب کارآمد و شاخص قبل از وقوع اعتراضات آبان ماه قصد داشتند خود را نامزد کنند اما بعد از رخدادهای اعتراضی و بحران اجتماعی که در سطح کشور اتفاق افتاد، حاضر به ثبت نام نشدند.»
ناصری گفت: «فعالان سیاسی شاخص اصلاح‌طلب بر این باور هستند که قوه مقننه، در پی حوادث اخیر اندک اعتباری را که داشت، اکنون از دست داده است. با این وجود، برنامه کلان اصلاح‌طلبان این بود که در انتخابات اسفند ماه، چهره‌هایی از میان نسل جدید خود را برای انتخابات مجلس نامزد کنند تا شاهد نوعی چرخش قدرت در درون حلقه داخلی اصلاحات باشیم اما متأسفانه در این حوزه نیز شاهد بودیم که افرادی بسیار اندک خود را نامزد کردند.»
یادآور می‌شود ثبت‌نام برخی از چهره‌های معروف اصلاح‌طلب- چه آنها که در مجلس حضور دارند و چه بیرون از آن- با یقین به اینکه مردم دیگر به آنها رأی نخواهند داد، صورت گرفته است. به عنوان مثال اخیراً صادق زیباکلام تصریح کرد آقای عارف که در تهران 1/5 میلیون رأی آورد، حال 150 هزار رأی کسب نمی‌کند. (کیهان)
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1